• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

8 aylık evlilik ve babasının sözünden asla çıkmayan bir eş!!!

Evlenmeden bunları konuşmadınız mı, kayınpederin daha doğrusu eşinizin ne olduğunu görmediniz mi? 8 ayda birlikte pek vakit getiremediğiniz için iyi olduğunuzu düşünüyor olabilir misiniz? Başka kardeşi var mı, çalışılan sadece eşinize mi kalacak bi de
böyle bi sıkıntı olacapını ben hiç sezmedim açıkcası 3 kız kardeşi var hepsi evli çalışan sadece eşim

eşim sürekli tartışmaların kendi aramızda kalması taraftarı iki tarafta bilmesin biz kendi aramızda çözeriz vs diyor evet haklı ama bu öyle aileden gizlecek halden çıktı en manyıklısı ailemi devreye sokmak başka türlüsü şimdilik zor
Tabi aramızda kalsın diyecek. Yediği haltlari bilsinler ister mi hiç? Hangi kız babası kızının iliğine kadar sömürülmesine ses çıkarmaz. Bal gibi biliyor ağzına edecekler. Ah bir öğrenseler de dört döndürseler bir erkek olduğunun farkına varsa.

böyle bi sıkıntı olacapını ben hiç sezmedim açıkcası 3 kız kardeşi var hepsi evli çalışan sadece eşim
tamam da aile ile ortak iş yapan
dükkandır tarımdır ticarettir
herkeste bu sorun yaşanır

yani okumuş kadınsınız nasıl olur da eşinize sormazsınız :
bizim kesemiz ayrı olacak mı ?
senin maaşın ne ? sigortan yatıyor mu? --çiftçilik belgesi kimin üzerine?
biz yıllık izinde bir yere gidebilecek miyiz?
yarın annen baban ölünce kızlar mala mülke ortak çıkacak mı?

hayvancılık yapan bir aileden geliyorum
insanlar kendi düğünlerini yapamazlar hayvanlara bakacak biri bulunmadan
7/24 mesaisi olan bir iş
yürek mi yediniz?

bunları konuşmadan nasıl evlenebilirsiniz?

ben maddi olarak bir sıkıntı çekmedim henüz herşey alırım yeriz içeriz onlarda sıkıntı yok
Siz gercek sorunu gormezden geliyorsunuz. Sizde de bu duzene dur diyecek yapi yok bana kalirsa. O zaman sikayet etmeyeceksiniz.

7/24 mesaisi olan bir iş
yürek mi yediniz?

Aklimdan gecenler..
Adam aileye bagimli ve ilk karisini harcamis. Konu sahibi seviyor, ama esinin sevdiginu zerre zannetmiyorum

7/24 mesaisi olan bir iş
yürek mi yediniz?

konuşuldu tabiki ama her konuşulan gerçekleşmedi maalesef ondan kaynaklı sorunlar yaşanıyor

eşimin sevgisinden asla şüphe duymadım sevgi konusunda en ufak bir problemim yok
Size sevgisini tam olarak nasıl gösteriyor ben merak ettim? Mesela ev işlerinde falan yardımcı mı ? 8 aydır başbaşa bi etkinlik yapmak için ne gibi çabası oldu ?

eşimin sevgisinden asla şüphe duymadım sevgi konusunda en ufak bir problemim yok

Nasil yok? Sevmek ilk önce saygidan gecer. Korumaktan gecer. Benim.burda gördügüm adam kendini sömürtüyor ve sizi de buna ortak etmis. Kendi hür yasayamadigi gibi, sizi de buna ortak etmis, üstüne evin gecimini size yikmis, ama seviyor. Ok. Sevgi neydi

Konu sahibi üzgünüm biliyorum eşinizi seviyorsunuz ancak bu iş adliyede biter.

Zira eşinizin babası evladını kendi kölesi olarak görüyor, eşiniz de efendisi olarak. Köle diyorum zira kasiyerde çalışsa en azından asgari ücret alırdı o da yok.

Babası tek kelimeyle evlatlıktan siler, hele ki mirastan uzaklaştırsa eşiniz aç kalırım diye biat ediyor. Kendi gelirini kazanma çabası yok.

Babası eşini boşayacaksın dese siz dakikasında satar.
Sevgi hikayelerini geçelim.

Bırakın baba oğul takılsınlar babası cebine çocuk gibi harçlığını koyar, merak etmeyin. Efendiler kölesini besler.

Böyle bir evliliği sürdürmek için çıldırmış olmalısınız diye düşünüyorum. Asgari ücretli kocadan boşanırken devlet iki kuruş çocuk nafakası bağlatır sizin çocuğunuza hiçbir şey gelmeyecek. Babası köle düzenini sevam ettirsin diye bir de ev masraflarını veriyorsunuz inanılmaz bir durum.

Size sevgisini tam olarak nasıl gösteriyor ben merak ettim? Mesela ev işlerinde falan yardımcı mı ? 8 aydır başbaşa bi etkinlik yapmak için ne gibi çabası ol
yaptık tabiki ama sadece başbaşa bişeyler yapmak sevgi belirtisi değildir tek başına evet ortada yapılan yanlış şeyler var kabul ediyorum ama eşimin babasını görseniz normal bir insan değil o babaya bakıyorumda o evdeki çocuklar psikoloji olarak iyi dayanmışlar ben olsam o evde o kadar kalamazdım

Zira eşinizin babası evladını kendi kölesi olarak görüyor, eşiniz de efendisi olarak. Köle diyorum zira kasiyerde çalışsa en azından asgari ücret alırdı o da yok.

Babası tek kelimeyle evlatlıktan siler, hele ki mirastan uzaklaştırsa eşiniz aç kalırım diye biat ediyor. Kendi gelirini kazanma çabası yok.

Bırakın baba oğul takılsınlar babası cebine çocuk gibi harçlığını koyar, merak etmeyin. Efendiler kölesini besler.

Böyle bir evliliği sürdürmek için çıldırmış olmalısınız diye düşünüyorum. Asgari ücretli kocadan boşanırken devlet iki kuruş çocuk nafakası bağlatır sizin çocuğunuza hiçbir şey gelmeyecek. Babası köle düzenini sevam ettirsin diye bir de ev masraflarını veriyorsunuz inanılmaz bir durum.
Asgari ücret 11.400 oldu. Asgari ücret bey diyeceksiniz artık! :KK53:
Şaka bir yana 11 bin alsa babasından hiç fena olmaz. Ama adam 200-300 lirayı vermiyormuş. O iş zor.

öyle bir durumda mecbur verecek vermezse kıyameti koparırım diyor

Siz de inandiniz mi? Kiyameti koparacak adam su an bu kadar sessiz kalmaz.

10 yıl emek verdiğim işimden 3 ay önce tazminatı bırakarak istifa ettim. Ohh sefam olsun. Eşiniz oturduğunuz evi tazminat sayıp ayrılabilir emeğini almış. Tamam bitti.

Aaa cok sasirdim, sizi bakici konularindan hatirliyorum. Bebege bakmak icin mi istifa ettiniz?

siz çalışmasanız ne yiyip içecektinix bir erkek olarak bunu onun düşünmesi gerekiyor mesela sigara içiyorsa parasını sizden mi istiyor? Bir pantolon alacaksa sizden mi istiyor?bence erkek için gurur kırıcı olmalı kadın içinde soğutucu.
Kadınlar maalesef duygusal yaklaşıyoruz sevince anaç duyguyla elimizden geleni yapıyoruz ama lütfen biraz ipleri elinize alın . Yarın çocuk olsa siz doğum izninde nr olacak okulu bezi maması giysisi hep para , babası bu durumda size 2 3 bin verir kıt kanat yaşarsınıx ama böyle olmaz.
Daha yeni evlisiniz bi yere gezmek için plan yapın.
Benim yakın arkadaşım böyle ailesyle ortaktı diger kardeşler çalışmıyor sadece enişte çalışıyor ama para tüm kardeşlere eşit veriliyordu. Digerleri tatilde gezmede bunun kocası sabahın körü gidiyordu işe ve haftalık veriyordu babası . Arkadaşım kavga ede ede biraz gözünü açtı ama düzelmedi en son ayrılacakken hamile kaldı cidden bunu erkekler bilerek yapıyor heralde kendine bağlamak içine. Şimdi arkadaşım kocasını haftasınu işe yollamıyor çalışma saatlerini düzeltti bebeğin masraflarını kp den aldı umarım sonrası düzelir

eşim bugün babasından ayrılsa çok daha iyi yerleri gelir belki babası kadar olamaz ama çok çalışkan çok disiplinli işini çok düzgün takip eden biri ben o kadar diyorum benim malda pulda gözüm yok ikimiz çalışırız geçiniriz diyorum ama eşim yanaşmıyor emeklerim var çok heba olmasın diyor babasıyla çokta geçinen biri değil aslında hergün şikayet ediyor yanımda

Babası eşini boşayacaksın dese eşiniz kolunuzdan tutup adliye kapısına öyle bir koşar ki şok geçirirsiniz.

Öncelikler net. Şunu diyebiliyorsanız evliliğe devam edin:

“Ben matmazel09 olarak eşimin babasına koşulsuz biat edeceğime, herhangi bir gelir talebinde bulunmayacağıma, evin masraflarımın çocuk dahil olmak üzerinde tarafımca karşılanacağına, boşanma durumunda herhangi bir mal veya çocuk nafakası talep etmeyeceğime ant içerim”

Eşiniz şartlarını gayet net olarak koymuş, daha ne desin?
Karar sizin.

eşim bugün babasından ayrılsa çok daha iyi yerleri gelir belki babası kadar olamaz ama çok çalışkan çok disiplinli işini çok düzgün takip eden biri ben o kadar diyorum benim malda pulda gözüm yok ikimiz çalışırız geçiniriz diyorum ama eşim yanaşmıyor emeklerim var çok heba olmasın diyor babasıyla çokta geçinen biri değil aslında hergün şikayet ediyor yanımda

Ben de onu diyorum.

Eşiniz babası uygun görmeden başka işe de geçemez.

Zira babasının elinde miras kozu var, eşiniz biliyor ki başka işe geçse babası bir kalemde siler atar. “Emeklerim heba olmasın” ın karşılığı bu.

Hergün şikayet eder ama adım atamaz.

Babası 90 yaşında olur dayanırım dersiniz bilemem ama eşiniz son derece dürüst kartlarını açık oynamış. Burada önemli olan sizin dediklerini dinliyor olmanız.

60 yaşındaysa bir 15-20 yıl bu durumu göze alacaksınız, kabul ediyorsanız bu sizin kararınız.

Normalde aile işlerinde gelir dağıtılır oturup 300 tl verilmez, babası bu kadar az vermeye cüret ediyorsa ne kadar güçlü olduğunu bildiğinden.

Back
X