Cuma Zayıflama Yarışması 7. Takım

2012-02-06 tarihli kaloricetveliniz Miktar Kalori
[1] Ay Çekirdeği (çekirdek) 1 10 GRAM 58
[2] Lahana Sarması 2 PORSİYON 464
[3] Puding (çikolatalı) 1 PORSİYON 163
[4] Çilek reçeli 20 GRAM 57
[5] İç Pilav 0.5 PORSİYON 170.5
[6] Patates (kızarmış) 50 gr 140
[7] Ekmek 1.5 DİLİM 97.5
[8] siyah zeytin 6 adet (3gr) 48
[9] Beyaz Peynir 50 GRAM 125
[10] Domates 1 ADET 14
Toplam : 1337 kal.
Çok kaçırdım dün galiba.Genelde karbonhidrat ağırlıklı olmuş

Canım ya nettiniz siz öyle bi küs bi barışık sabrınızı tüketirsiniz böyle.Allah hayırlısını versin.Biraz gönlünüzü geniş tutun
Bitanem ben zaten fıtrat itibariyle oldukça sabrı az bir insanım,üzerine bir de bu karar verme döneminin sancısı eklenince iyice hırçınlaşıyorum.Pireyi deve yapıyorum ve nerdeyse pire için yorgan yakıyorum.Evlilik sabır işi biliyorum,o sabır ise bende yok,hayırlısı diyorum

Slmmm arkadaşlarrrrrrr sizee kavuşabildimm sonundaaaa bu aralar kendimi parçalar gibi spor yapıyorum. Bugün sabah 5 de kalktım havuzda nöbet vardı akşam 5 de bitti ve 1.5 saaat yüzdümm 1.5 saat yürüdümm...Şu an çok yorgunummm ...Yarın öğlene kadar evdeyimm sonra yine yürüyüş havuz pazartesi okul açılıoo tatili de bitirdimmm

selamun aleykum arkadaslar

önce menümü yazayim sonra gecmise bakayim insallah

sabah
2 dilim cavdar ekmegi (icim disim cavdar oldu artik:) )
1 kahve kasigi sürme peyniri
biber salatalik
1 kuru incir ,2 kuru kayisi

öglen :1 posiyon mercimek corbasi
Tavada buglama balik
haslanmis brokkoli ve brüksel lahana

aksam: 1 cavdar ekmegiyle yapilmis beyaz peynirli domatesli tost
coban salatasi,1porsiyon yogurt
1 elma,1 ayva

oy canim,
Allah nazardan saklasin masallahin var,hem yüzme hem yürüyüs resmen yagciklara savas acmissin :)

oy canim,
Allah nazardan saklasin masallahin var,hem yüzme hem yürüyüs resmen yagciklara savas acmissin :)

Açtımmm canımmm kilo vermem durmuştuuu vücuduma şok yapmaya çalışıyorummmm amaaa tartıdaaa farkedecek mi bilmiyorummm inşallah işe yarar çünkü pazartesi okul başlıoo o yoğun maratonndaa herşey daha zor olacakkk:18:

ben söyle yapiyorum cnm
tavada kiymayi kavuruyorum soganli domatesli karabiber pul biber tuz v.s az sulu yapiyorum
evvelden az hasladigim brokkolileri borcama koyup ,üzerlerini kiymali sosu gezdiriyorum ve firina veriyorum
180 derecede yaklasik 40 dakika

bir tarifimde söyle
brokkoliyi patatesi haslayip yine borcama koyuyorum ve üzerine beyaz peynir rendeleyip firina veriyorum

bir baska tarifimde :)
brokkiloleri hasliyorum,tavuguda haslayip etlerini didiyorum
tavada sogani kavurup brokkoli ve tavuk etlerini,bir fincan tavugun suyundan katip ,10 dak. pisiriyorum

fazla uzatmayim ama bir tarifim daha var :)
brokkoliyi haslayip yogurtluyorum ,yogurdun üzerine az yagda kirmizi biberi kavurup döküyorum yada kiymali sos yapip yogurdun üzerine katiyorum

ayni tarifleri karnibahar/ brüksel lahana ile de yapiyorum

selam arkadaşlarrr..eşimden zorla pc yi aldımm:)
menüüüüümü yazayım....
sabah klasik olarak 1 dilim byz ekmek 1 kk köy peynir 5 zytin yedim ve sınırsız şekersiz siyah çay...
öğleyin 1 kase tarhana çorba ve biraz yoğurt ...1 elma
akşamüzeri..kaçamak gibi oldu 1 dilim ekmekle beyaz peynir..oyyyy çok tatlıydııı..yarım ekmeği yyiyebilirdim hatta daha fazla
akşam 1 porsiyon kuru börülce yemeği..yogurt ve 2 kaşık erişte..ve bir bardak light kolaa

Allah kolayliklar versin canim
kilo vermen durunca üzülme canim,bazen yaglar ,kas´a döndügünde de kilo ayni duruyor ama vucutun inceliyor
o yüzden motiven kaybolmamasi icin bazi bölgelerini bir mezura ile ölcüp not alabilirsin,en azindan zayifladigini tartida görmesen bile örcülerinden anlayabilirsin

Biliyorumm tatlımmmm metanetimii koruyorummmm ama 3 hafta olduu bu haftaa bi farrkk göreyim diyee iştee bu hafta 7 gün yüzme kararı aldımm inş fark eder

Biliyorumm tatlımmmm metanetimii koruyorummmm ama 3 hafta olduu bu haftaa bi farrkk göreyim diyee iştee bu hafta 7 gün yüzme kararı aldımm inş fark eder

insallah canim
ben bir zayiflama merkezinde yatili kalmistim ve planda tek sporum hergün 1 saat yüzme vardi,
kurulu bir saat gibi her pazartesi tartiya ciktigimda 2 kilo verdigimi görüyordum.

arkadaşlar bir derdim var daha doğrusu sorum.
şimdi biz gittik ya kayınvalidemlere görümcem çiğ köfte yapacaktı yapmamış beraber yaptık neyse. sorun bu değil tabi. ben bugün hastaneye gittim ya diyetisyen için, konu açılmışken dedim ki bana artık kiloyla alakalı kötü şeyler söylemeyin hatta hiçbişey olumlu ya da olumsuz. işte kilo sana yakışıyo saçmalıkları kayınvalidemin pot kırdığı zaman sığındığı tek liman. eşim bugün bişeyler söledi,kan alınırken kolum morardı gösteriyorum şimdi senden kan aldılar ya baya zayıflamışsındır diyo. orda da kilo vermek senin sağlığın için hemde toplum sağlığı için iyi dedi. ben doluyorum ama patlama noktam şu oldu. ben hiç dememişim bana kötü şeyler sölemeyin diye kayınvalidem "bak alınmaca gücenmece yok, kimse üstüne almasın ama ben çok şaşırıyorum hiç tahmin etmezdim oğlum bu kadar sabredicek diye, kiloyu hiç sevmez çünkü" dedi!! ne yapacaktı boşanacak mıydı falan diyorum ama nasıl bozuldum. bi de benden başka kimin alınabileceği bi durum acaba. sonra toparlamak için kilo sana çok yakışıyo da şu göbeğin olmasa falan dedi. görümcem sağolsun diyo ki verme boşver hiç bişeyi vermek zorunda değilsin ,böyle iyisin falan. ama ben dayanamadım ağladım. onların yanında ağladım.
şimdi bu eziklik mi, ben moralimi sağlam tutayım yakınlarım dikkat etsin en azından sözlerine diye uyarıyorum sonuca bakın. kimseden etkilenmemeyi başarabiliyormusunuz? ve sizce başkalarının sözlerinin önemi ne kadar olmalı. ne cevap vermeli, nolur paylaşın ben bu konuda ne yapacağımı şaşırıyorum. bende bilirim terslemeyi ama üzmek de istemiyorum . ben gaza gelmiyorum ya yakınlarım gaza getirmek için kötü şeyler söylediklerini söylüyolar ama öyle olmuyo ben baya üzülüyorum ilk başta bi hırs yapıyorum 2 en fazla 3 gün sürüyo insanların destekleriyle uzun soluklu olurmuş gibi gelioo

menüüü...

akşam...

bulgur pilavı 5 kaşık

az yağlı karnı yarık(yazın buzluğa attıklarımdan)

yoğurt

mantar

ayyyyyyyyyyy çok mutlu oldummmm moralim düzeldi biraz senin yazdığını okuyunca, hani demişsin ya çok az yiyosun diye hiç aklıma gelmezdi birinin bana bunu diyeceği :))) öğlen yemek yemek istemedi canım salatayla geçiştirdim . sen karataycı değilmiydin canım, pilav yenebiliyo mu? bu arada akşam yemeğin harikaymış ben 1.5 tane çiğ köfte yedim çok güzel değildi. diyetisyen bana 1650 kalorilik bi diyet yazdı meyveleri artırdı emziriyorum diye. yani eski diyetisyenim, adanadaydı tam 120 lira alıyordu hem uzak hem pahalı diye bıraktım şimdi osmaniye devlet hastanesine gidicem, yarın görücem bakalım inşallah iyi anlaşırız da devam ederim. her hafta gitmeyi düşünüyorum
kırmızıgül bende memleketimde değilim osmaniyedeyim eşimin işi nedeniyle geldik 3 yıl olacak neredeyse, yakında arkadaşlar varsa her zaman beklerim buraya

uzun, canim benim ayni sorunlar bendede vardi
esim yardim etti,insanlar laflari sayip giderdi ben ya onlarin yaninda yada onlar gidince aglamaya baslardim ve hemen yorganin altina girerdim
simdi düsünüyorumda ne kötü günlermis
esim fark etti durumu önce o basladi beni savunmaya..yeri geldi en yakinina bile kizdi,benim hakkimdan tek kelime kimseye laf ettirmedi
artik esimden iyice gün alinca bu defa ben basladim
cok yaralayici sözler duydum ama efendimizin su hadisi serifini kendime rehber ettim
"kötü söz sahibinindir" :) ne kadar güzel bir müjde dimi :)
hep aklima bu geldi ve bunu söyledimde karsi tarafa hic kavga etmeden gayet dik bir durusla
:,,bana bunu derken beni kirabilecegini hic mi düsünmüyorsun? gercekten lafin nereye gittigini bilmeden konustun ama unutmakki efendimiz s.a.v kötü söz sahinindir buyuruyor "dedim..
oglum nasil dayaniyor dediginde ben olsam ..:,,eee anne evlilik bu ,hayatin ne getirip götürecegi belli olmaz ,elhamdülillah kendi isimi kendim görüyorum yataklik hasta degilim,demek yataga felan düssem beni kapi disari aticaksiniz ,"derdim.
ve bazi yakin akrabalara dedim de inan bir daha benimle dalga gecmeye yüzleri bile tutmadi.

canım benim merhaba..seni çokk çokk iyi anlıyorum...senin yasadıgın diyalogları kayınvalidem kaynaklı ben de yasadım bir kaç defa ve çok kafama taktım...sinir oldum yeri geldi eşimle atıştım ağladım saatlerce...ama ONLARA VERİLEBİLECEK EN GÜZEL CVPP KESİNLİKLE İSTİKRARLI BİR ŞEKİLDE KİLO VERMEMZİ...olacak...ve aynı zamanda çok mutlu oldugumuz görmeliler..benim eşimin halası da bana aaaaaa yeter artık kilo alma yoksa oğlumuz seni bırakır demiştiiiaptallll kadın onu yolucam bir gün gün gelicek ben bu lafın acısını çıkarıcam ondan...ayrıca kvalidem de ben doğumdan gelince yani 1 günlük anneyken,kendi ailemin yanında kilo insanı yaşlı gösterir,kilolu bayanlar eşlerinin yanında yaşlı dururlar gibi zırvalamıştı...ben de o gün agzının payını vermiştim şimdi o bana kilo sana çok yakışıyor kızım diye palavralar uyduruyor...haberi yokk ki onu artık hiç sevmiyorum bana bu lafları ettiği için..sadece birtanecik eşimin annesi oldugu için ona katlanıyorum ve içimden gülüyorum,eski samimiyeti kestim,o kaybetti yani:))))ve zayıfladıgımda onu bir köşeye sıkıştırıp sen bana böyle böyle yapmıştın diye bir sürü laf sokucam gelicek o günler az kaldı:))))
işte böyle cnm...bu diyaloglar bizi gaza getirmeli,ipin ucunu bırakmamalıyız...ne acı ki onlar sanki bizim kilolarımızla mutlu oluyorlar...Allahımıza sükürler olsun ki tek sorunlarımız bunlar olsun..KİLOLU OLMAK çözülebilicek bir sorun..Allahım başka dertler vermesin,ve bizi sırf kilo aldık diye köstek olan kişilere karşı daha da mutlu daha da neşeli olmalıyız...çatlasınlar:)))ben eminimki bir kaç ay sonra kilolaı nasıl verdiğimizi sorucaklar bize:)

ayyyy canımmm ellerine sağlık,çok tşk ederim,,,,güzel güzel yazmışsın hepsini....iyi fikir oldu benim için...

sağol canım geçmiş olsun sanada çocuk hasta olunca bitiriyor insanı
sağolasın canımm

canım kızının ateşi çok çıkıyosa bileklerine bacak aralarına soguk suyu sür pamukla inan çok iyi geliyo aklında bulunsun ılık bir duş aldır ince giydir rabbim şifa versin işallah
sağol tatlım şükür kompres yapacak hale gelmedi..amin canım
canım ben pek değişik bir şey yapmadım brokoliyle ama denemelere açığımdır.Bildiğimiz usül haşlarım,sonra da sarmısak,limon,zeytinyağı,tuz ile tarator hazırlar üzerine dökerim.kenarları çiğ rende havuç koyarım,ortaya da brokolileri koyarım.2 renk güzel görünür.
çok sağol canım
yap canım sen de karatay yap :)
canım emzirenler de yapıyorlar karatayı,doğal hatta mümkün olduğunca organik beslenmek gerekiyor karatayda
canım evet benim yemek bloğum var,beyazbiber,o muydu eklediğin? Eskisi kadar sık ilgilenemiyorum maalesef

saphisim minnosa gecmis olsun canim, ins cabucak iyilesir..insanin cocugu hasta olunca nasil etkileniyorinsan...huzursuz, yuzu gulmuyor...Allaho sahabilerehep iyilik versin

canım çok sağol aminn
menüüü...

akşam...

bulgur pilavı 5 kaşık

az yağlı karnı yarık(yazın buzluğa attıklarımdan)

yoğurt

mantar

afiyet olsun canım.erken yeseydin biraz,azıcık fazla olmuş gibi.özellikle karnıyarık,kızartılmış patlıcansa

Sen osmaniyedemisin uzumcum.Ben mısıra gelmeden önce osmaniyede yaşıyordum.Osmaniye yazdığını görünce çok şaşırdım.
Kayınvalidene ve eşine çok kızdım yazdıklarını okuyunca.Asıl eşinin sana destek olması lazım.Ama sana şunu söyleyeyim,normalde eşinle bunu konuşman duygularını anlatman algılamasını sağlaman lazım.Ama bence biraz sabret canım.Bi 10 kilo kadar ver.Verdiğini görsün azmine başarabileceğine inansın.Ondan sonra konuş eşinle.Eminim oda anlayacak ve arkanda duracaktır.Kvalidenin ve etrafta konuşanlarıda boşver duymazlıktan gel.Sen diyetine odaklan.Başardığında insanın nasıl övgülerle etrafında döneceğini göreceksin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…