7 yıllık ilişkim dün bitti canım yaniyor

• Konu Sahibi Konu Sahibi _AH_
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Evlilikte is sorunu ortaya cikinca hayat okadar zor oluyorki anlatamam önce saglam bi is daha sonra gerisi gelir daha gencsin isinizi gücünüz bulun sonrasi ALLAH kerim

Tm 7 sene uzun, haklisin.
Ama oda hakli.

yarısına kdar okudum sonra daraldım. açık açıl söz yapmazsan ayrılırım demişsin. adamda madem böyle o zaman şimdiden ben ayrılıyorum hadi bye demiş. ben olsam aynısını derim.

Bende sevgilin haklı bir düzen kurmadan daha ne evliliği? Adı konsun istiyorum demişsin ama isteme nişan düğün bunlar hep arka arkaya işler zaten ve sonuçta masraf çocuk bir iş bulsun sizin geleceğinizi düşünüyor sonuçta. Ayrıca çevre baskısı yüzünden bu duruma gelmişsiniz galiba eğer öyleyse onlara kulaklarınızı tıkayın sevgilinize ayak uydurun ve sizde bir şeyler yapın sizde çalışın başka şeylere odaklanın

İs bulamiyor daha diplomayi eline yeni almis nedir bu baski.
Bi kiz evlenelim evlenelim diye tutturmasin bence ya cok cirkin gozukmuyor mu?
Tamam haklisin 7 yil olmus da 20 yasinda baslayip 27ye gelmis olsaniz tamam dicem 7 yil cok ama zaten 17 yasinda baslamis bir iliski.
Adamin isi gucu yerinde evlenmek icin hicbir engeli yokken boyle yapsa anlicam ki o zaman bile evlilik evlilik diye baski yapilmaz baktin ses cikmiyor cekip gidersin.
Derdiniz para demeseymis %100 cocuk hakliymis da onun hatasi da onu demek olmus. Ama kusura bakmayin da zorla dedirtmis gibisiniz.

Bence sevgiliniz haksız. Gönlünüzü almak için tamam aile arasında söz keselim ama iş bulana kadar evlenemeyiz, hayat şartları belli diyebilirdi. Evlenmek isteyen insan bunu yapar.
Sözden sonra evlilik için baskı yapsaydınız o zaman bu cümleleri kurduğu için haklı diyebilirdim.
Dışarıdan yorum yapmak kolay. 7 yıl emek verdiğiniz bir ilişkinin nereye gidiyor olduğunu bilmek en doğal hakkınız.

Benim bir arkadaş 8 yıl emek verdi ilişkisine okul bitsin iş bulsun diye diye 8 yıl geçti. adam işi gücü oturtup gitti pat diye başka bir kadınla evlendi.Erkek milleti diyorum, başka da bir şey demiyorum.
sakın yumuşamayın. sizi kaybetmekten korkuyorsa o yüzüğü takacaktır, yok korkmuyorsa birkaç yılınızı daha çalmaya hakkı yok.

İşi parası yokken ne ile söz yapacak? Bir yüzük takmakla bitmiyor ki arkasından düğün masrafları başlayacak..
Ben sizin uslubunuzu çok yanlış buldum. Böyle bir durumda hangi erkek olsa yeter artık der ne kadar severse sevsin
Ayrıca siz çalışıyor musunuz onu beklerken yeterli para biriktirebildiniz mi bu da önemli bence destek olabilmek adına...

Yaşadıklarınızın aynılarını yaşamış biri olarak söyleyebilirim ki, ilişkiniz sağlam temelli değil. Sağlam bir ilişkide asla bu laflara kadar düşülmez. Sizin yazdıklarınızdan maddiyatın sizin için önemli olduğunu çıkardım ama bunu eleştirmiyırum, kimse itiraf etmese de ortak bir hayat kurulacaksa maddiyat çok önemli. Çocuk 5 yıldır işsiz değil, yeni mezun ve ülkemizin hali de ortada. Hemen iş bulabilse bile uzun süreli birliktelikler bitmeye mahkum, ya da sorunlu bir şekilde devam eder ömür boyu.

Şu yazdıklarını dönüş okumanı rica ediyorum. Nokta, virgül, paragraf hiç bir şey yok. Burada sana yardımcı olmak için okuyan arkadaşlar derdini mi anlamaya çalışsın yazdıklarını mı okumaya çalışsın???

Ayrilmamissiniz. Kavga etmissiniz. Simdi de küssünüz. Olur boyle seyler. Ama ne olcak? Bundan ayrilir ayrilmaz hemen evlenecegin adam hazir mi? Is bulmadan, issiz gucsuz adama ailen kiz verecek mi hakkaten? Hadi verdiler diyelim simdi rahatsiz oldugunuz baski, is mesrulastiginda kat kat artacak. Asil o zaman "ee evlenmiyor musunuz" laflarini cok sık duyacaksiniz. Peki o zaman maddi imkansizliklardan dogacak olan gerginligi simdiden tahmin edemiyor musunuz? Ben adama hak verdim. Once is, sonra yuva. Herseyin bi sirasi var. 24 yasinda hic biseye gec kalmis degilsiniz. İliskinizin 7 yil olmasi, iliskiye kucuk yasta baslamis olmanizdan dolayi.. ya bekleyeceksiniz ve sevdiginiz emek verdiginiz adamla evleneceksiniz, ya da ayrilip sil bastan yeni biriyle tanismayi bekleyeceksiniz. Umarim yeni biri de istediginiz sure icinde sizle evlenmek ister. Karar sizin

Reactions: KV_
Ayyy ergen ergen mevzular. Bi dur çocuk bi diplomasını alsın iş bulsun cebi para görsün. Ne farkedecek o zamana kadar sevgili olsan nolcak parmağına yüzüğü taksan Nolacak?? Adamı öyle bir bunaltmissin ki yok mu beni kurtaran diye kaçmış gitmiş.

7 senelik ilişkimi olur ya sıkmıştır zaten sadece alışkanlığa döner o saatten sonra heyecan yok bi kere. Keske erkek arkın hayatı biraz daha görüp bikaç kadın daha tanıyabilseymiş yanlış anlama tecrübe açısından diyorum. Bişeyleri görmeyen yaşamayan erkeklerin evlenince gözleri hep dışarda oluyo şimdiden atar yapmaya seni kaybetmeyi göze almayada başlamış bence. Bide sizin derdiniz para derken ne demeye çalışıyor. Yarın iş ciddiye bindiğinde para yüzünden sizin aranız yine bozulmayacak mı? Bende biraz daha bekle sakinlesin sen arama bide o görmek istesin seni bu işler nasip kısmettir 7 yıl uzun bi süre ama onca sene derdinizin para oldugunu düşünmüş

Nişan için fazla acele etmişsiniz.
Siz şu an ne zaman evleneceksin baskısı var diyorsunuz çevreden ama nişanlanınca bu baskı 10'a katlanacak.
Düğün ne zaman, evlenmeyecek misiniz soruları , sanıyorsunuz ki çevre susacak.
Bunlara ek olarak nişanlının ailesini hayatınıza almış olacaksınız gereksiz adetler türeyecek sorumluluklar artacak.
Sevgiliniz daha işsiz, yeni mezun olmuş.
Ne zaman iş bulacağı belirsiz, çocuk önünü göremiyor daha sonra bunun askerliği var. Hemen iş bulamayacak belki. Nişanda olunca düğün yapmak gerekecek üzerindeki stres baskı artacak, bunlar hep aranızda gerginlik olacak.
Nişandan önce iş bulma konusuna yoğunlaşın önce önünüzü görün kendinizi sağlama alın ondan sonra düğün dernek düşünürsünüz.

Evet tek istediğim adı konmasıydı.

Hayır kesinlikle maddiyat benim için önemli değil olmadı da onca yıldır sevgiliyiz ondan hiçbir beklentim olmadı para konusunda bu zamana kadar.Zaten para isteyen zengin birini isteyen birisi olsam onu niye bekliyim niye sözlenmek isteyeyim işi gücü olmayan biriyle kimse boyle düşünmüyor.Bu zamana kadar ban hiç dememişti sizin derdiniz para diye ilk defa böyle bişey dedi çok zoruma gitti bu dediği.

Tabi ki de hazır degğil ki ben ondan başkasını istemiyorum biriyle evlenmek te istemiyorum benim amacım herhangi biriyle evlenmekte de değil zaten.Ben yeni birini istemiyorum kesinlikle.

Biz 16 yasında sevgili olduk biz benden önce konustuğu kişiler oldu tabi ki ama küçüktü o zaman o ayrı.Bana ilk defa böyle bişey söylüyor 7 senedi hiç böyle bisey dememişti ama aramam kesinlikle o dediği laftan sonra.

adı konsun nedir yahu zaten güzel giden bir ilişkiniz varsa elalemin nişanlanın evlenin baskısına kulak asmak neden? söz veya nişan yapılınca ilişkide level atlanmıyor. nişanlandınız diyelim, iki yüzük alınır takılır, gerekirse aile arasında kutlama yapılır, ama siz iş güç sahibi olmadıktan sonra evlenemeyeceksiniz. e 3-5 sene nişanlı kalmanın anlamı ne?

Hiç noktalama işareti yok.
Yarım yamalak anladım.
Ciddiyete binince tırsmış ve gelecek kaygısına girmiş.
Böyle bir adamla olmasın zaten.
Kurtulduğuna şükret

Ben 30 yaşında anne oldum senin dusuncenle evde kaldım kart anne oldum diyemi düşünmeliyim ....
Kader kısmet denen bir şey var acaba kaderinde o mu var onu bile bilmiyorsun...çocuğun işi gücü parası yok neyle yapsın sözü nişanı düğünü eşyasıni.... birikim lazım.. sana açık açık söylüyor seviyorsan beklersin sırf herkesin çocuğu var diye nedir bu acele.... evet güzel bir yastasin tam evlenmelik anne olmalik ama gerçekler ortada ya bekliycem bir iki sene yada yeni kismetlerine bakacan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…