Mekikte boynunu zorluyorsun sanirim.. Mekik cekerken cenin altinda bir elma varmis gibi dusun ve yukari bak o zaman boynun agrimaz. Ben henuz sıkılasma derdinde degilim kilolar gitsin o zaman agirliklarla calisip sıkılasirimpeki skilasiyormu gobek mekikle benim mekikte boyun bolgem agriyo pek yapamiyorum...baska bi cagresi varmidir acaba skilastirmak icin vucudu gobek kollar bacaklar icin cremler fln acaba?
Banumm hosgeldin ozledik seni ozellikle ben menulerimi yorumlamani cok ozledimSlm meleklerimmmmTakımın yolunu bulabildim şükür maşallah 3 günde ne güzel kaynatmışsınız hepinizin gönlüne sağlık hemen geçmişe kaçıyorum 33 sayfa beni bekler kuyruklu alıntı rekorunu kıracağım sanırım
Göbeği eritiyorsa hemen benimde başlamam lazım çünkü benim en önemli sorunum gobekBende yeni basladim canim hic gobegim kalmadi ama kalcalardan fazla gitmedi.. Acaba bende ebru salliyi bi denesemmi
Ha bu mesajı yeni gördüm tamamdır mekik ve leslie de yapılacak o zaman Sağol canımGobegim ipp atlamakla gitmedi.. İki gundr ip atliyorum.. Oncesinde mekik leslie ve yuruyus yapiyorum 1 aydir
Hoşgeldin kaptanimSlm meleklerimmmmTakımın yolunu bulabildim şükür maşallah 3 günde ne güzel kaynatmışsınız hepinizin gönlüne sağlık hemen geçmişe kaçıyorum 33 sayfa beni bekler kuyruklu alıntı rekorunu kıracağım sanırım
kaptanım sizi görmek ne güzel.iyi geceler dilerimSlm meleklerimmmmTakımın yolunu bulabildim şükür maşallah 3 günde ne güzel kaynatmışsınız hepinizin gönlüne sağlık hemen geçmişe kaçıyorum 33 sayfa beni bekler kuyruklu alıntı rekorunu kıracağım sanırım
Menumu yazayim
Sabah; 5 minik crackerler surme peynirle. Semizotu tere yaninda ve 1 bardak sut
Ara; muz
Aksam; 3 tavuk butu yaninda 2 ufak patates ve 2 sogan bunlar firinda yapildi :) 1 yuvarlak ekmekle yedim. Kac dilim oluyor o bilmiorum yuvka sekli degilde top gibi sandvich olarakta kullanabilirsin ekmegi. Adini bilmiorumya;s
1 iremcayi
2,5 litre suyu bitirdim daha 1 litre kadar gider yatana kadar. Spor yapamadim ama evde askimm bebegimle oynadim evin icinde onun pesinden kostum oda emekleye emekleyeSonra o beni kovaladi Baya bi yoruldum 5 dkkada
AKSAM YEMEGIMI SANKI FAZLA KACIRMISIM GIBI BI HIS VAR VE ACAIP PISMANLIKDUYUYORUM IN SHA ALLAH YARIN TARTIYA YANSIMAZBIRDE SEVINIYORUM BU HALIME CUNKU KUCUK KCAMAK DAHI YAPMIORUM ARTIK NE BITTER NE BASKA BISI. AKLIMDA BILE OLMUYOR ARTIK NE MUTLUU BANAAA Birde 2 gun once bebegim cekirdegi cok sever. Bende citleyim yesin dedim yanima oturturdum. Citledim biriktirdim tabakta oda yedi ama bi sabirsizlikla beklio ben citleyene kadar vermesem agliyordu esek :)) Askimmbenimmm teyzem. Ama ben hic birini parcayi bile yemedim citledigim halde. Kuzum benim yerime yedi afiyetle bide immmm diyor Birde cocuk 14 aylik olacak haftaya persembe hala yurumuyooooorr emekliyor elinden tutup hep yurutuoz ama korkuyor biraktigimizda hemen yere oturuyor Napicazbilmiomm
SElamün Aleyküm kızlarrrrrrrrrr
Yine ben geldimmmmm
Akşam yemeğinden sonra eşim birde küçük kuzuyla eşimin halasına gittik
Büyük kız tamamlaması gereken performans ödevi için gelmek istemediği için mecbur evde bıraktık
Yarın sabah erkenden hala kızı 3 aylığına İngiltereye dil eğitimine gidecekbende gitmeden bir göreyim istedim
Tabi akşam giderken üzerime 46 beden pantalonumuda giydim halamlara göstermek için
Beni o bir ay önce popişime olmayan ve ha gayret seneye giyersin kesin dedikleri pantalonun içinde görünce hepsi inanılmaz sevindiler ve kesinlikle çok yakıştığını söylediler
Yine verdiler çoşkuyu
Canım kuzunun yürümesine bu kadar takılmayın sonuçta RAbbim vakti zamanı geldiğinde onada ol derse eminim oda yürüyecektir
Bazı çocuklar tembellikten bazılarıda korkudan yürümezler erkenden
Benim iki kızımda yaşlarını karşıladılar ama kızkardeşiminkiler 15 aylık falanken yürüdüler
Çakma eltimin kızıda 14 aylıktı yürümeye başladı yani daha 4 ay evvel falan başladı cimcime
Sanırım yürüteç kullanmadınız ( ben büyükte kullandım ama ufakta kullanmadım )
Bazen yürüteç kullanınca çocuklar daha bir tembelliye alışıp kendilerini salıyorlar ( çakma eltimde kızkardeşimde kullandılar ) Zorluğa alışınca daha çok çaba sarf ediyorlar
Bence hepiniz sırayla ellerinden tutup yürütün onu sık sık hatta dengesini sağlamayı öğrenincede tek elle tutun yada karşılıklı oturup birbirinize yürümesi için teşvik edin kuzuyu ( başarabileceğine ikna etmek için alkış kıyamet hep işe yarar) Eminim oda bir iki aya kadar yürümeye başlar
Bu arada erkekler daha geç yürürmüş ( büyüklerin demesi )
Kızmıydı erkekmiydi hatırlamıyorum ama bence endişelenecek bir durum yoktur biraz sabır
Kimin hoşuna gitmezki selvoşummmGunaydin kizlar :) Kandiliniz mubarek olsun
Sweetdimple kaptanim kilo gittikce hosuma gidiyor kacanaklar azaldi spor atti costum gidiyorum esim aksam en sevdigim cruvasanlardan almis sutle yiyelim dedi yemem ben hepsini sen ye dedim hic kalmasin ucundan bile almadi
Günaydın kızlar güne 67.7 ile başladımhedefim 61-62 .Şimdi bir bardak su içip kahvaltı hazırlıcam menüyü iletirim sonrasında 30 dk yürüyüş düşünüyorum
pzar menü
sabah kalkınca 2 bardak su
7:30 8:30 arası yürüyüş
kahvaltı karatay
öğle1 kase domates çorba 3 y.k tavuklu pilav avuç içi kadar karpuz dilimi
akşam öğle yemği saat 16 gibi yedim acıkmadım ayran içtim geçiştirdim
2 lt su
kaptanım ben sizden karatayla oruç nasıl olacak malum ramazan ayı geliyor bi bilgi alabilirmiyim
Selamün Aleyküm kızlarrrrrr
Günaydınlarrrrrrrrrrr
Herkese çok güzel ve kaçamaksız bir haftasonu diliyorum
Çok yoğun iki günün ardından şükür yine buradayım
Fırsat bulupta bir türlü uğrayamadım ama cidden felaket yoruldum şu iki günde
Cumartesi sabahı 9 bucuk gibi evden bir çıktık saat tam 6da ancak eve geldim
Önce Nişantaşının altını üstüne getirdik ama şansımıza girdiğimiz çoğu abiyeci toptan satış yapıyorduBazı dükkanlarda normal satışta vardı ama ya modellerini beğenmedi kızım yada ben fiyatını
İnanılmaz faiş fiyatları duyunca anammm dedim
En ucuz elbise 350 liradan başlıyordu ( halbuki eşimin kuzeni orada geçen sene 70 liraya inanılmaz güzel bir abiye almıştı) Hep butik tarzında olanlar kalmış hatta kuzenin elbisesinin aynısını bir yerde kızım beğendi ( tabi onunki portakal rengiydi bizim baktığımız kırmızı ) ama kadın 450 lira diyince dumur oldum tabi
3 saat orada dolaştıktan sonra Mertere geçtik arabayla ama orada hele hiç bulamadıkyurtdışına özellikle Rusya taraflarına yolladıkları malların ellerinde kalanlarını satıyorlarmış ve çoğu beden 34 yada 36dı
Başka bir semte daha baktıktan sonra 2 gün önce bu son seçenek dediğimiz elbiyeyi almaya gitmiştik ama aynı mağazada tezgahtarın ısrarı üzerine baştan dönüp bakmadığı elbiseyi deneyip hayran kaldı kızım
Tam istediği gibi kırmızıydı ve şükür elbise derdimiz kalmadı
Hatun birde kendine gizli platformlu bir ayakkabı ve ufak bir çantada aldı ve tabi cumartesiden beri havalarda uçuyor gönlünce oldu diye
Akşamda eve gelince hadi sahile inelim hem dinlenirsiniz dedi eşim ve apar topar piknik yapmaya karar verdik tabi eve gelmem saat gece 1i bulduacık hava çok iyi geldi ama tabi yorgunluk ertesi gün acısını çıkardı
Pazar hem geç uyandım hemde her yerim ağrıdığı için koltuktan kalkamadım bir türlü
Akşam üzere saat 16:00 gibi de kızkardeşim hadi parka gelin çocuklar oynasın diyince birde oraya gittik
Çocuklar doyasıya eğlenirken bizde oturup sohbet ettik sonrada eve gelip yemek faslı, mutfak temizliği, kızı yıka falan derken çok geç oldu ve uğrayamadım ama aklım hep buradaydı
Beslenme olarak çok kaçırmadım ama tabi dışarda olunca biraz saçma oldu ama eminim cumaya kadar bu durum değişecektekrar sarı kart almayı göze alamam
Anneciğine çok çok geçmiş olsun inşallah önemli birşey yoktur
sende az değilmişsin heee
Benim küçük kuzu daha şimdiden ben büyüyünce pembeye boyatacağım saçımı diyorpembe delisi ne olacak Büyük saçının rengini beğeniyor ki zaten daha çok ufak o yüzden pek istemem yaptırmasını heee uçlara ışıltı dese izin veririm okadarına ama şükür öyle hevesleri yok şimdilik
Hızması çok hoşuna gitti cadının ama hakikaten bende baktıkça ay çok güzel olmuş diyorum içimden
Bende bekarken çok istiyordum ama ne hızmaya nede dövmeye izin vermedi Annemler
Hatta en son nişanlıyken ille dövme yaptıracağım diye tutturmuştum babamda seni alaca p.... ( küfür) izin verirse karışmam ama ben asla izin vermem dedi eşimde ben P.... olmadığıma göre sıkıntı yok bende izin vermiyorum dedi Tabi o cümleyi babam yanlızken söylemişti bende saftirik o zaman ne akla hizmet ilettiysem eşime oda güldü çünkü asla babamın ona küfür etme anlamında söylemediğini bilir ( daha biz nişanlanmadan evvelde babam herşeyden habersiz ileride seni alacak olan P.... izin verirse yaptır derdi Neticede iyiki yapmamışım diyorum sonuçta hem çok günah hemde ömür boyu üzerimde taşımak hoşuma gitmeye bilirdi
Bazen şakasına yaw keşke yaptırsaydım dövme diyorumda kızım bile atlıyor Anne olurmu hiç günah hem gusüle engel diye
Çok şükür eşim çok abartılı bir şey olmadığı sürece izin veriyor kızıma ama eminim babam ve Annem görünce bu kıza çok müsama gösteriyorsunuz derler onun olmadığı bir ortamda ( yüzüne kimse birşey demez hem üzülmesin diye emde aksi saatine deng gelince anınca cevabı yapıştırır)
Bakalım onlarda ramazanın 2ci akşamı gelecekler almanyadan
Selam kızlar nasılsınız ugramiyorum fazla ama arada açıp okuyorum.yeni arkadaşlar gelmiş birsuru inşallah herkes hedefine ulaşır en kısa zamanda.makrescim 61 olmussun.maşallah hedefe ulastin nerdeyse tebrik ederim.hepiniz allaha emanet olun
ama artık tehlikeli maceralarım yok kaptanım... uslu kız oldum ben artık...
Gunaydin herkeze bugun tartildim sweet sastim tamam kilo aldigimi fln hisediyordumda bukadar degil 64 ten 80.6 ya cikmissim offf ya nasil oldu ne ara oldu anlamadim ilac kullanmak zorunda kaldim sanirim onlarda sisirip kilo yapti ama kiloyuda oyle verecegim artik neyseki tam hersey yerlesmeden vermek daha kolay olur ins ya aklim basima 1 sene sonra gelseydi uzun lafin kisasi 10 aya kadar hedefim 60 olmak tabi olursa ins sizlerinde yardimiyla
Cogumuzla ayni seyi yasamissin canim. Bende tartilana kadar kendimi 75-80 kilo arasi saniyordum ohh raahttim gelsin yemekler gitsin tatlilar birgun bi tartildim 95 sandigimdan 20 kilo fazlayim simdi 85 kiloyum 10 gitti 20 daha gidecek insallah :) burasi sana cok iyi gelecek cunku kaptanimizjn ve kizlarin dwstegi motivasyon sagliyor inanilmz katkili burasi. Umarim hepimiz hedefimize ulasiriz
Hepimiz ayni kaderi yasamizin deryam kactigimiz tartiyla yuzlestik sonunda kaderden kacilmiyor
tünaydın kızlar
klasik pazar tutulmalarından biriyle daha karşınızdayım..
dün yine evde ufacık bir hareketle belim tıkkkkkk kaldı. topal tilki gibi dolaşıyorum ortalıkta..
napıcam ben bu beli anlamadım öksürürsün tutulur, işlenirsin tutulur biblomuyum ben öyle durayımmm.. sinir olmaya başladım artık. acaba doktoru dinleyip erkenden ameliyat olsam mı diye düşünmüyorum değil. eni sonu ameliyat diyo herkes. amaaannn neyse alışacaz mecbur.
10 kilomu masallah cnm nekadar surede verdinki ? Bende sence 10 aya kadar hedefime ulasabilirmiyim?
eksik menülerimi yazayım hemen
cumartesi
sabah hatırlamıyorum ama cıs yoktuuu
öğle : çorba yoğurt minik bi dolmanın yarısı (pirinçli)
akşam : mercimek çorbası salata sonraaa çikolu dondurma hemde saat 21 de gitti cumartesi
pazar :
sabah : evde olunca nefis karatay kahvaltısı
öğle : yok
16 gibi otur otur can sıkıntısı kızım çekirdek çitliyodu ondan aldım 15 20 çekirdek
akşam ızgara köfte ve tavuk ve salata ayran
Aynen balım spor için zaman ve mekan önemli değil bence de kişi ne zaman müsaitse yapılabilirtatlım ben sabahları vakit bulabiliyorum akşamları üç çocuğu ayarlayıp çıkmak zor oluyo sporun her turlusu zayıflatıyo bu bi gerçek nerde hareket orda bereket benim bildiğim kadarıyla sabah yapılan spor daha etkili
Bugunku menum
Sabah: iki yumurta, yesil biber, beyaz peynir, 5 uzum, 1 avuc fistik, 1 kahve, 2 kare bitter
Ogle: 1 biftek , salata , yogurt, 1 kahve
Ara: inanilmaz bi tatli krizi tuttu adet donemim geliyor ondan herhalde en masum ne yiyebilriim diye dusundum bi avuc fistikla 6 tane kru uzum yedim.kuru uzumude cekirdekli aliyorum canan karatayin dedigi gibi
Aksam : ton balikli bogrulce salatasi
3 litre su
1 mil leslie
100 twist 80 mekik
Bugun yuruyemedim turkiyeden amcam geldi annemlere gidiyoruz evde yemegimi yiyip gidiyorum karnim tok olsunki turkiyeden gelenlere dokunmiyayimama alicam annemden yarin sabah ogunume eklicem
iyi akşamlar kızlar bugünkü menümü yazayım ya ben bir an önce toplanmak istiyorum hiç düzenli değil yediklerim. dün belimi incitince pazarada gidemedim. kısa süren azmimi geri istiyorum
sabah : yumıurtasız kk 5 ceviz
öğle : bezelye 2 kaşık pilav 1 bardak ayran
az önce : 2 çay kaşığı dondurma
akşam : kuru fasulye ve bahçemdeki semizlerden salata yapıcam ( yemedim daha ama değişiklik olacağını sanmıyorum)
su henüz 1,5 litre
Annem komsularla sabah 8 den beri manti yapti 3e kadar. 7 kg manti. Oruca hazirlik yapioruz. Yuvka ekmekler tamam mantida tamam. Kaldi yapraksarmasi iclikofte ve eriste. Onlarida bu hafta yapmayi dusunuyoruz in sha Allah
Yaaa ama ablacim nedenbu benim sorumlulugum beni uyardiginiz halde ben hala kullanmak istiyorum lutfenn ben takimdan cikarilmak istemiyorum
yok abla 90 :))
Hahahaha yaaaaaaEvlenmicem ben havalarda ucucagimm
aynen abla suyu artirdim sukur ama spor yok 2 gundur. Yarin yine basliyom baya bi duzensiz gidiyor uff slildim artik herseyi duzene sokmak istiorum
pazartesi menü
7:30 8 :15 arası yürüyüş 4 km canım yürümek istemedi erken döndüm
akşam 2 y.k pilav 3 y.k patatesli bezelye yemeği semizotu salata
1 ince dilim yaşpasta çay
su henüz 1,5 lt oldu inş 2 ye tamamlarım
(bugün oruçlu olduğum için kahvaltı ve öğle yemeği yok.sahura da kalkamadım bi kalktım sabah namazı olmuş sahurda da yemedim)
Sabah kalkınca 3 bardak suyla başlıyorum gerisi geliyor meleğim3 litre suyu nasıl içiyorsun ben 1 litre bile içemiyorum
Iyi geceler kandilimiz mübarek dualarimiz kabul olsun inşallah bugünki menum
sabah haşlanmış yumurta beyaz peynir zeytin ve 2 dilim ekmek
ara bir parça gofretdayanamadım
öğle patlıcan yemeği 3 kaşık makarna
Ikinci bol bol marul lahana salata ile beraber kısır
yaklaşık 2,5 litre su
1 saat yürüyüş
Annemde gunler cok yogun geciyi ve cok kacamakli dikkat etmeye calisiyorum ama tabi zor surekli bi akrabadayiz ya disardayiz yada evde annem dokturuyo su birhaftayi kilo almadan atlatsam o yeter bana, ha gayrettt
Bu arafa kaptanim on dakka ip atlamami yaptim yazmamisim simdi farkettim ama gorev tmm :)
Bu gunku menum
Sabah omlet peynir zeytin domates salatalik
Aksam: kofte 5 tane, firin patates, salata,
4 tane lahana sarmasi, 1 bardak kola(cok hararetim vardi tutamadim kendimi zaten bu hararet beni mahvediyo)
Gun icinde turk kahvesi, yarim muz, 4-5 cilek, 8-9 findik
Spor yok bi sabah pazarina gittim 1 saat, bi aksam pazarina gittim oda 1 saat cok yoruldum insallah spor yerine gecer
Gunaydin kizlar :) bugun bisey yaptim iyimi yaptim kotumu yaptim bilmiyorum. Hep giymek istedigim tayt jeani aldimmotivasyon icin hadi kizim pes etme gir bunun icine demek icin aksam annemlere gittik ikram edilen cerezlere meyveleree annemin yaptigi harika soslu tavuga ve babamin benim icin aldigi dondurmaya dokunmadim bile herkes sok gecirdi sabah uyandik evin ici sicacik taze simit kokuyor babam bizim icin almis sadece kokladim yemedim kahvaltiyi evde yapcaz dedim selcugu okula yetistircez diye annem atti cantaya bi simit belki kahvaltida minicik yerim
Kizlar bu arada onerilerinizi bekliyorum acil yardim kabizlik sorunum var. Dun dogadan formun kiraz sapli cayini aldim. Bol su tuketiyorum ekmek yemiyorum yogurt tuketiyorum. Menulere yazmayi unutmama ragmen hergun kendim demldigim mate , yesilcay, kekik, biberiye karisimi cay tuketiyorym gunde 3 kupa. Gun kurusu kayisida yiyorum. Bilinen tum yontemleri yapiyorum anlamadm neden boyle oldu
teşekkür ederim canım...valla beni de çok mutlu ediyor bu durum..eşimle cmt.den beri ekmek yemiyoruz...eşim çok mutsuz ama bir yandan da istekli..zaten istekli olmasa zorla yaptıramam ki...:)
ben regl olacakmışım o yüzden tartı sabitlenip kalmış..şimdi iyi gidiyor şükür...cumaya kadar 84 ün altına düşerim sanırım....
menümü yazayım
dün klasik kahvaltı
öğle mercmek pirinç karışımı çorba
1 kase yoğurt
ara 1 elma 3 ceviz
4 kayısı
akşam
yarım tabak fasulye
1 tabak dünkü kıymalı patlıcan yemeği
yarım kase çorba
akşam kandil programı vardı orda minicik bir parça sütlü tatlı yedim..şimdi yemesem didik diidk soracklar ne oldu falan...dikkat ediyorum desem sen emziriyorsun ye süt olur....vsvs
1 bardak ta çay içtim
1,5 lt limonlu su
1,5 ltre normal su
45 dk pilates
günaydın bu arada
yaa ben bugün sabah hiç doymadım
ceviz yedim süzme yoğurt
domates salatalık
1 tereyağlı yumurta
ama hiç bişi yememiş gibiyim...üzerine sütlü kahve yaptım 3 küçük kare çikolata yedim...öyle duruyorum şu anda...acaba yumurta az yedim ondan mı
2 yumurta kalmıştı eşimle yedik onu...
regl de var kpss ye gireceğim stres de var ne ararsan var...limonlu su yaptım sabah onu içecegim...
Cumartesi menüm
Sbh bir Salatalık
Öğlen ayran
Aksam köfte ayran
1 türk kahvesi,1 ödem cayı
1 saate yakın yürüyüş
Pazar menüm
Sbh bir muz 1 cay bardağı süt
Aksam tavuk- mantar,ayran,salata
1 turk kahvesi,2 maden suyu,1 bitki cayı
Pazartesi menüm
Sbh yok
Öğlen iki servis kasığı etli bulgur pilavı gibi ayrıca yeşillikler bisey,ayran
Aksam yok
1 maden suyu,1 turk kahvesi
Dün günüm vardı ama oğlum Yüzünden hiçbişi anlamadım Cok yaramazdı perim çıktı. aksamda biri yemeye halim kalmadı.spora dün başlıcaktım kaldığım yerden bu Yüzden yapmadım.bugun inş baslıcam
Selamün aleyküm kızlarrrrrrrrrrrrr
Herkese bol eksili az kalorili bir gün diliyorum
Dün yine maşallah yoğunluk vardı malum hem mezuniyet hazırlıkları hemde kandil
Tabi aceleden sizlere Hayırlı Kandiller demeyi bile unuttum kusura bakman
Rabbim inşallah tüm dualarınızı kabul eder...Aminnnnn
Kızıma aldığımız Abiye boydan uzun geldiği için öğlende bizim Dükkanda kiracı olan Gelinlikciye gittikAllah razı olsun seve seve yaparım gel dedi Abla
Üzerinde provasını yaptıktan sonra siz hiç beklemeyin ben akşam getiririm dedi ( şansa o da kaç sene sonra bizim semte taşındıği için sıkıntı olmadı )
Ordaki işimiz bitincede kendimi Pierre Lotiye attım eşimle ( orada bir dükkanda yaptığım boncukları satıyorum ya )
Hem yeni yaptığım boncukları götürdüm hemde satılanların parasını aldım
Tabi kandil olduğu için Mezarlık ziyaretide yapıp eşimin Annesinide ziyaret edip Amcasına geçtik
Bu arada aylardır beni görmeyen eşimin Hala kızı beni görünce gözlerine inanamadı
Ay inanmıyorum yaaa Yengeciğim sen ne kadar zayıflamışsın diye bir sarıldı ondan sonrada iltifat üzerine iltifatlar yağdırdı
Okadar hoşuma gittiki söyledikleriKız valla şimaracağım bak dedimde gülüyor Yengeciğim şımar şımar hakkın valla helal olsun sana dedi
ARtık bir sonraki görüştüğümüzde ( ki sanırım 3 ayı bulur ) inşallah dahada zayıf görür benide iyice çoşkuyu verir banada
Sabah karışık tost yedim
öğlen 1 orta boy nektari( şeftali ) yedim
aşamada karabuğday 1 kase yicem yanında bir de salata yapcam yanına mis gibi şimdiye kadar 500 ml çilekli su içtim . Akşama kadar 1,5 olur inşallah:) bide 1 saat yürüyüş planlıyorum:)
bu arada akşam ekmek hiç yememeye çalışıyorum.
selam güzelleerrrr ben geldiiiimmmözledinizmi bakıyım beniii
aynen abla ya zaten yaz günü evde çorapla gezen bi insanım ben donuyorum şimdi sobayı kaldırmasaydık yaktırırdım vallahi bugün buz evablacım affedin beni ama sıkıntılıyım bu aralar spor yapcak vaktim olmuyor vakit olsa halim olmuyor ağrılarım arttı nedense bu halde yapabileceğim en iyi spor yürüyüş zaten o da çok iyi geliyor bana ama bu yağmurda ve rüzgarda onu da yapamıyorum yediğime içtiğimede dikkat edemiyorum inş bu haftada artı çıkmam
ablam kalmamıştı evde tabi bahanem oldu çikoya tatlı krizi
aa selvosum sandaloz iyi mi geliyormuş romatizmaya
bir yerde okumuştum sabah bir bardak ayran, kefir yada süt içip yürüyüş yapmak daha çok işe yarıyormuş.
canım c*smo disk diye bişey var hani reklamlarda çıkıyordu bir dönem manyetik korse ben ondan kullanıyorum senelerdir epey açıyor belimi çok iyi geliyor
15 mi maşallah süpersin canım
pazartesi menüm
sabah: karatay kahvaltısı
ara: soda
ara: ayran
akşam üzeri pikniğe gittik mangalda tavuk,soğan ve biber yedim bir kutu ayranla ama bunlardan evvel meyve yedim sonrasındada çekirdek çitledim. biliyorum o meyvelerin bana dönüşü pek iyi olmayacak
hoşbuldum balım olsun bu gidişle şeyda coşkuna da yetişcen sen ben en fazla 45 dk yürüyebildiğim için mucizevi geliyor banaevet çok şükür bitti tadilat ama bende bittim hala toparlayamadım kendimi
sabah uyku sersemi mide ilacı içeceğime aç karna kortizon hapımı içmişim şimdi ölüyorum midemin ağrısından ne yaptıysam fayda etmedi
Çok iyi yapmışsın bence bende en zayıf olduğum Resmimi buzdolabında üzerine koydum her mutfağa gittiğimde görüp daha az yemeye çalışıyorum bu arada maşallah sana hep böyle devam edersin inşallah
Merhabalar menumu yaziyim
Sabah: 1 haslanmis yumurta 2 kucuk cracker tanesi 32 cal
Ara; portakal
Aksam 2 tabak corba
Su 1,5 litre. Daha yatana kadar 1,5 litre birazdanda 30 dk yuruyus
Meleğim çantanda acil durum paketini lütfen ihmal etme bu pakette ne olacak ceviz kuru kayısı yanına bir de süt aldınmı oh misss çay simitten iyidirMerhaba kızlar bugün ki menum
sabah uyuykalmisim okulda bir simit çay
ara kahve
öğle tavuk sote salata
ara 3 kayısı
Akşam taze fasulye üç kaşık makarna yogurtlu semizotu salatası salata
şu 3 litre su ana kadar 35 dakika yürüyüş
Bugunku menumu yazayim
Sabah: 1 ince dilim peynir
1 ince kucuk salatalik 1 yumurta yarim domates maydonoz avuc ici kadar 8 tane zeytin 2 bardak cay
Ara iki kayisi 10-15 tane uzum sanirim
Aksam kaynamis tavuktan salata bir bardak ayran
Gun boyu 2 litre su yarim litre ayran ki bi yarim daha icecegim sicakliklar bunaltici
5 bardak siyah cay acik sekilde ve 1 kupa papatya cayi yatmadan 1 saat oncede yogurt karisimim var onu yiyip yatacagim
Dun icin yazmadim onuda yazayim
Sanah hic bisey cay ictim 4 bardak acik sekilde
Oglen 1 seftali 1 kayisi
Aksamda firinda tavuk patates sebzeli pilav 2 kasik salata ayran
Sonrasinda 1 dilim karpuz gun boyu 1 bucuk litre su 8 bardak cay
Bugunku menum
Sabah: 2 yumurta, 1 salatalik, 7 zeytin, 1 avuc fistik, 6 kuru uzum, 1 kahve
Ogle: roka salatasi , ceyrek simit , 1 top sade dondurma
Ara: 1 bardak kefir
Aksam: 3 kasik sebzeli bulgur pilavi, yogurt, 1 kahve
2 kupa yesilcay, mate, kekik, biberiye cayi
1 kupa kiraz sapi sayi
4 litre su ( karbonatli)
1 mil leslie, 150 twist, 80 mekik
Yuruyemedim bugun cok yorucu bi gub gecirdim resmen dermanim kalmamisti ciktim yuruyuse 1 turu tamamladm devamini getiremedim
gelsin bülbülün bugünkü menüsü zira yarına bile kalsa unutuyorum kesinlikle ilk fırsatta b12 baktırcam
sabah: bir bardak süt ardından karatay kahvaltısı
öğle: bir bardak ayran bir lokma kaşnuka (tadımlık) yemez olaydım mide ağrım arttı ve bu vakitten sonra içim dışım süt oldu sanırım 2 bardak süt içtim
saat 8 gibiydi dayanamadım açım ama mide ağrısından bişey yiyemiyorum ilaçda içcem mide boş bulanıyor artık kek vardı evde yarım dilim ondan yedim korka korka ve yine keşke yemeseydim dedim üstünede yarım bardak süt içtim
bugünkü menüm böyle saçma sapan bişey oldu işte
Ay 30 dk yuruyus dedim ama komsularla 1 saati bile gecti :)) ama cok yavas yuruyorlar ya. Tempolu olsaydi kesin 30 dk olurdu :)) birde biyerde oturduk kahve ictik ben seker kullanmadigim icin tatlandirici kullandim. Hava yagmurluydu ama sukur yagmur yagmadi cok guzeldi hava bide ormanliktan gecerken o agaclarin kokusuu aahh neguzell bir koku o. Cok guzel artik hergun disarida yuruyus yapmayi dusunuyorum. Suyumuda 2 litre bitirdim yatana kadar daha 1 litre gider. Dur ben en iyisi menumu yeniden yaziyim boyle boluk boluk olmuyorsuan basimda maske var havuc maskesi 1 yumurta icinde cirptim biraz zeytinyag saca cok iyi geliyormus havuclari rendeleyip kaynattim 20 dk. Sonra yumurta zeytinyag ekledim. Resmen saclarimdan sipsip akiyor havlu var omuzumda 30 dkkadir sacimda. Daha 2 saat boyle durcamm
Dun ilk gundu ve bi tuhaf oldu bisey sorcam meyve turu seyler neden olmicak yada neden yogurt sut vs yada aksamlari olmamasi gerekiyo doktorlar meyve sebze yiyin diyo vitamin amacli tam anlamadim yani aciklarsaniz yada tuz ve seker neden ilmicak tam anliyamiyorum
Bugunki menu;
Sabah; 1 haslanmis yumurta 2 cracker tanesi 32 kcal
Ara: 1 portakal
Aksam; 2 tabak corba
1 saatten fazla yuruyus. 2 litre su yatana kadar 1 litre daha gider ve 1 yesilcay
Ben cayi normalde 2 dekerle iciyordum birden kesemiyo insan yarimla iciyorum suan kupayada 1 bucuk atiyorumki onceleri 4 atiyordum dimdi bunun faydasi olurmu? Birde jogurt olayi bana biraz tuaf geliyo yani ben aksamlari yogurt maydonoz pulbiber karistirip yiyorum ve migdemin calistigini hisediyorum yag yakmaya pul biber maydonoz jogurt cok iyiymis oyle biliyorumki ben 2 sene oncede bu sekilde verdim 20 kilo 64tum en son sonra su 5 ay icerisinde hap fln kullaninca kilo olarak dondu mecburen kullandim 2 sene fln kiloyu korumak gerekiyormus tekrardan almamak icin bende oyle olmadi 1 bucuk seneyi bulmada kilo almaya basladim ama bukadar olabilecegini anlamadim neyse verilirde aklim sadece au sekerlere takildi
1 bucuk ay oldu seker ve ekmek hayatimdan cikali.. Ve inanirmisin onlar insani tembellestiriyor.. Oglumu okula yollayip 12 ye kadar uyurdum.. Cunku gunde 3 kupa 2 sekerli nescafe (sutle degil en zararlisi coffee mate hemde bol coffemate) iciyordum.. Birde firindan 30 cm capinda susamli corek ekmek aliyorduk onuda bi gunde yiyorduk.. Aksamlari cikolata biskuvi artik ne alrsak.. Simdi bunlar hayatimda cok ne bitkinlik ne o uykuya doyamama hali.. Sekerin bize faydasi yok zarari var.. Bitkisel dogal tatlandirici al zamanla aklina gelmiyor seker tatlandiriciyida kesiyorsun.. Tuzla bi sorun yasamadim zaten pek tuz kullanan bi aile degiliz hatta masaya tuzluk koymadik simdiye kadar..
@masalim88 Canim eskiden bende 20 kilo vermistim simdide istesem o yontemle veririm surekli sok diyet yapmistim 2 ayda vermistim.. Sonuc birakinca o diyetleri vermem gereken 30 kilo oldu yani sok dietler zayiflama kurleri bana 10 kilo bonus verdi.. Bak sende geri almissin.. Buradaki amacimiz kisa surede mucize yaratmak degil.. Uzun zamanda saglikli kalici kilo vermek.. Ben ideal kiloma ulassam bile bu sekil beslenmeye devam etmeyi dusunuyorum cunku kendimi cok iyi hissediyorum boyle
[TR]Haftalık Menü Paylaşım Tablosu
( 415.Etap)
[TABLE="class: grid, width: 500"]
[TR][/TR][/TABLE][TABLE="class: grid, width: 500"][TR][/tr][/table][TABLE="class: grid, width: 500"][TR][/TR][/TABLE][TABLE="class: grid, width: 500"][TR][/tr][/table][TABLE="class: grid, width: 500"][TR]
[TD]İsim[/TD]
[TD] Pazartesi[/TD]
[TD] Salı [/TD]
[TD]Çarşamba[/TD]
[TD]Perşembe[/TD]
[TD]Cuma [/TD]
[TD]Cumartesi[/TD]
[TD]Pazar[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]anneyim_[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]asea[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Battaniye[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Baldandane[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Bülbül[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Derya_45[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Jojowa[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]maya[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Makres[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Oynakbaşı[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]selvoş[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]umutsuzvaka[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Yasmin17[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD][/TD]
[TD]-[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[/table]
[TABLE="class: grid, width: 500"][/table][TABLE="class: grid, width: 500"]
[TR]
[/TR][/TABLE][TR]
[/TR]
[TR][/tr][/tr]
Kizlar bu yaziyi okudum sizlerle paylasmak istedim..
Diyet Yaparken Porsiyon Ölçüleri, Hesaplama ve Nasıl Ölçülür?
* Tereyağı seviyor ve diyet yaparken tüketmek istiyorsanız, baş parmağınızın ucu büyüklüğünde tereyağı tüketmenizde sakınca yok.
* Diyet yaparken kırmızı et tüketimi için 1 porsiyon, kendi avuç içinizin büyüklüğü ve elinizin kalınlığı kadardır.
* Diyette dondurma yemek istiyorsanız, yumruğunuzu sıktığınızda oluşan hacim 1 porsiyona eş değerdir.
* Özellikle kahvaltıda verilen peynir için baz almanız gereken ölçü, işaret ve orta parmağınızın uzunluğu ve kalınlığı kadar olmalıdır.
* Diyet yaparken fıstık ezmesi yemek istiyorsanız, iki baş parmağınızın uzunluğu ve kalınlığı 1 porsiyondur.
* Zayıflamak isterken makarna yemek istiyorsanız, 1 porsiyon makarna, kendi yumruğunuzun hacmi kadardır.
* Salata ve yemeklere zeytinyağı eklerken çok dikkatli olmalısınız, 1 yemek kaşığı zeytinyağı 135 kalori civarındadır ve bu nedenle 1 tatlı kaşığı kullanmanız yeterli olacaktır.
*Karbonhidrat içeren besinleri, yumruğunuzun hacminden daha fazla tüketmemelisiniz.
* İki elinizi birden kullanarak işaret parmaklarınız ve baş parmaklarınızla daire oluşturun. Ortalama bir CD büyüklüğünde olan bu daire büyüklüğünde krep yiyebilirsiniz. (1) bir porsiyonu bu şekilde ölçebilirsiniz.
Kizlar bana renkli ve kalin yazmayi ogretin lutfen
Selam kızlar.
Herkes iyidir umarım.
Bende durumlar gayet iyi çok uzun bir aradan sonra tartıda 79 ları görüyorum ve inanılmaz mutluyum.
Hatta artık takıma dönsem mi diye düşünmekteyim
Merhabaaaa guzellerrrr ben bugun cok mutluyummcunku aynaya bakarkenn vucudumun toparlandigini goruyorum. Belim en ince yerimdi okadarda ince degil bu kiloyla tabiki ama 80 kilonun beli gibi simdi 70 kgnin belli gibi duruyor ki ben 97.5 kg. Gercektenn mutluyum gobegim deSem bu kiloya ragmen 2 avuc kalmissss. Alt bedenimde olan yaglarda toparlanmaya basliyorr vucudumu yenidennn sevmeye basliyorumm ayy neguzel bir duygu bu. Bu sefer neolduysa oyle super yapiorumki dunden beri. Bende zaten hemen etkiyi gosterir ve ben bu duzende gitmeye devam edicem. 1 ay 24 gun kaldi tr icin ve ben -15 kg olarak gidicem tr in sha Allah.
Bekliyemiyorummmmmmmmm dusundukce heycanlaniyorummmmmmm. Birakmakkk yokkkkk bu seferrrrr sizde goreceksinizz nekadar kararli oldugumuu aaayy bu seferrr kesin yaaaaaaa Nasill mutluyum anlatamam Trdede zayiflamaya devam ordada sasirsinlar :)) 83 kg olarak gidersem ordada 5 verdimmi tam asil istedigim kg ulasmis olurummm Devammmm pes etmek zavalilar icindir.
Irademle abla ilac felan yalannn biraktimm ilaci
selam kızlar
nihayet burdayım belimden dolayı dün işe gelmedim evdede pc yi açmadım bile yat kalk gezin biraz daha açıldı bugün şükür daha iyiyim...
Kizlar biyerde okudum L-carnitine yag yakici bi ilac toz gordum sizce nasildir ?
Bu arada annem daha yeni manti pisirdi ve sende bi kasik al gozhakki dedi ama ben hayirr yemicem dedim :))) artik herseye HAYIRKucuk bir kacamaga bile HAYIR!
Yeter bukadar oyalandigim yahuu. 1,5 ayim cope gitti. Gerci 5 kg gitti ama ben daha cok bekledim.
Daha yeni ablacigim aboooouw gercekten zayiflamissin dedi ust bolgeme bakarak, ayy nasil mutlu oldumm
kızlar unutmadan dünkü menümü yazayım
sabah : harika bir karatay kahvaltısı (zorda olsa hazırladım)
akşam : 1 kase mercimek çorbası, fırında tavuk az bişey ama ve salata
su 1 litre kadar
salı menümü yazayım
sabah :herzamanki kahvaltı
öğle
1 porsiyon ciğer şis
salata
ezme azıcık
yoğurt
3 küçük çiğ köfte marulla
bir avuç içi kadar lavaş
bir küçük top irmik helvası
akşam
patatesli bezelye
zerdeçallı tarçınlı cevizli yoğurt
booollll su
30 dk pilates
20 dk yürüyüş
bugün ki menümü yazayım akşam cıss yersem yarın yazarım size ama yiyeceğimi sanmıyorum
sabah 2 yumurta
süzme yoğurt
birazcık peynir
3 zeytin
ara 1 adet dondurma
öğle
kısır 1,5 kase
ayran 1 büyük bardak
1 adet domates
ara 17:00
bir ince dilim karpuz
akşam patatesli bezelye
1,5 lt su bugün fazla su içemedim kızları aşıya götürdük...eve gelincede onlarla uğrasırken unuttum..
spor yapacagım inşallah ...
bebekler bi uyurlarsa...teki uyududa diğeri direniyor..
Bugun ip atlamaya basladim ayy nasil terletiyor resmen nefes nefese kaldim
bende istiyorummm. ama artık korkudan denemek bile istemiyorummm
Selvii abla ip atlamak super cardio bende haftaya gidip alicam yapicam:))
Prensesim yemeyerek vucudunun enerji harcamasını durduruyorsun bu yorgunluğunun tek sebebi az ve sağlıksız beslenmen tatlımBugunki menumu yazayim;
Sabah; 2 cracker Eti den cok lezzetliler kucukler tanesi 32kcal ustune surme peynir surdum
Aksam; 3 cracker surme peynirle . Hic baska bisi yiyesim yoktu. Annem kizdi patlican yemeginden ve yesilliklerdende ye diye ama benim canim istemedi.
Inanin esniyorum resmen cok uykum var yorgun hissediyorum yuruyus felan yapamadim ama suyumu 2 litre ictim ve irem cayini ictim. Hapini kullanmiyorum ama caya devam bakalim yararlimi. Yatana kadar 1 litre daha.
ahhhh yasminn ahhh kuzum bu yorgunluk hallerin uykusuzluk problemin hep düzensiz beslenmendennn... ahh seni bi elime geçirsemmm yatırıp dizime dövücemmm
Bugunku menum
Sabah: uyanir uyanmaz elma sirkeli sicak su
Peynir, 9 zeytin, 2 salatalik, 1 avuc fistik, 6 kuru uzum (cekirdekli)
Oglen: yemektn once yarim muz, firinda et, yogurt, firinlanmis yesil biber
Ara: tarcinli kefir( kendim mayaladim)
Aksam: kozlenmis biber patlican salatasi, yogurt
4 litre su
2 kupa karisik cayim(yesilcay,mate,kekik,biberiye)
1 kupa kiraz sapi bunu 21,00 gibi icecem
1 mil leslie+150 twist+80 mekik+3 set kalca egzersizi+200 ip atlama
Ah bizi bir dinlese yaramazNeden 97 kiloyla olmasinki canim sporun zarari olmaz.
O minicik 32 kalorilik krakerleri yiyecegine salatalik domates maydonoz yesen.
Kolaya kacmak yok kendin icin ozenerek hazirla menuleiniesim dioki bana sanki deney yapiyosun olcerek yazirliyorum herseyi csyimi demlerken buyuculer gibisindio bi tutam ondan bi tutam sundan
bende bugünkü menümü yazayım kızlar sanırım düzene giriyorum psikolojik olarak
sabah : karatay kahvaltısı
öğle : fırında patlıcan
akşam : kuru fasulye ve salata ( yemedim ama menüm bu)
su henüz 1,5 litre
yok öyle kolaya kaçmak kuzum.
sabah kalk güzelce en geç 9 da kendine domates salatalık maydonoz hazırla 1 yada 2 yumurta kaynat güzelce kahvaltını yap.
çok geç olmadan bi salata yap bakim kendine biraz peynir falanda koy...
hadi bakim bugünde doğruuuu en geç 12 de yatağa..
elime oklavayı aldım yasmin kaçamazsın. kaptanım yokk ama biz varız hem bak oklavayla koşacam peşinden bundan sonra...
iyi akşamlar güzeller
evvelsi gün rahmetli teyzoşumun büyük oğlu gelmişti üniversiteye hazırlanıyor ilk senesi sınav stresine girmiş sığamamış eve çıktı geldi tabi kardeşi de orda yalnız kalınca dayanamamış oda bugün bindi geliyor almaya gittiler az önce bi on dk ya burda olur sigaraya başlamış duyunca nasıl üzüldüm daha lise öğrencisi hemde nerdeyse iki sene olcakmış ve biz nerdeyse 2 senedir yüzyüze görüşmüyoruz resmen içime bir öküz oturdu hastalıktı sağlıktı geçimdi hayat gailesiydi derken ihmal ettik sanırım. abisi hep haytaydı zaten daha annesi hayattayken başlamıştı sigaraya ama o hep saf bi çocuktu o upuzun boyu kocaman gövdesinin altında küçücük bir çocuk var derdim hep şimdi o küçük çocuk bir anda büyümüş sanırım. sigara yüzünden birisini kaybedipde sevdiklerinin sigara içmesine dayanamıyor insan bazı şeylere mani olamamak zoruma gidiyor
Genclerin bu sigara meraki cildirtiyor beni.. Kizkardeslerim ikizler 20 yasindalar ikiside iciyor sinirden deli oluyorum onlari gorunce ben denemedim bile nasil birsey diye.. Cafemiz var 15-17 yas grubunda gencler cok takiliyor o daha cocuk yuzleriyle ellerinde sigara.. Sigara neye care anlamiyorumki
hazır girmişken bugünkü menümü de yazayım bence fena değildim bugün
sabah: karatay kahvaltısı
ara: sütlü kahve
öğle: taze süt kaynattım oğlana koydum içsin diye içmeyince bana kaldı süte dayanamıyorum ama artık abartmışım galiba bağırsakları falan bozdum
ara: ayran
ara:soda
akşam: iki kase mercimek çorbası, 2 dilim börek, ayran
su: 2 lt şimdilik
spor: 30 dk egzersiz, 100 bisiklet (uzandım yere kaldırdım ayakları havaya aynı çocukluğumdaki gibi)
Selamün Aleyküm kızlarrrrrrrrr
Herkese hayırlı akşamlarrr
Hele şükür gelebildim ama cidden bugünde yine çok yoruldum
Kızım bence çok güzel oldu ( kirpi bile yavrusunu pamucuğum diye severmiş misali) hatta Albümüme 2 tane resmini koydum cadının
Hatun yine geçen sefer yaptığı gibi ( 5ci sınıf mezuniyetinde ) benimle ve kardeşiyle tek bir poz resim çekilmedi
Ulen okadar masraf yap, baloya gideme ( hepsi ağız birliği yapmış gibi Aileleri istemedi) sonra hatıra olsun diye yan yana bir resim dahi çekineme
Valla şimdiki gençler cidden tam dayaklıktabi canım sıkıldığı halde hiç bir şey belli etmedim ve eşimle servise bindirip uğurladık gidecekleri mekana ( biraz evvel eşim aradı vardınızmı diye gittikleri yeri hiç beğenmemişler ayarlayan hatun onlara anlatırken ay şöyle güzel böyle lüks demiş bizimkiler kanıp kişi başına 55 liraya eyvallah demişler yinede tabi eğleneceklerine eminim sonuçta hepsi aynı kafada )
Umarım çok güzel vakit geçirir cadıda ömür boyu güzel hatırlar bu geceyi
( kızıyorum bazen ama sonra yine kıyamıyorum eşşeğe)
Bu arada küçük kızım yine bomba patlattı bugün
Kuafördeki yardımcı gençlerden biriyle sohbeti baya koyuydu hatta bir kaç kere çocuğu yanağından öptü
Çıkışta arabaya binince Ablasına dönüp ; '' Ablacığımmmm benim ilk aşkım oldusen kendine daha hala ilk aşk bulamadın ama bak ben buldum Hem beni öptü artık sevgiliyiz '' dememi
Birde bir düğün salonunun önünden geçince 1 dakika sonra orayı gösterip; '' bak burada yaparız düğünümü olurmu Anneciğim '' dediAblasıda kız hazır bende süslendim bari bu gün yapalım düğünü diyincede; '' Olurmu Ablacığım saçmalıyorsun ben daha küçüğüm, önce büyümem lazım yoksa beni bu kadarcıkken almazki'' demezmi
Eve dönerken resmen kahkahalarla güldüm birde cadı camı açmış camdan dışarı ben ilk aşkımı buldum, ben aşık oldum diye bağırmazmı
Yemin ederim bu ufak cadı bize çok çektirecekeşime anlatıyorum gülmekten karnı ağrıdı ; '' Ulen eşşeğe bak neyin ne zaman olması gerektiğini biliyor üstelik cümleleride çok düzgün '' diye güldü durdu
Büyükten yana rahatım ama bu ufaklık anamızı ağlatacak
Harikasınnnnn
Darısı bizlerinde başına
Çok geçmiş olsun canım inşallah yarın dahada iyi olursun
Havalar insanı maf ediyor birde senin belin kötü olmuşdikkat et kendine
Selvos88 Ablanında dediği gibi canım L-Carnitine ağır spor yapanlar içinSıvısıda var ve onu içtikten 15 dakika sonra ( ancak kana karışıyormuş ) en azından 1 saat baya efor sarf etmek gerekiyormuş
L- Carnitine spor yaparken daha çok efor sarf etmeni ve dolaylı olarak daha fazla kalori yakmanı sağlar ama 15 - 20 dakikalık yada yarım saatlik sporda işe yararmı bilmiyorum acıkcası
Ben spor salonuna gittiğim dönem kullanmıştım ama inan 1.5 saatim salonda geçiyordu ( en az saat ve iki günde bir salondaydım ) heee güzel verdim ama işte sonrasında sapıtıp bırakınca sporu ( Ramazandı Tatildi derken hepsi fazlasıyla geri gelmiştiartık o hatayı yapmam geç gitsin ama bir daha geri gelmesin yeter
Allah yardımcın olsun canım baya yoğunsun sanırım
Umarım daha sık fırsatın olurda seninlede hoş sohbet etmeye fırsatımız olur
hahahahahayy neguzel ozene bozene :))
Hahaha kovalaa benii abla :)) ihtiyacim var benim aradaAyy abla haklisin pekte saglikli bi menu olmadi bugun In sha Allah daha saglikli goreceksin yarin
Ya bana bugun ne olduysa uc harfililer hakkinda hikayeler okuyorum googleda. Musallat olanlar. Yazikyabazi cinler asik oluyormus insanlara. Allah im kimsenin basina vermesin evlilik bile oluyormus. Hatta cocuk. Cin cocuk 40sene sut emermis. Oyle yaziliydi. Cin lafini biyerde okuyan ben hemen korkardim. Ama bu sefer neolduysa okumakta okumak istiorum. Sabahdan beri okuorum hatta kkyi birazdan kapatip okuyacam. Belki aydinlik diye korkmuyorum in sha Allah gece korkmam birde wc felan giderken odum gidio Ama merakimdanda vazgecemiom Okuycam bananeee
100 ip daha atladim adet donemim geliyor bu haftayi iyi degerlendirmem lazim
Merhaba kızlar ben bugün düzenli beslenenedim
sabah bir yumurta 3 dilim peynir salatalık domates biber küçük kase üstüne pul biber iki dilim kepek ekmeği ve yanında su
Saat 3 de lavaşarası tavuk döner ve ayran akşama bişey yemedim nescafe okadar nasıl sizce?
Iyi geceler canlar çok yoruldum bugün oğlumun sene sonu gosterisi vardı çok kosturdum ama çok güzeldi
Bugünkü menum
sabah karatay kahvaltı
ara soda ve kahve
öğle çorba et sote
ara 2 tane kayısı
Akşam gösterilen sonra bir lavaş tantunibu hiç olmadı ama
1 saat yürüyüş
3 litre su
gözlerim kapanıyor hadi herkese iyi geceler
Bende bugün çok araştırdım hergün o zaman ip atlama sayılarımızı yazalım bugün denim dedim 50 anca yaptım Dura Dura yapcam ben hedefim günde 500 var mısınız kızlar?
salı menü
kalkınca 2 bardak su
7:30 8:45 yürüyüş
kahvaltı karatay
akşam 1 dilim fırında makarna,salata,zeytinyağlı patlıcan yemeği 3y.k
2 lt su
çarşamba menü
sabah 2 bardak su
7:30 8:30 arası yürüyüş
kahvaltı karatay
öğle zeytinyağlı patlıcan yemeği
akşam tavuk göğüs 1 dilim ,salata
2,5 lt su
Gunaydin arkadaslar dun pek giremedim disagrisindan resmen oldum doktora gittim cekilmesi gerekiyormus ama mikrop kapmis ve ilk once antibiyotik kullan sonra cekelim dedi igne etkisini gostermezmis yoksa... neyse kizlar bugun sukur biraz daha iyiyim tek olay su antibiyotik kilo aldirirmi? Bide cok korkuyorum dis cektirmekten ya...
Dondurma porsiyonuna bayıldım :) tombiş ellerim işe yaradı
Akşam yemende sorun yokki kuzum üstelik taze fasulye doyana dek yiyebilirdinBuarada dunki menumu yazayim
Sabah: 1 yumurta 8 zeytin yarim domates
Kucuk salatalik maydonoz 1 dilim peynir
Ara yok dis agrisi malum
Aksam 3 kasik tase fasulye
Acliktan degilde hap kulanmam gerektigi icin mecburen yemek zorunda kaldim
Gun boyu 2.5 litre su 1 kupa papatya limon cayi
Ya ben ip alana kadar kabloyla atladım bi hafta,ipi aldım(iyisinde aldım) ama onla atlayamıyorum niyeyse kabloya devam ediyorum
hımmmm benim evdede var hepsi bi kiraz sapım yok alim bari bende ama işte ben ihmal ediyorum yaaa
Salı menum
Sbh kk
Aksam yeşil fasulye ayran salata
1 Türk kahvesi,1 yeşil çay,2 maden suyu
Sbh aksam 100er ip atlama,30 mekik,12 leg raise,25 Sn plank,15 dk twister,10 dk kol- bacak
Çarşamba menum
Sbh kk
Aksam tavuk,bir tane patates kızartması,ayran
2 Türk kahvesi(3 kare bitter),1 yeşil çay,3 maden suyu
Bugun regl oldum spor yapmadım
Saol ablacim bende kendimi daha cok iyinhissedyorum hapi kullanmadigimdan beri. Bi an kalbim atmisti bogazimda hiseddiyordm geceleri korkmaya baslamistim. Hahaha ayy abla super fikir bende up uzun atkimla zipliyordum
Kızlarrrrrrrrrrrrrrr
Ben Face'de Sağlıklı Yaşıyoruz Grubuna katılmıştımuzun zamandırda takip ediyorum hatta ara ara orayada dayanamayıp tecrübelerimi yazıyorum ( tabi hep belirtiyorum elimden geldiğince uymaya çalışıyorum diye )
Daha evvelde benim bir yorumumu çok beğenip yayınlamışlardı
Dün diyetisyenlerle ilgili bir yazıya yaptığım yorumu çok beğenmişler ve gece mesaj atmışlar bana bir sonraki Karatay kitabına sizinde tecrübelerinizi eklemek istiyoruz eğer kabul ederseniz işte gönderdiğimiz linkteki formun çıktısını alın ve doldurup imzalayıp bize gönderin diye
Tabi ben yeni gördüm
Şimdi ne yapacağıma karar veremedim sonuçta şu son 1 aydır karatayın dışınada çıktımyani etik olurmu
Ama yazdığımda da hep özellikle belirtiyorum karatayımsı yada işte elimden geldiğince uymaya çalışıyorum diye heee cidden karatay yaptıktan sonra eski halsizliğimin olmayışı, daha iyi hissetmem devam ediyor o bir gerçek
Siz ne dersiniz kızlarrrrrrrrr ne yapsam
selam güzellerimm bülbülünüz geldine çok kaynatmışınız oku oku bitmedi hep bensiz kaynatıyorsunuz zaten bi yakalayamıyorum sizi
bugün fena halde başım dönüyor zorla kahvaltı hazırladım sonra biraz ortalığı toparladım ama çok halsizim bu ayki reglim çok düzensiz oldu ondan böyle oldum sanırım polikistik için 4-5 aydır ilaç kullanmıyordum yine kistlermi birikti acaba çünkü hala devam ediyor reglim ve kanamam çok fazla
5 minik cracker surmepeynirle ve tere semizotu bolca + 1 bardak sut. Nasill ablaa
bugün ki menümüde yazayım çünkü yarın eşimle kızlarımı dr.a kontrole götüreceğiz..sabah bi aksilik olmazsa bildirimimi yaparım...
sabah karatay kahvaltısı
ara 1 elma 2 ceviz
akşam17:00
taze fasulye zeytinyağlı
yoğurt
şekersiz türk kahvesi ders çalışacağım ayılmam lazım
30 dk pilates(ebru şallının skinnyjeans egzersizlerine başladım..aslında göbeğimden daha şikayetçiyim ama önce bacaklarım biraz incelsinde pantolonlarımın içerisine girebileyim diye düşündüm...şimdilik güzel gidiyor...)
1,5 lt limonlu su 1,5 lt su daha da içerim bugün çok su kaybettim dışarda
ip atlamak nasıl..sıkılaşmaya yardımcı oluyor mu?kilo verdiriyor mu
Gunde kac defa atliyosun yada kactane olmasi lazim gobek gitmesi icin ben simdi 100 atladim cok susadim suyumuda ictim dolu dolu bacak kollar karin falan hisediliyorda iste ise yararmi bilmiyorum yada kac taneden sonra yarar? Birde sey sorcam mesela diyelim gunde 600 defa ip atlasak baska spor yapmaya gerek kalirmi?
Bugunku menum
Sabah: 1 dilim peynir 10 zeytin 1 yumurta yarim domates kucuk salatalik maydonoz salata seklinde limonlu ve 3 bardak cay acik sekilde
Ara yarim nar 1 kayisi 10-15 tane uzum
Oglen 3-3,30 gibi haslanmis tavuk ve bi tabak salata aci biber 3 bardak cay
Hala acikmadim acikicagimida sanmiyorum kacamak yapacak olursamki en fazla ya bi kase corba yada salata olur yazarim yarin
Gun boyu 2 litre su yatana kadar 3 olur sanirim bir kupada beyaz cay limonlu icer yatarim
Spor ise sadece ip atladim 200 defa iyi aksamlar kizlar yarin gelsin eksik kilolar :)))
Bugunku menum
Sabah: beyaz peynir , 1 dilim salam, 6 zeytin, 1 salatalik. 1 avuc fistik 6 uzum
Ogle: 1 dilim firinda tavuklu eriste ve salata
Ara: fistik, kuru uzum ve kefir
Aksam: semiz otu salatasi
4 litre su
4 kupa bitki cayi
1 mil leslie+ 150 twist+ 80 mekik+ 3 set kalca egzerszi+ 200 ip
30 dakika yuruyus
Banumm hosgeldin ozledik seni ozellikle ben menulerimi yorumlamani cok ozledim
Benim kabizlik sorunum iki gundur ortadan kalkti ip atlamak ise yaramis olabilurmi acaba
Iyi geceler kızlar bebişi uyuttum nihayet bende yaticam birazdan hemen menumu gireyim
sabah karatay kahvaltı
ara soda kahve
öğle etli yaprak sarması çorba yoğurt
akşam çorba salata ve yogurtlu semizotu salatası iki salata beraber akşam yemeğinde iyi oluyor çabuk doğuruyor
su 3 litre
Yürüyüş 40 dakika
Başka spora zaman bulamıyorum en azından ip atlamaya başlayacam inşallah
Göbeği eritiyorsa hemen benimde başlamam lazım çünkü benim en önemli sorunum gobek
Hoşgeldin kaptanim
iyi geceler herkese
perşembe menü
sabah kalkınca 2 bardak su
kahvaltı karatay
öğle 1/2 döner diğer yarısını kızıma yedirdim
13:00 14:00 arası yürüyüş
akşam 2 küçük boy kabak dolma 1 kase yoğurt
3 lt su
kaptanım sizi görmek ne güzel.iyi geceler dilerim
İlk cümleyi duymamışş olayımmmdudaklarımda kıraçtan bir şarkı yarınımdan umutsuzum... diye.geldi çattı mı cuma hadi bakalım herkes yarın tartısına aşık olur inş.
SElamün Aleyküm kızlarrrrrrrrrr
Yine ben geldimmmmm
Akşam yemeğinden sonra eşim birde küçük kuzuyla eşimin halasına gittik
Büyük kız tamamlaması gereken performans ödevi için gelmek istemediği için mecbur evde bıraktık
Yarın sabah erkenden hala kızı 3 aylığına İngiltereye dil eğitimine gidecekbende gitmeden bir göreyim istedim
Tabi akşam giderken üzerime 46 beden pantalonumuda giydim halamlara göstermek için
Beni o bir ay önce popişime olmayan ve ha gayret seneye giyersin kesin dedikleri pantalonun içinde görünce hepsi inanılmaz sevindiler ve kesinlikle çok yakıştığını söylediler
Yine verdiler çoşkuyu
Canım kuzunun yürümesine bu kadar takılmayın sonuçta RAbbim vakti zamanı geldiğinde onada ol derse eminim oda yürüyecektir
Bazı çocuklar tembellikten bazılarıda korkudan yürümezler erkenden
Benim iki kızımda yaşlarını karşıladılar ama kızkardeşiminkiler 15 aylık falanken yürüdüler
Çakma eltimin kızıda 14 aylıktı yürümeye başladı yani daha 4 ay evvel falan başladı cimcime
Sanırım yürüteç kullanmadınız ( ben büyükte kullandım ama ufakta kullanmadım )
Bazen yürüteç kullanınca çocuklar daha bir tembelliye alışıp kendilerini salıyorlar ( çakma eltimde kızkardeşimde kullandılar ) Zorluğa alışınca daha çok çaba sarf ediyorlar
Bence hepiniz sırayla ellerinden tutup yürütün onu sık sık hatta dengesini sağlamayı öğrenincede tek elle tutun yada karşılıklı oturup birbirinize yürümesi için teşvik edin kuzuyu ( başarabileceğine ikna etmek için alkış kıyamet hep işe yarar) Eminim oda bir iki aya kadar yürümeye başlar
Bu arada erkekler daha geç yürürmüş ( büyüklerin demesi )
Kızmıydı erkekmiydi hatırlamıyorum ama bence endişelenecek bir durum yoktur biraz sabır
Erkek abla aslan parcasi :)) cok guleryuzlu bi bebek herkese kendini sevdiriyo sipa nazar deycek diye odum kopuo 10000 x ma sha Allah askima. Yurutec kullanmadik cunku bacaklari eyrik yapiormus aralik birakiormus nasil diyecegimi bilemedim. Doktor tavsiye etmedi bizde kulanmadik. Aslinda sipa yurumeyi bilior ama korkuor birde tembel kicini hemen yere verior. 1 parmakla yuruo ama sonradan pes edior. Ayy ben neler yapmiomki maymun oluom resmen karsisinda. O yoruldugunda ben zorla kaldiriom yurutuom alkislarla motive ediyorum guluorum cagiriom hicbirsey fayda etmior. Gercekten sabr lazim. Ama yuruse guzel olur 2 ay sonra tr gidioz bari orda gezerken yanimizda yurusunguzel olur. Askimbenim simdiden yaz sortlarini hazir ettik boyle delikanli sortlari gomlekleri cicili bicili cok tatli duruyor resmen isirmamak icin kendimi zor tutuorum. Birde anne ananne dayi demeden teyze diyor :))) teyzzzz diyor gerci yerimmmmm askimmm asigim ona abla :)) teyzesinin kuzusu. Hahahaha simdi odama daldi kucagima gelmek istior sirtimi elliyor :)) sunu bi yiyim. Daha yeni beraber yatagimda cizgi film izledik birazda bilim ve ingilizcecizgifilmi simdiden beyni tazeyken herseyi ogrensin yavastan diyorum hem beyin onu sakliyo ileri zaman icin :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?