Bende sadece mercimek çorbası içtimkısır börek patatesli karnabaharlı graten ve tatlı vardı hiç biri bana uygun değil. Bu yemekhaneler yolumuza taş koyuyo
Enginar tarifi isteyen arkadaşlar için:))
Malzemeler
Enginar,bi paates,bir havuç bir kase kadar bezelye(isteyen garnitür kullanabilir,ben garnitür sevmem pek o nedenle kendim küp küp doğrarım)
Soğan
Limon
Enginarları güzelce yıkayalım,sonra bir kabın içinde yarım limon sıkılmış su içinde biraz bekletelim.30dk civarında bekletirim ben.
Bi orta boy soğanı küçük küçük doprayıp az bir zeytinyağı ile dibi geniş bir tencerede soteleyelim.
Soğanlar güya pembeleştikten sonra enginarları çanak şeklinde dizelim.Enginarların içlerine küp küp doğranmış patates,havuç ve bezelyeyi dolduralım.enginarların içine az biraz zeytinyağı gezdirelim.tuzunu kendi ölçümüze göre atalım.dilerseniz yarın portakal suyunu, ve enginarları beklettiğimiz limonlu suyu tenceremize boşaltalım.su miktarı enginarların boyunu geçmesin.kaynayana kadar yüksek ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirelim:)ben en ocağın en küçük gözünde kısık ateşte yavaş yavaş pişiririm daha güzel olur.
Yapmayı düşünenlere afiyet olsunDamak tadınıza uyar mı bilmem ama ben zeytinyağlıları çok sevdiğim için soğuk soğuk severim.
,
Enginarın garnitür denen kısmını yemedim bu aradaenginarın kendisini yedim.
Huzurvermeyolunda
Kahvalti 10.00
2 haslanmis yumurtali 2 yk lorlu yesil.salata
Ara 12.00
3 cig kaju 4 cig antep fistigi
Oglen14.00
100 gr Tonbalikli salata
Aksam 16.50
100 gr firinda pismis yagsiz et 1 kabak karniyarik ici lorlu 3 kasik yogurt
3 lt su
Bol limonlu cay ihlamur
afiyet sağlık sıhhat ve kas olsun canım
Günaydın kızlaarr :)
Günaydınnnnnnn kızlar.
Aslında yemekhaneler liste gönderiyo ama çoğu yer asmıyo. Bilsek belki ona göre önlem alırız. Bizde salata fix o yüzden rahat oluyoruz en kötü sadece salata yiyoruz ama bazen o da kalmayabiliyorAynen yaa. Geçen günlerde bir menü şu şekildeydi. Çorba+mantı ya da patates oturtması+börek+meyve suyu. Aç kaldım dedim. Ama Allah'tan bizde menüyü beğenmeyince aynı yerden yemek söyleyebiliriz. Köfte ayranla yırtmıştım :) Bakalım bugün bahtımıza ne çıkacak
Ohh afiyet olsun canım. Tarifi attım favoriye. İlk fırsatta yapacağım inşallah :)
Güzel menü canm. Afiyet olsun :)
Amiiiinnn :)
Günaydın hanımlar :)
Dun cok iyidim bugun agrimayan yerim yok ustune bide kuru oksuruk mahvetti bugunde bana yataklar gorunuyo
Aslında yemekhaneler liste gönderiyo ama çoğu yer asmıyo. Bilsek belki ona göre önlem alırız. Bizde salata fix o yüzden rahat oluyoruz en kötü sadece salata yiyoruz ama bazen o da kalmayabiliyor
İyi akşamlar kızlar.Yarım saat oldu eve düşeli.Sabah 7.00 de çıktım evden.
Bir prof ve bir doçente gözüktüm.3 defa ultrasona girdim.Miyomum 6 cm miş.Rahim içi duvarına çok yakın dediler.İkisi de 3 ay sonra görelim büyümesine göre ameliyat yapalım dedi.Veeee östrojen hormonunun az salgılanması için yağlarından kurtulmalısın dediler
@Rzgrece kaptanım takım arkadaşlarımızı ayırt etmeden adaletli davrandığını düşünüyorum
05 Mart Menum
Sabah: 07.20
2 dilim domates
2 kucuk dilim kasar
1 kk suzme peynir
2 ceviz
2 dilim kırmızı biber
4 adet yesil zeytin
1 kucuk sut
Oglen: 12.25
1 kepce suzme mercimek çorbası
2 yk taze fasulye
2 yk bulgur pilavı
1 kepce cacık
Aksam: 19.40
1 kepce yesil mercimek çorbası
2 adet izgara köfte
1 kucuk kase ev yoğurdu
Roka
1 adet kabak Mücver (fırında yapilmis, unsuz bol yumurtali)
2.8 lt su.
45 dk tempolu yürüyüş
Aksam dans :)
@Rzgrece
Ya kizlar evde bakici var artik hic elime telefon alamadim ne zormus evde baska biri
Kizlar menümle geldim
Sabah:beyaz peynir yumurta bir kuru dolma yesillik(arkadaslarim diyettemisin neden yemiyon dediler siz gelmeden yedim dedim)
Ara:cizkek (kizim yapmis)
Aksam:iki kuru dolma yogurt
Arada kahvede icmistim sabahda icmistim
Spor:bir saat yürüyüs on dakikasini kostum
Su:2 litre
Yarin lahana kapuska yapacam insallah
Sabah
5-6 zeytin
2 haslanmıs yunurta
1 süt
3 hurma
Ara 1 sekersiz kahve
16.30 aksam ogle
1 kepce corba
Salata
Brokloli yogurt
Aksam 7 de 2 kurabiye sekersiz cay ben napıcam ya bütün emeklerim gidiyor arkadaslar ve isin en acısı o ben obezliği denen menem dey hiç de gştmemiş hala duruyor o saldırgan tavrım cok üzgünüm kızgınım kendime(
İyi geceler kızlar
Menüm
09:30 limonlu su
10:00 2 haşlanmış yumurta,süzme peynir,2 ceviz,5 zeytin,bol yeşillik( roka,tere,maydonoz nane),1/2 küçük muz ,1 kupa limonlu yeşil çay
12:00 Şekersiz duble türk kahvesi
15:00 Limonlu Yeşil çay
19:00 1 adet enginar,1küçük kepçe tarhana çorbası,salata,yoğurt
20:00 Limonlu Yeşil çay
21:00 Şekersiz Türk kahvesi ( küçük fincan)
Su:2,5 ltyi geçmiştir
Sporcuk:)) 30dk tempolu yürüyüş
Kız bizim hergün o kadar güzel yemekler çıkıyoki hele kısır börek ve tatlı 3lüsüne zor dayanıyorum inşallah cuma günü guzel bi sonuc gorurum
Hep totoyu kaldıramadığımızdan şişmanızben o zaman severdim valla fitnesse giderdim 2 saatten fazla spor yapardim pilates yüzme falan hic eksik kalmazdım ama şimdi zaman bulamıyorum
Menumude yazayim azarimi isiteyimmm
Sabah11.30
2 yumurta
2 yk mihlama
Peynie
Zeytin 2 tane
Cay
Ogle
Yok
Ara 15.00
1 turk kahvesi
1 acuk kuruyemis
Aksam 20.00
1 tabak ispanak
2 yk hamsi buglama
Boraz salata
2 catal kedi dilli pasta
Su 2 lt
Yarin protein diyet seysini yapcam ahanda kilo vermezsem bu hafta alnimin catindan vurun beni
Aslında yemekhaneler liste gönderiyo ama çoğu yer asmıyo. Bilsek belki ona göre önlem alırız. Bizde salata fix o yüzden rahat oluyoruz en kötü sadece salata yiyoruz ama bazen o da kalmayabiliyor
Evet listeyi ay başında mail olarak atsalar ne güzel olur... Bizimkiler hergün arayıp öğreniyor.Ona göre gidiyoruz. Ne güzel. Bizde çorba fix.
Menu guzel ama aksam biraz erken yeme sansin var miGünaydın kızllaaar öncelikle dünkü menü mü paylaşayımm
08:30
Sade Türk Kahvesi
10:30
1 Elma
12:30
1 parça ızgara göğüs
1 kepçe yayla çorbası (Pirinçsiz)
1/2 kase yoğurt
Salataü
14:30
2 Tam Ceviz
17:30
1 Yeşil Elma
20:30
Yarım enginar dolması (Pirinçsiz)
6 Yk. Şevketi Bostan
1 kepçe mercimek çorbası
Yeşillik Salatası
Su. 3 Litre
Spor: Yok
Dün anneme gittik, kayınvalidem ve kayınpederimle..Menu guzel ama aksam biraz erken yeme sansin var mi
Hergun yeni bir gün mottosuyla birgune daha basladım kararlıyım cumaya kadar kacamak yok su saf protein diyetini yapmak istiyorum ama toparlayamoyprum kendimi bir türlü bugun bogazım sis yine heryerim dökülüyor agrıdan sungeipmterketmedi bizim evi birtğrlü cocuklar ayrı fena haldeYok sakin vazgecme ne guzel 68lerdesinnnn yazi düşün
Cook tatlısın ya cok sevimli kactı bitti uctu ama inş benim vucuduma ucmaamıstır :)) ceza verdim dün 55 dk 5 km kostum kosu bandında ama yine de kalmıstır ne var ne yok bakalım artık daha dikkatli olcam cumaya kadar canım sagol destegin icin güldürürken düşündğrdğn beni :))Ben öğrenciyken de sporu sevmezdim.geçen yaz diyet spora alıştım sever gibi oldum sonra izine ayrılımca spor sevgim sizlere ömürtekrar sevmeye çalışacağım el mecbur.
canım o iki kurabiyeyi yemesen iyiydi ama artık olan oldu biten bitti, hiç moralini bozma ve motüvasyon tam gaz devam.bir de o iki kurabiye için kendine uygun 30dklık bir spor cezası seç lütfenve yarın geceye kadar O ceza bitmiş olsun
Kaçamaklar kaçtı gitti bitti kuş oldu uçtuuorada takılı kalma canım.
Sorumsuzum diye kendini şartlandırma,kolaya kaçma canım.Kilo vermek kolay değil hepimiz biliyoruz arada tökezleyebiliriz önemli olan ucu kaçmadan ayağa kalkmamız.şimdi sakinleş ve ayağa kal .yediğin içtiğin kaçamak senin olsun sen bize yapacağın sporlardan bahset
evet esra ya sen cok dolusun haftaici ayrı haftasonu ayrı ama bence baslayıp yaptıkca cok daha fazla asılıcaksın spora aldın simi eliptigi sevdinmiHep totoyu kaldıramadığımızdan şişmanızben o zaman severdim valla fitnesse giderdim 2 saatten fazla spor yapardim pilates yüzme falan hic eksik kalmazdım ama şimdi zaman bulamıyorum
Hasmetli ficütBen üniversite 2’den evlenene kadar zayıftımfırt fırt gezer hiç yerimde durmazdım.bir iki kilo alsam gagamı sıkıca tutar verirdim.
Kocayı kaptım,totoyu yaydımpkos,tüp bebek tedavisi,hamilelik doğum derken yarım dünya olmuşum da haberim yokmuş.bi gün soyunurken aynada haşmetli ficudumu bir gördümm anammm ben kendime ne yapmışım dedim.iyi bi silkelendim.89,5 mu neydim .öyle başladım diyete.
Kapteeeeeeyyn sen nettin yapma etme cok guzel gidiyorsun peşini bırakma listeye gşrmene az kaldıMenumude yazayim azarimi isiteyimmm
Sabah11.30
2 yumurta
2 yk mihlama
Peynie
Zeytin 2 tane
Cay
Ogle
Yok
Ara 15.00
1 turk kahvesi
1 acuk kuruyemis
Aksam 20.00
1 tabak ispanak
2 yk hamsi buglama
Boraz salata
2 catal kedi dilli pasta
Su 2 lt
Yarin protein diyet seysini yapcam ahanda kilo vermezsem bu hafta alnimin catindan vurun beni
Super menu bende yapmak şstiyorun su saf proteini baska örnek listen varsa bana da atatmısınInternetten edindigim bilgilere gore yarin ki menum su sekilde ;
Sabah 10.00
4 yk yogurt
1 tk corek otu
1 ck tarcin
1 ck turk kahvesi
Ara 12.00
1 bardak sut
Ogle 14.00
4 yk ispanak
1 yk yogurt yada 1 haslanmis ymurta
18.00
3 yk tavuklu mantar sote
Salata
Su 2.5 lt
25 dk cardio
Nasilim
Günaydın canım nekadar guzel bşr manzara su an oraya ısınlanmak sessiz sakin kahvemi yudumlamak isterdim
Canım ben karatay yapıyorum sabahları buntarz kuruincir hurma kayısı gibi seylere 2-3 asmamak sartıyla izin var tabi olmasa cok daha iyi olur sıfır sekerle ama bu aralar annem bizde onun seylerşne dşrenebilmek icin kendimi franlerim dşyordum ama kacamak yapıyorum bşrkac gundur cok uzgunum bu yuzdenÇok geçmiş oılsun canım, inşallah ameliyata gerek kalmaz..
Afiyet olsun kuzucumm
Bebişine iyi baksın da zamanla sende alışırsın.
Akşam kurt gibi acıkmış olmalısın, öğle yemeğin yok bir de cheesecake yemişsin.
Afiyet olsun canım..
Canım anladığım kadarıyla şeker ile ilgili bir problemin var, sabah hurma yiyorsun önce bunu kesmekle başlasan?
Nasıl olur bilmiyorum sonuçta sen kendini daha çok iyi tanıyorsun.
Afiyet olsn canımm
Allahtan bizim yemekhanenin yemekleri çirkin yoksa 200 kilo olurdum :)
Aslında kaldırsak hiç fena olmayacaaak
Kaptaaaaaan 2 çatal kedii dili miiii? Pastaaa mı??
Ayyy ayy ayyy ayyy ayyy ayyyy!
Yetişin a dostlaaar.
Ön teker nereye giderse arkada teker orayadı, nerden gidiyoruz?
Aaa normalde şirketin idari işleri paylaşır menüyü sizde neden paylaşmıyorlar ki
Ay valla bıktım bu yoğunluktan ilerde işime en yakın evi alıcam ya bu ne böyle iş 8de başlıyo ben 6 da yollardayım 17.30 da bitiyo ben 7 de evdeyim en erken.evet esra ya sen cok dolusun haftaici ayrı haftasonu ayrı ama bence baslayıp yaptıkca cok daha fazla asılıcaksın spora aldın simi eliptigi sevdinmi
Çorba mümkün oldukca almamaya çalışıyorum ya resmen un çuvalını boşaltıyolar heralde kıvamı güzel olsun diyeEvet listeyi ay başında mail olarak atsalar ne güzel olur... Bizimkiler hergün arayıp öğreniyor.Ona göre gidiyoruz. Ne güzel. Bizde çorba fix.
Bizimkinin canı isterse paylaşıyoAaa normalde şirketin idari işleri paylaşır menüyü sizde neden paylaşmıyorlar ki
Oo burda bir yasemin varmış. Sen hiç gelir miydin buralaraGunaydin hanimlar
Çorba mümkün oldukca almamaya çalışıyorum ya resmen un çuvalını boşaltıyolar heralde kıvamı güzel olsun diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?