Valla oyle benim parmaklarim yoruluyosorma yaa kimse yok
kiz oyle olsa simdiye coktaaan hedefe ulasirdik
ay bi baksam diyet tariflere bi iki kahvalti icin alternatif bulsak superr olurm yumurta yiye yiye biktim :)
hayirli olsun cnm sonunda taktin kepi :)Kepim geldi sukur
aaaaaaa siz evdeyken miiiSevinemiyorum ki
Eve hırsız girdi dün
Sagol ablacim. Seninde kadinlar gunun kutlu olsun ⚘⚘⚘⚘⚘En büyük emeği zayıflamaya harcayanKanguru_ kağtaniçem ve arkadaşlarımın gününü kutluyorum
Seviyorum sızı emekçi dostlar
Çok geçmiş olsun.Umarım siz yoktunuz evdeSevinemiyorum ki
Eve hırsız girdi dün
Yok ben öğlen çıktım evden akşam dondum bi baktım kilitler komple sökülmüşhayirli olsun cnm sonunda taktin kepi :)
aaaaaaa siz evdeyken miii
Çok geçmiş olsun.Umarım siz yoktunuz evde
aman iyi siz evdeyken girmemislerYok ben öğlen çıktım evden akşam dondum bi baktım kilitler komple sökülmüş
plastic gittimi kesinPembebulut ve plastic yok ya ortalamamız biraz kötü olacak zaten. Akşamı aç sefil geçirirsek sanki azıcık toparlarız
Hatta şu saatten sonra yemelim,içmeyelim,nefes almayalım
aman aman sadece o diyet kısmına git kaptanım gerisi beyin yakıyor alimallahDiyet kahvalti icin nefis yemeklerin uygulamasina bakcam ama korkuyorum
Ben bu sabah cocugu asıya götürdüm sonra sı yokdiye geldim cpcukları uyuttum uyandıkar yemek terkrar saglık ocagı kuyrugundayız işteKizlar tarti oncesi bu ne sessizlik
Yaa bizim karatayda yulaf da yasak ah servest olsa ne tarifler yapıcam yulaf unum var ama işte yassaaahValla oyle benim parmaklarim yoruluyo
Kaptanim sen bak banada tarif verirsin yumurtali yulaf ezmeli degisik krep falanda olabilir aslinda
Canıım cok gecmiş olsun yaSevinemiyorum ki
Eve hırsız girdi dün
kaptancım ben bunu yaptım da ya cok mercimek mercimek oldu bşraz mercimegş azaltıp yapılsa icine kıyma mıyma karıstırılsa daha guzel olur sanki sadece yumurta katoypruz ya tutması icin benim hiç hosuma gştmedi oyuzdenPirasali unsuz borek
Malzemeler
Hazırlanışı
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- Yarım kg pırasa
- 1 adet soğan
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı salça
- 3 adet büyük boy yumurta (küçükse 4 adet)
- 1 paket kabartma tozu
- Tuz
- Karabiber
Herkese merhabalar Kıymalı börek tadında, sağlıklı ve çok besleyici bir alternatif. Denemenizi tavsiye ederim. Pişman olmazsınız
- 1 bardak yeşil mercimek yumuşayana kadar haşlanır.
- Suyu iyice süzdürülür.
- Derin bir tavada yemeklik doğranmış soğan 3-4 yemek kaşığı yağda sotelenir.
- Pırasalar ince ince doğranıp soğanlara ilave edilir.
- Tuz ve karabiber ve konup yumuşayana kadar kavrulur.
- En son salça eklenip biraz daha kavrulduktan sonra ocaktan alınır.
- Pırasalı harç ılındıktan sonra mercimekle karıştırılır.
- Ayrı bir kapta yumurta ve kabartma tozu iyice çırpılıp bu harca konur ve hepsi tekrar karıştırılır.
- Hazır olan harç yağlı kağıt serili veya yağlanmış orta boy borcama aktarılır.
- Isıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir (ortalama 40-45 dakika ). Arzu eden pişmesine yakın üzerine kaşar peynir rendesi ilave edebilir.
- Pişen börek 15-20 dakika dinlendirilip servis edilir. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun
kabak mücver de harşka gözükğyor ama patates olmamalıııFirinda mucver borek tadinda
Malzemeler
Hazırlanışı
- 2 adet kabak
- 2 adet patates
- 150-200 gram peynir
- 2 yumurta
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet dereotu
- 4-5 adet yeşil soğan
- 1 çay bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Merhabalar
Hem pratik hem sağlıklı bir o kadar da lezzetli bir tarif paylaşıyorum.
- Patates ile kabaklar yıkanıp, soyulur ve rendelenir.
- Suyu sıkılır.
- Derin bir kaba alınır.
- Sonra yumurtalar çırpılıp, katılır.
- Peynir rendelenip katılır.
- İnce ince doğranan maydanoz, dereotu ve yeşil soğan ilave edilir.
- Sıvı yağ, un ve kabartma tozu katılır.
- Son olarak baharatları katılıp, karıştırılır.
- Yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş tepsiye yayılır.
- Üzerine susam ve çörekotu serpilir.
- 170 derece ısınmış fırında pişirilir.
- Dilerseniz pişmeye yakın fırından çıkartılıp kaşar rendesi serpebilirsiniz. Nefis fırın mücverimiz hazır. AFİYET OLSUN.
canım cok gecmiş olsun alınan calınan birsey varmı canınıza bir sıkıntı gelmemiş hamdolsun bizim de yenş evlendigimzde girmşti eve tektasımı eşimin tonla para saatlerini almışlardı hemde ben eve gştmel icin kapıyı zorladıgomda evdeydi icerde hırsız oldugunu anlayıp kacmıstımYok ben öğlen çıktım evden akşam dondum bi baktım kilitler komple sökülmüş
Tv ve altın saat gitmiş de diğer para edenleri alamamışlar sanırım ses oldu acele ile çıktılar geri dönmezler umarımaman iyi siz evdeyken girmemisler
Cok bise almislarmi
plastic gittimi kesinhayırlısı olsun üzüldüm hem onun hen bizim icin .. onun icin iyi olan buysa demekki..
aman aman sadece o diyet kısmına git kaptanım gerisi beyin yakıyor alimallah
Ben bu sabah cocugu asıya götürdüm sonra sı yokdiye geldim cpcukları uyuttum uyandıkar yemek terkrar saglık ocagı kuyrugundayız işte
Bu arada kızlar bugun internneten ikinci el alısverş yaptım ikinci kez ya harika gerrekten ikisindede cok memnun kaldım ütü aldım sıfıra yakındı marka vermiyim ama en iyilerinde su p.. ile baslayan eve geldik denedim benim bozukan ütümün katlat daha iyisi ütüden nefret eden ben bayıla bayıla ütü yaptım cocullar uyurkenoyuzden tereddütte olanlar varsa burdan duyurmul olim iyi forsatlar oluyor gercekten
Yaa bizim karatayda yulaf da yasak ah servest olsa ne tarifler yapıcam yulaf unum var ama işte yassaaah
Canıım cok gecmiş olsun ya
kaptancım ben bunu yaptım da ya cok mercimek mercimek oldu bşraz mercimegş azaltıp yapılsa icine kıyma mıyma karıstırılsa daha guzel olur sanki sadece yumurta katoypruz ya tutması icin benim hiç hosuma gştmedi oyuzden
kabak mücver de harşka gözükğyor ama patates olmamalııı(
canım cok gecmiş olsun alınan calınan birsey varmı canınıza bir sıkıntı gelmemiş hamdolsun bizim de yenş evlendigimzde girmşti eve tektasımı eşimin tonla para saatlerini almışlardı hemde ben eve gştmel icin kapıyı zorladıgomda evdeydi icerde hırsız oldugunu anlayıp kacmıstım
En kotusu o kagvaltilari biz hazirliyoruzzzzTeşekkür ederim canım iyiyim ben de.Dışarı çıkacağım yağmur yağıyor biraz sakinleşsin diye bekliyorum ben de.
Bizde de hafta sonu kahvaltı aynen dediğin gibi olur .Onlara yer ben yutkunurum
Evet cnm plastic izine cikacakmis daga sonra baska takimdan devam edecekmis. Sakinlesir siniri gecince doner dedim ama... saglik olsun.plastic gittimi kesinhayırlısı olsun üzüldüm hem onun hen bizim icin .. onun icin iyi olan buysa demekki..
aman aman sadece o diyet kısmına git kaptanım gerisi beyin yakıyor alimallah
Ben bu sabah cocugu asıya götürdüm sonra sı yokdiye geldim cpcukları uyuttum uyandıkar yemek terkrar saglık ocagı kuyrugundayız işte
Bu arada kızlar bugun internneten ikinci el alısverş yaptım ikinci kez ya harika gerrekten ikisindede cok memnun kaldım ütü aldım sıfıra yakındı marka vermiyim ama en iyilerinde su p.. ile baslayan eve geldik denedim benim bozukan ütümün katlat daha iyisi ütüden nefret eden ben bayıla bayıla ütü yaptım cocullar uyurkenoyuzden tereddütte olanlar varsa burdan duyurmul olim iyi forsatlar oluyor gercekten
Yaa bizim karatayda yulaf da yasak ah servest olsa ne tarifler yapıcam yulaf unum var ama işte yassaaah
Canıım cok gecmiş olsun ya
kaptancım ben bunu yaptım da ya cok mercimek mercimek oldu bşraz mercimegş azaltıp yapılsa icine kıyma mıyma karıstırılsa daha guzel olur sanki sadece yumurta katoypruz ya tutması icin benim hiç hosuma gştmedi oyuzden
kabak mücver de harşka gözükğyor ama patates olmamalııı(
canım cok gecmiş olsun alınan calınan birsey varmı canınıza bir sıkıntı gelmemiş hamdolsun bizim de yenş evlendigimzde girmşti eve tektasımı eşimin tonla para saatlerini almışlardı hemde ben eve gştmel icin kapıyı zorladıgomda evdeydi icerde hırsız oldugunu anlayıp kacmıstım
Aman size bise olmasin cnm.Tv ve altın saat gitmiş de diğer para edenleri alamamışlar sanırım ses oldu acele ile çıktılar geri dönmezler umarım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?