Bence sorun ağlayarak istediğini yaptırmak gibi geldi banaİnanın ne taktikler denedim ağlayarak istediğini yaptırmak değil sorunumuz her şeye ağlayarak tepki vermesi mesela en basitı hadi kızım dişlerini fırçala diyorum o an istemiyorsa direk ağlıyor ya sen bi söylesene istemiyorum şimdi diye belki tatlı tatli konuşup cozucez ama direk ağlıyor bende içten içe kriz geçiriyorum sanki
Düzenli mi acaba yaşamınız?
Benim oğlum 3 yaşında, düzenini bozduğumuzda böyle huysuz mızmız bir çocuk oluyor, ama eski düzenine döndüğünde yavaş yavaş düzeliyor.
Çocuklar isteklerini gerçekleştirmek için farklı yöntemler dener ve hangisi tutarsa ordan devam eder.
Sizin kızınıza yakın yaşta bir kızım var benim de. 2-3 yaşında bir kere denemişti bu ağlama işini. Herşeye ağlıyordu, istediği istemediği herşeye. Ben ona dedim ki istediğin şeyi şimdi olmasa da daha sonra birgün yapabilirim belki, ama ağlarsan hiç yapmam. Sonra kendi kendine susana kadar yalnız bıraktım. Kendisi susunca yanıma gelirdi, anne ben sustum diye. Sonra bir süre geçince istediği şeyleri tekrar değerlendirirdik.
Ama işin can alıcı kısmı şu ki hayır dediğiniz şeye çocuk ağlama krizi geçirse de evet dememeniz gerekiyor. Ağlamasına dayanamayıp bir kez evet derseniz çocuk ağlayarak istediği sonuca ulaştığını bilir ve devam eder.
Benim kızım bilirdi ki o ağlayınca istediği şey asla olmayacak. Bunu ona net bir şekilde gösterdim. Şimdilerde her çocuk gibi zaman zaman ağlasa da ağlama işini hiç kullanmıyor. Daha çok beni ikna etmeye çalışıyor
Merhaba ilkokul öğretmeniyim. Psikoloji eğitimi aldım fakülte de.benim fikrim birşey yaptırmak için ağlıyorsa asla ve asla yapmayın. Daha çok ağlamaya başlayacaktır ortalığı yıkacaktir asla yapmayın. Burda önemli olan ebeveynlerin sabrı dır. Çok sabırlı olmanız gerekn.aglarsa koridor a bir sandalye koyun burda otur ve yaptığın doğru mu yanlış mı sence diye konuşun. Sonra kendi orda tek bir iki dk beklesin mesela.isiklar yanık olsun ki korkmasın. Yoksa travma ya yol açar.Allah korusun.... bir şeyi ağlamadan yapıyorsa onu mutlaka odullendirin. Sen ağlamazsan beni uzmezsen arada seni odullendirecegim diyin.her şeye ödül vermeyin. Ve ödülleriniz çocuğunuzun ilgi ve ihtiyacını karşılasın. Bol sabır gerekli.kolay gelsin
acaba bu olumsuz davranışı pekiştirmiş olabilir misiniz..
yani o ağladı diye dediğini yapmak gibi...
yada fazla ilgi göstermek gibi..
pedagoga götürün bence de faydası mutlaka olacaktır..
Bıkmaniz çok normal gerçekten...çocuklarla uğraşmak sabır işi. Ama istikrarlı olmalısınız baba ayrı anne ayrı düşünmemeli. Eşinizle ciddi konuşup ortak tepkiler vermelisiniz.Çok teşekkürler gerçekten tavsiyeleriniz çok mantıklı geldi bana bu yaptığını düşünme işini denemistim bikaç kere aslında etkili olmuştu ama ben istikrarli olamadım maalesef uzun zamandır ve sık araliklarla ağladığı için gerçekten artik kendi çocuğundan bıkıyor insan maalesef
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?