8 aylık evlilik ve babasının sözünden asla çıkmayan bir eş!!!

maaşınızı bir hesaba yatırıp bir kuruş harcamayın eve, birikim yap. kocan olacak pısırık artık büyüsün ve ses çıkarsın.
birde annesi ve eşiniz çalışıyor madem onlarda duracak para. yan gelip yatıp sırf adı ''baba'' diye saygı duyulmak zorunda değil.

Bence şikayet etmeye hakkınız yok. Eşiniz de ailesi de bir günde değişmediler, neyse o. Siz niye bile isteye evlendiniz? Sevgiliyken veya nişanlıyken da kayınpeder patron değil miydi, veya evlilik hazırlıkları sırasında harcamaları kim yaptı? Size o zaman söylendi mi her hafta sonu köye gidip anama babama yardım edeceksin diye?

Evlenmeden önce de hep böyleler ama sizler evlenince değişir düzelir kafasında oluyorsunuz. Çünkü elinizde sihirli değnek var ve koca adam olmuş adamların karakterini değiştirebileceğinizi iddia ediyorsunuz.

Evlenmiş adam hala babasından korkuyor mık diyemiyor. Karısının önünde eline 300 TL verilince ağırına gitmedi mi kocanızın? Ya siz hayal kırıklığı yaşamadınız mı? Çocuğunuz olunca ne olacak, bezi maması bitti diye el mi açacak yine babasına?

Hem kendi işinizde çalışın, hem izin gününüzde köye gidip kayınpederin emrini yerine getirin, hem de ev masraflarını karşılayın Kayınpeder kadar eşiniz de bayağı uyanıkmış. Belki de eşinizin ailesi "beleşe ev verdik kredi ödeyeceklerine bize çalışsınlar" diyor

Eşimin kuzeninin aynı sizin gibi bi nişanlısı vardı. Baba ile ortak iş yapıyorlardı sera işi ve çocuğun pek söz hakkı yoktu babada aynı sizin kayınpeder gibiymiş. Kızın ailesi ayrı yerde ev tutun çocukta başka iş bulsun diye şart koşmuş. Çocukta hayır demiş falan nişanı atmışlardı. Kızın ailesi sizin göremediğinizi görmüş. Kız çok üzüldü ama en doğru kararı verdi.
Aşk bu kadar işte evleninceye kadar muhtemelen sizde severek evlendiniz. Ama hani o aşk? Bi başbaşa hayatınız bile yok. Keşke sizde evlenmeden görseydiniz. Bundan sonra paranızla yatırım yapın kocanız evin erkeği değil mi geçindirsin evi? Zaten ev kocamın diyosun ama o evde katkın olmadığı için boşanma durumunda hakkın olmayacak biliyosun. Adam eve beş para getirmediği halde bide her hafta ailesini memnun etmeye çalışıyosun niye arkadaşım ya? Senin ailen yok mu.. Bu kadar kocaya bağlı olmayın gerekirse çekin resti boşayın. O zaman görürsünüz gerçek yüzünü.
benim evde vs gözüm yok hakkım olmadığı bişeyi talep etmem zaten ama eşimle güzellikle konuşuyorum olmuyor tartışıyoruz gene olmuyor napacağımı şaşırdım kaldım

öyle bir durumda mecbur verecek vermezse kıyameti koparırım diyor
Siz çalışmasanız ne yapacaklar?
Ekonomik şiddet görüyorsunuz farkında mısınız?
Yarın öbür gün ücretsiz izne ayrılsanız çocuk olsa çocuğunuzun ihtiyaçlarını alamazsınız.
Siz iyimserleştiriyorsunuz durumu ama bayağı kötü durumdasınızz
Siz ya cinnet geçirecek o düzeni alt üst edeceksiniz ya da boşanacaksınız.

Ne yap ne et altınlarını al bari onları kaptırma
Yahu sen seviyordum diyorsun hiç mi anne baban arkadaşın ablan yok nasıl izin verdiler böyle evliliğe.
Sorun baba da değil ki esinde. Evlenmeden önce de para almıyordu dimi, illaki bu düzeni belli etmiştir
Bir ev vermişler işte, gerisi gelinin etinden sütünden faydalanmaca
Birde evden hizmet eksildi çamaşırı yemeği gitti
ilk başlarda asla böyle bişey hissetmedim ben kp hep herşey oğlumun biz artık bırakcaz bu işleri yaşlandık diyordu biz çalışmıcaz artık gezcez tozcaz diyordu herkes buna şahit ben gelirin hepsini istemiyorum zaten çoğu yine onun olsun ama en azından aylık olarak bir miktar vermesi lazım verdiği paranın hesabını sormaması lazım adam benim maaşın bile hesabını soruyor

ilk başlarda asla böyle bişey hissetmedim ben kp hep herşey oğlumun biz artık bırakcaz bu işleri yaşlandık diyordu biz çalışmıcaz artık gezcez tozcaz diyordu herkes buna şahit ben gelirin hepsini istemiyorum zaten çoğu yine onun olsun ama en azından aylık olarak bir miktar vermesi lazım verdiği paranın hesabını sormaması lazım adam benim maaşın bile hesabını soruyor

Yahu bende diyorum ki siz evlenmeden önce vermiyorsa şimdi niye versin
Veriyorsa şimdi niye kessin
Lafa değil uygulamaya bakmalıydiniz
Bu sistemi duzeltemezsiniz ama cocuk yapmayın ve kendinizi garantiye alın

benim evde vs gözüm yok hakkım olmadığı bişeyi talep etmem zaten ama eşimle güzellikle konuşuyorum olmuyor tartışıyoruz gene olmuyor napacağımı şaşırdım kaldım
Benim anlatmak istediğimde o senin gözün tok olduğu için seni kullanıyorlar. Ailece çok zenginler ama senin maaşına bakıyorlar. Kocanla ciddi konuşma yap kendine yeni bi iş bulsun ve ayrı bi hayatınız olsun yoksa ben devam edemicem de ve gerçekten etme yani. Anan baban seni elin adamını geçindir ailesinin gönlünü etmeye uğraş diye mi okuttu büyüttü. Kendi değerini bil. Bak millet ne güzel biliyor

Hafta içi işte çalıştırıyor. Hafta sonu da anasının evinde. Maaş kartınızı da verdiniz mi bari? Vermediyseniz onu da verin, eşiniz cebi boş gezmesin, ayıptır. :olamaz:
ben maddiyatıda geçtim bi yerde bana özel alan bile bırakmadı haftaiçi iş haftasonu köy misafirleri bile haftaiçi alıyorum sürekli

Kim kıyameti kopartıyor pardon? Hanımefendi oğluyla aynı anda sesinizi çıkarmaya başlayın eşiniz çalışmaya gitmesin bütün iş o kartoroza kalsın bakalım nasıl paşa paşa veriyor. Sizi ve eşinizi pasif gördüğü için bu yaygarası. Eşiniz hiç mi sinirlenmiyor babasına yada kv hiç mi korumuyor oğlunu?

bir zahmette keşke çocuk yokkende bu kadar erkek olsa (çocuk kısmını sonra gördüm).

Son düzenleme:
Benim anlatmak istediğimde o senin gözün tok olduğu için seni kullanıyorlar. Ailece çok zenginler ama senin maaşına bakıyorlar. Kocanla ciddi konuşma yap kendine yeni bi iş bulsun ve ayrı bi hayatınız olsun yoksa ben devam edemicem de ve gerçekten etme yani. Anan baban seni elin adamını geçindir ailesinin gönlünü etmeye uğraş diye mi okuttu büyüttü. Kendi değerini bil. Bak millet ne güzel biliyor
evet durumları çok iyi işte ben maddi olarak gözü yüksekler bir insan olmadım hiç hep azla yetinen küçük şeylerle mutlu olan biriyim ha o zaman milyarlar verse dahi hepsini yiyecek insanlar değiliz asla ama hakimiyetin kendinde olmasını istiyor hep

Verecek tabi zorunlu ihtiyaçlarınızı karşılayacak ama çocuğunuza almak istediğiniz bir bebek arabası bile fuzuli görülecek. Hayır o olmasın ucuzundan olsun denecek. İstediğin oyuncakları alamayacaksın. O hastanede doğum yapma devlette doğum yap denecek.
Eşiniz kıyameti koparabilecek bir adam mı gerçekten?

Kim kıyameti kopartıyor pardon? Hanımefendi oğluyla aynı anda sesinizi çıkarmaya başlayın eşiniz çalışmaya gitmesin bütün iş o kartoroza kalsın bakalım nasıl paşa paşa veriyor. Sizi ve eşinizi pasif gördüğü için bu yaygarası. Eşiniz hiç mi sinirlenmiyor babasına yada kv hiç mi korumuyor oğlunu?
kv yıllardır bastırmış evde ata erkil bir sistem var 2 kızı var ikiside evli onları dahi müdahele ediyor sürekli normal değil davranışları narsist kişilik olduğunu düşünüyorum ben zaten

Verecek tabi zorunlu ihtiyaçlarınızı karşılayacak ama çocuğunuza almak istediğiniz bir bebek arabası bile fuzuli görülecek. Hayır o olmasın ucuzundan olsun denecek. İstediğin oyuncakları alamayacaksın. O hastanede doğum yapma devlette doğum yap denecek.
Eşiniz kıyameti koparabilecek bir adam mı gerçekten?
öyle konularda sessiz kalacağını sanmıyorum ama çokta güvenemiyorum eşimde babasına çok kızıyor benim yanımda bide yıllardan çok emek verdim maddi manevi onları kaybetmek istemiyor sanırsam ben öyle olduğunu düşünüyorum

ben maddiyatıda geçtim bi yerde bana özel alan bile bırakmadı haftaiçi iş haftasonu köy misafirleri bile haftaiçi alıyorum sürekli
Maddiyatı niye geçiyorsun ya? Geçme.
Yetişkin bir erkeğin tüm masraflarını karşılayıp bir de hafta sonları gidip ailesine bedavadan hizmet ediyorsun.
Anan baban bunun için mi yetiştirdi seni? Onlar ne diyor?
Bir de misafir diyorsun. Onların önüne ne çıkarıyorsun peki?
Ben olsam ne fatura öderim ne alışveriş yaparım. Ailesinin yanına da gitmem. Evini geçindirmeyi öğrensin eşin biraz. Oh karısı eve bakıyor, kendi de babasının malına mal katıyor.

O değil de kocan ailesinin işinde çalışıp alacağı maaşı onları hibe ediyor.
Sen de aynısını yapsana madem. Onunki aile de seninki ne? Sende tüm maaşını bir ay annenlere gönder bir bakalım.
Sorunca da şey dersin, onca büyüttü okuttular. Onların hakkı, idare edeceksin, yaşlı onlar. :KK53:
Ama yapamazsın di mi? :olamaz:

Yahu bende diyorum ki siz evlenmeden önce vermiyorsa şimdi niye versin
Veriyorsa şimdi niye kessin
Lafa değil uygulamaya bakmalıydiniz
Bu sistemi duzeltemezsiniz ama cocuk yapmayın ve kendinizi garantiye alın
o zaman eşim ev geçindirmiyordu sonuçta verdiği para çok gözüne gelmedi sanırım şimdi de ben çalıştığım için sanırsam nasılsa para giriyor evlerine borç yok ev kira değil yeterli diye düşünüyor birde oğlunun kendi başına bir iş yapmasını kesinlikle istemiyor para geçince eline ona muhtaç olmayacak çünkü sesi çıkmasın istiyor bence şimdi bana muhtaç dediğimi yapmak zorunda gibi düşünüyor

Konuşulacak bir adam değil ki eşim sürekli ne olursa olsun saygısızlık etme diyor bişey dersem kötü ben olacağım bunu benim değil eşimin çözmesi lazım ama eşim korkusundan tek kelime etmiyor bide beni zorluyor gitmem için
Esinizi evden gönderin babasıyla kalsın. Çalışıp ev gecindirip bir de onların oğluna bakmanıza gerek yok. Haa bir de haftasonu dinlenmek yerine ücretsiz hizmetçilik var işin içinde. Bulmuşlar sağıyorlar sizi. Aklinizi kullanın.
Toplayın çamaşırlarını bir valize koyun kapının önüne. Bu eve ekmek getirmeyen giremez deyin.

Maddiyatı niye geçiyorsun ya? Geçme.
Yetişkin bir erkeğin tüm masraflarını karşılayıp bir de hafta sonları gidip ailesine bedavadan hizmet ediyorsun.
Anan baban bunun için mi yetiştirdi seni? Onlar ne diyor?
Bir de misafir diyorsun. Onların önüne ne çıkarıyorsun peki?
Ben olsam ne fatura öderim ne alışveriş yaparım. Ailesinin yanına da gitmem. Evini geçindirmeyi öğrensin eşin biraz. Oh karısı eve bakıyor, kendi de babasının malına mal katıyor.
ben maddi olarak bir sıkıntı çekmedim henüz herşey alırım yeriz içeriz onlarda sıkıntı yok

Back
X