Cuma Zayıflama Yarışması 6. Takım

Baliga limon sikinca ne oluyor ki ? Afiyet olssn ama keske arda da metebolizmaniz yavaslamasin die birsehler yeseymissin

Canim balığa limon sıkınca birsey olmaz. Ben Karadeniz turuna gittiğimde balık yemistim ordaki şef balığa limon sıkılmaz demişti o yüzden sıkmiyorum pek. Salatama kullandım limon hakkımı :)

Arada sade bir Türk Kahvesi içtim ama kalorisi olmadığı için yazmadım. Ben gün içinde pek içtiğim çayi ve kahveyi sekersiz tukettigim için yazmıyorum ama yazmaya çalışırım bundan sonra. İki öğün arasında spor yaptım o sırada çok su içtiğim içinde su tikadi pek canım birsey istemedi

Reactions: NGY
Şu tarçınlı sütü bir ben denemedim galiba :) ama süt yağsız mı? Yoksa fark etmiyomu?

Saol xnm butun dengem bozulduu nasil toparlicm biomiyorumm
Çok geçmiş olsun canım.boğaz şişkinliği,grip vs idi değil mi? Bu sıralar müthiş bir salgın var.10 gün önceye kadar ben ve oğlum da feci hasta olmuştuk.öyle pis bir hastalıktı ki grip mi ne zıkkımsa bitti dedik ve yeniden başladı.15-20 günde zor toparladık.
Tekrar geçmiş olsun.

Ben diyecektim balığa limon sıkılmayacağı için limonsuz yemiştir limon hem balığı sulandırıyır hem de tadını bozuyor.Limonun tadı baskın olduğu için balığın tadını gölgeliyor.

Bennyarin kesin agliycam kesinn insallah hepiniz boll eksi gorunde ben arada kayniyayim

Hahaha bizden kaçmaz. Ama ben arti gelmeyecegine inanıyorum.

Saol xnm butun dengem bozulduu nasil toparlicm biomiyorumm

Yarın yeni birgün herseye 0'dan başlayabilirsin. Sakin umutsuzluga kapılma tatlım.

Canim Karatay 3 öğün onermiyor muydu ? Benim bildigim Karatay ara ogunsuz bir diyet sistemi öneriyor. Ana Ogunlerinizin arasında en az 4-5 saat olsun diyor. Acikinca yiyin diye tavsiye ediyor. Yanlış biliyorsam kusuruma bakma.

Reactions: NGY
Hiç sevmem zaten reglim yaklaşıyor özellikle bu dönemde hiç sevmem.nasıl yiyorsunuz öyle vıcık vıcık
bende hic sevmem oyle seyleri Su yasima geldim ilk defa yedim begenmedim dahada yemem

Aaa fattylamb94 le meslektassiniz :)
Ben 26 yasinda 2 cocuk anasi kendini evine esine cocuklarina ve buraya adamis bi kadinim

Yoooo ben pasta yazmadim menume sen yanlis goruyosun
alisirsin zmnla cnm bende kendi capimda biraz karatay yapiyorum bira yapmiyorum

Şu tarçınlı sütü bir ben denemedim galiba :) ama süt yağsız mı? Yoksa fark etmiyomu?
Yağlı yağsız çok fark etmiyor.Beb sek’in günlük sütünü kullanırım hep.Bol tarçınla gayet güzel içiliyor ve açlığı biraz frenliyor.denemeni tavsiye ederim canım.

Evet cnm alisana kadar 3 ogun yiyebiliniyo alistikdan snra leptin calismasi icin 2 ogun oneriyo esperenzaa alisana kdr 3 ogun yap istersen cnm

Denemeyen +1. Merak ediyorum bende vallaha

Aynen canım. Balık çok kuru olmadigi sürece limon sıkmam. Çok şükür bizimkiler balığı güzel yapıyor limona gerek kalmıyor :)

Karatay acıkılmadıysa iki öğün öneriyor. Öğlen yemeğini acıkıldıysa yiyin diyor ama yemeseniz daha iyi olur diyor.Çok acıkılırsa kavrulmamış ceviz,badem vs yeyin diyor.açlık süresi uzadıkça leptin hormonu daha fazla salgılanıyor.sıvı içecekler de leptin hormonunu kesmiyor.yeter ki çiğnemeli şeyler olmasın diyor.benim bildiğim bu kadar canım:)

Aaa fattylamb94 le meslektassiniz :)
Ben 26 yasinda 2 cocuk anasi kendini evine esine cocuklarina ve buraya adamis bi kadinim

Yoooo ben pasta yazmadim menume sen yanlis goruyosun

Aaa ne guzel. Sonunda kendi meslektasimla karsilasabildim.

Allah bagislasin canım. Yaslarimiz yakinmis.

Evet cnm alisana kadar 3 ogun yiyebiliniyo alistikdan snra leptin calismasi icin 2 ogun oneriyo esperenzaa alisana kdr 3 ogun yap istersen cnm

Himm ben güne erken basladigim için 3 öğün yapıyorum. %100 Karatay yapıyorum diyemem ama Karatay usulü yapmaya çalışıyorum. Kitaplarını da okumuştum acaba ben yanlış mı biliyorum diye sordum.

Aşağıdaki yazın ekşi’den alıntı canım.Müsait olduğunda okursan yardımı dokunabilir.

- erken yatıp erken kalkmak gerekiyor.

- sabah kahvaltısı çok önemli.

- klasik bir karatay kahvaltısı: 2 adet özgür gezen tavuk yumurtası (rafadan, kayısı kıvamında veya istediğin bir omlet şeklinde (pastırmalı iyidir) (az pişmesi burada kilit nokta)) + domates-salatalık-bilimum ot-biber, bir avuç içi büyüklüğünde ve avuç içi kalınlığında tam yağlı peynir + 10-15 adet az tuzlu zeytin + 1 ince belli çay bardağı dolusu kavrulmamış ceviz, fındık, fıstık badem (hangisini istersen) (buradaki kilit nokta kavrulmamış, çiğ kuruyemişler olmaları), limonlu çay

- öğle yemeği: eğer acıkılmadıysa 1 veya 2 ince belli çay bardağı kavrulmamış fındık, fıstık, badem, ceviz, 1 bardan ayran veya bolca tam yağlı yoğurt (yoğurdunuzu kendiniz yaparsanız daha iyi olur), 1 porsiyon glisemik indeksi düşük meyve (yaz ayları için kiraz, çilek, böğürtlen, erik) (ancak kilo vermek için dut, incir, karpuz, kavun yok, çünkü bunların glisemik indeksi çok yüksek) (ayrıca her gün meyve yenmezse daha hızlı kilo verilebilir, ama ben yiyorum)

eğer acıkıldıysa: herhangi bir etli/kıymalı sebze yemeği veya direkt olarak kısık ateşte pişmiş et/balık/tavuk + salata + ayran/yoğurt + istenirse yine aynı miktarda fındık, fıstık, badem, ceviz

- akşam yemeği: herhangi bir etli/kıymalı sebze yemeği veya çömlekte ya da çelik tencerelerde pişen etli ev yemekleri + salata / zeytinyağlı yemekler + ayran/yoğurt + herhangi bir bakliyat (kuru fasulye, barbunya, mercimek, pilaki...)

- akşam 8'den sonra hiçbir şey yenmeyecek (zaten tıka basa dolu olduğunuz için yiyemezsiniz)

- bol bol limonlu su, çay, kahve içilebilir (günde 5 bardak kahve içmeyin tabi ki).

- istediğiniz kebabı yiyebilirsiniz (pidelerini ve ekmeklerini yememek kaydıyla)

- arada bir etli ekmek veya lahmacun + ayran yiyebilirsiniz, çünkü 1 adet lahmacunda miktar olarak hem çok az hamur kullanılıyor, hem de hamur mayalı değil.

- canınız çok ekmek çekerse, evde ekmeğinizi kendiniz yapın, onu yiyin; ama yemeseniz daha iyi. çünkü ekmek demek şeker demek.

- doyana kadar yiyin. aç kalmak en hatalı davranış olacaktır.

- öğün aralarında hiçbir şey yemeyin. çünkü ağzımıza en ufak bir şey atıp çiğnemeye başladığımızda, insülinimiz yükseliyor. 2-2.5 saat sonra pik noktasına ulaşıyor ve yavaş yavaş düşmeye başlıyor. 3,5-4. saate girdiğimizde insülin düşmüş oluyor ve bu sefer leptin adı verilen, vücuttaki depo yağları enerji olarak kullanan hormon devreye giriyor. ve durduğunuz yerde yağ yakmaya başlıyorsunuz. en çok yağ yaktığınız zaman geceleri siz uyurken oluyor. leptin en çok o zaman çalışıyor. böylece sabahları biraz daha incelmiş olarak uyanıyorsunuz.

- öncelikle göbek ve göbek çevresi yağlar gidiyor. dolayısıyla karaciğer yağlanmaları yok ediliyor.

- her gün balık yiyin, yiyemezseniz her gün saf omega 3 kapsülü alın.

- bütün yemekler çelik veya toprak kaplarda, düşük ısıda pişirilecek. teflon kullanılmayacak.

- marketten alışveriş yapmak yok. her şeyin en doğalını bulmaya çalışın. biraz kasılınca bulunuyori, hiç merak etmeyin.

- pastörize veya rafine hiçbir gıda tüketilmeyecek. fabrikada işlem görmüş bütün gıdalarda trans yağ oluşuyor, bu da vücudumuzun tanımadığı, son derece zararlı bir yağ türü.

- doğal tereyağ ve soğuk sıkım zeytinyağ kullanılacak. bütün salatalarda bol bol zeytinyağ, limon, sirke kullanılacak.

- unutmayın kilo aldıran veya kilo vermenizi engelleyen şey sağlıklı yağlar değil, şekerli yiyecekler.

- şekeri hayatınızdan çıkarmaya bakın. kaçamak yaparsanız akabinde sporunuzu yapın ki. o şeker erisin gitsin.

- bol bol spor yapın. ya da en basitinden her gün 40-50 dakika yürüyün. ister sabah ister akşam. ama leptin gece daha verimli olduğu için akşam spor yapmakta fayda var bence.

- istediğiniz her türlü çorbayı yemeklerle beraber içebilirsiniz. ama hazır pakette satılan çorbalar yasak.

- dolayısıyla evde, doğal zeytinyağ ve tereyağ ile pişen yemekler yiyeceksiniz.

- hayvanın kuyruk yağı da faydalı yağdır, o nedenle kuyruk yağlı etler yiyebilirsiniz.

- sakatat yiyebilirsiniz. yani hayvandan gelen her şeyi yiyebilirsiniz.

- sosis, salam gibi işlenmiş gıdalar yok.

- pastırma çok faydalı. ama sucuk yemek istiyorsanız, o zaman kendiniz evde yapacaksınız veya güvendiğiniz bir kasaptan kasap sucuğu alacaksınız.

- arada sırada da olsa pekmezli sucuklardan biraz yiyebilirsiniz. pekmek çok şekerli de olsa, arasında ceviz konduğu için vücuttaki emilimi yavaş oluyor.

- ana amaç yediğimiz her şeyin midemizde yavaş yavaş sindirilmesi. yani glisemik indeks değeri düşük yiyecekler yemek. böylece beyniniz "ben açım" sinyalini çok geç gönderiyor.

- kahvaltıda kahvaltılık gevrek yemek yasak.

- kısacası işlenmiş her türlü yiyecek yasak.

- pirinç pilavı yerine esmer bulgur veya buğdaydan tereyağlı pilav yapıp yiyebilirsiniz. pirinç, özellikle de türkiye'de yetişen ve işlenen pirinç, glisemik indeksi yüksek olduğu için yenmemeli diyor hocamız.

- ayrıca sağlıklı yemek tarifleri için, canan hoca'nın son çıkardığı yemek tariflerine göz atabilirsiniz. orada da çok faydalı bilgiler var. (hurmayla tatlı yapımı ve yufkayla yapılmış börek bile var)

son not: karşınızda hayatını rejimlerle geçirmiş, yıllardır az ve sık yiyerek beslenen, hayvanlar gibi spor yapan, çok çok az yağ tüketen, kuruyemişi nadiren ağzına koyan, sütlü tatlılara hayır demeyen ve nihayetinde hashimoto hipotiroditi geliştirmiş bir insan var. diyetisyenlere dahi gidip bir ayda bir gram oynamayan ben, bu yaşam biçimiyle, bayağı bayağı öküz gibi yiyerek ilk haftada 2 kilo verdim. şimdi dördüncü haftadayım. bir kilo daha vermiş durumdayım. ayrıca kilom normal aralıktadır, amacım minimum zayıflığa inmektir. yani çok kilolu olup da 3 haftada 3 kilo vermedim. ayrıca internetteki araştırmalarımda obez seviyesinde kilolu olup bu diyetle 25-30 kilo vermiş birçok insan var. hepsi canan hoca'ya şükranlarını sunuyor

Karatayda arada birsey yenmiyor mu keske aksam yemegini 5 gibi falan yeseydin de leptini o saatten sabaha kadar calismaya davet etseydinn cnm

Himm tamm ondan evett onu biliyorum benim rahmetli kayinpederimde 3 kusaktir balikciydi oda baliga limon sikilmaz limon rokaya sikilir derdi
Afiyet olsn

Karatayda arada birsey yenmiyor mu keske aksam yemegini 5 gibi falan yeseydin de leptini o saatten sabaha kadar calismaya davet etseydinn cnm
Canım 9 yıllık evliyim ve neredeyse evliliğimizin ilk gününden beri akşam yemek saatimiz 19:00’dur:) bu değişmez ve değiştirilmesi dahi teklif edilemez bi kural akşam yemeğinde eşim oğlum ve ben mutlaka 19:00’da o masaya birlikte oturur ve yemek yeriz.onlardan önce yemem gibi bi durum da söz konusu olamıyor:))
Saat 19:00’da evde kim varsa o yemek masasına oturmalı yoksa aç kalır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…