60`lardan 50`lere günlüğüm (yavaş giden kilolar)

ben islatmazsam önceden (sisirmeden) yiyemiyorum daha dogrusu dokunuyor, kabizliga yatkinim cünkü yoksa citir citir daha cok seviyorum.

gel canım tabiki

Ekim ayının sonuna kadar 62-63 olmak istiyorum ...

Bugun yediklerim .
Kahvaltı ; 1 dilim tam tahıllı ekmek , ufak bir dilim beyaz peynir , 5 zeytin + 3 çeri domates.

Öğle ; 2 minik kurabiye + kahve

Ara ; 3 kayısı + birkaç beyaz leblebi

Ara ; 1 elma

Akşam yemeği ; kıymalı bezelye bir tabak çok dolu olmayarak ve yoğurt...

öğlenleri yemek yeme alışkanlığım yok sabah kahvaltı mı 10 gibi yapıyorum iş yerinde . yanlış mı yapıyorum bilmiyorum ama . bu arada her gün 2,5 lt su içiyorum...

Madam Seyyan canim cevizli domates kurusunu disaridan hazir mi aliyorsunuz domates kurusu falan mi satiliyor...
Hepinizin menulerinden degisik gelen seyleri yaomaya calisacagim farkliliklar icin...ozellikle sabah kahvaltisindaki cesitsizlikten skldim cunku:)
Bu arada baska onereceginiz seyler de var mi farkli

Slm kızlar
Kahvaltı
Haşlanmış yumurta (1)
Salatalık (1)
Kaju

Öğle
Chesseburger yanında az patates vardı
Bi kare Çikolata
Sade Türk kahvesi

Akşam yemeği yok
2-3 şekersiz çay

Selamlar
Sabah aynı çıktım, 55.2

Sabah
1 haşlanmış yumurta, 10 çiğ badem, salatalık, domates

Akşam
Zeytinyağında sebze sote (havuç, kabak, soğan, domates), bir kase yoğurt, avuç içi kadar hellim peyniri

asena87 kuru domatesi sade olarak pazardan alıyorum canım. Büyük marketlerde de olabilir. Maksimum 4-5 dk. haşlıyorum, ufaladığım cevizle, varsa taze kekik vb otlarla birlikte bir saklama kabında zeytinyağı ile karıştırıyorum. 1-2 diş sarımsak da katmak zamanla iyice aroma veriyor ama isteyen koymayabilir. Yerken biraz süzüp tanelerini yiyorum yağı da güzel aromalanmış oluyor bazen onun yağını kullanıyorum 1-2 kaşık yemeklerde. Birkaç çeşitle kahvaltı yapmaya üşeniyorsan yoğurt ve meyve menüleri de sağlıklı ve keyifli.

Kalori hesabı demişken, ben başlarda kabaca kalori hesabı yaptım ama şöyle : Aldığım kaloriyi olabildiğince sağlıklı şeylerden alacağım diye planladım, doyurucu günlük menüler düşündüm hesapladım, 900-1100 kalori arası gibi oldu. Sonra menüler hep değişti tabii ama muadilleriyle. Miktarları çok kafama takmadım, sağlıklı oldukları için bol bol yedim. Zannediyorum kilo vermeyi yavaşlatan şeylerden biri miktarı az olsa bile aynı gün aynı besin gruplarından yemek. Aynı gün ekmek, pilav, patates yemek gibi. Kalori sınırı belki geçilmiyordur ama karbonhidrat kolay kg verdirmiyordur belki.

Kizlar kilo bildirimi yapmayan varsa aksam yazarsiniz lsiteyi yarin guncellerim kaybettimde:)
Tlfdaydim ama goremedim su an...

Bu arada bugun menu yazamayacgim sabahtan beri cesit cok yedim eksik kalacak ne yazsam cumalari sanki simariyorum biraz haftanin basariisni yakalamiscasina:)
Halbuki kilo veremiyorum ne zamandir.

Madam Seyyan ya deneyecegim kesinlikle...cok ozendim:)
Ki ben annemler kuru dolma falan yaptiklarinda dalga gecen biriyim :)
Pek sevmezdim o tatlari...

Benim de hiç aram yok aslında kuru meyve, kuru sebzeyle. Sadece kuru kayısı ve kuru domatese son birkaç ayda alıştım. Paket gıda işini azaltayım derken.

Benim de hiç aram yok aslında kuru meyve, kuru sebzeyle. Sadece kuru kayısı ve kuru domatese son birkaç ayda alıştım. Paket gıda işini azaltayım derken.
Malatya pazari tarzi yerlerde olur degil mi
Dogru mu anlamisim.
3,4 dk haslayacagim.ceviz zeytin yagi az sarimsak kekik le karistirip dolaba atacagim
???

Malatya pazari tarzi yerlerde olur degil mi
Dogru mu anlamisim.
3,4 dk haslayacagim.ceviz zeytin yagi az sarimsak kekik le karistirip dolaba atacagim
???
Olur herhalde. Evet doğrudan sıcak suda 3-4 dakika kaynat, soğuyunca büyükse küçük parçalara kes, at zeytinyağında istediğin otlarla baharatlarla harmanlansın. Ceviz, sarımsak yakışıyor. Çekirdeksiz yeşil zeytin konduğunu da gördüm dışarda. Canın ne isterse ama ceviz+ kekik banko. yağ da istediğin kadar tabii.

bu ara eşimle 359 basamak çıkıp indik bugün yarin heryerim.ağrır buna rağmen akşam tek yoğurt yedim
bu birinci etap

Selamlar.listeyi haftaya yenileyecegim,excelde yapiyordum sutun bitti
D dudo88 hosgeldin cnaim.yasini ve boyunu da soylersen ekleyeyim.
Umarin hedefine ulasirsin...

Madam Seyyan hedefine ulasti listeye baksaniza biz cok cok az yol katettik.
Yeni seyler denemeliyiz.

Sanirim herkes benim gibi suclu oldugu icin cuma cumartesi menu bildirmiyoruz...
Yani kalori olarak bilemiyorum da cok cesitlendirdim bende.
Hic yapmadigim seyler ama hazir humus pastirma kahvaltilik sos falan aldim.yemeklerin yaninda cok yemeye basladim.

Bugun aksama kabak haslama yapacagim yogurtlu.
Belki birazda market alisverisi ve yemek yaparim hafta ici rahat etmek icin...
Siskinlik v÷ gaz problemim var 2 gundur bu da yeni adet...
Yesilcay falan da iciyorum bir de kabak la yapardim halbuki...bilemedim...
Aslinda kizlar kendimde enerji bulsam bugun spor salonuna gideyim diyorum şevklenemiyorum bir turlu..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…