60`lardan 50`lere günlüğüm (yavaş giden kilolar)

Sağol canım. Evet size katıldığımdan beri toplamda 4 kg, Laiyka belki son 2 haftadan falan bahsediyordur diye düzetmedim. 35 güne yakın oldu, normal işte.
Nasil normal beee cok guzel :)
50 li kilolari vermek zor olmasina ragmen sen ayda 4 kilo verdin...bravoooo
Bu arada hani bizim kacamaklarimiz pastalarimi,yok diyemedimlerimiz,pogaca boreklerimiz falan oluyor ya sende oyle birsrye rastlamadim pek.
Yo yemeyecegim mi diyorsun ne yapiyorsun.
Misal gunlerde(varsa) misafirliklerde acik bufelerde vs...

Alemsin sağol
Öncelikle valla kendime çok bilendiğim bir dönemde başladım beslenmemi düzeltmeye. Zamanlama çok önemli. Bırak ikram edileni yemeyi, eşime bu bir ayda poaçalar börekler irmik helvaları ben yaptım, lokma tatmadım bile, pek de zorlanmadım. Geçen seferlerden hatalarımı bildiğim için azıcık ucundan birşey olmaz demedim kilo aldıran şeylere. Bende de o ayarında durma iradesi yok, gitti mi gider. Zaten başlamadan evvel öyle abartmıştım ki utanıyordum artık.

Bu bir ayda toplam 4-5 kere evden dışarda yemek durumunda kaldım, hamur işleri vs ikram edildiğinde kibarca kaçtım, yemiyorsun birşey demesinler diye varsa peynire yoğurtlu mezelere salataya zeytinyağlıya falan abandım. Gün gibi birşeye denk gelmedim neyse ki o zor bak lafım yok herşey hem güzel hem de ağır oluyor :) Kahvaltımı bir seferde dolu bir tabak yiyorum, işe de saklama kabında götürüyorum, sonra akşamüstüne kadar çok zorlanmıyorum. Belki arada bir büyük ayran, yine fındık ceviz leblebi vs. Bence kaçamak yapmadan net bir 15 gün geçirilmeli. Mide küçülüyor ve duraksamadan verilen 2-2,5 kg büyük motivasyon sağlıyor. Ama önceki mesajlardan birinde de dedim, evde kalmak ve asosyallik yardımcı oldu bana. Yoksa öyle demir irade falan da değilim yani :)

Haklisin asosyallik konusunda.
Ben de verdigim kilolari yazin,istanbulda kimse yokken herkes tatildeyken isyerinde rahat calisiyorken ve yiyecegimi hazirlayip goruruyorken kacamaklara yok diyebiliyorken verdim.
Simdi kalabaliklastik pastalar borekler ortamlar artinca masallahhh.
Ve o donemde alisinca herseye hayir diyebiliyordumda.
Offf cok skldim.
Benim hedefim eylulde 60 ti.
Hala 63.5 um
Ya cidden skldim incelikleri biliyorum herseyin farkindayim da.
Kendime katacagim birsey yok artik.
Sadece cok yoruluyorum sanki hep yorgunum.yemek yapmaya elim gitmiyor.
Tuhaf bir tukenmislik var.
Moralim iyi hersey guzel aslinda.

İş hayatı zor, tüketiyor adamı. Vitamin eksiğin de olabilir. Veya mevsim geçişlerinde çoğu insan böyle hisseder, ben dahil. Acele etme, günler kısaldıkça daha kolay olacak günü zararsız kapamak.

Sabah 4 kaşık yoğurt 3 kaşık yulaf 3/4 nektarin 1 ceviz 1 çay kaşığı tarçın.
Ara öğün yok
Öğle kabak yopurt 1 dilim ekmek
Ara meyve sütlü türk kahvesi
Akşam tavuk pirzola 2 parça ve salata

11.30 biber yulaf kepegi maydanoz 1 yumurtadan olusan omlet-peynir-domates...
14.00 Turk kahvesi 10 findik 5 badem
16.00 1 kasik bulgur pilavi 1 cay bardagi ayran
17.00 sutlu nescafe
18.00 firinda tavuk ayran.
acikirsam belki seftali...
Tum gun evdeydim su da spor da yok...
Hala duzelemiyorum.

Menü

Sabah
Bol peynir, iki salatalık, 5 zeytin, 3 ceviz, 5 çiğ badem, 2 fincan filtre kahve

Akşam
Soğanlı omlet (iki soğan, iki küçük kırmızı biber, 1/4 demet nane, 2 yumurta, 1 yk zeytinyağı) , soda, filtre kahve, çay
2 lt su

Regl olmalıyım bugün yarın. Üşendim birşey yapmaya. Tatsız ama hafif oldu.

Son düzenleme:
Sabah yoğurt yulaf nektarin ceviz
Ara şekersiz turk kahvesi
Öğle kabak yoğurt
Ara yarım mısır haşlama
4 köfte bir avuçkabak kızartması
Küçük bir kase çekirdek 1 dilim kavun

Kizlar yalniz yasayan bana onereceginiz tarif varmi...
Kabak ve patlican disinda birsey yemiyorum. Yemek yapinca.
Ayrintili yemekleri sevmiyorum.
Usengecim de biliyorsunuz.
Kaldir kondur firin kabak patlican biktim...

Ayrica cok kilo bermedim ama sık al ver yasta ilerliyor harekette yok.vucudumun burusmaya basladigini bacaklarimin yumusayip kendini saldigini goruyorum.
Hareket sart tabi de...
Spor salonuna mi yazilsam ya.

Ben spor salonlarını sevmiyorum canım yaa, bir sürü terli insan basık yerlerde, ve çoğunun ifadesi mutsuz. Sadece havuzunu kullanıyorum onada 2 aydır gittiğim yok.
Bana diyetisyen yeşil mercimek salatasını önerdi. 1 su bardağı bakliyatınhaşalyop salata yapıyorım istersen dene

Ya kizacaksin belki ama hadi mercimegi hasladims alatayi yapmak bile zor geliyor .
Yarin tahlil yaptiracagim bi degerim mi degisti diye.bu yorgunluk normal degil bende.

Benim burada ki spor salonu 3 katli yuksek tavanli cok genis serbest butun aktiviteler var ve 24 saat faal
Ben usengecligimden devam edemiyordum.ama yarin sanirim baslayacagim cunku o sarkmayi gordum bacagimda ve uzuldum.
Kilo verecegim bari taş gibi olayim:)

Bugun 2 buyuk kabak ve patlicani firinda pisirdim.bugun ve yarin yiyecegim.ertesi gune maş fasulye ve salata yapayim iyi hatirlattin.

12.00 karisik sebzeli omlet peynir salatalik 1 etimek
14.00 2 kare bitter ve Turk kahvesi
15.00 10 findik yarim bardak ayran
17.00 1 seftali
18.30 firinda kabak ve yogurt
Acikirsam ayran salatalik falan yapabilirim.
Tum gun evdeydim...

Sunu farkettim gecen hafta eve cikolata findik badem hurma almistim.
Farkettim ki basarili oldugum gunlerde bunlar yoktu.
Evde olsa da yemem diye dusunmustum yanilmisim...
Bir daha boyle yapmayacagim.
Yarin da yuksek ihtimal spor salonuna baslayacagim....

İyi akşamlar

Sabah
Peynir, iki salatalık, 7-8 zeytin, 10 çiğ badem, 2 küçük kırmızı biber

Akşam
Zeytinyağlı ton balıklı, kırmızı lahanalı, kıvırcıklı, biberli, sirkeli büyüüüük bir salata

asena87 az protein alır gözüküyorsun canım. Yoğurt ve yumurta yetmiyor demek ki hem halsizsin hem de devamlı hastane yemeği gibi kabak patlıcan yediğinden diyet psikolojisi bunaltıyor seni. Üşendiğin için yemek öneremeyeceğim hepsinin bir hazırlık süresi var tabii ama seviyorsan balık da ye arada.

Sabah;1 dilim ekmek 1 haşlanmış yumurta 5-6 kaşık biberli lor kavurma yeşillik
Akşam; 4 adet kuzu pirzola 3 bardak ayran
Daha birşey yemedim yatmadan bir meyve yerim. Yalnız başım çok ağrıyor nedense.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…