- 23 Mart 2017
- 2.541
- 4.827
- 63
- Konu Sahibi pirayegibi
-
canım konuşulmuyor kiHiç bu konuyu konuştunuz mu canım eşinle belkide geçmişteki bir şey oldu aranızda eşin o konuda takılı kaldı
ayy hepimiz mi böyleyiz yaniinan şuan bütün sinir uçlarım havada
ağırlıgı yavaşlıgı uyuşukluğu sabah sabah deli etti beni ,
çok anlaşan uyuşan varmı ki
yaa inanın ki konu beklenti değilİki farklı insansınız sonuçta, böyle şeyler olması normal. Ne kadar az konuşursan (sohbet muhabbet vs anlamında değil), ne kadar az beklentiye girersen o kadar iyi anlaşıyorsun (!) aslında. Eşimle iyi anlaştığımızı düşünürüm, birçok noktada birbirimizi tamamlarız, destekleriz vs ama bizim de böyle anlaşmazlıklarımız olur sık sık. Yer gelir o susar yeri gelir ben. Yoksa önü alınmaz.
bazen oluyor böyle.bi evre oldugunu düşünüyorum.günaydınlar hanımlar
evet eşimle 8. yılımızdayız
3 yıl sevgililik 4 yıl evlilik
çok severek evlendik, ben halen seviyorum onu pek bilmiyorum
biz anlaşamıyoruz galiba kızlar
yani şöyle söyleyeyim birimiz birşey söylediğinde diğeri yanlış anlıyor
eşimse yanlış anlayan küsüyor
bensem az bir surat yapıp eski halime dönüyorum çünkü sevmiyorum mutsuz modda gezmeyi
biz bu durumu aşabilir miyiz?
Yada neden böyle oluyor?
gerçekten hiç bir fikrim yok
sizlerin var mı?
çabuk geçiyor mu pekibazen oluyor böyle.bi evre oldugunu düşünüyorum.
çabuk geçiyor mu peki
canım ben sana şöyle özetleyeyimyani çok ona odaklanma. gözlemlersen ve cevaplarına cok takılırsan uzayıp gidiyor. ben sıkıldığım anda (insan bazen göresi bile gelmiyor) bı arkadasımı arayıp cıkıyorum evden uzaklasıyorum. sende 1-2 saatlıgıne kaçabileceğin bi yer varsa. dizinin dibinde oturma bıraz uzaklaş. bu durum bıraz çok fazla yakınlığın vermiş olduğu uzaklık gibi geliyor. kocan da olsa kendıne has uğraşın olsun. eğer %100 hayatın onu yaparsan heranlamda senın müthiş bi şekilde memnun olmayı beklersin. ne kadar az beklenti o kadar az mutluluk. bende bırebır yapamasamda bilinçli olarak uzaklaşmaya çalışıyorum.
bugün çok sinirliyim ama deneyeceğim canımBebek yanınızda olmasın 2 kahve yapıp göz teması kurarak karşısına oturup dökün içinizi.
Bu tarz konuları açan arkadaşlara söylediğim tek şey bu.
Hem o sana sarılınca ne kadar huzurlu ne kadar güvende olduğundan bahset hem hatalarını söyle.
Hem hatalarını devam ettirdiği sürece aynı noktada ASLA buluşamayacağınızı hem hayatınızın kahramanının o olduğunu söyleyin.
Onunla daha iyi daha güçlü olduğunu söyle. Kısacası onu yücelt yücelt yücelt , hatalarını da sok araya ve korkut sevginin bitmesiyle.
Sorunu hep sorunla çözüyoruz. Bu hata diye çıldırmak yerine ara ara ben onu sevdiğimi ve ona karşı olan hassaslığımı anlatıyorum onun 1 dediğinin bende 1000 olduğunu söylüyorum, çok etkili oluyor.
Yemin ediyorum arkadaşım geçen gün arayıp işe yaradı diye teşekkür etti.
Merhametli duygusal ve karısına aşık bir adamsa seninki de bu yönteme cevap verir.
Şimdi bazı arkadaşlar diyecek adamların bi taraflarını kaldırıyorsunuz bilmem ne hiiiiiiiiç alakası yok bacım. Sen ona örnek sen benim kahramanımsın sırtımı yasladığım tek kapımsın vs vs bu tarz bşy de tamam mı bak nasl kendini seni mutlu etmek zorunda olduğu gerçeğiyle yüzleşecek.
evet canım öncesinde böyle değildi8 senelik evliyim,kızımdan sonra bizde böyle bir sürece girmiştik,hatta zaman zaman ben bu evliliği neden sürdürüyorum diye düşünür olmuştum ama bir süreçti geçti bitti. Çocuk ciddi anlamda zora sokuyor evliliği,sizin beklentiniz "bebeği alsın baksın birazda ben dinleneyim"olurken,eşinizin beklentisi"hep bebekle ilgileniyor,hep yorgun,hep mutsuz,bana ne zaman vakit ayıracak"oluyor haliyle birbirinizi anlamadığınız tuhaf bir şeyin içine giriveriyorsunuz.
2.çocukta daha bir rahat mı oluyorsunuz yoksa birbirinizi üze kıra anlamış mı oluyorsunuz bilemem belkide beklentiyi minimuma indiriyorsunuz ama ilkinde olduğu kadar zorlu geçmiyor. Bizde öyle oldu en azından.
Tek sorun aslında empatiden yoksun olmak. Iki tarafta ben demek yerine karşısındakini anlamaya çalışıp ona göre hareket etse zaten ortada sorun kalmayacak.
Bebekten öncesini bilemediğim için yorumum bu doğrultuda oldu,önceden böyle değildi ilişkiniz diye düşünüyorum
canım ben sana şöyle özetleyeyim
8-15.30 kadar çalışıyorum
sonra eve geçip bebeğimi bakıcıdan alıyorum yemekle bebekle ilgileniyorum
eşim 6 gibi geliyor
sonra full kuzumuzla ilgileniyoruz birbirimizle muhabbete girdiğimiz tek konu bebeğimiz
sonra 9,30-10 gibi bebeğim uyuyor o süreçte sadece 1,5 saatimiz kalıyor onda da inan ki işerimi hallediyorum yani toplamda belki 30dakika kalıyor birbirimize öyle dip dibe de değiliz yani ikimizinde işi o kadar başından aşkın ki
gün içerisinde de kısa kısa bir kaç konuşma
yani boş olup bir birimize sarma konusu değil durum
Geçecek diyebilirim zira bende yaşadım aynı durumu.evet canım öncesinde böyle değildi
bebeğimiz doğduktan sonra birbirimizi çekemez olduk
her gün neden halen evliyim diyorum
Hadi bakalım sonucu bekliyorumbugün çok sinirliyim ama deneyeceğim canım
eminim işe yarıyordur
Cinsel ilişkinin eksikliği bence eşler arasında gerginliğe neden oluyo, Ben bikaç tüp bebek ve kısa hamilelik dönemleri geçirdim o süreçte kısıtlı cinsel ilişkiler olduğunda farkediyodum ki eşimle eskisi gibi değiliz bi didişme, olumlu şeyleri bile yanlış anlayıp birbirimize kurulduğumuz, gerildiğimiz dönemler oluyo gibiydi.. Tabi bebekle birbirine genel anlamda vakit ayırmak bile zor olduğu için de iletişim sorunları olabilir.. Bence ne yapıp edip birbirinizle daha kaliteli vakitler geçirmeye çalışın.. Belki düzelir herşey..evet canım öncesinde böyle değildi
bebeğimiz doğduktan sonra birbirimizi çekemez olduk
her gün neden halen evliyim diyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?