Peki sen nasıl besleniyorsun düzenin nasıl çalışıyor musun
Bölgesel egzersiz nedir ?
Belirli kas gruplarını günlere ayırarak ya da yalnızca bir kas grubunun bir antreman gününde çalışıldığı egzersiz programıdır.
Neden bölgesel egzersiz ?
Egzersiz yaptıktan sonra yorulan kas grubu kendini yenilemeden, dinlenmeden tekrar çalıştırılmamış oluyor.
Kızlar günlerdir bölgesel zayıflama ile ilgili makale okuyorum. Malesef acı gerçek bölgesel zayıflama diye bir şey yok. Yapılan bir çok araştırmada bu görülmüş. Fakat rahatsız olduğumuz bölgedeki kasları daha çok çalıştırarak daha ince bir görüntüye sahip olabiliriz.
Bazı bölgelerimizdeki yağlar inatçıdır !
Peki inatçı yağ ne demek ?
Yağ yakmak için verilen uyarılardan biri olan katekolaminler, kan dolaşımına salındıktan sonra yağ hücrelerinin reseptörlerine tutunur ve parçalanma sinyali verir. İnatçı olarak tabir edilen bölgesel yağlarda ise bu reseptörler az olarak bulunmaktadır.
Ayrıca tüm dokuların kanlanması aynı olmadığı için bazı bölgelerde daha az kan dolaşımı ile daha kötü yağ yakımı görülmesi muhtemel.
Özetle inatçı yağların bulunduğu bölgelerde kan dolaşımını hızlandırmak gerekiyor !
Bunun için hergün kısa kısa farklı bölgelerimizi çalıştıralım diyorum ve bunu hepinizin yapmasını istiyorum. Zaman alacak egzersizler değil bunu bahane etmemizi istemiyorum.
Daha sıkı kaslar daha ince görünüm !
Bölgesel incelmede esas olan tekrar sayısıdır. Dinlenme sürelerini kısa tutmaktır. Bunu göz önüne alarak size vereceğim programı defalarca tekrar edebilirsiniz.
Bugün oturduğunuz yerden yapabileceğimiz kol egzersizleriyle başlayalım diyorum.
Bununla ilgili fikrinizi belirtirseniz sevinirim.
@NGYHuzurvermeyolunda Kanguru_ @belcimim @Allonsy @herderdedeva @smygnc @esperenzaa @Tugceilker @AhSen_yarim @Melmuss
Güzel bi program yapmışsın eminim güzel vereceksinBir süredir evden çalışıyorum, zaten tüm düzenimi altüst eden de bu oldu, gece çalışmaları + atıştırmaları. Şimdi hepsini kesip attım tabi.
Erken kalkmaya ve yeterli uyuma düzenine dönmeye çalışıyorum birkaç gündür. Oturtmaya çalıştığım düzen şu şekilde.
Sabah 07:00 kalkış, su ve kahve
08:00 bir saatlik kardiyo (leslie Sansone 5 mil' i iyi gibi şimdilik. Önerilere açığım tabi)
09:30 kahvaltı (protein, karbonhidrat ve sebze dengeli)
13:30 öğle yemeği (Sebze ve protein)
15:00 Kuvvet antremanı (Squatgirl Doris Hofer' ın etkili programları var, bunlardan birleştirip kendi programımı yapıyorum, değiştirerek)
16:00 protein içerikli ara öğün (az miktarda olacak tabi bu abartmadan, kas takviyesi için spor sonrası çok iyi gelir)
19:00 akşam yemeği (Sebze ve protein)
00:00 uyku
Şekersiz kahve serbest (kahveden vazgeçemiyorum zira ben) günde 3 lt ortalama su. Gece çok dayanamazsam düşük kalorili yoğurt, süt, ya da birkaç badem ile geçiştirme
Şimdilik plan bu, azimliyim kararlıyım, motivasyon tavan. Hadi bakalım
Canım bugun bende bölgesel calısıcam inş telşekkğr eseriz bu guzel bilgilendşrme icinBölgesel egzersiz nedir ?
Belirli kas gruplarını günlere ayırarak ya da yalnızca bir kas grubunun bir antreman gününde çalışıldığı egzersiz programıdır.
Neden bölgesel egzersiz ?
Egzersiz yaptıktan sonra yorulan kas grubu kendini yenilemeden, dinlenmeden tekrar çalıştırılmamış oluyor.
Kızlar günlerdir bölgesel zayıflama ile ilgili makale okuyorum. Malesef acı gerçek bölgesel zayıflama diye bir şey yok. Yapılan bir çok araştırmada bu görülmüş. Fakat rahatsız olduğumuz bölgedeki kasları daha çok çalıştırarak daha ince bir görüntüye sahip olabiliriz.
Bazı bölgelerimizdeki yağlar inatçıdır !
Peki inatçı yağ ne demek ?
Yağ yakmak için verilen uyarılardan biri olan katekolaminler, kan dolaşımına salındıktan sonra yağ hücrelerinin reseptörlerine tutunur ve parçalanma sinyali verir. İnatçı olarak tabir edilen bölgesel yağlarda ise bu reseptörler az olarak bulunmaktadır.
Ayrıca tüm dokuların kanlanması aynı olmadığı için bazı bölgelerde daha az kan dolaşımı ile daha kötü yağ yakımı görülmesi muhtemel.
Özetle inatçı yağların bulunduğu bölgelerde kan dolaşımını hızlandırmak gerekiyor !
Bunun için hergün kısa kısa farklı bölgelerimizi çalıştıralım diyorum ve bunu hepinizin yapmasını istiyorum. Zaman alacak egzersizler değil bunu bahane etmemizi istemiyorum.
Daha sıkı kaslar daha ince görünüm !
Bölgesel incelmede esas olan tekrar sayısıdır. Dinlenme sürelerini kısa tutmaktır. Bunu göz önüne alarak size vereceğim programı defalarca tekrar edebilirsiniz.
Bugün oturduğunuz yerden yapabileceğimiz kol egzersizleriyle başlayalım diyorum.
Bununla ilgili fikrinizi belirtirseniz sevinirim.
@NGYHuzurvermeyolunda Kanguru_ @belcimim @Allonsy @herderdedeva @smygnc @esperenzaa @Tugceilker @AhSen_yarim @Melmuss
Canım bir arkadasa dşyetisyenş aksam yemegi olarak vermiş ama ben yemegin yanında da tuketmeyi dusunuyoruz etin tavugun yanında yaniÇok güzel bir tarif gibi görünüyor akşam yemeği olarak mı yiyoruz peki
Hoş geldin aramıza canımMerhaba! Ben bugün aç karnına tartışmayı unuttum maalesef şimdi tartıldım 66.4 geldim
Kahvaltıyı geç kaldım bugün maalesef gece çocuklar uyumadı sabaha kadar oturunca sabah onlarla beraber uyudum dün akşam yemeğinden sonra hiç bir şey yemedim bol su tükettim o kadar aç olmama rağmen sanırım vücudun alışık olmasıyla ilgili kolay doydum kahvaltıya arkadaşım simit getirmiş inat ettim yemedim normal de çok severim ama kendimi daha çok sevilen
Kahvaltı 11:30
Domates salatalık
Bir adet yumurta tavada zeytinyağla pişirdim kekik ve pulbiber koydum
Az miktar peynir
Bir tane de havuç çiğ
Burda aç kalanlar yok çok şükür hepimiz yemeyi seven insanlarızGunde yarim saat bolgesel egzersizler yapmak (terlemek ve kas yanmasi sarti ile)
Yuruyus ile asla incelmezsiniz, kaslarin yeterince cekmesi icin kosmak, yuzmek, bisiklet surmek bile cok hafif kalir!
Duzgun diyet - tavsiye edilen 4 saatte bir yemek araliklariyla yemek en son 6 saatte bir yemege kadar uzatmak
Ara ogun yok!
Karbonhidrat ve seker yok!
Bol protein agirlikli beslenmek
Bol su icmek
Simdilik aklima gelenler.. ama ac kalarak kilo vermenin kaslariniza ne kadar zarar verdigini unutmayin, ara ara ac kalarak kilo verildigini goruyorum bu cok uzucu. Asiri cokmeler yasanacaktir uzun sure yapildiginda. Bol protein iceren yiyecekler yiyin onun yerine en azindan kaslariniz saglam kalir! Yuksek kilolarda ozellikle sporun vucuttaki sarkmalari engelledigi kanitlanmistir bunu asla unutmayin :)
oyy kuzumEvet hafif hafif hergün bir bölgeyi çalıştıralım diyorum. Zorlamak isteyen tekrarları artırsın.
Ben şuan o kadar açım ki açlıktan bayılcam sabahtan beri müşteri var hiç bişey yiyemedim kahvaltım bana bakıyo ben onabide çay getirip duruyolar aç karnına hiç gitmiyo
Hosgeldin :) motivasyon icin dogru yerdesin. Burda birbirimize destek olarak arada bir birbirimize cemkirerek kilolari veriyoruz :) anladigim kadariyla cok kararlisin onemli olanda buMerhabalar, bendeniz şu linkteki son mesajdan geliyorum. https://www.kadinlarkulubu.com/foru...rismasina-katilmak-isteyenler.71509/page-1379
Hayatım boyunca minyon ufak tefek bir bireydim. Lakin 35 yaşımdan sonra bebek sahibi oldum ve kendimi de salınca kilo aldım. Şu an yaşım 40 ve kilom 70. Yavaş yavaş alınca suda kaynayan kurbağa misali farkında olamıyorsunuz, ama aynadaki görüntümden irkilip kendime geldim ve kilomla yüzleşip onlardan kurtulup kendime geri dönmeye karar verdim.
Bu yoldaki en önemli şeyin motivasyon olduğunu biliyorum. Öyle şok diyetler vs. yapmadım pek ( bir kez dukana niyetlendim, sonra vazgeçtim) o tarz şeylere de inanmıyorum. Gençlik zamanlarımda spor geçmişim var o nedenle sağlıklı bedenin iyi beslenme ve spordan geçtiğini biliyorum.
Şimdi bu yola çıkarken motivasyonumu artıracak, motivasyonunu artırabileceğim başka kadınlar da olsun istiyorum çevremde. Dayanışmanın gücünü biliyorum çünkü.
Uygun görürseniz aranıza katılmaya geldim. Disiplin ve azimle mezuniyetimi de paylaşmak istiyorum zira. Hedef 20 kg. Başaracağım, öyle ya da böyle.
İyi forumlar.
hadiii yaza az kalddiii bikinj giydiginde azda olsa baklavalarin gorunsunSelam kizlar :)
Ben maalesef baslayamadim karin kasi calismalarina tam anlamiyla bir gun yapip bir gun birakiyorumama kilom sabit Allahtan :) simdilik benden boyle
ahh evet iste bu! Kendini herseyden cok sevmen. Tebrik ederim :)Merhaba! Ben bugün aç karnına tartışmayı unuttum maalesef şimdi tartıldım 66.4 geldim
Kahvaltıyı geç kaldım bugün maalesef gece çocuklar uyumadı sabaha kadar oturunca sabah onlarla beraber uyudum dün akşam yemeğinden sonra hiç bir şey yemedim bol su tükettim o kadar aç olmama rağmen sanırım vücudun alışık olmasıyla ilgili kolay doydum kahvaltıya arkadaşım simit getirmiş inat ettim yemedim normal de çok severim ama kendimi daha çok sevilen
Kahvaltı 11:30
Domates salatalık
Bir adet yumurta tavada zeytinyağla pişirdim kekik ve pulbiber koydum
Az miktar peynir
Bir tane de havuç çiğ
en az 2 lt icmelisin. Icinde neler var suyunDetox suyumun yarısın içtim bile ama ufak galiba aldığım şişe bir lt. Bile Yok üstüne tekrar su koysam gün içinde olur mu
programin harikaBir süredir evden çalışıyorum, zaten tüm düzenimi altüst eden de bu oldu, gece çalışmaları + atıştırmaları. Şimdi hepsini kesip attım tabi.
Erken kalkmaya ve yeterli uyuma düzenine dönmeye çalışıyorum birkaç gündür. Oturtmaya çalıştığım düzen şu şekilde.
Sabah 07:00 kalkış, su ve kahve
08:00 bir saatlik kardiyo (leslie Sansone 5 mil' i iyi gibi şimdilik. Önerilere açığım tabi)
09:30 kahvaltı (protein, karbonhidrat ve sebze dengeli)
13:30 öğle yemeği (Sebze ve protein)
15:00 Kuvvet antremanı (Squatgirl Doris Hofer' ın etkili programları var, bunlardan birleştirip kendi programımı yapıyorum, değiştirerek)
16:00 protein içerikli ara öğün (az miktarda olacak tabi bu abartmadan, kas takviyesi için spor sonrası çok iyi gelir)
19:00 akşam yemeği (Sebze ve protein)
00:00 uyku
Şekersiz kahve serbest (kahveden vazgeçemiyorum zira ben) günde 3 lt ortalama su. Gece çok dayanamazsam düşük kalorili yoğurt, süt, ya da birkaç badem ile geçiştirme
Şimdilik plan bu, azimliyim kararlıyım, motivasyon tavan. Hadi bakalım
Yuruyıs ile asla incelemezsiniz derken :) ben ilk basladıgımda 2 ay sadece yuruyus yaptım nerdeyse ve ciddi inceldim ama ben yanlıs anladım herhalde söylediginiziGunde yarim saat bolgesel egzersizler yapmak (terlemek ve kas yanmasi sarti ile)
Yuruyus ile asla incelmezsiniz, kaslarin yeterince cekmesi icin kosmak, yuzmek, bisiklet surmek bile cok hafif kalir!
Duzgun diyet - tavsiye edilen 4 saatte bir yemek araliklariyla yemek en son 6 saatte bir yemege kadar uzatmak
Ara ogun yok!
Bol su icmek
Simdilik aklima gelenler.. ama ac kalarak kilo vermenin kaslariniza ne kadar zarar verdigini unutmayin, ara ara ac kalarak kilo verildigini goruyorum bu cok uzucu. Asiri cokmeler yasanacaktir uzun sure yapildiginda. Bol protein iceren yiyecekler yiyin onun yerine en azindan kaslariniz saglam kalir! Yuksek kilolarda ozellikle sporun vucuttaki sarkmalari engelledigi kanitlanmistir bunu asla unutmayin :)
O zaman bol sansBurda aç kalanlar yok çok şükür hepimiz yemeyi seven insanlarız6.takımın kızları güzel spor yapıyor ben hariç. Yeni yeni spor yapmaya çalışıyorum
Bir aylik SIKI bir diyet programina giricem.. onumuzdeki ay baslayacagim :) bu sefer tutmak istiyorum sozumu cunku artik istedigim SIKI karina sahip olmak istiyorum.. coook guclu olmak zorundayim :)oyy kuzumyedin mi bari
Hosgeldin :) motivasyon icin dogru yerdesin. Burda birbirimize destek olarak arada bir birbirimize cemkirerek kilolari veriyoruz :) anladigim kadariyla cok kararlisin onemli olanda bu
hadiii yaza az kalddiii bikinj giydiginde azda olsa baklavalarin gorunsun
ahh evet iste bu! Kendini herseyden cok sevmen. Tebrik ederim :)
en az 2 lt icmelisin. Icinde neler var suyun
programin harika
Insallah uyum saglarsan kilolardan kurtulursun
Basarirsin insallah :)Bir aylik SIKI bir diyet programina giricem.. onumuzdeki ay baslayacagim :) bu sefer tutmak istiyorum sozumu cunku artik istedigim SIKI karina sahip olmak istiyorum.. coook guclu olmak zorundayim :)
siki bir vucut kaslarin calistirilmasiyla olur.. tabiki zayiflarsin, ama bolgesel egzersizler ile alakali sorulmustu, yuruyus siki bir karin kasi yapmaz, yada kalkik bir popo :) bunun icin daha cok calismak lazimYuruyıs ile asla incelemezsiniz derken :) ben ilk basladıgımda 2 ay sadece yuruyus yaptım nerdeyse ve ciddi inceldim ama ben yanlıs anladım herhalde söylediginizi
Bir de siz ara ara girdiginiz icin tam takip edemiyorsunuz menülerin iceriklerini herhalde bazı aksam yemegi öenüleri diyetisyenin o kişiye özel verdigi tarif oluyor yada bazılarımızın cok nadir yaptıgı ozel gun kacamakları yuzunden aksamı dengelemek icin yaptıgı bir öğün oluyor oyuzden esranın dedigi gibi yemeyi seven kızlar bol burdaGunde yarim saat bolgesel egzersizler yapmak (terlemek ve kas yanmasi sarti ile)
Ara ogun yok!
Bol su icmek
Ooo bizim karın kasıyla kalkık popoya kadaaar bir fırın ekmek yemememiz lazımsiki bir vucut kaslarin calistirilmasiyla olur.. tabiki zayiflarsin, ama bolgesel egzersizler ile alakali sorulmustu, yuruyus siki bir karin kasi yapmaz, yada kalkik bir popo :) bunun icin daha cok calismak lazim
Sen kendini kas yapmaya endeksledigin icin direk ona gore cvplar veriyosun :) ama burdaki cpgu insanin kas yapmak gibi bir derdi yok. Suan hepimizin hedefi incelmek. Inceldikden sonra kas yaparizsiki bir vucut kaslarin calistirilmasiyla olur.. tabiki zayiflarsin, ama bolgesel egzersizler ile alakali sorulmustu, yuruyus siki bir karin kasi yapmaz, yada kalkik bir popo :) bunun icin daha cok calismak lazim
Diyetisyen kilo verdirmeye calisir.. talebinize gore size diyet yaptirir :)) konumuz bolgesel egzersiz ve siki vucut bunlarla olmaz canim..Bir de siz ara ara girdiginiz icin tam takip edemiyorsunuz menülerin iceriklerini herhalde bazı aksam yemegi öenüleri diyetisyenin o kişiye özel verdigi tarif oluyor yada bazılarımızın cok nadir yaptıgı ozel gun kacamakları yuzunden aksamı dengelemek icin yaptıgı bir öğün oluyor oyuzden esranın dedigi gibi yemeyi seven kızlar bol burdaama dediginiz gibi ac kalarak yada tek öğünle verilen kilo hiç saglıklı olmuyor valla hop geri geliyor
Yook canim bir bakmissin istedigin vucuda sahipsinOoo bizim karın kasıyla kalkık popoya kadaaar bir fırın ekmek yemememiz lazım
Oglen yemeği yedim o da çok zordu benim için dolma su böreği tatlı patates salatası vardı ben sadece normal yeşil salata yedimoyy kuzumyedin mi bari
Hosgeldin :) motivasyon icin dogru yerdesin. Burda birbirimize destek olarak arada bir birbirimize cemkirerek kilolari veriyoruz :) anladigim kadariyla cok kararlisin onemli olanda bu
hadiii yaza az kalddiii bikinj giydiginde azda olsa baklavalarin gorunsun
ahh evet iste bu! Kendini herseyden cok sevmen. Tebrik ederim :)
en az 2 lt icmelisin. Icinde neler var suyun
programin harika
Insallah uyum saglarsan kilolardan kurtulursun
Sen kendini kas yapmaya endeksledigin icin direk ona gore cvplar veriyosun :) ama burdaki cpgu insanin kas yapmak gibi bir derdi yok. Suan hepimizin hedefi incelmek. Inceldikden sonra kas yapariz
Bugun ac kaldin yani. 1 saat sonra fln ara ogun yap bari. Yoksa aksama bisetlere saldiririsinOglen yemeği yedim o da çok zordu benim için dolma su böreği tatlı patates salatası vardı ben sadece normal yeşil salata yedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?