6 yıl nişanlılık ?

18 yaşındaki cocukların ağzındaki kelimelere bak; nişan! Siz daha kendi sorumluluğunuzu almaktan bihabersiniz, ailelerin sorumluluğu kolay mı?

Pastane sözü neyinize yetmiyor? Alın iki tane gümüş yüzük takın işte.

insan büyüdükçe hayata bakışı da değişiyo,13 yaşında verilen bir sözün ne önemi var ki??
13 yaşında adet bile görmemiştim ben, zaten kendin çocuksun.O zamanki düşünce yapısıyla işin içine hormonlar,biyolojik saat girdiği zamanki düşünce yapısı aynı olur mu hiç...
18 yaşındaymışsın,benim de o zamanlar sıkı sıkıya sarıldığım değer yargılarım vardı ama şimdi bakınca çok mantıksız geliyorlar.Erkek de kadında sadece bir kişiye ait olmalı derdim mesela,hatta lisede çıkma teklifi eden hoş çocuklara "amaan üniye ayrı şehre gidince ayrılırım ki zaten bundan.Madem ayrılacam neden sevgili olayım ki" derdim...Ama farklı insanlar tanıdıkça ve hayattaki bazı önceliklerin,değer verdiğin şeyler değişince sen de değişiyorsun
ve sen de değişeceksin...
Erkek arkadaşına gelince, eğer bir yüzük üçüncü kişilerden koruyacaksa on parmağınıza on ayrı alyans takın...
Sevgiliniz bir sevgilisi varmış gibi davranmadığı müddetçe ne o yüzüğün bir anlamı olur ne kaç senedir beraber olmanızın.
İlişkinizi yıpratmak istemiyorsanız bazı şeyleri akışına bırakın...

çok tuhaf gerçekten. yani konu sahibi kendi kendine erkek arkadaşı olduğunu düşünse yani tek kişilik bir ilişki yaşasa sözde çocuk neden bunu devam ettirmek istesin ki... ama reaksiyonlar da normal değil. bana sanki cinsel kimliğini saklıyor ya da bastırmaya çalışıyor gibi geliyor.

ahh elmy ahhh olay bu olsa neyse... daha derin mevzular var. çocuk daha 1 kere bile elini tutmamış. bakış açısına tersmiş.

Kesinlikle katılmıyorum.Annesine babasına bile sarılmıyor.Ona birşey ifade etmiyor sarılmak fln.Ona göre sarılmak uydurulmuş birşey insanın içinden gelmez.Etraftaki çiftler ne yapıyor hiç ilgilenmez özenmez yani

Size garip gelebilir ama sevgilime zorla sarılması için baskı yapamam.Bence hormonla fln ilgisi yok onun hayat bakışı farklı

İşte o da tam tersini söylüyor.Sarılmak fln insanın doğasında yoktur diyor.

insan dogasında olmasaydı ve ogrenilmis davranıslar olsaydı bunlar ilkel toplumlarda kabileden uzaklasan insanlar ciftlesemezlerdi,
bugun yapılıp yapılmaması ise tamamen iradi, herkes sarılmak zorunda degil ve bu hormon bozuklugu anlamına da gelmez,
oyle olsaydı turkiyedeki bir suru kadın cinsellikten uzak durdurugu gerekcesiyle evlenilmez kısır oldugu dusunulurdu.

fakat bir seyi uygulamakla istemeyi karıstırıyorsun,
bazı seyleri 14-18 hissetmesen de artık o duygunun olusmaya baslaması gerekiyor,
gozlerine baktıgında kankana degil sevgiline baktıgını anlamalısın, bugun degilse de yarın...

iliskiniz dilerim hep guzel olur, zaten o kızlar nedeniyle ayrılacagınızı sanmıyorum artık,
ama tekrarlıyorum sınıfta veya okul topluluklarında baska arkadaslar da edin.

bana da öyle geliyo maalesef

oldu o zaman:26:

sarılmak.. ona buna sarılmakla sevgiliye sarılmak farklı bir şeydir... hormonsal bir durumdur.. doğanın dengesidir. seninkide bu dengeler bozuk olduğu için sorun var zaten.

Cinsel kimliğini saklayacak birisi değil

tatlım katıl veya katılma.. bu kadar insan aynı şeyi söylüyoruz, biraz büyük sözü dinle.. seni tanımayız-etmeyiz..bizim için ayrılsan ne olur, evlensen ne olur.. sen kendini düşün, hiç mi istemezsin sarılarak gezmek, öpmek.. varsayalım ki evlendin, dışarıda el ele gezen çitleri görünce kendi no-frost'dan hallice eşinden rahatsızlık duymayacak mısın? kaldı ki anne-baba gibi değildir eşe sarılmak.. özeldir, duygusaldır, romantiktir, antidepresandır, ağrı kesicidir.. bu duygudan bir ömür boyu mahrum kalmak zor olmayacak mı? özetle 7/24 senden irrite oluyormuş gibi duran bir adamla ömür geçer mi? sana bir abla tavsiyesi, en güzel yaşlarını bu adamla harcama

ahh elmy ahhh olay bu olsa neyse... daha derin mevzular var. çocuk daha 1 kere bile elini tutmamış. bakış açısına tersmiş.

O nasıl oluyomuş ya?

Cocuğun tercihleri farklı olabilir.

Ben ayrıldığım kocama bile sarılmak istiyorum, sorun bende mi acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…