....

ince bilek

💔
Pro Üye
16 Temmuz 2010
19.693
55.178
1.123
arkadaşlar bu kayınvalidelerin sırf egolarını tatmin etmek için koydukları bencilce kurallar hakkında ne düşünüyorsunuz

Son düzenleme:
bu kaynanaların değil toplumun koyduğu bir kural
sen tutar eşini de alır annenlere gidersin en yakınların lafını eder aaa görüyon mu enişteyi anasına gitmeden kaynanasına gelmiş derler
tabi bu kurala uyup uymamak sana kalmış bende ilk gün babamlarda olacam eşim bayramda izinli annesine gidecek arefe gününden ben bayramın ilk günü çalışıyor olacağım o yüzden işten çıkınca babama gideceğim

haklı olabilirsiniz belki toplumun koyduğu kurallarda olabilir bunlar ama kesinlikle çok bencilce benim erkek kardeşim yok benim ailem gibi evine gelecek gelini oğlu olmayanların evini kim şenlendirecek peki? tavrım size değil yanlış anlamayın sakın o kadar kızıyorumki böyle şeylere yazdıklarıma yansıyor

biz ailelerden uzağız bayramlarda baş başayız ilerde de evimiz hangi tarafa yakın olursa ordan başlamayı düşünüyorum

şahsen bu kural bızde işlemıyor.
en basından önlemimi aldım.
onun kı baba-ana da bızım kı bostan korkulugumu.
bir bayram onlar da bır bayram bızdeyız. sıraya koyduk biz.
ama eşim tel de annesı ıle konusurken bakıyorum hafif ezilerek acıklama yapıyor.
anne önce oraya gıdecegız. sebebini de açıklıyor.
zamanın da annem çok üzülmüş bu konu yüzünden.
hep arefeden babaanneme gıderdık .
anneanneme bayramın 2. gunu.
ben aynısını yapmıyorum.
babam da zaten şoklar da.
bayramın ılk gunu bizi görunce. hayırdır bunlar nıye geldı. yoksa kavga mı ettıler kv ıle demiş.
ee adam alışkın degıl tabı ama şimdi alıştı

hıımm bu arada aynı şehırlerde yasamıyoruz. memleketten 9 saat uzaktayız.

Son düzenleme:
tüm gün kayınvalidenin yanında geçirecek değilsiniz heralde
ben bayram sabahı kahvaltıyı kendi ailemde yapacağım, zaten öğleni bulur öğleden sonrada yemeğe kayınvalideme geçecepğim.
yani sabah birine , öğlen birine

benimde söylemek istediğim bu işte onunki anne babada benimkiler ne üstelik benim babam yok annem yanlız

siz gene anneanneye bayramın 2.günü gidiyomuşsunuz, diyelim bayram 4 gün, arifeden babanneye gidilir bayram sonuna kadar orda kalınır 4.gün eve dönerken yarım saatte lütfen anneanneye uğranır, senin baba gene insaflıymış, bizim düğün oldu 3 gün sonra Batmana geldik, aradaki o üç günün 2 günü otelde kaldık son günde eşimi anasına yolladım bende eve geldim son geceyi ailelerimizle geçirelim diye, babamda o zaman çok şaşırmıştı, annem dedi ki elalem demezmi ilk günden baba evine geldi, yarın eşim gelince kapıda uzun uzun öpüşürüz ne ateşli çift der elalem merak etme dedim

tabiki tüm günü annemde gecirmek istemiyorum ama bu bayram kesinlikle annemin evini şenlendireceğim

Son düzenleme:
konu sahibine azcık sert çıkışan bu adeti savunan herkes bayramın ilk saatlerini ailesiyle geçirecekmiş bu bir çelişki değil mi?
konu sahibide zaten onu soruyo neden ilk kv'ye gidiliyo, gelini olmayan napıcak diyo

bizim kvde de fişekliyor önceden burda kalın diye aramız 20 dk dolmuşla ne gerek var bende kocamı şimdiden ayarladım kalmam diye kahvaltımızı güzelcene yapıp gideriz kendi annemlere genelde akşamına gidiyoruz daha iyi oluyor orda oturuyoruz geceye kadar dönüyoruz sonra zaten evlerimiz yakın bir günde herkesi bitiriyoruz gerisi bize kalıyor....
onlara ilk gitmeyi sorun etmiyorum ben sende sorun etme boşver

Son düzenleme:
eğer iki aileyle aynı şehirde yaşıyorsak ramazan bayramı sabahı k.valideme gitmişsem kurban bayramı sabahı da anneme giderim,sıraya koyarım..her bayram ilk neden erkek tarafına gdilecekmiş kim koymuş bu kuralı? onların üstünlüğü neymiş ki? kadınlar ağaç kovuğundan çıkmadı ya bizim de ailelerimiz var.

Simdiden siraya koymakta fayda var.bi bayram birinde digeeinde birinde edersiniz kahvaltinizi.ilk evlendigim ramazan bayraminde kv.ye gittik kadin kurbanda da gelirsiniz kizim dedi.annemlerle aralari 9 saat ben de beni siz esirgeme kurumundan mi aldiniz dedim sakayla karisik.biz simdi yoldayiz mesela bu bayram kv.dede gecircez digerinde anlwrin yaninda oluruz

çok güldüm söylediğiniz şeye galiba benide esirgeme kurumundan buldular :)

arkadaşlar erkek tarafı siz açıkça söylemedikçe gerçekten sizin ailenizi yok sayıyo, çünkü laf ne: gelin ALMAK
eşya gibi görüyolar, kendi evliliğim değilde annemin evliliği aynen böyleydi yani, babama hadi anneannemlere gidelim demedikçe bayramda bile gidelim demezdi yani, normal günlerdede annem 2 gün kalmak isterdi annesinde ne gerek var derdi babam, yahu özledi kadın, böyle bi adam yani babam, ne zaman ben evlendim düzeldi, ama giden ömre yazık

geçen ramazan bayramında kayınvalideme gitmiştik kahvaltıda en az 3 kere yemekten sonra anneme gideceğiz dememe rağmen sofrayı hızla toplatıp hadi akrabaları gezeceğiz daha birlikte diye tutturdu allahtan eşim anlayışlı kızdı annesine kayınvalideme gideceğiz dedikya diye gerçekten açıkça söylemedikçe yok sayıyorlar

aaa olurmu kadın daha seni koluna takıp konu komşusuna eşine dostuna hizmet ettirecekti oldu mu şimdi bu yaptığınız

kahvaltıyı onlarda edıyorsanız akşam yemeğini annenlerde yersınzı bunu nıye krız halıne getırıp boşuna dolduruyorsunuz kendınızı

işte böyle şeyleri duydukça delleniyorum ben :)

oldu bi tek siz varsınız benim bi ailem yok zaten diyeceksin ama olmuyor işte.

kahvaltıyı onlarda edıyorsanız akşam yemeğini annenlerde yersınzı bunu nıye krız halıne getırıp boşuna dolduruyorsunuz kendınızı

bunu kriz haline getirip kendimizi doldurmuyoruz ben daha öncede yazdım benim babam yok annem yanlız ve kardeşimin kayınvalideside tıpkı benimki gibi ilk sabah bize gelinecek diye trip atıyor neden benim annem bayram sabahı boynu bükük kızlarım gelsinde kapımı çalsın diye beklesin hemde akşama kadar yok öyle bir dünya

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…