Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası 60 aylık kızımı okula göndereyim mi?

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları
Benim cocugum su an tam 60 aylık. Eylül ayında okul acimi 63 aylık olacak..ve ben anasınıfı okul oncesine gondeeecegim.erken olur yazık çocuklara minicikler daha ..bende arastirdim.sulalemin yarisi egitimci hiç birtanesi tavsiye etmedi.

canım benim oğlanın boyu yaşıtlarına göre kısa fiziki anlamda minyon olduğu içinde göndermek istemiyorum.
emin olmamakla birlikte uzun olsaydı belki bir ihtimal gönderirdim ama benimki ocak doğumlu seninki daha küçük oluyor.

tam tersi genelde ay söylenir.bende çevreme o şekilde duyuyorum okula başlayacak çocuklar için diyorum tabi.

sizinkide mi ocak doğumlu.yani 80 aylık göndermiş oluyorsunuz.sınıf öğretmeniydiniz değil mi?
Ewet sinif ogretmeniyim. 80 aylik olacak. Olsun varsin. Boyu uzun olsada onemli olmaz. Onemli olan bilissel gelisim.

Anakukulı çocuğu annesi olarak göndermeyin derim. 60 aylıkları alıyorlar ama ilkokul müfredatı onlara uygun değil. 1. Sınıfta anaokulu gibi oyun oynamıyorlar, sıralara dizilip ders çalışıyorlar. 60 aylık bir çocuk oyun oynarken öğrenmeli. Benim oğlum 2009 doğumlu, bu sene anaokuluna gitti, seneye 1. Sınıfa gidecek. Hem fiziksel hem metal olarak çok rahatım.

Gondermeyin derim ben. En basta daha kendi baslarina tuvaletlerini hslledemiyorlar. Bir de el kaslari tam gelismemis oluyor henuz. Yazi yazarjen cabuk yoruluyorlar. Cocukluklarini tam yasayamadiklari icin de ojuldan cabuk bikabiliyorlar.

Bir de eğitimciler biliyor onlar daha iyi anlatır ama soyut ve somut düşünme ve öğrenme evreleri var

Ilerleyen sınıflarda da o sıkıntı oluyor

Babam anlatıyordu sınıfında bir kız varmış akıllı gayretli her konuyu herkesten iyi yaparken bir konuyu bir türlü anlayamamış araştırmış bir yaş küçükmüş

Zaten bir küçük sınıf anlayamaz onu orta ikide anlatırdık dedi

Çocuk 1. 2. Sınıfları yapsada ilerde de sıkıntı olabilir yani

Ben Anadolu lisesinde orta okulda hazırlık okudum lisede akranlarımızdan bir yaş büyüktük ama ben lise 1 matematiğini ancak 2. Sınıfta anladım küçük olsam hiç öğrenemezdim galiba

Fakat eğitimcilerle görüştüm yazdırmayın erken diyorlar...o_O
Siz zaten görüş alınabilecek asıl kişilerle fikir alış verişinde bulunmuşsunuz.
Burada elti, görümce, komşu, eniştenin dayısının yeğenin çocuğuyla size verilen birkaç olumlu/olumsuz örneği çok da önemsemeyin derim. Çocuğunuzun tekrar ana sınıfı okumasında fayda var. Benim oğlum 62 aylık olacak, yollamayı düşünmüyorum. En sağlıklısı da bu inanın.

Ana sınıfı öğretmeni olarak söylüyorum ; 2 yıl okul öncesi eğitimi aldırın sonra 1. Sınıfa yollayın. Ama sakın sakın 60 aylıkken 1. Sınıfa başlatmayın, o sınıfta belki 80 aylıklar Bile olacak, ezilir. Birde 1. Sınıfa başlarken sadece kalem tutma becerisine bakılmaz, duygusal olarakta hazır olmalı.

60 ayın nereden çıktığına bakalım ve öyle karar verelim.

60 aylıkların okula başlatılması 4+4+4 sistemi ile geldi.
4+4+4 'ün birinci dördü ilkokul, ikincisi ortaokul ve üçüncüsü de lise... bu sistemle birlikte imam hatip okullarının ortaokul kısmı da yeniden açıldı.
arkasından meb, lise ve ortaokullarda kız çocuklarının başlarını kapatabileceklerini söyledi.
kız çocuklarının ilk adeti 9 yaş ve sonrasıdır genelde...
biliyoruz ki bazı çirkin zihniyetliler ilk adetini gören kız çocuğuna artık kadın sayılır diyor ve onu bir cinsel meta olarak görüyor. ve bu sebepledir ki, başını örtmek istiyor.

60 ay + 4 yıl = 9 yaş ... artık ortaokul öğrencisi ve başını örtebilir. çünkü adet görmeye başladı ve artık çocuk değil.

konu sahibi, size tavsiyem şudur: eğer 9 yaşında ve adet görmeye başlamış bir kız çocuğunu cinsel obje olarak görüp başını kapatma derdine düşecek çirkin bir zihniyete sahipseniz, buyurun gönderin zavallı çocuğu...

şayet vicdanlı bir insansanız 72 ay ve sonrasında gönderin.

tek kelimeyle çocuğa günah çocuğun bütün eğitim hayatını mahvedersin benim oglum 68 aylık olacak ben bile küçük buluyorum dilekçe verip göndermeyeceğim. bu sene anasinifina seneye 1. sınıfa gidecek çevremde kim küçük yaşta gonderdiyse ya sınıf tekrarı yaptı yada aşırı zorlandı diğerlerinden geride kaldı ne acelesi varki neden bu kadar erken göndermeyi
düşünüyorsun

Merhaba, öncelikle Allah bağışlasın yavrunuzu insallah ,

Ben 60 aylık göndermedim, fakat Gönderen veli arkadaşımız var okulda, o Çocukta gözlemlediğim kadarıyla fikir verebilirim ; kesinlikle çok çok zorluk çekti çocuk .. Ha sene sonunda başarılı oldu mu, Sınıfı geçti mi, evet.. Ama çok yıprandı ..

Biz 48 aylıkken (4/5 yaş grubu) ana Sınıfı, 60 aylıkken (5/6 yaş grubu) hazırlık Sınıfı şeklinde iki yıl , okul öncesi eğitime yolladık kızımızı, Allah nasib ederse küçük Kardeşini de aynı şekilde yazdırmayı düşünüyorum ..

Bir de çocuk akademik olarak çok başarılı olsa bile, kendisinden büyük diğer çocuklar tarafından duygusal olarak ezilebiliyor, misal; Bizim kızımız Eylül doğumlu, aynı senenin Mart/ Nisan ayında doğan çocukları ; arada 5-6 ay fark olmasına rağmen bile , fark ediyor ; hem fiziksel olarak , hem tavırlar olarak ..

Insallah hakkında hayırlısı olsun kızınızın , başarılı bir eğitim hayatı olsun daima :)
Merhaba ana sınıfı ve hazırlık yazmışsınız ya devlet okulunda mi bu ikisinin farkları nelerdir
çevremde gördüklerim iki yıl ayni okula gönderiyorlar ve ayni eğitimi aliyorlar diye biliyorum

Cocugu
Katılıyorum 6 ay bile önemli bir de aşamalar var onu eğitimciler biliyor

Bizim öğretmenimiz şu arada şunu yapacak bu arada bunu dedi ve aynen öyle devam ediyor

Oğlum 3 yıldır anaokulunda seneye de gidecek onun anaokulu da 4 yıl olacak

Kac yasinda basladi anaokulunao_O

60 ayın nereden çıktığına bakalım ve öyle karar verelim.

60 aylıkların okula başlatılması 4+4+4 sistemi ile geldi.
4+4+4 'ün birinci dördü ilkokul, ikincisi ortaokul ve üçüncüsü de lise... bu sistemle birlikte imam hatip okullarının ortaokul kısmı da yeniden açıldı.
arkasından meb, lise ve ortaokullarda kız çocuklarının başlarını kapatabileceklerini söyledi.
kız çocuklarının ilk adeti 9 yaş ve sonrasıdır genelde...
biliyoruz ki bazı çirkin zihniyetliler ilk adetini gören kız çocuğuna artık kadın sayılır diyor ve onu bir cinsel meta olarak görüyor. ve bu sebepledir ki, başını örtmek istiyor.

60 ay + 4 yıl = 9 yaş ... artık ortaokul öğrencisi ve başını örtebilir. çünkü adet görmeye başladı ve artık çocuk değil.

konu sahibi, size tavsiyem şudur: eğer 9 yaşında ve adet görmeye başlamış bir kız çocuğunu cinsel obje olarak görüp başını kapatma derdine düşecek çirkin bir zihniyete sahipseniz, buyurun gönderin zavallı çocuğu...

şayet vicdanlı bir insansanız 72 ay ve sonrasında gönderin.

Boyle bir soruya boyle bir analiz akla zarar:KK57:

6 yasindan once göndermeyin. Kardesim 1. sinifa gidiyor 72 aylik basladi. 2008 ocak dogumlu. Normal olan bu. Ben de 72 aylik baslamisim. Kardesimin sınıfında 5-5.5 yasinda bir kiz cocugu var ve acayip zorlaniyor. Cok geride kaliyor. Bir egitimci olarak tavsiyem gondermemenizden yana. Anasinifina gonderin sosyallessin. Hem 5 yas oyun cagi daha.

Kres olarak basladi demekki..:KK51:

Kreş ve gündüz bakımevleri aile ve sosyal politikalar bakanlığına bağlı oğlum bildiğiniz milli eğitim bakanlığına bağlı özel anaokuluna gitti

Esasen 36 ay şartı var ama uymuyorlar ve resmi kaydı e okul da her şeyini yaptılar aman gecikmesin diye de sıkıştırdılar hatta

3 öğrenci bir öğretmen bir stajyer bir de yardımcı teyze vardı sınıfta

benım oglumun boyu uzun suanda baya uzun 5 yasında gozukmuyor annemde 1 sene bekletırsen herkez dalga gececek belkıde cocukla dıyor cunku bır sonrakı sene dahada buyuyecek dıyor. dedıgım gıbı cogu kısıde gonderıyor ama hazır olmadıgını dusunuyorum

fiziksel hazırbulunuş elbette önemli ama en son düşünülecek şey.....eskidenmiş o "bunun boyu çok uzun büyüdü okula gönderelim" ler...bekleyin hiç bir şey olmaz

Peki n
Kreş ve gündüz bakımevleri aile ve sosyal politikalar bakanlığına bağlı oğlum bildiğiniz milli eğitim bakanlığına bağlı özel anaokuluna gitti

Esasen 36 ay şartı var ama uymuyorlar ve resmi kaydı e okul da her şeyini yaptılar aman gecikmesin diye de sıkıştırdılar hatta

3 öğrenci bir öğretmen bir stajyer bir de yardımcı teyze vardı sınıfta

Peki nasil memnummusunuz cocuguniz nasil halinden hosnut mutlumu yoksa sıkıldımı?

canım kaç aydan sonra önerebilirsin peki?
oğlum 68 aylık olacak ama bende göndermek istemiyorum.erkek çocuklar için
biraz geç gönderin deniyor genelde.80 aylıkta çok geç gibi geliyor.
80 geç olur sanki...bu işin kızı erkeği yoktur..önünde çok zaman var ama benim kızım da 69 aylık olacak başlarken beklemeyi düşünmem sanırım...

Back
X