7 yıl tanımak 1 gün anlamamak

Fakat neyi anlatabilirdim, kime neyi anlatabilirdim?
İnsan neyi anlatabilir?
İnsan, insana insanlara hangi derdini anlatabilir?
Yıldızlar birbiriyle konuşabilir, insan insanla konuşamaz.

Ahmet Hamdi Tanpınar

Oluyor maalesef. Bizde de böyle.

Sayilar sadece nicelik belirtir, nitelik katacak olan sizsiniz.
7 yillik birliktelikte sorunlari coze ilerlerseniz sorunlariniz cozulmus ve yeni sorunlarda da daha deneyimli olursunuz.
Ama sorunlarin ustunu kapatarak giderseniz, arkanizda bir dag birikir ve ufacik bir seyde patlar.
Sanirim cocuktan sonra olusan sorunlarinizi cozmek yerine hasir alti etmissiniz, konusa konusa tek tek coze coze ilerleyin. Zor bir yoldur ama sonunda huzuru bulursunuz bir yerde.

Küsen erkek en sevmediğim erkek tarzıdır. Bir iki söylen sonra otur koltuğuna eski haline dön o ne öyle küsmek , ortada ciddi bir sorun olsa hadi neyse. Bilemedim canım sana sabır diliyorum.

Sevgililik döneminizde de böyle miydi? Bazı insanların mizacı uyuşmaz belki siz de eşinizle böylesinizdir .
Evlilik çocuk ikinizi de yıpratmış olabilir, en yakında kim varsa ondan çıkarır insan bazen acısını, belki siz de birbirinizden çıkarıyorsunuzdur.
Ama bir şekilde çözülmesi lazım çünkü bebeğiniz hep bebek olarak kalmayacak, büyüdükçe anlaşamadığınızı devamlı tartışma halinde olduğunuzu anlayacak, yanında tartışmasanız bile anlar emin olun.
Sevginizi hatırlamaya çalışın, hatırlatmaya çalışın.
Tartışma her evlilikte olur ama her konuda tartışma moduna girmek çok da sağlıklı değil

şöyle üstü kapalı olarak söyleyeyim
eskisine göre sıklık az olsa bile kalitesi çok çok arttı
canım ben evi felan öyle kafaya takmam ama adam zaten telefonla televizyonla vaktini geçiriyor o yüzden bende işleri mi yapıyorum

yok hayır böyle değil
tartışırdık ama böyle havadan nem kapmazdık

ya aslında sıklığı eskisine göre az ama daha kaliteli

ben zaten sakin sakin konuşuyorum tek tek daha rahat ifade ederim belki kendi mi diye
soruyorum neden dalgınsın seni üzen bir durum mu var vs.. diye ama yok bazen de oluyor ki bende patlıyorum

inşaallah gecicidir
zira bir yıldır bekliyorum
dayanacak gücüm kalmadı

ben zaten sakin sakin konuşuyorum tek tek daha rahat ifade ederim belki kendi mi diye
soruyorum neden dalgınsın seni üzen bir durum mu var vs.. diye ama yok bazen de oluyor ki bende patlıyorum
Bir romanda adam yıllardır tanıdığı arkadaşının intihar ettiğini öğreniyor. Üzülüyor ama nasıl üzülmek. Hep onu düşünüyor, içinden hep onunla konuşuyor. Ama gidipte eşinde teselli bulamıyor. “Keşke omzuna başımı koyup içimdekileri anlatabilseydim” diyor. Eşler bu duygu durumu içine girebiliyor bazen. Siniri, öfkeyi bi kenara bırakınca ulaşmak daha kolay olur belki. Soruyorsunuz derdini, tane tane tamam ama o samimi duyguyu hissedemiyor belkide.

dediğiniz gibi insan bazen şöyle bırakmalı kendini hayatın akışına

ayy hepimiz mi böyleyiz yani

Yani evlilik ilişki yönetimi bir yerde...Bizim de hem çok iyi anlaştığımız, hem de çok zıt olduğumuz konular var. Kızınca ben asla ilk adımı atmam, eşim atar mesela. Ama ben kızınca çabuk sönerim, o kin tutar içinde uzun süre. Ben ufacık şeyleri sorun etmem, o büyütür de büyütür.Çok olumsuz bakar ben olumlu bakarım. Dengeyi kurmaya çalışıyoruz. Ben ona olumlu düşünmeyi pompalıyorum falan

canım konuşulmuyor ki
ben ne desem hemen tartışma moduna giriyor
bende bebeğimin yanında böyle şeyler istemediğim için hiç birşey yokmuş gibi davranıyorum

Söylediklerinizi eleştiri gibi anlıyor ve kendini savunmaya geçiyor eşiniz. Erkekler Marstan Kadınlar Venüsten okuyun bence ilişkinize ilaç gibi gelecek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…