60 bin tl ile yeni bir hayata başlamak mümkün mü?

ahh ahh otur aşşaaa ne boşanması götünde donun yok kendini maceraya at hanımefendi
nelere katlandın yine katlan önce işe gir sonra boşan

Valla türk dili mezunu arkadaş var ilk yılında kastı baya atandı. hem de istanbula. matematik de çok alınıyor da benim tecrübem hiç yok.
gerizekalı olduğum için evlendim hemen.
ahh ahhh ailemin sözünü dinleseydim ahhh

Ahlanma zamanı değil

Hemen eğitim bilimleri ve öabt çalışmaya başlıyorsun

Mümkünse hemen bugün dershane ile görüşüyorsun

Onlar tecrübeli önemli konuları vs vurguluyorlar tek başına konularda boğulabilirsin

Sonuç geçen hafta açıklandı herkes yeni başlıyor geç kalmadın

Geçinir geçinir ama hazıra dağ dayanmaz derler.
paranız dursun ama ona güvenerek çalışmamazlık yapmayın. Evet kpss ye yine çalışın tabiki ama bi yandan da bi işe girmeye çalışın.
Allah yolunuzu açık etsin :KK36:

Ya kasiyerlik yapıcam ya da başka bir iş aklıma gelmiyor. ücretli öğretmenlik de olabilir ama hep torpilli diyorlar, tanıdıkları olanları alıyorlar diyorlar bilmiyorum. başka ne iş yapabilirim acaba? ben öğrenciliğim sırasında hep çalıştım, fastfood, çamaşır giyim filan bir sürü mağazalarda. çalışsam oralarda da çalışırım ama iyi biliyorum ki ayaklarımdan kurşun yemişe dönücem üç kuruş para için ve kpsss çalışacak halim kalmayacak. bu yüzden kara kara düşünüyorum
lcw gibi part time calisabilirsin

açıkçası gün geçtikçe zorlaşıyor büyük şehirde yaşamak. elinizdeki tutar hesap ettiğiniz gibi 2.5 senede değil ortalama 1.5 senede tükenir.
zira toplu taşıma kullanımı, aylık ekstra giderler (illa ki bir şey çıkar), faturalara sürekli gelen zamlar derken evdeki hesap çarşıya uymaz.
benim çevremde çoğu emekli (düşük maaşlıları kastediyorum) kırklareli'ne taşınıyor kolay geçim için. hem şehir hem uygun. benim bildiğim zamandan bu zamana değişmediyse düşünün derim.
belki edirne'de olabilir.
ayrıca o bölgelerde de bir sürü özel okul var. şansınızı deneyebilirsiniz.

açıkçası gün geçtikçe zorlaşıyor büyük şehirde yaşamak. elinizdeki tutar hesap ettiğiniz gibi 2.5 senede değil ortalama 1.5 senede tükenir.
zira toplu taşıma kullanımı, aylık ekstra giderler (illa ki bir şey çıkar), faturalara sürekli gelen zamlar derken evdeki hesap çarşıya uymaz.
benim çevremde çoğu emekli (düşük maaşlıları kastediyorum) kırklareli'ne taşınıyor kolay geçim için. hem şehir hem uygun. benim bildiğim zamandan bu zamana değişmediyse düşünün derim.
belki edirne'de olabilir.
ayrıca o bölgelerde de bir sürü özel okul var. şansınızı deneyebilirsiniz.
valla Edirne de olabilir dimi doğru

Pandemi döneminde okullar haftanın 5 günü olmadığı için insanlar özel derse yöneldi ilan verin belki bir iki tane öğrenci bulursunuz.ucretli öğretmenliğe başvuru yaptınız mı
bence ücretli için okullara gidip cv bırakmak en mantıklısı belki birinden cevap gelir

Ahlanma zamanı değil

Hemen eğitim bilimleri ve öabt çalışmaya başlıyorsun

Mümkünse hemen bugün dershane ile görüşüyorsun

Onlar tecrübeli önemli konuları vs vurguluyorlar tek başına konularda boğulabilirsin

Sonuç geçen hafta açıklandı herkes yeni başlıyor geç kalmadın
kpsss için dersaneye yazılsam bu gerizekalı adam karşılasın banane dimi en güzeli valla o ödesin yetti artık benim hiç mi emeğim yok bu evde benim emeklerimi ödeyemez

bence ücretli için okullara gidip cv bırakmak en mantıklısı belki birinden cevap gelir
Özel okulları da deneyebilirsiniz ücretli öğretmenlik için bulunduğunuz yerdeki ilçe millieğitim müdürlüğüne başvuru yapmanız lazım ayriyeten e devletten de başvuru yapın e devlet başvurusu da gerekli

istanbulda en iyi dersane hangisi acaba kpsss için? pandamı olduğundan açık mı kapalı mı bu dersaneler bilginiz var mı

valla Edirne de olabilir dimi doğru

bence bir araştırın. kışları evet biraz sert geçer ama çoğu yer ısınmak çok zor olacağından doğalgaza geçmedi. kömürle devam ediyorlar. yeni sitelere, apartmanlara değil de eskilere giderseniz kiralar da epey uygun olur.
bir de üniversiteler uzaktan eğitimle devam ettiğinden muhtemelen ev sahipleri kiracıları havada kaparlar. malum kiraya verecek öğrenci kalmadı.
bahçeşehir kolejinin falanda kampüsü vardı hatta yanlış hatırlamıyorsam.

Boşanmayı neden düşünüyorsunuz?sebeplerimiz neler?
Çocuk sahibi olamamak, evlat edinmeyi asla kabul etmiyor eşim. şiddetli geçimsizlik, huzursuzluk, cinsel hayat sıfır. artık Yanyana bile oturmuyoruz. herkes ayrı yemek yiyor yatıyor.
yani umutsuz vaka.
iyiki de çocuk sahibi olamamışız.

Bulunduğun şehirdeki çağrı merkezlerine başvurabilirsin. En azından asgari ücret epey idare eder seni. Yolum açık olsun.

Merhabalar arkadaşlar.
boşanacak olan bir kadın
Tek bir bayan, 60 bin tl para ile kiraya çıkıp (kira İstanbul'da 800-1000 arası en fazla) elindeki eski evinin eşyası ile hayatını kuracak olursa,

toplamda en az 2000 tl harcasa kira, fatura, alışveriş v.s. her ay.

30 ay X 2.000 zaten 60.000 tl eder.

Benim bu hesabıma göre 30 ay yani 2.buçuk yılda bu para bitiyor.

bu kadın öğretmen. kpss ile 2 yılda belki de atanamayacak. başka da parası yok. başka işlere bakması lazım değil mi? ücretli öğretmenlik veya kasiyerlik artık ne olursa...

ne dersiniz? bu bayanın bu hayatta tutunma, kimseye muhtaç olmadan hem kirasını verip hem insanca yaşama ihtimali nedir?

bu bayan ben oluyorum. sadece böyle olasılıkları hesap ettiğim için düşüncelerinizi almak istedim.

teşekkürler şimdiden
Hazıra dağ dayanmaz demişler , atama olana kadara bir işte çalışmalı

şu ilana bakar mısınız sizce güvenilir mi? yüz okuma sistemi de varmış. yurtlarda şurda burda kalmaktan iyidir.
hep felaket senaryoları dolaşıyor kafamda. acaba burda kadınlara kötülük ediliyor mu? peşime biri takılır mı sahipsiz görüp? valla ağzını burnunu dağıtır gebertirim

Merhabalar arkadaşlar.
boşanacak olan bir kadın
Tek bir bayan, 60 bin tl para ile kiraya çıkıp (kira İstanbul'da 800-1000 arası en fazla) elindeki eski evinin eşyası ile hayatını kuracak olursa,

toplamda en az 2000 tl harcasa kira, fatura, alışveriş v.s. her ay.

30 ay X 2.000 zaten 60.000 tl eder.

Benim bu hesabıma göre 30 ay yani 2.buçuk yılda bu para bitiyor.

bu kadın öğretmen. kpss ile 2 yılda belki de atanamayacak. başka da parası yok. başka işlere bakması lazım değil mi? ücretli öğretmenlik veya kasiyerlik artık ne olursa...

ne dersiniz? bu bayanın bu hayatta tutunma, kimseye muhtaç olmadan hem kirasını verip hem insanca yaşama ihtimali nedir?

bu bayan ben oluyorum. sadece böyle olasılıkları hesap ettiğim için düşüncelerinizi almak istedim.

teşekkürler şimdiden
Bi kadın yeter ki istesin hiç parası olmadan da ayakta durabilir ben inanıyorum

Back
X