7 aylık evlilikte boşanma aşamasındayım yaşadıklarımı sindiremiyorum

Yanlış anlamazsanız okudum okudum ama en çok sonuna şok oldum. Gerçekten avukat mısınız
Evet meslekte yeni bir avukatım, özel hayatımda her türlü hatayı yapmış, yanlış insana gönül vermiş, kriz yönetimi yapamamış olabilirim kabul ediyorum ama özel hayatım nedeniyle mesleğe leke sürmüşüm gibi muamele görmek de daha fazla üzülmeme sebep oldu.
Bu kadar önemli bir detay olarak görüleceğini düşünmemiştim yazarken, her avukat okulu bitirdiği gibi kendi ofisini açıp büyük davalar alan ünlü bir avukat olamıyor, ben mesleğe yeni başladım sayılır ve bir ofiste maaşlı çalışıyordum yakın zamana kadar.
İlgi çekmek için kendime olmadığım bir sıfat yükleyecek bir insan değilim. İnanmak istemeyen bana mesleğimi yakıştırmayan insanlara da teşekkür ederim yani kendimi sorgulamama sebep oldular

Benim çok çok yakınım yasal süreç bitmeden boşandı avukatı iyidi hanımefendinin avukat olduğundan bende şüpheliyim

Off kök aile bağımlılığı... Ana kuzusu koca... Eşim karşıma çıkmadan önce başka biriyle nisanlıydım. Nisanliyken anasına bağımlılıgını farkedip işi bitirdim. Nişan attıgımız gün annesiyle evimize gelip, sen benim aileme sordun mu bu kararı almadan önce demişti. O an çok iyi bir karar aldığımı anladım ve ucuz kurtuldum. Ben onunla evlenmedigim için sizin yaşadıklarınızı birebir yaşamadım ama çok iyi anlayabiliyorum. Arkanıza bakmadan kaçın. İyi ki çocuğunuz yok, bu adamla ve şirret ailesiyle hiçbir bağınız kalmasın.

Ay inanmıyorum okurken nefesim daraldı. Bu ne?? Nasıl bi insanla evlenmişsin, bir an önce kaç kurtar kendini hayatına bak o da anasının bacısının koynunda uyumaya devam etsin. Kolaylıkla boşanmanı diliyorum. Şuan kötüsün ama bu böyle devam etmeyecek inan.

O bacısı koca bulup evlenecek bir gün, anası da biraz daha yaşlanıp eşşek kadar adamı emzirmekten sıkılacak kenarına çekilmek isteyecek, yalnız kalınca anlayacak iyi bir eş çoğu zaman aileden de öne geçer. Ama bu sefer de anası siz olacaksınız, yol yakınken bu kez de ikna olmayın kurtarın canınızı, çocuk adamlar büyümez sadece anası değişir.

Hangi sadrazamın bi yerinden düşmüş bunlar, senin ailen mi veriyor ekmeğimi onlar kim oluyo demediniz mi?

Benim de evliliğimde henüz bir yıl dolmadı, boşanma davası açmak istedim. Görüştüğüm avukat tanıdıkların hepsi "Bir yılı bekle, öyle boşan" dedi. Ama ben eşimden nefret ettiğim için çekişmeli dava açmakta ısrar ettim. Şubat ayında başvuruda bulundum, dava tarihi ise Eylül ayına verildi. Zaten Ekim ayında evliliğin bir yılı dolmuş olacaktı. Bir günde boşanma olabiliyorsa, benim davamın bu kadar geç bir tarihe verilmesi şaşırtıcı. Keşke bekleseydim, 50.000 TL cebimde kalırdı.

Son düzenleme:
Benim anlamadigim sey, annesiyle uyuyan yetiskin erkekler. Daha once de buna benzer konular paylasildi. Kocalari da var bu kadinlarin. Kocalar nerde yatiyor. Yetiskin erkek anne babasinin arasinda mi yatiyor. Inanilir gibi degil.

Hepsi yüzsüz arsız. Mecburu sağlık sorunu olmadıkça kimsenin evinde 2 hafta kalınmaz hemde yeni evli çiftin. Bu insanlar ne kadar rahat elini hiçbir şeye de sürmüyor oh ne âlâ. Kocandan zaten bi bk olmaz dengeyi sağlaması gereken kişi o. Çirkefleş diyecem bu koca dayakta atar ailesi için o yüzden çocukta yokken boşan gitsin bir an önce, o da anası kız kardeşiyle koyun koyuna yaşasın gitsinler.

Avukat halinle nerden buldun bu neandertali ya? Yolda mi kalmistin tira otostop mu çekmiştin acaba. Boyle biriyle evlilik oncesi guzel gun yasandigina da inanmıyorum ben. Evlilik bu kadar mecburi bi is degil bekar da yasanio. Kendi ailen de bi garip ne zorluyorlar dön diye, seni evde yalniz bırakmaya ne korkuolar buraya gel diolar fln. Bence herkesten uzaklaş ve kafani dinle.

Sakın seni kandırmasın izin verme.
Eş olamayan baba hiç olamaz madem öyle kendine karılık yapabilecek birisini bulsun.
Asıl karısının yerine annesini kız kardeşini koymuş.
Annesinin eteğinin altında yaşamaya devam etsin.

Bunu açıklamaya çalıştım ama yok sen avukat olamazsın imkansız dediler sağolsun buradaki hanımlar.
Bu süreçler maalesef böyle işliyor, bunu ne müvekkile anlatabiliyoruz ne de başka bir insana. Hakimin 6 ay sonraya duruşma günü verdiği en basit görülen davada bile başarısız avukat ilan ediliyoruz. Tabi ki her şehirde farklıdır dosya yükü ama durum çoğunlukla böyle. Ben müvekkillerime hayal satmam hiçbir zaman.
Size de aynı şekilde yol göstermiş avukatlar ama bundan sonrası sizin için kolaylıkla geçer ve her şey güzel olur umarım.

Meslekte yeni olmanız yada çok paralar kazanmanız, ünlü bir avukat olup olmamanız değil ki mesele. Siz sonuçta bu mesleği edinmiş bir kadınsınız. Okumuşsunuz. Avukat olan bir kadının gözü açık, daha bilinçli olması beklenir. Tabiki insanız her şey olabilir insanın basireti bağlanır, fakat sizin durumunuz bu şekilde değil.
Eşinizle en başta bile denk değilmişsiniz.
Ayrıca karılık görevi diye size nasıl yorum yapabilirler nasıl hesap sorabilirler, ben paramediğim avukat değilim ama bana soramazlar mesela. Şuan 1 soramazlarsa avukat olsam 5 soramazlardı demek istediğim bu. Çatır çatır dahada fazla savunurdum hakkımı.
Doğruyu yanlışı, eş olmayı, aile olmayı hiçbir şeyi.

Millet dedikodu yapacak diye bu eziyeti çekmek doğru mu? İnsan ne kadar da okusa geldiği kültürden kurtulamıyor gerçekten.

bu arada ben avukatım eşim ağır vasıta şoförü
En büyük hata burada başlıyor. Olmuyor malesef. Davul bile dengi denginedir diye atalarımız boşa söylememiş. Belli ki sizin eşiniz de kendisini geliştirmemiş, geliştirmek icin çaba da göstermemiş, aile bağımlısı, kafa olarak kendini bir adım ileri atamamış biri.
Bu adama iyi bile katlanmışsınız. Daha ilk gidişte bitmeliymiş. Şimdi otursun ailesi ile birlikte.
Hayır eşi ile bile günde o kadar konuşmazlarken aile ile ne konuşurlar aklım almıyor. Ben uzakta üniversite okurken bile annemle günde 1 kere veya iki günde 1 kere birkaç dakika hal hatır sorar kapatırdım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…