3 senedir taktiğimiz yüzüklerimiz var ikimizin arasında sorun yüzük degil sorun rahat etmek istiyorum herkes bilsin adı konsun yoksa ben ne yüzük meraklısıyım ne evlilik
Ilk etapta Ana ve Babalara yorum yapmak düser, ki bundan önce senin ve görüstügün kisinin birlik karari olmasi gerek.Çok haklısınız hem çevrem hem yakın akrabalarim çok baskı yapıyor ailem de olsun istiyor yasim geldi diye ben kendim de bi adı konsun istiyorum artık biri görecek mi diye korkarak bulusuyorum en azından adı olsa sözlüm der kimseye hesap vermek zorunda kalmam
Sorunda bu zaten yapmıyorlarE sizin evde aile arası küçük bir tören yapın. ?
Nasıl evlenemediniz mi yaniIlk etapta Ana ve Babalara yorum yapmak düser, ki bundan önce senin ve görüstügün kisinin birlik karari olmasi gerek.
Benim dedem de duyar duymaz "eeeeeee.. ne zaman isteyecekler" diye sormasinda anneme cevabim kisa ve net oldu. Aradan bir kac ay gecmesi ile konuya önce annem ve sonrasinda benimkisi ile derinlestirdim. Söz takilir takilmaz da Annemi örnek vereyim - subat aylarinda yapilmisti, mayis ayinda finallerim var - "eh kizim nisan / mayis da nisan yapalim mi?" yani istekler doymak bilmez. Ben ne zaman hazir isem o zaman olacak demem ile, tarihi kendim sectim, benimki icin de kolay degildi bu, cünkü onun icin belirli bir tarih olmasi daha da telasli bir duruma getirdi. Nisana bir ay kala, 2017 da evlenmek istemiyoruz protestosuna bile girdik, bil bakalim ne oldu? Avucumuzu yaladik :)
Sorunda bu zaten yapmıyorlar
Bizim düsüncemiz 2018 oldu birden, fakat 2017 göz önündeydi ve hazirliklara görede, ve analarin söz gücüne göre - onlarin heveslerini kiramadigimiz icin - bu yil olacak hersey.Nasıl evlenemediniz mi yani
Güzel bir Örnek; BENBelki ailesi istemiyordur. Çocuk işini bulmadan, askerliğini yapmadan, siz işe girmeden çok zor. Benim oğlum bu durumda olsa bende söz falan yapmak istemem. Söz yapınca, ailen nişan yapmak isteyecek, ondan sonra da uzun nişanlı kalmak olmaz deyip düğün isteyecekler.
Görende 40 yaşında falan sanacak seni 24 yaşında çocuğu olan kim var allahaşkına ya.Bi kadın olarak nasıl nişan yapalım diye tutturursunuz aklım onu hiç almıyor zaten çocuk belliki hazır değil niye zorluyosunuz?Kartları açık oynamışsınız oyun tutmamış ağlamaya gerek yok şimdi
E bu ne kadar masraf çıkarır ?
Belki ailesi istemiyordur. Çocuk işini bulmadan, askerliğini yapmadan, siz işe girmeden çok zor. Benim oğlum bu durumda olsa bende söz falan yapmak istemem. Söz yapınca, ailen nişan yapmak isteyecek, ondan sonra da uzun nişanlı kalmak olmaz deyip düğün isteyecekler.
Aranızdaki tek anlaşmazlık bu konu mu?
Bu konuysa eğer sonunuz ayrılık olursa cidden yazık olur..
Bir süre evlilikten bahsetmeseniz, ama rahat buluşamıyorsanız buluşmasanız da..
Hani şartları zorlamadan devam etseniz.
Belki o bu durumdan sıkılacak ve o ısrar edecek..
Rahatsız olan siz olmayın, rahatsız olması için şartları oluşturun.
Merhaba arkadaşım sizin sevgilinizle ciddi bişeyler istemeniz gayet doğal hakkınız anladığım kadarıyla beklemesine beklerim de beni oyalıyor diye bir düşünce yerleştirmiş kafanıza bu konuda da hak veriyoruma. Ama erkek arkadaşınızın da haklı olduğu yerler var mesela şimdi sizinle nişanlansa etse bu bile bir paradır. Belkide birikim yapmadan adının konulmasını istemiyor olabilir bazısıda vardır brikim yapmak önemli değildir onun için anlık yaşar siz hangisini tercih ederdiniz. Bana kalırsa fazla sık boğaz etmemeniz. Şöyle düşün seninle ciddiyse bir şekilde elinden geleni yapacaktır sen sadece bekle ve bu konuları uzun süre açmaBuraya yazmak istedim 24 yaşındayım 7 yıllık bi ilişkim vardı düne kadar benim,sevgilimin okulunun bitmesini bekliyorduk okul olduğu için ne söz ne nişan yapmadılar okulun bitmesini bekledik okulu 6 ay uzadi şimdi diplomaya almaya okuluna gitti bi kaç güne diplomasını alacak ama iş bulamıyor bu sefer de gecen sene annesigil geldiler subat gibi cocuklar beklesinler okul var diye aradan neredeyse bi sene geçti sevgilim bana Ocak Şubat gibi yapacaz sözu diyordu dünde bu konuları konuşuyorduk ben ona demistim artık yeter bu seferde sözünü tutmazsan Ocak Şubat gibi olmazsa benim de sabrım bi yere katar diye dün sordu işte olmazsa beni terk mi edecen falan filan beni tehdit etmiştin diye bende o zman bana bi zaman şöyle şu zman de sözünü tut nereye kadar benim de bi sabrım var dedim iş yok güç yok nasıl evlenecez diyor ben zaten evlilik istemiyorum sadece adı konsun istiyorum bunu anlatamıyorum bi türlü dedim.
Sizi biliriz söz olsa bu sefer düğün diye başlarsınız dedi sanki ben tek taraflı seviyorum tek ben sözlenecem kendi kendime bunu siz söylediniz sözle düğün arası az olur diye ben 5 6 aya istemiyorum zaten dedim diyelim ki bulamadım beklemeyecek misin dedi ne kadar bekleyeyim sen söyle dedim ne diyim subata kadar olmazsa zaten sen ayriliriz diye söyledin kendin bilirsin dedi bendee olmazsa olmasın yeter artik bıktım dedim bak sen le açık konuşacam şubat gibi olacak mı olmayacak mi dedim olacak dedik ya diyor ama o günde gelecek gorecez bi bahane bulursan görüşürüz ne anlarsan anla dedim keşke hiç beklemeseydin zengin koca bulaydin beklemezdin dedi bende konuyu saptırma dedim.
Konu belli derdiniz belli sizin konu tam olarak bu para para çok İstiyorsanız beklemeseydiniz dedi sonra bende yazıklar olsun sana ne diyorsun sen dedim maddi durumumuz iyi değil biraz sonra ben bunu aradım reddetti ikinci sefer tekrar aradım açtı ne diyordun sen senin dediğini kulağın duyuyor mu dedim oda ben öyle bişey demedim parasız nasıl olacak dedim dedi kıvırdı hayır öyle değil diye.
Yazıklar olsun dedim umurumda değilsin artık benim de bi sabrım var dedim bende sen benim umrumda değilsin asıl diyip yüzüne kapattim kızlar uzun oldu k.bakmayın ama içimi dökmek istedim o kadar çok içim acıyor ki..
Bana en çok koyanda sizin derdiniz para demesi ben bugüne kadar ondan hiç para istemedim büyük hediyeler almadım mesaj atar mı onuda bilmiyorum kendince o haklidir yine kesin sadece ağlıyorum sürekli sonra bi an yazdığı aklıma geliyor sinirlenip susuyorum ama tek bildiğim artık bana ciddi olmadan gelmesin eğer barışmak isterse adını koysun öyle gelsin ben çok yoruldum artık çevre baskısından bu yaşanılanlar benim yasindakilerin çocukları var benim istediğimse sadece bir söz onca yıl var kolay silip atılmıyor bi başkasını düşünemiyorum dahi..
Aynen herşey dediğiniz gibi şuan
Evet tek sorunumuz bu başka bi sorunumuz yok
Bak sen 3 yıl önce de yine aynı konuyu açmışsın.
Tee o zamandan varmış aklında bu söz olayı.
Daha okulu bile bitmeden istiyormuşsun.
Kendine bir çalışma hayatı oluştursan evliliğe bu derece odaklanmazsın.
Bence tek sorununuz buysa yazık ediyorsun.
Bırak bir an evvel bir şeyler olsun diye tutuşan o olsun.
Ama daha işe başlamayan biri için bu adımı atmak zor bence de..
Erkek arkadasın haklı canım. Birbirinizi seviyorsunuz ve geleceginiz için beklemeniz gerek. Okulu bitmiş olsaydı ve o zaman erteleseydi seni geçiştiriyor diye düşünebilirdim. Ama şu durum mecburi. Bence ilişkinizi yıpratmayın.
Evet tek sorun bu dusunün o zman dan beri bu baskılar var uzerimde
Okulu bitti bu hafta alacak diplomasını
Adının konması ne değiştirecek ki ?Sırf elaleme göre hareket etmek ne derece sağlıklı sence ?Evet demem gerekiyor ama kpss ye girdi olmadı özelde iş arıyor yine yok ben zaten evlilik istemiyorum adı konsun istiyorum sadece
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?