....

ben standart bi aile olarak düşünüp yorum yazdım annenız yalnızsa tabıkıde bekltmiyceksınız

ben kv.denın bencıllığını doğru bulmuyorum zaten sadece bayram gunu suratlar asılmasın dıye ıkı tarafından gönlu olur böylece dıye düşündüm kv.denın gönlu olsun dıye tabıkı annenızıı bekletmeyın kapılarda zaten bayram boyuda kvde olsanız gene gönlu olmaz

o kadar doluyumki bu konularda o yüzden kızgınlığım yazdıklarıma yansıyor lütfen sizde kusura bakmayın

kim evi şenlendirecek kısmına takıldım
bizimde gelin yok kardeşim henüz liseyi bitirdi
ama şenlik eksik olmaz bizim evden 3 kız enişteler torunlar bi toplandık mı sanırsın düğün evi
ilk gün öğleden sonra en geç akşama toplanırız zaten genelde
2. gün babam kaynanasına gider 3. gün yine biz babamlara gideriz
eşte bitiyor bu tür şeyler ya kaynanadan değil bence

ne güzel kalabalık bir aileniz var demekki

Toplumum koydugu kural falan degil bu.
Bu kvdelerin gelinlerini al asagi yapmak icin uyguladiklari bir taktik sanirim :)

Ben de hic anlamam ilk once ha kiz tarafina, ha erkek tarafina gidilmis.
Farkeden ne ki
amac bayramlasmak degil mi?

Biz farkli sehirlerdeyken bir bayram bizimkilere bir bayram esiminkilere giderdik.
Hatta cogu zaman gidemezdik kar kis kiyametten dolayi.
Simdi kv ile ayni sehirdeyiz
elbette ilk once onlara gidiyoruz .
Ama bir bayram burdaysak , diger bayram ailemin oldugu sehire gidiyoruz .
Onu da sagolsun esim soyler
gecen bayram burdaydik bu bayram annenlere gidelim der .
Yakin da degil annemler 8 saatlik yerdeler ...

Gorumcemin hem ailesi burda, hem de kvsi.
Ama annesi yakin diye once onlara gelirler,
sonra kvdesine giderler.
Yillardir da boyle...

bende bu kurala uyanlardanım hatta eşim arefe gecesi berberde sabaha kadar çalıştığı için ben kaynanamda kalıyorum.Sabah kahvaltı edip çıkıyoruz hep beraber ama ilk günüm onlarla geçiyo hatta ilk günü annemlere biraz uğrayıp köye gitmiştik 2. günü geri istanbula geldim köyleri tekirdağda ama bu bayram gitmiyorum hamileliğimden dolayı:) benimseyemiyorum köylerini onlar alışmışlar tüm gelinler bütün bayram köyde duruyo duramam benimde ailem sülalem var eşimde hep geri mi gelcez dedi bende evet gelcez önceden düşünüp yetimhaneden alsaydın kimsesiz birini gitmezdin dedim oda sustu

benim kv de pek severdi direktif vermeyi....ilk evlendiğimiz yıl düğünden sonra kurban bayramıydı ve oradaydık....ikinci yıl benim de annem yok,eşim de çalışmıştı ramazanda...babama gittim...ordan kvye geçtim...surat yaptılar...kurbanda da onlara gittik ozaman sorun yok tabi...sonra eşim önce yakın onlar,oraya gidelim diye tutturup durdu.babam biraz uzak....iyi hoş gidiyoruz ne olsa iyi...ben daha babama gitmemişim,hadi komşuları gezin hadi ayıp olurmübarek insan senin komşuların bile benim babamdan önce mi gelir.....çok kızmıştım...neyse ki eşim öyle bir hataya düşmedi....geçen sene 2 bayramda da önce onlara gittik...bakalım eşim teklif edecek mi bu sefer....baban yalnız kızım diyen yok.....önce oraya ve öbür tarafa gitme meselesi değil konu ama yok sayılma var ortada...ben de ona kızıyorum....kendilerinden biri önce ölse ve yalnız kalsa diğeri biz hemen oraya gideceğiz tabi ki...ama benim babam yalnız değil....4 kardeşiz herkesin saati uymuyor ki...toplanmayı başaramıyoruz....oyüzden belki de diğerleri gidiversin diye düşünüyorlardır....

Eşim kendi ailesine gidiyor ben kendiminkine. Sonra eşim benim yanıma geliyor ve beraber onun tarafı ziyarete gidiyoruz.

haklısınız bende bunu hep düşünmüşümdür. neden hep ilk erkek tarafına bayramlaşmaya gidiliyor ne ayrıcalıkları var bende çözemedim.bizdede bu durum var önce eşimin ailesine sonra benim aileme gidiyoruz.benimkilerde garibim akşama kadar bizi bekliyorlar.örf ve adetlerimizde önce erkek tarafına gidilir diye bizde ayak uyduruyoruz ama eşimin aileside önceliği hiç haketmiyor neyse...

bizde malesef bu kurala her memlekete gidişte uyanlardanız sadece bayram değil ama oraya bir uğrayıp göründükten sonra kv der hemen kızı annesine götür diye bu bayramda da böyledir normal zamanda da :) Hatta bayramlarda hep birlikte ilk eşimin tarafını gezeriz kadının bi tanecik gelini var gezdirsin istiyor bende kırmıyorum aksine ben diyorum teyzeye halaya kim varsa gidelim diye :) Sonra benim anneme uğrarız kv ile birlikte ondan sonra benim ailemi gezeriz.
Bizim anneler aynı biz ayrı şehirlerde olduğumuz için tatillerimizi böldük biz eğer iki tarafta da kalacak durum varsa bir gece orda bir gece benim annemlerde ama kalacak durum yoksa herkes kendi annesinde kalıyor tabi istisnai durumlar dışında (düğün cenaze vs) ilk zaman ben tek kalmam diyordum ama baktım hiç bir şeye vaktim kalmıyor tatil süresi eşimin işi dolayısıyla kısıtlı çoğu zaman 24 saat bile olmuyor o yüzden herkes kendi anasına doysun diye ayrı kalıyoruz ilerde çocuk olunca nasıl olur bilmiyorum ama şimdilik böyle bulduk çözümü :)

Son düzenleme:
Tamamen biz erkek ailesiyiz, senin anandanda babandanda önece geliriz anlayışı.
Erkek egemen toplumda , geline dayatılan ilk üstünlük anlayıışı.
İlk bayram kalkarsın, ananın babanın elini öpmek varken, seni asla benimsemeyecek, seninde asla sevmiyeceğin bir kadının elini öpersin.
Mümkünse ana babana gitmeden, onun akra balarından , komşusuna kadar sünnetlik çocuk gibi gezdirilirsin ki bu arada
Annen arayıp kızım gelmiyecek misin diyemez , sırasını bekler.
Zira nikahla beraber protokolde pek gerilere düştüğünü bilir.
Neyse dahada sinir yapmıyım şimdi.
Ha bu arada benim kv ye gelince daha çok bekler.
Eski çamlar bardak oldu.

Ben de kim daha yakınsa oradan başlanılır diye düşünüyorum.
Kv kp in egosu tatmin olsun diye hiç kendimi zorlayamam valla.
Bence anlaşma yapılmalı eşle kesinlikle bir sıraya sokulmalı.
Anneciğimin suçu ne?

Ben artık evlenmekten korkuyorum evlilik demek sadece birlikte uyumak değil her şey başlı başına sorun gerçekten...

O ne der bu ne der yok surat asılır mı vss...

Ben smdi Bi evin tek oğlunun tek oğluyla birlikteyim daha söz nişan yok düşünün artık kv de oğluna düşkün ilerde nolur bilmem ama hakikaten erkek egemenliği var istesekte istemezsekte...

Aslında en güzelini imkanı olupta tatile gidenler yapıyo gerçekten

Bizim ailede annemin ailesi şehir dışında oldğu için öğlen yemeği babanede yenir 1-2 saat oturulur sonra otobüse atlanır gidilir en yakın akrabalarla telefonda bayramlaşılır zaten herkesin kendi çoluk çocuğu var geleni gideni böyleydi...
Eğer şehirdışına çıkamıosak anne tarafına gidemiosak halamlarla birlikte gidilcek büyükler ziyaret edilir ordan kuzenler vs yazlığa ama ben şimdi düşünüyorumda evlenince hiçte böyle şeyler olmıcak valla üzülüyorum

Bunun bir kural olduğunu ilk kez burda okudum valla. Kendi evimizde anneannemler daha yakın oturduğu için hep önce onlara giderdik bayramda sonra karşıya babaannemlere. Şimdi de sözlüyüm hatta ilk bayramımız olacak sözlüm ilk gün tek bize kahvaltıya gelecek onu da alıp bizim taraftaki akrabalara gideceğiz ikinci ya da üçüncü gün onlar ailecek bize oturmaya gelecekler sonra ben de onlarla onların akrabalarına gideceğim.

kv kp baglı bi durum degil aslında
eşe baglı bu durum
genelde biz bayram sabahı kahvaltıyı eşimin babannesinde amcalarıyla yapar orda bayramlaşır
yakında akrabalara ugrar en fazla 2 saat sonra
annemlere geçerim akşama kadar orda dururuz sonrada hep beraber anneanneme gideriz
bu durumdan ne eşim nede ben şikayetçiyiz
kv kp bilemem ama olsalarda çokta tın kimse kusura bakmasın
tek gelinim ayrıca bayramda kp evinide beklemem kusura bakmasınlar
eşim sadece 1.gün evde geri kalan günler çalışıyor
bende bayramı evde geçirecem

Ne kadar abartılmış bu adet,
Geçmişten beri böyle gelmiş, ne oluyor ilk kayınvalideye gidince , incileriniz mi dökülüyor?
Ben son 5 yıldır ailem başka şehire taşındığı için bayramlarımı onlarla birlikte geçiriyorum. Genelde beraber tatile gidiyoruz. Çünkü tüm sene kayınvalidelerle beraberiz zaten.
Daha öncesinde bizimkilerde burda yaşarken Bayram sabahı kayınvalideme giderdik, akiamüstüde annemlere geçerdik.
Birgünde aklıma gelmedi niye önce kaynanama gidiyoruz diye kafaya takmak.
Nacizane tavsiyem, 2 Aileyide ezdirmemek kaydıyla önceyi sonrayıda takmayın kafaya.
Hayat bu kadar basit şeylere takılmayacak kadar kısa.

nekadar abartmışsınız, ne var yani eşinizin ailesinde kahvaltı yapsanız ,

bizim ailelerimiz bize eşit uzaklıklar 10 dk mesafe, bayram sabahları gidilir eşimin ailesine gideriz daha şimdiye kadar kahvaltıya yetişemedik ama onlardada eski evler vardır eşimin amcaları halaları gelinler orda toplanır en büyüklerin eli öpülür hep beraber orda görüşülür ,sonra biz annemlere gideriz bayramın çoğuda annemlerde geçer zaten arada orayada uğrar 1 2 saat durur döneriz ,kafamıza göre takılıyoruz biz...ama eşimin ailesinin o adeti hoşuma gidiyo hep beraber orda toplanıyolar küçüğü büyüğü ,bizdede bayramın 1. günü akşamı en büyük amcamda toplanılır yemek yenir herkes orda buluşur ,adı üstünde adet bence bunlar güzel adetler neden kız tarafı hep ezik hissediyo kendini bende onu anlamıyorum

Etrafımda kı butun evlı cıftler once erkeğin aılesıne el opmeye gelır gerekırse kalır 2, ya da 3.gun kızın aılesıne gecılır..
Şimdi dusunuyorum da benım annem yok babamı bayramda öyle tek başına buruk bırakırmıydım ? asla..
Bence boyle seyler daha evlenmeden konusulup anlasılmalı..

az önce kandillik gittik kv ve kpnin yanına.bizim onlarda haftada 1 gün yemek günümüz oda çarşamba şimdi çarşamba günü arife ya kp çarşamba bize yemeğe gelcenizmi diyo çarşamba gelirsiniz bayram sabahıda namazdan sonra kahvaltıya gelceniz dedi biz daha bu konuda konuşmdık o gün gelsin bakarız dedik. eve gelince konuştuk eşimle zaten hem kahvaltı hem yemek olmazdı sadece biri olur kahvaltıya gitmek istemiyo eşim çarşamba yemeğe gidelim bayramdada kahvaltıdan sonra gideriz dedi ama onlarrın bunu kabul edeceğini sanmıyorum kahvaltıda yanlarında isterler yemeğe gelmeyin kahvaltıya gelin derler gibime geliyo.
bayramın ilk günü biz hep anneannemin yanına gideriz köye bütün aile orda bunuda biliyolar. siz ilk gün anneannene gidersiniz 2. günde bizim köye gideriz dediler bu davranışları hoşuma gitti ısrar etmediler 1. gün bizim köye gidelim sizinkine 2. gün gidersiniz diye :) zaten köyleride uzak araba yok gidelceğide kesin değil.
ayrıca benim ailemle abim ve yengem altlı üstlü oturuyo onlarda 1. gün kahvaltıyı beraber yapıp sonra yengemin ailesine giderler şimdi biz eşimin ailesini bırakıp benimkilere kahvaltıya gitsek kvden önce annem söylenir zaten siz niye buraya geldiniz münasip olan orası önce oraya gidilir falan filan :) bu bizim ilk bayramımız planladığımız gibi olcakmı görcez bakalım

Son düzenleme:
ay kızlar inanamıorum size.. ne olur yani ilk kv gidinde..mis gibi bayram sabahını nie kendinize dert edineceksiniz ki.. ben 5 yıllık evliyim, aklıma bile gelmedi böyle bişey.. kv bize 5 dk uzaklıkta, annemler yarım saat.. gideriz bayramlaşırız kv biraz durur kendi annemlere geçeriz.. bunu kendime dert edip de canımı sıkamam valla..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…