canım ben yapıyodum mazideAramızda leslie yapanlar vardı kım hatırlamıyom da ablam netten hepsini indirememiş.Sizin indirdiğiniz güvenilir ve güzel bi site varsa link atarmısınız?
amman dikkat kaptan sen bize lazımsınnn.bende sabah duş almıştım petekler yndıqı hlde üstümdede çuval gibi bir kazak olduqu halde üşüyorum hstamı oluyorum yinee :44:
yaaa canım çok çektii.yarın kesin alıcam heeeçok lezzetli oluyo bence.özelliklede ekşi şeyleri seviyosan meze gibi bişey oluyor.bende ıyyy kerevizmi diye yemezdim ama birgün nasıl denediysem anımsmaıyorum çok hoşuma gitti.denk geldikçe alır yaparım
çok doqru bir bilgi :81: yalnız keten tohumunu tüketirken dikkat etmemiz gereken çok önemli bir husus var k.tohumu çok çabuk bayatlayan bir bitki onun için haftalık almamız gerekiyor yoksa özelliqini kaybediyor ben yoqurda karıştırıp yemiştim yemeklerden yarım saat önce yaq yakma özelliqi tartışılmıcak kadar büyük çok fydasını görmüştüm ama sabahları kullanmadım günde 2 defa kullandım çok faydalı arkadaşlar tavsiye ederim ayrıca yoqurda karıştırarak yerseniz seversiniz suyla tadı çok kötü oluyor..
ben emziriyorum yaaa.bencede söylemeseydin cnm cevizli salata falan deseydin
bnm yediqim çok güzeldi yarın arkadaştan kursta tarifini alır akşam yayınlarım isteyen alıp yapar.. bu arada kilo vetveline bende girdim 1 kilo alın diyoo
valla çözdü beni adamfazla yemeyin egzersiz yapın yazıyodu bide balık etli dolgun yazıyodu anam basıldımmmı ne oldu tanıyo bu beni kesin
bitmedi tatlım yaaaa.bi yerde bebiş biyerde kociş.bebiş ağlar kamyona bindir sür beni kociş bağıırır maça gidicem switim nerde.şapkamı bulamıyorum.çıldırıcaaaaaaammmmmmmmm.4 te başladım yeni bitti geçmişkıss seherbitiremedinmi geçmişi gel bakimm yamacıma :94:
yeşim varya diqer topiklerden bu listeyi alıp kopy yapmışlar polemik konusu oldu her sabah börek yenicek diye anlamışlar
bekliyorum seniiiii:90:kızlar hade ben kaçar şimdi koçiş gelir laptopun şarjını deqişecek 1-2 saate kadar laptoptan kafamı uzatıp geyiqe tam gaz devam ederiz yoksa 70-79 topiqinin geyik versiyonu diye linkmi atsak
Günün konusu olan Portakallı Kereviz
Malzemeler:
3 tane kereviz
3 tane havuç(ince)
2 tane portakal(ama bunların suyu az çıkmış yani çok çıkarsa 1 tane de yeter)
1 tane orta boy soğan
2 tahta kaşık zeytinyağı(zeytinyağını az koyarsak daha iyi ama çok az koyunca da soğanlar yanıyor yani ona göre)
1 tane limon
Yapılışı:
1.Tencereye zeytinyağı koyup ocağı yakıyoruz(ben burda anneme müdahale edip 1-1,5 tahta kaşık falan anca koyduruyorum)
2.İçine küp küp doğranmış soğan koyup yağda biraz çeviriyoruz.
3.Soğanlar çevrilirken havuçları halka halka doğrayıp tencereye koyuyoruz(ince havuçları halka halka diğerlerini sonra ortadan da bölebilirsiniz işte nası seviyosanız:))
4.Havuçlarla soğanları karıştırıyoruz ve sonra da önceden soyduğumuz ve böyle 1,5 kk kadar doğranmış kerevizleri ve 1 tane küp şekeri içine atıyoruz.
5.Sonra üstüne sıktığımız portakalın suyunu döküyoruz ve öyle pişiriyoruz.
6.Pişmeye yakın içine tuz atıyoruz. Arzuya göre başka baharat da konabilir ama biz koymadan yiyoruz.(Portakaldan dolayı çok hafif tatlımsı bi tadı oluyo baharat bozabilir bilmiyorum:26:)
Püf noktası 1: Kerevizleri önce halka halka dilimleyip sonra etrafını soymak daha kolay oluyomuş.
2: Kerevizleri soyunca limonlu suya atmazsak kararıyomuş.(tabii ki süzerek tencereye koyucaz sonra onları ama işe öncelikle kerevizleri soyarak başlamanız ve 5-10 dk falan limonlu suda bekletmeniz görüntü açısından daha iyi olur)
Afiyet olsunUmarım beğenirsiniz
zayıf olmak yada şişman olmak işte bütün mesele bufelsefeci şirine seniii
[/COLOR]
Günün konusu olan Portakallı Kereviz
Malzemeler:
3 tane kereviz
3 tane havuç(ince)
1 tane orta boy soğan
2 tahta kaşık zeytinyağı(zeytinyağını az koyarsak daha iyi ama çok az koyunca da soğanlar yanıyor yani ona göre)
1 tane limon
Yapılışı:
1.Tencereye zeytinyağı koyup ocağı yakıyoruz(ben burda anneme müdahale edip 1-1,5 tahta kaşık falan anca koyduruyorum)
3.Soğanlar çevrilirken havuçları halka halka doğrayıp tencereye koyuyoruz(ince havuçları halka halka diğerlerini sonra ortadan da bölebilirsiniz işte nası seviyosanız:))
4.Havuçlarla soğanları karıştırıyoruz ve sonra da önceden soyduğumuz ve böyle 1,5 kk kadar doğranmış kerevizleri ve 1 tane küp şekeri içine atıyoruz.
6.Pişmeye yakın içine tuz atıyoruz. Arzuya göre başka baharat da konabilir ama biz koymadan yiyoruz.(Portakaldan dolayı çok hafif tatlımsı bi tadı oluyo baharat bozabilir bilmiyorum:26:)
Püf noktası 1: Kerevizleri önce halka halka dilimleyip sonra etrafını soymak daha kolay oluyomuş.
2: Kerevizleri soyunca limonlu suya atmazsak kararıyomuş.(tabii ki süzerek tencereye koyucaz sonra onları ama işe öncelikle kerevizleri soyarak başlamanız ve 5-10 dk falan limonlu suda bekletmeniz görüntü açısından daha iyi olur)
ahhh canım hemende alıvermiş tarifiiGünün konusu olan Portakallı Kereviz
Malzemeler:
3 tane kereviz
3 tane havuç(ince)
1 tane orta boy soğan
1 tane limon
Yapılışı:
canım ben yapıyodum mazidesen de zayıfla dan indirdim tatlım.
amman dikkat kaptan sen bize lazımsınnn.
yaaa canım çok çektii.yarın kesin alıcam heee
ben emziriyorum yaaa.
bitmedi tatlım yaaaa.bi yerde bebiş biyerde kociş.bebiş ağlar kamyona bindir sür beni kociş bağıırır maça gidicem switim nerde.şapkamı bulamıyorum.çıldırıcaaaaaaammmmmmmmm.4 te başladım yeni bitti geçmiş
bekliyorum seniiiii:90:
teşekkürlerrrr
çok güzel ve ben çok severimde bitürlü ayarını tutturamıyorumo yüzden işte öğlen yemeğini yediğim lokantada çıktığı gün kaçarı yok tek geçiyorum ve çok güzel yapıyorlar:128: bak canım istedi yaaaaa
ahhh canım hemende alıvermiş tarifiiçok teşekkürler bebeqim yalnız küp şekere qerek yok zaten portakal tatlımsı boşuna şeker almıyalım vücudumuza birde dikkatimi çekti ben yemeklerimde kızartmadan yapacaksan halis z.yaqı kullanırım kızartınca zeytinyaqı hem kokuyor hemde özelliqini kaybediyor annen zeytinyaqında soqanları ve havuçları kavurmuş ya kavumadan yapsın yada ayçiçek yaqı kullansın cnm nacizane selamlarımla birlikte iletirsen annene sevinirim hürmetler
ahh canım bnmm canınmı çekti :26: koçişine söyle maçtan dönerken kerevizle porti alsın hemen yapıpta ye cnm yanımda olsan ben sna yapardım ayy üzüldüm şimdi ya nolur kusura bakma
kızlarr off yaaa eşim biakç yere bakmış laptopun orijinal şarjını bulamamış aldıqımız yer 6da kapandı kaldım yine masaüstünee:84::84: sanki orijinali olmasa nolurki şarj etsin yeter banakızlarr baksanıza az aslında varya koçiş süper bi koçiş bence düşünsenize evde 2 tane pc var takinin şarj aleti arızalandı diye adam işten çıkmış şarj aleti arıyo hemde bu soqukta :26: ve evde 2. bir bilgisayar varken walla bigün benim kaprislerimden bıkıp beni kapının önüne koyucak yeşimm kapının önünde kalınca size gelmemin bi sakıncası varmııı
kıss ben balık delisiyim ne balıqı alıcaksınız büyük balıksa yıkayıp fırın poşetinin içine koy aqzını kapat ver fırına hiçbişey eklemene gerek yok öyle güzel oluyorki mangal falan halt etmiş yanındahemde karbonu 0 sıfır ye yiyebildiqin kadar
kıss ben balık delisiyim ne balıqı alıcaksınız büyük balıksa yıkayıp fırın poşetinin içine koy aqzını kapat ver fırına hiçbişey eklemene gerek yok öyle güzel oluyorki mangal falan halt etmiş yanındahemde karbonu 0 sıfır ye yiyebildiqin kadar
kızlar menüm
uyanınca
2 bardak yeşil çay
1 bardak limonlu sirkeli su
sabah
1 yumurta
1 dlim light ekmek
domates-biber-maydanoz
ara
2 kuru kayısı- 2 ceviz içi
öğlen
sütle nesfit yedim
ara
kuru incir-elma
akşam
4 kaşık bulgur pilavı
light yoğurt 4 kaşık
gece
bilmiyorumsuya devammm
datlum besleyici görünüyor ama biraz az değilmisonra hasta olmayasın
ahhh canım hemende alıvermiş tarifiiçok teşekkürler bebeqim yalnız küp şekere qerek yok zaten portakal tatlımsı boşuna şeker almıyalım vücudumuza birde dikkatimi çekti ben yemeklerimde kızartmadan yapacaksan halis z.yaqı kullanırım kızartınca zeytinyaqı hem kokuyor hemde özelliqini kaybediyor annen zeytinyaqında soqanları ve havuçları kavurmuş ya kavumadan yapsın yada ayçiçek yaqı kullansın cnm nacizane selamlarımla birlikte iletirsen annene sevinirim hürmetler
ahh canım bnmm canınmı çekti :26: koçişine söyle maçtan dönerken kerevizle porti alsın hemen yapıpta ye cnm yanımda olsan ben sna yapardım ayy üzüldüm şimdi ya nolur kusura bakma
kızlarr off yaaa eşim biakç yere bakmış laptopun orijinal şarjını bulamamış aldıqımız yer 6da kapandı kaldım yine masaüstünee:84::84: sanki orijinali olmasa nolurki şarj etsin yeter banakızlarr baksanıza az aslında varya koçiş süper bi koçiş bence düşünsenize evde 2 tane pc var takinin şarj aleti arızalandı diye adam işten çıkmış şarj aleti arıyo hemde bu soqukta :26: ve evde 2. bir bilgisayar varken walla bigün benim kaprislerimden bıkıp beni kapının önüne koyucak yeşimm kapının önünde kalınca size gelmemin bi sakıncası varmııı
kızlaaarrr heralde hasta oluyorum
burnum tıkalı gözlerimden ateş çıkıyor başım ağırlaştı galiba ateşimde var:44:
neyse menümü yazayım
sabah:
1 poğça,1 kupa ıhlamur
ara:yok
öğlen:
az tavuk çorbası bol pulbiberli
az pors.zeytinyağlı taze fasülye
ara:
bir kupa ıhlamur limonlu
akşam:
çocuklar istediği için bol kurusoğan kavurdum pul biber ve kekikli
ondan otlandım iki fincan çay ve 4 tane zeytın iki dilim ekmek 3 kaşık yoğurt
ayyyy akşam iğrenç olmuşşşş
gün boyu 2 lt. su
ara:
bir bardak süt ve bir şişe limonlu soda olacak tabiki aralıklı içicem yoksa oda iğrenç olur
kız bu aralar iştah gitti ama akşama balık yedimmm bolca şiştimmm hattaa bitki çayı içiyorummm sindiriyim diye
geçmiş olsun aman ha tikat e kendine kız sabah ne pogaçasııı oldumu akşam da 2 dilim ne yaptın yavrummm
neyse balıkla desteklemişsin folik asit ve e vitaminiiyi efferin spor unuttum sandın demi bende bugünde yok senle o günkü muhabbetten sonra nazar oldum bu hafta tık yok gerçi galiba hastalanıyorum....bugün çok tatsızdım hadi hayırlısı
diyorum ya bu hafta regl olucam ya ekmek krizim tuttu bende tatlı krizi olmaz komik ama ekmek aşeririm ondandır:78::78:
spor gene yok şu sporda bi gaza gelemiyommm:84: :84: :84: vucudun halsiz düştü tabii
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?