- 7 Haziran 2018
- 8.062
- 21.010
- 278
- Konu Sahibi pirayegibi
-
şöyle üstü kapalı olarak söyleyeyimbebeği olanlarda bu durum hep var ama. artık tek mevzunuz oymuş başka bi konu yokmus gibi geliyor. Bu özel ama Eşinizle cinsel anlamda ilişkiniz nasıl?Orayada yansıyorsa sıkıntı. eğer eh işte diyorsan. bebek uyuyunca bunu işleve geçir. seni özledim de duygusallık kat. ertesi günde bununla ilgili bi kaç mesaj at. ilişki sonrası onu öv. devamı gelecektir diye düşünüyorum. bazıları öff hersey cinsellikmi diyecek. Ama %85 etkiliyor herşeyi Bacım. sen bıle içsel olarak değiştiğini hissedeceksin. bırak ev bıraz pis dağınık kalsın. KENDINI DÜŞÜNEREK ADAPTE olarak yaşa ama Aklında binbir tilki ile öylesine bişey olur. karşındakinede geçer bu durum. anlar yani. Yani ben böyle düzeltiyorum
o zaman geçinirsinizBiz de anlaşamıyoruz ama çok seviyoruz anlaşmak istiyoruz, geçinmeye gönlümüz var
yok hayır böyle değilSevgililik döneminizde de böyle miydi? Bazı insanların mizacı uyuşmaz belki siz de eşinizle böylesinizdir .
Evlilik çocuk ikinizi de yıpratmış olabilir, en yakında kim varsa ondan çıkarır insan bazen acısını, belki siz de birbirinizden çıkarıyorsunuzdur.
Ama bir şekilde çözülmesi lazım çünkü bebeğiniz hep bebek olarak kalmayacak, büyüdükçe anlaşamadığınızı devamlı tartışma halinde olduğunuzu anlayacak, yanında tartışmasanız bile anlar emin olun.
Sevginizi hatırlamaya çalışın, hatırlatmaya çalışın.
Tartışma her evlilikte olur ama her konuda tartışma moduna girmek çok da sağlıklı değil
ya aslında sıklığı eskisine göre az ama daha kaliteliCinsel ilişkinin eksikliği bence eşler arasında gerginliğe neden oluyo, Ben bikaç tüp bebek ve kısa hamilelik dönemleri geçirdim o süreçte kısıtlı cinsel ilişkiler olduğunda farkediyodum ki eşimle eskisi gibi değiliz bi didişme, olumlu şeyleri bile yanlış anlayıp birbirimize kurulduğumuz, gerildiğimiz dönemler oluyo gibiydi.. Tabi bebekle birbirine genel anlamda vakit ayırmak bile zor olduğu için de iletişim sorunları olabilir.. Bence ne yapıp edip birbirinizle daha kaliteli vakitler geçirmeye çalışın.. Belki düzelir herşey..
ben zaten sakin sakin konuşuyorum tek tek daha rahat ifade ederim belki kendi mi diyeÇok fazla aynı sorun sebebiyle konu açılıyor. Hep iletişim sorunu var. Genel bi etken vardır belki erkekler üzerinde stres faktörü. Mesela; geçim derdi. Kadın çalışsa bile genelde bunu erkekler daha yoğun yaşıyor.
Eşimde zaman zaman neden kaşın var, neden ellerin 2 tane diye bile kavga çıkaracak modda gezer. “Hayatım, sen biraz dalgalanmaya başladım. Stres yaptığın bir şey mi var? Maddi bi zorluğa mı girdik” diyorum. Pamuk gibi oluyor.
Mesele konuştuğunuz konular değil, önce onu bi anlayın. Daha konuşma başında ya bi stres faktörüyle gerilimli başlanıyor yada eşlerin birbirine karşı bir önyargısı oluşmuş o kırılamıyor. Bunları oturup konuşun. Bu konuşma niyetine girdiğinizde ne olursa olsun sakin kalmalısınız, tartışma sebebini düşünürken bile tartışırsanız sorunu çözemezsiniz.
ne kadar sıklıkta mesela çünkü herkesin değerlendirmesi farklı olabilir bu konuda?ya aslında sıklığı eskisine göre az ama daha kaliteli
inşaallah gecicidirGeçecek diyebilirim zira bende yaşadım aynı durumu.
Bebekler çok güzel,çok tatlı,çok şirin şeyler ama evliliğin ortasına bomba gibi düşüyorlar bu bir gerçek. Alışana kadar süreç yıpratıcı oluyor maalesef.
Tek tavsiyem birbirinizi anlamaya çalışın kızmak,kinlenmek yerine.
Oturup konuşun,eşinize hislerinizi anlatın. Ondan da anlatmasını isteyin ve tabiki iletişim konusunu es geçmeyin. Işte sorun yaşamış olabilirsiniz,yorgun olabilirsiniz herşey olabilir bunu birbirinizle paylaşmazsanız bilemezsiniz ve kinlenmeye ,öfke duymaya devam edersiniz.
İletişim cidden çok önemli. Beni anlamıyor demeyin,anlata anlata anlayacak ve alışacak.
ne kadar sıklıkta mesela çünkü herkesin değerlendirmesi farklı olabilir bu konuda?
neyse fazla özel oldu heralde
Bir romanda adam yıllardır tanıdığı arkadaşının intihar ettiğini öğreniyor. Üzülüyor ama nasıl üzülmek. Hep onu düşünüyor, içinden hep onunla konuşuyor. Ama gidipte eşinde teselli bulamıyor. “Keşke omzuna başımı koyup içimdekileri anlatabilseydim” diyor. Eşler bu duygu durumu içine girebiliyor bazen. Siniri, öfkeyi bi kenara bırakınca ulaşmak daha kolay olur belki. Soruyorsunuz derdini, tane tane tamam ama o samimi duyguyu hissedemiyor belkide.ben zaten sakin sakin konuşuyorum tek tek daha rahat ifade ederim belki kendi mi diye
soruyorum neden dalgınsın seni üzen bir durum mu var vs.. diye ama yok bazen de oluyor ki bende patlıyorum
evetneyse fazla özel oldu heralde
dediğiniz gibi insan bazen şöyle bırakmalı kendini hayatın akışınaBir romanda adam yıllardır tanıdığı arkadaşının intihar ettiğini öğreniyor. Üzülüyor ama nasıl üzülmek. Hep onu düşünüyor, içinden hep onunla konuşuyor. Ama gidipte eşinde teselli bulamıyor. “Keşke omzuna başımı koyup içimdekileri anlatabilseydim” diyor. Eşler bu duygu durumu içine girebiliyor bazen. Siniri, öfkeyi bi kenara bırakınca ulaşmak daha kolay olur belki. Soruyorsunuz derdini, tane tane tamam ama o samimi duyguyu hissedemiyor belkide.
ayy hepimiz mi böyleyiz yani
canım konuşulmuyor ki
ben ne desem hemen tartışma moduna giriyor
bende bebeğimin yanında böyle şeyler istemediğim için hiç birşey yokmuş gibi davranıyorum
hemen alıyorumSöylediklerinizi eleştiri gibi anlıyor ve kendini savunmaya geçiyor eşiniz. Erkekler Marstan Kadınlar Venüsten okuyun bence ilişkinize ilaç gibi gelecek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?