- 25 Temmuz 2013
- 3.822
- 12.045
- 208
Evet tam olarak böyle hayır aramam zaten dediği laf o kadar zoruma gitti ki bunu demese yine neyse haklı diyecem
Evet demem gerekiyor ama kpss ye girdi olmadı özelde iş arıyor yine yok ben zaten evlilik istemiyorum adı konsun istiyorum sadece
çocuk İŞSİZ iyi misin arkadaşım
benimki de işsiz paşa paşa bekliyorum valla
tek kelime etmedim daha iş bul neden bulmuyorsun vs diye
destek olmak lazım bu onların zor zamanları..
Evet demem gerekiyor ama kpss ye girdi olmadı özelde iş arıyor yine yok ben zaten evlilik istemiyorum adı konsun istiyorum sadece
Aynen. Biz de issizken nisanlandik, ise baslayinca düzene oturdu iliskimiz cok şükür level atladik.
Arkadas baska bir konuda anlatmisti. bende sık bogaz etme vakti gelince olacaktir demistim birkaç gün önce.. demek ki dinlememis.
Yaptığınız blöfun sonucuna katlanabilecekseniz yapin.
Bakın 17 yalında ilişkiye başlamışsınız. Uzun zaman olmuş ama olacak yani. 19unuzda evlenecek değilsiniz sonuçta. Makul bir yaş 24. O yüzden uzun zaman olması tamamen genç yaşta başlayan bir ilişki sonucu. Karşı tarafın oyalaması ya da uzatması gibi bir durum değil.
Ertelenmesi de acemiliğe gelmiş. Aslında tarih konuşulmadan mezun olup iş bulma olarak belirlenmeliydi ama tarih konusunda ısrarcı olmuş olabilirsiniz o kısmı bilmiyorum.
O lafın zorunuza gitmesi çok doğru. Hayır zengin koca istemek falan ne alaka? Konu ile alakası bile yok. Saçmalamış. Siz gene biraz soğuk olun. Söz konusunda ısrarı bırakın, tarih konuşmayı bırakın, sizi daraltıyorlar diye karşı tarafı da daraltmayın. Sizi daraltan insanlardan bıkıyorsunuz di mi? Aynısını sevgilinize yapınca bıkmasını anlayabilirsiniz o zaman.
Hayır blöf yapıyorum konuşurken o dedi ilk olmazsa ayrilacakmiyiz diye
Red john haaBakın o iş öyle olmuyor. Adı konulduktan sonra bu sefer sizin üzerinizde ee uzatmayın artık, düğün ne zaman baskısı olacak. Şu andaki baskının bu sefer düğün için olanı. Ve 6 ay bile olmadan siz uzatmayalım demeye başlayacaksınız. Belki o biraz para biriktirmek isteyecek düğün için, belki kendisine araba almak isteyecek. Ama yook uzatmak olmaz diye bu sefer o tartışmalar olcak. O yüzden sadece adı konsun diye bir şey yok malesef. Sevgiliniz de bunu çok net görmüş.
BilmiyorumSöz yaptıktan sonra yine iş bulamazsa ne olacak?
Bu konu yü defalarca konuştuk nasıl ılımlı konuşulur ne yapılır ki bu konu da evet ailem çok sorun yapmıyor doğru ama oraya nasıl bağladı ben hala şoktayım inanamıyorum o yazdığına aradığım da da ben öyle bişey demedim parasız yok nasıl olacak dedim diye kıvırıyorTamam adi konsun istemek herkesin hakkı ama bunun bu üslupla olmayacagi belli idi.
Bi tatli tatli yaklasmak var bir de sonu ayrılığa getirecek baskici cümleler... subatta olacak mi olmayacak mi buna göre hareket edecegini belirtmek bence gayet blöftur.
Ilımlı konuşmak çözümdur.
Bizde acele ettik sizle ayni yastayiz. Etraf ise güce bakmiyor ama agizlarina lafi dolamayi iyi biliyorlar su sunla görüşüyor demeyi.
Ancak insan bu konuda birbirine guc ve kuvvet olmali.
Siz ailem sorun yapmıyor demistiniz...
Bu yüzden bunu rahatlikla söyleyebilirim ki is olmadan yüzük takmak öyle kolay olmuyor.
Tabi olayı adam paraya, zenginlige nasil dayandirmis o kismini anlayamadim.
Söz ve Nisan gibi düsüncede olman, iliskinin süresine göre dogal birsey. Onun bu sekil tepki vermesi de bana göre farkli birsey degil. Iliskilerde olur böyle seyler.
Ikinizde birbirinizi anlamaya calissaniz, bir ortak noktaya gelebilirsiniz.
Ilk adimlarda olur böyle pürüzsüzlükler. Benim de Söz ve Nisan hafif gerilim ile gecti. Nisanlim da yeri geldi böyle tepkilerle karsima cikti.
Bir Erkek icin kolay degil ki, onlar gelecekteki durumlari gözün önünde büyütürler, kademe kademe düsünebilecek kabiliyete her zaman sahip olamiyorlar. Ve heleki erkeklerin icerisindeki o "aile me bakabilme durumda olmak zorundayim" baskisi ile, net bir durum belli olmadan ilerlemekten cekinebilirler.
Elbet senin icin de, bir bayan olarak hani bu isin bir simgesi olsun diye bakiyorsundur, bu durum pek nadir degildir. Ama böyle nedenlerden dolayi noktayi koymak sacma olur. Is meselesi kolay olmuyor, elinde bir saglam is veya plan olmadan da bir girisime girmek muhtemelen farkli tatsizliklara da yol acabilir.
Bugun paranız yoksa dısarı adım atamazsınız.Sız işsiz parasız evlenmye kalkmıssnz.Once iş bulun bu sene ıkınızde bı sene dha sabredebılırsnzBabam da biliyor 1 senedir babam da adı konsun istiyorum öğrendiği için haliyle bizim ortak tanıdigimiz çok çevre var o kadar baskı yapıyorlar ki artık ben bıktım hergün bir ne zman evlenecen diyor yada hala niye yapmıyorsunuz diyor bilenler
Peki adinin konulmasinin nedenleri nelerdir? Kendi ailenden dolayi mi?Evet haklısınız tek isteğim adı konmasiydi
Yani darlamış biraz adamı, adam da biraz ağır konuşmuş. Etki tepki meselesi var biraz, şimdi adamın dediklerine alınmış konu sahibi de... Zorlaya zorlaya sonunda böyle olur işte.En dogrusu,
Seviyorum ölüyorum bir yil daha bekleyemem diye bir seyi kabul edemiyorum. Sonra gelip konu aciyorlar, durumumuz yoktu mecburen kayinvalidemle oturduk şöyle böyle oldu, e ne mecburiyetin vardi, 2 yil bekleyip isini bulup parani biriktirsen olmaz miydi, evlenmezse olecek hastaligina mi yakalanmistin nedir yani...
Neyse ki konu sahibin sevgilisi mantikli yaklasiyor da, gel ailemle oturalim, ilerde ayri eve cikariz diyip ikisini de yakmiyor.
Çok haklısınız hem çevrem hem yakın akrabalarim çok baskı yapıyor ailem de olsun istiyor yasim geldi diye ben kendim de bi adı konsun istiyorum artık biri görecek mi diye korkarak bulusuyorum en azından adı olsa sözlüm der kimseye hesap vermek zorunda kalmamPeki adinin konulmasinin nedenleri nelerdir? Kendi ailenden dolayi mi?
Ha Cevre diyecek olursan eger, cevrenin birak umurunda, karismaya ve cekistirmeye hakki bile olamaz.
Ama bak Söz misal, kolay olmuyor, hazirliklar olsun hediyeler vs. Simdi cat pat birsey yapilsa, hevesi de kalmaz bu isin. Bunu da düsünmek gerek.
Kendimden bir Örnek vereyim; Nisan kutlamasi. Benimki nasil yapacagiz, altindan kalkabilecek misiniz? Yardim edeyim - oysa maddi yönden kendisi de dar bir duruma düsecek - vs. vs.
Hadi diyelim biz bunun altindan kalktik, benimki keskelerle bogdu kendini, elimden daha fazla gelsin istedim. Dügün salonu nasil olcak, isimi uzatacaklar mi uzatmayacaklar mi.
Yani bu tür sorularla bogusuyordu benim ki. Veya diyelim, hayal den öte, aklinda olan seyleri yapmak isterken, herseyin miktarina ve yogunluguna dikkat etmesi gerektiginden acik olayim huzursuz oldu.
Benim de "Adi konsun" meselesiydi. Ki bu Annemden dogru arzulanan bir istek. Bendeki durum, babamin olmamasi ve bir kadin basina evlat yetistirmek kolay degil. Yeri geldi benimki de dedi, boguyorsun beni, tamam halledecegiz, su zaman derken aradan 2 hafta gecti, bir ay gecti. Ama biz konusarak bir araya geldik. Hadi diyelim adi konuldu, arkasindan nisan, yok tarihi yok su yok bu. Nisani atlatali 1 ay anca oldu, Kina Dügün mevzulari... sonu yok bunun.
Bir basladi mi su gibi akip gider, kendin bile farkinda olamazsin. Is olmadan da bir ise kalkismak, yarim kalabilme riski daha da yüksek.
3 senedir taktiğimiz yüzüklerimiz var ikimizin arasında sorun yüzük degil sorun rahat etmek istiyorum herkes bilsin adı konsun yoksa ben ne yüzük meraklısıyım ne evlilikE alın iki ucuz yüzük aile arasında evde takın işte. Al sana ad. O kadar paranız yoksa aileler alsın. Baban alsın mesela.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?