7 yaşındaki kızımın bitmeyen ağlamaları

ketniss

Herkesin hayatına kimse karışamaz
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2011
1.143
1.015
333
38
Merhaba hanımlar
Direk konuya gireyim
1. Sınıfa giden kızım var önümüzdeki ay 7 yaşını dolduracak ama çok mizmiz çok ağlak ve yeni olan bişey değil bu 7 yıldır böyle artık cildirma derecesine geldim.

Herşeye ağlayarak tepki veriyor iyilikle konuşuyorum olmuyor kızıyorum o hiç olmuyor zaten daha ağlak oluyor. Tam bir sulugoz ben napicam nasıl davranicagimi bilmiyorum çok yoruldum artık onun sürekli aglamalarindan.

Bu belli bi zamandan sonra olan bi durum değil hep böyle ama sanki bu son 1-2 aydır daha beter oldu gibi nette bakinirken 7 yas sendromu diye bişey okudum gerçekten varmi bu acaba 2 yaş sendromu duymuştum hatta çok sancılı bi dönemdi bizim için.

Kısaca bilgide vereyim okulda çok mutlu öğretmenini ve arkadaşlarını çok seviyor dersleride çok iyi 2 yaşında erkek kardeşi var onunla da araları çok iyi . Her istediğini değil ama makul isteklerini gerçekleştirdigimizi düşünüyorum zaten kızımın sorunu bunlarla ilgili değil çok aşırı mizmiz ve ağlak inanın ben artık onun ağlama sesini duyunca geriliyorum göz yaşları bende sanki eskisi kadar merhamet duygusu uyandirmiyor gibi geliyor bazen çünkü aglamasindan gerçek anlamda bıktım.

Bu konuda ne yapabilirim bi fikri düşüncesi olan varmı lütfen yardımlarınızı bekliyorum

sadece kolaylıklar dileyebileceğim sizin için, bir de uzman desteği almayı deneyin.
5 yaşında bir kızım var, canı acıdığında, sinirlendiğinde falan neyse de bir şey istediği gibi olmadığı için mız mız ağladığında tahammül etmekte zorlanıyorum, eğer bu sürekliyse artık dayanamamanız ve bıkmanız çok normal.

allah sabırlar kolaylıklar versin. bir de ağladığı zaman umursamamayı deneyebilir misiniz? yani ağladığı zaman sanki o hayatınızda hiç yokmuş gibi davransanız vazgeçmez mi? çünkü bir süre sonra sizi vurmaya iter bu. yani evlat bile olsa sürekli vıyır vıyır bi canlı insan bi sus artık diye ağzına ağzına vurmak ister. ben yeğenlerime tahammül edemiyorum yeri geliyor kulak falan çekiyorum yeter uleeeyn diye. şu durum cidden çok zor. uzman desteği alın bence eşiniz de size destek olmalı. hatta ağlayınca anane babaneye istediğini yaptırıyorsa onlarla da konuşmalısınız bence.

allah yardımcınız olsun

7 seneden beri olduğuna göre çocuğun belki bir rahatsızlığı,hastalığı vardır.Devamlı olduğu için normal sandığından ağlıyor da olabilir.

Benim kızım da bi ara bu ağlama işini denedi. Hiç umursamıyorum o oturma odasında ağlıyorsa ben mutfağa geçiyorum müzik açıyorum mecbur susup geliyor yanıma. Bizim de inat ben hırçınlığı sıkıntımız var pedagog düşünmeye başladım

Arkadaşım seni çok iyi anlıyorum 2.5 yaşında oğlum var mızmız ağlak istediği olmayınca kendini yerlere atıyor aşırı sinirleniyor vurmaya tekme atmaya başlıyor uyku düzeni hiç yok yıldım artık okula kızımı almaya giderken sürekli ağlıyor hiç susmuyor bebek arabasına binmek istemiyo aynı zamanda yürümekde isyemiyo öyle saçma sapan şeyler yaşıyorum okuldaki veliler bile acıyarak bakıyor bana hissediyorum hatta yazık kadına diyeni bile duydum o derece kesinlikle konunu takipdeyim

Ağladığı zaman çok fazla ilgileniyorsanız dikkat çekmek için naz yapıyor olabilir çok tatlı:)
Ağladığında fazla üstüne düşmeyin normal karşılamaya çalışın derim
9 aylık olacak bir kızım var emekliyor
Ağladığı zaman fazla üstüne düşmüyorum normal davranıyorum hemen normale dönüyor
Ama çok üstüne düşersem aman kızım dersem daha çok ağlıyor nazlanıyor mızmızlanıyor:)
Çok zeki oluyorlar ağlamayı kullanmasına izin vermeyin derim :)

Pedagog yardımı gerekiyor sanırım.

doktora götürün derim ben. ben bile usandım okurken. sürekli ağlayan mızmız bi çocuk...

Geçen yıl ana sinifindayken pedagog gelmişti okula 1 hafta hergün gelip gitti ona sormuştum geçici bi donem olduğunu büyüdükçe geçeceğini söyledi geçmiyor ama

Umursamıyorum susar belki diye 4 yaşındayken di sanırım baya bi susmadan agladi daha sonra dayanamadım gittim kızım hala niye ağlıyorsun dedim unutmuştu niye ağladığını o derece yani sırf ağlamak için ağladığını düşünüyorum
Şimdi o günleri dusundum de sanki o zaman daha beterdi şimdi biraz daha azaldı gibi ama benimde tahammülüm kalmadı artık

Bide annane babaanne vs sık görüşmüyoruz uzaktalar

Ayyy aynı küçüklük hali işte kızımın yorumlar geldikçe eskiye döndüm sanki şimdi daha iyi gibi düzelmeye baslamiş diyebilirim ama gerçekten artık bende tahammül kalmadı onceden kizim ağladığı zamanlar onun için üzülüyordum şimdi sanki hiç bir hissim yok gibi ağladığı an direk geriliyorum

İnanın ne taktikler denedim ağlayarak istediğini yaptırmak değil sorunumuz her şeye ağlayarak tepki vermesi mesela en basitı hadi kızım dişlerini fırçala diyorum o an istemiyorsa direk ağlıyor ya sen bi söylesene istemiyorum şimdi diye belki tatlı tatli konuşup cozucez ama direk ağlıyor bende içten içe kriz geçiriyorum sanki

en iyisi nöralığa götürmek
bence gecikirmeyin
o bilir normal mi diye

Çocuk depresyonu diye birşey var bunu ancak hekim bilir hafife alınmaz eğer ki durum buysa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…