Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası 60 aylık kızımı okula göndereyim mi?

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları
ben bızım gonderdıgımız okuldan hıc memnun kalmadım acıkcası
mesela abımın kızı devlet okulunda anasınıfına gıttı onlar sayfalarca mesela a b c yazdılar bızımkıler o kadar yazmadılar ama benımkıde yazıyor fakat onun kı kadar guzel degıl.
benımkıne bu kadar saymasını ben ogrettım once daha sonra okuldada destekledıler

Yok canım ya bizimkide devlet okulunda gidiyor geçen senelerde harfler öğretilmiş ama bu sene öğretmeme kararı verilmiş göya her Öğretmenin sistemi farklıymış da istemiyorlarmış öğretilmesini vs bir Sürü bahane yaratıldı şimdi bizde eşimle bir yıl daha anasınıfına gideceğine 1.sınıfa başlasın dedik bide masrafıda çok geliyor biraz bize ama zorlanacaksa ve bizide zorlayacaksa gitmesin daha iyi başka bi okulun anasınıfına bakıcam olmazsa bu okulda öğretmenimizde çok iyi önünün kesildiğini düşünüyorum

canım ocak doğumlu nasıl 72 aylık gidiyor.ya 68 ya da 80 aylık başlaması gerekmezmiydi?
ara dönemde kayıt oluyor mu?

canım kız çocukların beden gelişimi erkek çocuklara oranla daha hızlıdır el becerileri daha iyidir deniyor genelde
ben o açıdan söylemiştim.

Bir arkadaş daha yazdığı için açıklama gereği duydum.ay hesabı yapmamızın nedeni meb in ay hesabına göre
okula başlayacak çocukları belirlemesi.Aşağıya da kopyaladım bir arkadaş soruyordu.
İlkokulların birinci sınıfına, kayıtların yapıldığı yılın eylül ayı sonu itibarıyla 66 ayını dolduran çocukların kaydı yapılır. Gelişim yönünden ilkokula hazır olduğu anlaşılan 60-66 ay arası çocuklardan, velisinin yazılı isteği bulunanlar da ilkokul birinci sınıfa kaydedilir.
Okul müdürlükleri, yaşça kayıt hakkını elde eden çocuklardan 66, 67 ve 68 aylık olanları, velisinin vereceği dilekçe ile; 69, 70 ve 71 aylık olanları ise, ilkokula başlamaya hazır olmadıklarını belgeleyen
sağlık raporu ile okul öncesi eğitime yönlendirebilir veya kayıtlarını bir yıl erteleyebilir.”
Evet canim yanlis yazmisim daha doğrusu kendi baslangic ayimi yazmisim kardeşiminkide arada kaynamış :) kardesim 79 aylik basladi 6 bucuga denk geldigi icin. Yani yas olarak 6 bucuk diyelim. Zaten oncesi de iyi olmuyor cocuk icin.

Yok canım ya bizimkide devlet okulunda gidiyor geçen senelerde harfler öğretilmiş ama bu sene öğretmeme kararı verilmiş göya her Öğretmenin sistemi farklıymış da istemiyorlarmış öğretilmesini vs bir Sürü bahane yaratıldı şimdi bizde eşimle bir yıl daha anasınıfına gideceğine 1.sınıfa başlasın dedik bide masrafıda çok geliyor biraz bize ama zorlanacaksa ve bizide zorlayacaksa gitmesin daha iyi başka bi okulun anasınıfına bakıcam olmazsa bu okulda öğretmenimizde çok iyi önünün kesildiğini düşünüyorum
bende bu sene devlete verecegım sanırım sız ozelemı gondermıstınız?
bız tesvıkle okuttuk sımdı bu ay yarım ay verecegım ve yaz okuluna devam edecek sırf bakacak kıms eolmadıgı ıcın sonraad ben yıllık ızıne cıkacagım ıste ıdare edecegız
okulda yakında bıze servıse vermedık ama devlet okulu bıraz daha uzak aynı mahalledede gene ama onalrda aylık 120 tl servıs 120 tl okul ıcın taksıt alıyorlarmış

bende bu sene devlete verecegım sanırım sız ozelemı gondermıstınız?
bız tesvıkle okuttuk sımdı bu ay yarım ay verecegım ve yaz okuluna devam edecek sırf bakacak kıms eolmadıgı ıcın sonraad ben yıllık ızıne cıkacagım ıste ıdare edecegız
okulda yakında bıze servıse vermedık ama devlet okulu bıraz daha uzak aynı mahalledede gene ama onalrda aylık 120 tl servıs 120 tl okul ıcın taksıt alıyorlarmış

Yok şuan mahallemizdeki okula gidiyor devlet okulu,yaz okuluna bizde vereceğiz dün eşimle konuşduk elimizden geldiğince eğitimi için bişeyler yapmaya çalışıyoruz ben çalışmıyorum bi kızım var o üç yaşında çalışabilsem özel okul kesinlikle düşünüyorum biraz daha vakit var benim işe girebilmem için yaşımda geçiyor ama Rabbim büyüktür aslında eşimin Patronuyla konuşsak o bize burs için yardım eder bir Sürü çocuk okuttuğunu duydum Erzurum'da özel yetenekli çocuklar için okul yaptırıp açtılar bu kış,bu Teşfik mevzusunu bilmiyorum nasıl oluyor?

Bu arada bizim okulun taksitleri 60 tl yemek biz götürüyoruz.

Yok şuan mahallemizdeki okula gidiyor devlet okulu,yaz okuluna bizde vereceğiz dün eşimle konuşduk elimizden geldiğince eğitimi için bişeyler yapmaya çalışıyoruz ben çalışmıyorum bi kızım var o üç yaşında çalışabilsem özel okul kesinlikle düşünüyorum biraz daha vakit var benim işe girebilmem için yaşımda geçiyor ama Rabbim büyüktür aslında eşimin Patronuyla konuşsak o bize burs için yardım eder bir Sürü çocuk okuttuğunu duydum Erzurum'da özel yetenekli çocuklar için okul yaptırıp açtılar bu kış,bu Teşfik mevzusunu bilmiyorum nasıl oluyor?
canım kıyamam oyle soyleme bu gıbı durumlarda devlet artık yardım edıyor
bıldıgım kadarıyla 48 aydan ıtıbaren anaokullarını yaından emın degılım
2 kere kura cekıldı bızde 2. kur'ada cıktık .
once bır develt okulunda kaydı olması gerek sonra oradan basvuru yapıyorsun tesvık ınt takıp etmen lazım gecen sene agustos eylul gıbı baslamıstı banada buradan arkadaslar soyledı
neyse maas dokumleırnı goturuyorsun ozel okulda okutmak ıstıyorum gıbı bır dılekce verılıyor
daha sonra 10 gun sonra kura cekılıyor
sıstemden kontrol edıyorsun cıkarsa eger 10 tane okul tercıhı yapıyorsun ben sadece 1 okul tercıh ettım kontejan oldugunu bıldıgımden , daha sonra 10 gun sonra okula yerlesıp yerlesmedıgını kontrol etıtm yerlesmıstı ve 9 ay boyunca yıllık 3000 tl gıbı bı rakamı develt odedı ıste
oyle yanı
peki devlet okulunda yaz okulu devam edıyormu sızın?
aslında evdeysen sence cok guzel ılgılenebılırsın cocuklarla bız calısıyoruz ama ıste hersey cok zor bızım ıcınde

2009 Subat dogumlu kızım ve gecen yıl gondermedım, bu yıl baslayacak.. erkekn yollamayın derim..cevremde cok sıkıntı yasayana sahıt oldum.. anasınıfı ogretmenlerıde erken yollamayın dıye bızı sık sık tembıh ettıler hatta bu yuzden 2 yıl ustuste anasınıfına yolladım..

canım kıyamam oyle soyleme bu gıbı durumlarda devlet artık yardım edıyor
bıldıgım kadarıyla 48 aydan ıtıbaren anaokullarını yaından emın degılım
2 kere kura cekıldı bızde 2. kur'ada cıktık .
once bır develt okulunda kaydı olması gerek sonra oradan basvuru yapıyorsun tesvık ınt takıp etmen lazım gecen sene agustos eylul gıbı baslamıstı banada buradan arkadaslar soyledı
neyse maas dokumleırnı goturuyorsun ozel okulda okutmak ıstıyorum gıbı bır dılekce verılıyor
daha sonra 10 gun sonra kura cekılıyor
sıstemden kontrol edıyorsun cıkarsa eger 10 tane okul tercıhı yapıyorsun ben sadece 1 okul tercıh ettım kontejan oldugunu bıldıgımden , daha sonra 10 gun sonra okula yerlesıp yerlesmedıgını kontrol etıtm yerlesmıstı ve 9 ay boyunca yıllık 3000 tl gıbı bı rakamı develt odedı ıste
oyle yanı
peki devlet okulunda yaz okulu devam edıyormu sızın?
aslında evdeysen sence cok guzel ılgılenebılırsın cocuklarla bız calısıyoruz ama ıste hersey cok zor bızım ıcınde
Yok canım okulun yaz okulu falan:KK43:başka bi yerde varmış broşür geçti elime hatta şimdi tlf konuşdum çok iyi geldi bana iki ay sürecek aylık 630 tl üç öğün yemek yüzme,drama,igzc,Hafıza oyunları vs sinema tiyatro daha ne olsun dedim içimden 12 li sınıf okuldan dışarı çıkışlar kendilerine ait evden servis alıyor bırakıyor 150 tl.

Peki devlet 3000 ödedi siz ne ödediniz aylık ödemedinizmi yoksa eğer iyi bir fiyatsa bende yapabilirim.
Evde çocuklarla ilgileniyorum ama yanlış öğretmemek adına pek derine girmiyorum şuan sıralı saymayı öğretiyorum zaten yazmayı az çok biliyor.
Çalışan anne olmak zor çalışmasamda biliyorum çevremden:KK51:

Yok canım okulun yaz okulu falan:KK43:başka bi yerde varmış broşür geçti elime hatta şimdi tlf konuşdum çok iyi geldi bana iki ay sürecek aylık 630 tl üç öğün yemek yüzme,drama,igzc,Hafıza oyunları vs sinema tiyatro daha ne olsun dedim içimden 12 li sınıf okuldan dışarı çıkışlar kendilerine ait evden servis alıyor bırakıyor 150 tl.

Peki devlet 3000 ödedi siz ne ödediniz aylık ödemedinizmi yoksa eğer iyi bir fiyatsa bende yapabilirim.
Evde çocuklarla ilgileniyorum ama yanlış öğretmemek adına pek derine girmiyorum şuan sıralı saymayı öğretiyorum zaten yazmayı az çok biliyor.
Çalışan anne olmak zor çalışmasamda biliyorum çevremden:KK51:
bız acıkcası yarım gun gonderdım sabah erken kalkmıyor dıye o sebeble okula hıc para vermedık
bjk anaokuluna gıttı oglum ama dıger gonderlenler 300 tlesktra odedıler gerısını devlet karsıladı her ay ıste
sızın bahsettıgınız yer cok pahalıg eldı bana neredeyse 800 tl
peki sey ısteyeceklermı kırtasıye malzemelerı

:KK45:
bız acıkcası yarım gun gonderdım sabah erken kalkmıyor dıye o sebeble okula hıc para vermedık
bjk anaokuluna gıttı oglum ama dıger gonderlenler 300 tlesktra odedıler gerısını devlet karsıladı her ay ıste
sızın bahsettıgınız yer cok pahalıg eldı bana neredeyse 800 tl
peki sey ısteyeceklermı kırtasıye malzemelerı
Heee kırtasiye sormadım oda söylemedi,iki ay için ne gerekir bilmemki yarın gidip konuşucam yeri görücem beğenirsem kayıt yaptırıcam sorarım bi.
Yarım günden kastınız nedir ? Mesela benim oğlum Öğlen 1 de gidiyor 5.30 çıkıyordu. 800 tl bizim okuldan ocuzmuş:KK48:inanın ekstra okadar çok masraf çıkdıki hesab etmedim ama aylıklar hariç 9 aylık sürede 3000 tl harcadık sanırım ve masraflar hala devam ediyor henüz bitmedi:KK53:
Sanırım şuan işdesiniz sizi sıkmak istemem keza benim sorularım bitmezo_O:KK45:

:KK45:
Heee kırtasiye sormadım oda söylemedi,iki ay için ne gerekir bilmemki yarın gidip konuşucam yeri görücem beğenirsem kayıt yaptırıcam sorarım bi.
Yarım günden kastınız nedir ? Mesela benim oğlum Öğlen 1 de gidiyor 5.30 çıkıyordu. 800 tl bizim okuldan ocuzmuş:KK48:inanın ekstra okadar çok masraf çıkdıki hesab etmedim ama aylıklar hariç 9 aylık sürede 3000 tl harcadık sanırım ve masraflar hala devam ediyor henüz bitmedi:KK53:
Sanırım şuan işdesiniz sizi sıkmak istemem keza benim sorularım bitmezo_O:KK45:
devlet okulundamı harcadınız bu kadr parayı
kırtasıye masrafı ısterlerse 300-500 tl gıbı bırsey tutuyor ama yaz okulunda ıstemezler dıye dusunuyorum
sorun degıl bend ebır yandan ders calısıyorum :)

devlet okulundamı harcadınız bu kadr parayı
kırtasıye masrafı ısterlerse 300-500 tl gıbı bırsey tutuyor ama yaz okulunda ıstemezler dıye dusunuyorum
sorun degıl bend ebır yandan ders calısıyorum :)

Evet canım devlet okulunda bukadar masraf ettik kırtasiye parası 150 tl verdik kitap parası 15o tl verdik tuvalet kağıdı Islak mendil a4 vs 100 tl arada öğretmenler günü vs drama halk oyununa gitti oğlan aylık Ücretler gösteri Kıyafet parası, her hafta bi sinema tiyatro vs mutlaka ayyy daha neler neler tabiki oğlumuz çok mutlu o ayrı helali hoş olsun bak bugün sınıfın pikniği vardı biz gitmedik ama arada geziler oldu gittik bizden önce çocuklar duyunca anlatamıyorsun malesef:KK70:

Tabi bunlar olcak şeyler ne eşim ne ben anasınıfımı gördük herşeye hevesimiz var :KK73:hepsine göndermeye çalışıyoruz.
Geride bide kız var iki yıl arkasından geliyor:KK33:

68 ayliga kadar velinin dilekcesiyle gonderilmiyor.69 aydan sonrasi icin doktor raporu gerekiyor.benim oglumda eylylde 69 aylik oluyor tekrar anasinifina gidecek.Bilissel olarak arkadaslariyla aralarinda cok fark olmasada fiziksel olarak olarak fark cok belirgin
Aynılarmış o zaman.işte o rapor nasıl alınıyor?
Fiziksel olarak ilerde sayılır.kreşte küçük 5 yaş ve büyük 5 yaş diye ayrılmıştı sınıfları.büyük 5 yaş gerçekten büyüktü bu farkı nasıl görmezden gelip rapor istetiyorlar bize anlamıyorum.onlara göre geri olduklarını görmek için tescillettireceğiz demek ki.

Oğlumun zamanın da yıla göre alındı.oğlum da kasımlı.neredeyse 1 yaş büyüklerle yarıştı hep.boyu ilerdeydi onun da ve dersleri iyi olsa da yaptıkları aktiviteleri bile yaz tatilinde yapabildi.
diğer ark. Genç ergen bizim ki biraz daha çocuksu şuan.

Evet canım devlet okulunda bukadar masraf ettik kırtasiye parası 150 tl verdik kitap parası 15o tl verdik tuvalet kağıdı Islak mendil a4 vs 100 tl arada öğretmenler günü vs drama halk oyununa gitti oğlan aylık Ücretler gösteri Kıyafet parası, her hafta bi sinema tiyatro vs mutlaka ayyy daha neler neler tabiki oğlumuz çok mutlu o ayrı helali hoş olsun bak bugün sınıfın pikniği vardı biz gitmedik ama arada geziler oldu gittik bizden önce çocuklar duyunca anlatamıyorsun malesef:KK70:

Tabi bunlar olcak şeyler ne eşim ne ben anasınıfımı gördük herşeye hevesimiz var :KK73:hepsine göndermeye çalışıyoruz.
Geride bide kız var iki yıl arkasından geliyor:KK33:
okuldan sonra masraflar artar derlerdı bırde dogruymus dıyoruz oyleyse :D

Doğrunun ötesine geçtik canım bak Kıyafet vs saymadım farkındaysan ayakkabı vs helali hoş olsun bi şekilde oluyor maddi meseleler
İnşallah okusunlarda kendi ayaklarının üzerinde durabilsinler
Bizde kıyafete cok para harcıyoruz bende hıc yazmıyım :D

Merhaba ana sınıfı ve hazırlık yazmışsınız ya devlet okulunda mi bu ikisinin farkları nelerdir
çevremde gördüklerim iki yıl ayni okula gönderiyorlar ve ayni eğitimi aliyorlar diye biliyorum
Özel bir okul, 5 yaş grubunda senemiz; hepimizin bildiği gibi daha çok oyun , kes yapıştır aktiviteleri, top havuzunda , oyun Parklarında eğlence, kulüp ve geziler ile geçti..
6 yaş hazırlık grubunda bunlardan farklı olarak, 1.sınıfa hazırlık dersleri ; matematik çalışmaları ve el yazısına hazırlık, çizgi Çalışmaları yaptılar
ve 1.sınıfta kendilerini okutacak Öğretmenleri ile, haftada birkaç saat birinci sınıfa adapte dersleri oldu bizim okulumuzda.. Sırada 40 dakika boyunca oturmadılar da , 15 dakika da olsa sabredip oturabilmeyi, sınıf kurallarını vs öğrendiler ..

Özel bir okul, 5 yaş grubunda senemiz; hepimizin bildiği gibi daha çok oyun , kes yapıştır aktiviteleri, top havuzunda , oyun Parklarında eğlence, kulüp ve geziler ile geçti..
6 yaş hazırlık grubunda bunlardan farklı olarak, 1.sınıfa hazırlık dersleri ; matematik çalışmaları ve el yazısına hazırlık, çizgi Çalışmaları yaptılar
ve 1.sınıfta kendilerini okutacak Öğretmenleri ile, haftada birkaç saat birinci sınıfa adapte dersleri oldu bizim okulumuzda.. Sırada 40 dakika boyunca oturmadılar da , 15 dakika da olsa sabredip oturabilmeyi, sınıf kurallarını vs öğrendiler ..
Aslında çok güzel bir uygulama vallahi çok heves ettim her çocuk böyle eğitim alsa hiç zorluk çekmezler

Aslında çok güzel bir uygulama vallahi çok heves ettim her çocuk böyle eğitim alsa hiç zorluk çekmezler
hafta sonu beledıyenın ya zokulundan haberdar oldum bugun arayacagım
sızınde ılınızde bu sekılde hızmet vardır belkı
bak sana lınk eklıcem

Back
X