Bitanem ben zaten fıtrat itibariyle oldukça sabrı az bir insanım,üzerine bir de bu karar verme döneminin sancısı eklenince iyice hırçınlaşıyorum.Pireyi deve yapıyorum ve nerdeyse pire için yorgan yakıyorum.Evlilik sabır işi biliyorum,o sabır ise bende yok,hayırlısı diyorumCanım ya nettiniz siz öyle bi küs bi barışık sabrınızı tüketirsiniz böyle.Allah hayırlısını versin.Biraz gönlünüzü geniş tutun
Slmmm arkadaşlarrrrrrr sizee kavuşabildimm sonundaaaa bu aralar kendimi parçalar gibi spor yapıyorum. Bugün sabah 5 de kalktım havuzda nöbet vardı akşam 5 de bitti ve 1.5 saaat yüzdümm 1.5 saat yürüdümm...Şu an çok yorgunummm ...Yarın öğlene kadar evdeyimm sonra yine yürüyüş havuz pazartesi okul açılıoo tatili de bitirdimmm
oy canim,
Allah nazardan saklasin masallahin var,hem yüzme hem yürüyüs resmen yagciklara savas acmissin :)
arkadaşlarım,,,siz brokoliyi nasıl yapıyorsunuz?favori tariflerinizi paylaşırmısınız...bizim evde ben diete başlamadan önce hep kilo aldırıcı şeyler yapılırdı...brokoli karnıbahar pıraa asla pişmazdi..ama artık eşim yemese bile kendme pişiriyorum,,,,ve sonuc evlendikten sonra 35 kilo aldımmmmmmmm
Açtımmm canımmm kilo vermem durmuştuuu vücuduma şok yapmaya çalışıyorummmm amaaa tartıdaaa farkedecek mi bilmiyorummm inşallah işe yarar çünkü pazartesi okul başlıoo o yoğun maratonndaa herşey daha zor olacakkk:18:
2.takimla yaristayiz bu hafta kizlar...iyi hazirlanin
akabecim, spor yapman sahane..emin ol sporsuz diyetle bir yolavarilmiyor kolay kolay..Allah yardimiz olsun ve hepimize dayanma gucu sabirlar versin..
hepinizi cok seviyorummmmmmmmmmmmmmmmmmm
Allah kolayliklar versin canim
kilo vermen durunca üzülme canim,bazen yaglar ,kas´a döndügünde de kilo ayni duruyor ama vucutun inceliyor
o yüzden motiven kaybolmamasi icin bazi bölgelerini bir mezura ile ölcüp not alabilirsin,en azindan zayifladigini tartida görmesen bile örcülerinden anlayabilirsin
Biliyorumm tatlımmmm metanetimii koruyorummmm ama 3 hafta olduu bu haftaa bi farrkk göreyim diyee iştee bu hafta 7 gün yüzme kararı aldımm inş fark eder
menüüü...
akşam...
bulgur pilavı 5 kaşık
az yağlı karnı yarık(yazın buzluğa attıklarımdan)
yoğurt
mantar
arkadaşlar bir derdim var daha doğrusu sorum.
şimdi biz gittik ya kayınvalidemlere görümcem çiğ köfte yapacaktı yapmamış beraber yaptık neyse. sorun bu değil tabi. ben bugün hastaneye gittim ya diyetisyen için, konu açılmışken dedim ki bana artık kiloyla alakalı kötü şeyler söylemeyin hatta hiçbişey olumlu ya da olumsuz. işte kilo sana yakışıyo saçmalıkları kayınvalidemin pot kırdığı zaman sığındığı tek liman. eşim bugün bişeyler söledi,kan alınırken kolum morardı gösteriyorum şimdi senden kan aldılar ya baya zayıflamışsındır diyo. orda da kilo vermek senin sağlığın için hemde toplum sağlığı için iyi dedi. ben doluyorum ama patlama noktam şu oldu. ben hiç dememişim bana kötü şeyler sölemeyin diye kayınvalidem "bak alınmaca gücenmece yok, kimse üstüne almasın ama ben çok şaşırıyorum hiç tahmin etmezdim oğlum bu kadar sabredicek diye, kiloyu hiç sevmez çünkü" dedi!! ne yapacaktı boşanacak mıydı falan diyorum ama nasıl bozuldum. bi de benden başka kimin alınabileceği bi durum acaba. sonra toparlamak için kilo sana çok yakışıyo da şu göbeğin olmasa falan dedi. görümcem sağolsun diyo ki verme boşver hiç bişeyi vermek zorunda değilsin ,böyle iyisin falan. ama ben dayanamadım ağladım. onların yanında ağladım.
şimdi bu eziklik mi, ben moralimi sağlam tutayım yakınlarım dikkat etsin en azından sözlerine diye uyarıyorum sonuca bakın. kimseden etkilenmemeyi başarabiliyormusunuz? ve sizce başkalarının sözlerinin önemi ne kadar olmalı. ne cevap vermeli, nolur paylaşın ben bu konuda ne yapacağımı şaşırıyorum. bende bilirim terslemeyi ama üzmek de istemiyorum . ben gaza gelmiyorum ya yakınlarım gaza getirmek için kötü şeyler söylediklerini söylüyolar ama öyle olmuyo ben baya üzülüyorum ilk başta bi hırs yapıyorum 2 en fazla 3 gün sürüyo insanların destekleriyle uzun soluklu olurmuş gibi gelioo
arkadaşlar bir derdim var daha doğrusu sorum.
şimdi biz gittik ya kayınvalidemlere görümcem çiğ köfte yapacaktı yapmamış beraber yaptık neyse. sorun bu değil tabi. ben bugün hastaneye gittim ya diyetisyen için, konu açılmışken dedim ki bana artık kiloyla alakalı kötü şeyler söylemeyin hatta hiçbişey olumlu ya da olumsuz. işte kilo sana yakışıyo saçmalıkları kayınvalidemin pot kırdığı zaman sığındığı tek liman. eşim bugün bişeyler söledi,kan alınırken kolum morardı gösteriyorum şimdi senden kan aldılar ya baya zayıflamışsındır diyo. orda da kilo vermek senin sağlığın için hemde toplum sağlığı için iyi dedi. ben doluyorum ama patlama noktam şu oldu. ben hiç dememişim bana kötü şeyler sölemeyin diye kayınvalidem "bak alınmaca gücenmece yok, kimse üstüne almasın ama ben çok şaşırıyorum hiç tahmin etmezdim oğlum bu kadar sabredicek diye, kiloyu hiç sevmez çünkü" dedi!! ne yapacaktı boşanacak mıydı falan diyorum ama nasıl bozuldum. bi de benden başka kimin alınabileceği bi durum acaba. sonra toparlamak için kilo sana çok yakışıyo da şu göbeğin olmasa falan dedi. görümcem sağolsun diyo ki verme boşver hiç bişeyi vermek zorunda değilsin ,böyle iyisin falan. ama ben dayanamadım ağladım. onların yanında ağladım.
şimdi bu eziklik mi, ben moralimi sağlam tutayım yakınlarım dikkat etsin en azından sözlerine diye uyarıyorum sonuca bakın. kimseden etkilenmemeyi başarabiliyormusunuz? ve sizce başkalarının sözlerinin önemi ne kadar olmalı. ne cevap vermeli, nolur paylaşın ben bu konuda ne yapacağımı şaşırıyorum. bende bilirim terslemeyi ama üzmek de istemiyorum . ben gaza gelmiyorum ya yakınlarım gaza getirmek için kötü şeyler söylediklerini söylüyolar ama öyle olmuyo ben baya üzülüyorum ilk başta bi hırs yapıyorum 2 en fazla 3 gün sürüyo insanların destekleriyle uzun soluklu olurmuş gibi gelioo
ben söyle yapiyorum cnm
tavada kiymayi kavuruyorum soganli domatesli karabiber pul biber tuz v.s az sulu yapiyorum
evvelden az hasladigim brokkolileri borcama koyup ,üzerlerini kiymali sosu gezdiriyorum ve firina veriyorum
180 derecede yaklasik 40 dakika
bir tarifimde söyle
brokkoliyi patatesi haslayip yine borcama koyuyorum ve üzerine beyaz peynir rendeleyip firina veriyorum
bir baska tarifimde :)
brokkiloleri hasliyorum,tavuguda haslayip etlerini didiyorum
tavada sogani kavurup brokkoli ve tavuk etlerini,bir fincan tavugun suyundan katip ,10 dak. pisiriyorum
fazla uzatmayim ama bir tarifim daha var :)
brokkoliyi haslayip yogurtluyorum ,yogurdun üzerine az yagda kirmizi biberi kavurup döküyorum yada kiymali sos yapip yogurdun üzerine katiyorum
ayni tarifleri karnibahar/ brüksel lahana ile de yapiyorum
ayyyy canımmm ellerine sağlık,çok tşk ederim,,,,güzel güzel yazmışsın hepsini....iyi fikir oldu benim için...
sağolasın canımmsağol canım geçmiş olsun sanada çocuk hasta olunca bitiriyor insanı
sağol tatlım şükür kompres yapacak hale gelmedi..amin canımcanım kızının ateşi çok çıkıyosa bileklerine bacak aralarına soguk suyu sür pamukla inan çok iyi geliyo aklında bulunsunılık bir duş aldır ince giydir rabbim şifa versin işallah
canım ben pek değişik bir şey yapmadım brokoliyle ama denemelere açığımdır.Bildiğimiz usül haşlarım,sonra da sarmısak,limon,zeytinyağı,tuz ile tarator hazırlar üzerine dökerim.kenarları çiğ rende havuç koyarım,ortaya da brokolileri koyarım.2 renk güzel görünür.arkadaşlarım,,,siz brokoliyi nasıl yapıyorsunuz?favori tariflerinizi paylaşırmısınız...bizim evde ben diete başlamadan önce hep kilo aldırıcı şeyler yapılırdı...brokoli karnıbahar pıraa asla pişmazdi..ama artık eşim yemese bile kendme pişiriyorum,,,,ve sonuc evlendikten sonra 35 kilo aldımmmmmmmm
çok sağol canımÇok geçmiş olsun sapişim ya üzüldüm.İnş şimdi düzelmiştir
Ne güzel yaw bende karatayı aklımdan geçirmeye başladım
Evet dukandan daha iyi duruyor karatay.Şu emzirme işinin bitmesine az kaldı.Sonra artık kalan kilom için karatay yapabilirim
zayıflamak isteyen herkese acayip bi saygım var ve çok seviyorum hepsin,i rabbim emekleri zayi etmesin etmez de zaten :)))
canım evet benim yemek bloğum var,beyazbiber,o muydu eklediğin? Eskisi kadar sık ilgilenemiyorum maalesefSorma ya ne romantik kızmış bu Ayşen.Sevgililer gününde böyleysen evlilik yıldönümünde neler yapıyorsun kız biraz tüyo ver bize olur mu..
Sapiş yaa.Ben bu aralar bloglara bakıyorum.Beğendiklerimi sık kullanılanlara ekliyorum.Bugün baktım ki eklediklerimden biri senin bloğunmuş.Doğrumudur
Bende ilk defa hayatımda çilek reçeli yaptım geçen hafta.Arada ucundan tırtıklıyorum yaa
Çok güldürdün beni
Maşallah azimli kaptanım.Rabbim bizede sirayet ettirsin
saphisim minnosa gecmis olsun canim, ins cabucak iyilesir..insanin cocugu hasta olunca nasil etkileniyorinsan...huzursuz, yuzu gulmuyor...Allaho sahabilerehep iyilik versin
menüüü...
akşam...
bulgur pilavı 5 kaşık
az yağlı karnı yarık(yazın buzluğa attıklarımdan)
yoğurt
mantar
ayyyyyyyyyyy çok mutlu oldummmm moralim düzeldi biraz senin yazdığını okuyunca, hani demişsin ya çok az yiyosun diye hiç aklıma gelmezdi birinin bana bunu diyeceği :))) öğlen yemek yemek istemedi canım salatayla geçiştirdim . sen karataycı değilmiydin canım, pilav yenebiliyo mu? bu arada akşam yemeğin harikaymış ben 1.5 tane çiğ köfte yedim çok güzel değildi. diyetisyen bana 1650 kalorilik bi diyet yazdı meyveleri artırdı emziriyorum diye. yani eski diyetisyenim, adanadaydı tam 120 lira alıyordu hem uzak hem pahalı diye bıraktım şimdi osmaniye devlet hastanesine gidicem, yarın görücem bakalım inşallah iyi anlaşırız da devam ederim. her hafta gitmeyi düşünüyorum
kırmızıgül bende memleketimde değilim osmaniyedeyim eşimin işi nedeniyle geldik 3 yıl olacak neredeyse, yakında arkadaşlar varsa her zaman beklerim buraya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?