- 21 Mart 2011
- 30.279
- 64.505
- 798
günaydın hatunlar hiç özlememişiniz beni sankim. dün çok fenalardaydım bi geçmiş yapıyım geliyorum.
hımm nasıl bişimiş o bahset bakayımkızlar ben iyice düşündüm bı sıvı diyetiyle aç kalırım ben :) birde artık sağlıklı beslenmek istiyorum acelem yok sonuçta şu 5 lik diyet bu hafta bitince sağlıklı bir diyetle devam edeceğim. kalori ihtiyacıma göre bir diyet buldum çok beğendim ayda 6 kg veriliyormuş. sıvı diyeti benim midem içinde uygun değil zaten bir ara sağlıklı besleniyordum midemde ki rahatsızlıkta gitmişti.
ay ben pek bi merak ettim bunu yaa. 4 kilo güzelmiş. detoks amaçlı bile yapılabilir.istesen akşam çorba içebilirsin sıvı sınırsız canım ben şimdi 50 sayfayıda okudum özetliyim sana mesela bir öğün püre yada mama kıvamı olacak fırına at patlıcanı közle yoğurtla ye yada cacık yap ye yada ne biliyim havucu rendelele az su ekle teflonda kısık ateşte pişir sarımsaklı yoğurtla ye labne sadece örnek benim en çok hoşuma giden tuzsuz ayran sınırsız bana çok iyi geliyo şişiriyo iyice mideyi
yapanlar denemiş salatalık ve maydanozu katı meyve sıkacağında yapmışlar şahane olmuş bide metabolizmayıda hızlandırıyo ben denicem bi haftada 4 kilo verenler olmuş
ayrıca bu konuyu açan kız afrikada işi gereği bi seminerde 6 doktorla tanışmış bu diyetini sormuş sağlıklımı diye tüm doktorlar onay vermiş çok güzel çok sağlııklı diye ayrıca kas kaybınıda anlatmış şimdi kaslarımızın üzerin kilo alınca yağ ile kaplandığı için kilo verirken önce ödem sonra yağdan kilo veriyomuşuz doktor anlatmış kıza kas erimesi aşırı susuzluk halinde olurmuş bi tek
ben planımı yaptım mesela şeftali ve kapuzu sıkıp biraz sulandırıcam sebze çorbası içicem mevsim meyvesinden sıkıp tüketin diyo çorbada sınırsız kendime bi menü hazırlıcam bugün menü olayınca benim beyindeki devreler yanıyo bütün bişey yemeyi unutup sonra gece karbonhidrata yükleniyorum
maşallah canım sen çok güzel gidiyorsun. bu hafta 1. geliceksin gibi.Kızlar ben kuşumu yıkadım duşumu aldım hazırlandım Anneme geçiyorumakşam yemeğinden sonra dönerim sanırım diyeti bozmadan günü tamamlarız inşallah
Belki biraz parka çıkarız Annemlede kuşum eğlenir bende yürümüş olurum
Hepinizi kocaman öpüyorum
Ohhh ohhh hepimiz gayet güzel gidiyoruz sanırım ( gerçi ben 5de 5 yapmıyorum :) ) inşallah çok güzel bir bildirim günü olacak cuma günü
haftaya bende deneyebilirim. özünü öğreneyimdeEn hoşuma giden taraf sıvının sınırsız olması ama benim meyve sıkacağım yok
şimdi alamam maddi durum yok nnasıl yapabilirim acaba yoksarendwlesem olmaz sevdim diyeti 1 hafta yapabilirim
çok güzel görünüyorBugün en sonunda Sarp’a da bu muzlu-çilekli dondurmayı servis edince anladım ki yeni beslenme düzenim herkese iyi geliyor. Bakış açımızı değiştirdi. Sebzeleri zorunluluktan yediğimiz; meyveleri de atıştırma olarak gördüğümüz günler geride kaldı. Her birinden zevk alıyoruz. Her birinin şifalı olduğuna inanıyoruz.
Benim derdim Koray aslında. Ben ne kadar beynini yıkamaya çalışırsam çalışayım onun aklı hala marketteki paketli dondurmalarda. Benim ballı, şekersiz ve bence muhteşem dondurmalarımdan istediği keyfi alamıyor. ¨Sevmeye çalışıyorum ama yetmiyor¨ diyor :)
Madem öyle son kozumu oynayacağım, dedim ve şeker kaynağı olarak muz kullanmaya karar verdim. Facebook’ta zaten devamlı videolar paylaşılıyor muz-Nutella, muz-Oreo dondurma diye. Ben yine inat ettim şekersiz olacaktı. Muz ve çilek kullanacağım dedim. Muzları dilimleyip akşamdan buzdolabı poşetine koyup buzluğa attım. Çilekleri de yıkadım, çok iri olanları ikiye böldüm ve yine buzluğa attım.
Ertesi gün, öğlen yemeğinden sonra donmuş meyvelerimi blender/rondodan geçirdim. Sonra biraz da spatulayla iyice karıştırdım. Buyrun çilekli dondurmanız, dedim.
Sarp ısrarla sordu:
– Şeker ne kadar var?
– Yok ki.
– Ananas mı koydun?
– Hayır. Sadece muz ve çilek.
– Biraz daha var mı?
Bu arada Koray gerçekten çok beğendi. Anne sen bundan hep yap dedi.
Malzemeler:
İki muz (donmuş)
Bir bardak çilek (donmuş)
İlk yaptığımda biraz fazla vakit geçirdiğim için soğuması için buzluğa attım yarım saat kadar ama daha sonraki seferlerde elimi çabuk tutup servis ettim. Verdiğim malzemelerle biz dört kişi için büyük birer top dondurma oldu. Meyveyi değiştirmek sizin elinizde. Frambuazla çok güzel oluyormuş :)
kızalr uzun zamandır bloğunu ve instagramını takip ettiğim biri var bakın nasıl sağlıklı ve güzel bi tarif paylaşmış
gülşenim bu bizim sıvı diyetine uyuyo
benimde buzlukta vişnem var. deneyim bakayımkızalr ben yukardaki tarifi meyve gününde çilek vişne ve şeftali ile denicem
canım dikkat et.Kizlar ben 5lik diyeti birakmayi düşünüyorum mide rahatsizligim var bugün cok fazla agridi. Basa cikamadim bende daha sağlıklı beslenmem şart yaa agridan birseyde yiyemedim zaten ilacimda ac karnına iciliyordu ben tok ictim agriyinca.
Kusura bakmayin kizlar esimde kizdi dogru düzgün beslen dedi
hadi hadi o beyin açlığı takılma sen yaparsın.Kızlar gün boyu 5 orta patates yedim birsürü sıvı aldım inşallah cumaya çok güzel olacak yarın için evde domates salatalık patlıcan kırmızı biber yeşil fasulye var ççok şükür yeter de artar bile Ayy akşama abimleri çağırdım tabi çiğ köfte ve çikolata soslu kek yaptım olursa dondurma ve Şerbetli tatlı almışlar tabi yemedim onlar bunları yerken tabağıma patates koyup çayın yanında yedim gururluyum mutluyum som bir tanecik patates kalmıştı bende şimdi onu yedim gözüm doymuyor malesef sizler Nasılsıniz
ay ben bu hafta çok azmı gelmişim ne
afiyet olsun güzel görünüyorGünaydın herkese dun ugrayamadim ama dünkü menumu hemen yazıp kacayim internet paketim daha fazlasına dayanamayacak neyseki yarın yenileniyor
Sabah
2 tatlı kaşığı süzme yoğurt
2 dilim peynir
2 adet sade form bisküvi
Öğlen
Mısır gevrekli aktivya
Ara
3 adet sade form bisküvi
Ayran
Akşam
Piyaz
oo maşallah banuş maşallahCanım inanmayacaksın ama İsveçe başlamadan önce yani geçen çarşamba tartıda 106yı görünce zaten godozlama İsveçe atladımBugün 7.ci gün ve ben 103.2yi gördüm sabah tartıda
Cumadan bu yana 500 gr gitti ki 1 gün de hafif dışına çıktım
Cumaya kadar yine en azından bir 500 daha gider hatta biraz fazlası bile olabilir
Aslında spor yapabilseydim daha iyi sonuç alırdım eminim ama bu ara paso dışardayım zaten birde benim diyorum ya hep bünye cins spor yaptığım an ertesi gün artı görüyorum nedense
Bir haftada 3 kg bence gayet güzel bir rakam sonuçta bünye sindire sindire veriyor ve demekki ödemde yokmuş ki uçuk bir rakam gitmediüstelik ben bunu çok uzun sürede uygulayabilirim hiç rahatsız etmiyor beni
Sanada Günaydın canım
Harikasın canım Ellerine ve emeğine sağlık
Bu arada canım Duru ve Merveyi liste dışı bırakıyoruzÜzgünüm ama geçen hafta uyardığım halde hiç bir paylaşımları olmadı ve takım kurallarına uymayanları listeye dahil edemeyiz sonuçta burası diğer topikler gibi değil ve herkes elinden geldiğince uymak zorunda ( tabiki esnetme yapabiliriz ama hiç bir açıklama yapılmayınca da sıkıntı )
Ohhhh sefan olsun canımBugünün tadını çıkar canım
iyiyim canım.Sanada günaydın canım
Aaaa aşk olsun olurmu hiç öyle şey yazmasakta hep aklımız burada
Dünden beri nasıl olduniyisin dimi
ay dün girip yazamadım yaa :)
pazar günü küçük ishal oldu o da pişiğe çevirdi. sabaha kadar ağladı. pazar sabah 5 kere üst üste kaka yapınca çocuğu aldım acile gittim. hastaneye gelince kimliği almayı unuttuğumu fark etim allahtan sorun çıkarmadılar. enterit dedi dr. eğer kusma olur ağızdan beslenemezse al getir serum takalım dedi. iyi dedim. uykusuzum nasıl.
eşimi aradım ben annenlere geçiyorum sizden hazırlanın gelin. büyükte yeni uyanmış. markete girdim muz filan aldım. çocuğun seveceği şeyleri aldımki yesin eksiklik oluşmasın diye. kayınvaldemlere götürmeyede bişeyler aldım elim boş gitmeyim diye. neyse ben oraya gittim küçükte uykusuzluktan ölüyor ama pişikten ve ishalden uyuyamıyor.
pazar günü bide 5te5 yapacaktım diyorum aklımdan :)
kayınvaldem patates kızartması ve sucuk pişirmişti. midemden dolayı sucuk yiyemedim 3-4 tane patates yedim. çocuk biraz rahatlayınca gittim yattım. 3 gibi kalktım baktım patatesli mantı yapmışlar. midem çok kötüydü yemedim. 1 bütün muz yeim 5 gibi. akşamda küçük görümcem bize geldi. çerez filan koydum onlardan aldım 1-2 lokma. öyle geçti günüm anlıyacağınız.
çok şükür iyi şimdi pişik sorunumuz var sadece. inşallah en kısa süre de geçerde rahat eder yavrum.Çok geçmiş olsun canım demek benim yakışıklım hasta mı olmuş Allah acil şifalar versin şimdi nasıl oldu düzelme oldu mu biraz
canım şu sıvı diyetine baktım bende. bayanın biri senin gibi takılmış kalmış. detoks amaçlı yapmış bu sıvı diyetini. 2 günde 2 kilo gitmiş. bünyesini aktif etmek için kullanmış. hemen aklıma sen geldin benimdeKızlar Günaydın yeni uyandım sayılır koca bir tepsiye patlıcan domates biber koyup fırına attım buraya damladım hemen malesef patates gününde 400 gitmiş sabah rakamı görünce motivem bozuldu ama şunu düşündüm hergün 400 gitse 5 günde 2 kilo eder ben zaten 2 ayı geçkin gram veremedim onun için çok iyi bir rakam inşallah düşündüğüm gibi olur sizler naptınız bakim
canım şu sıvı diyetine baktım bende. bayanın biri senin gibi takılmış kalmış. detoks amaçlı yapmış bu sıvı diyetini. 2 günde 2 kilo gitmiş. bünyesini aktif etmek için kullanmış. hemen aklıma sen geldin benimde
Çok gećmiş olsun canım.ay dün girip yazamadım yaa :)
pazar günü küçük ishal oldu o da pişiğe çevirdi. sabaha kadar ağladı. pazar sabah 5 kere üst üste kaka yapınca çocuğu aldım acile gittim. hastaneye gelince kimliği almayı unuttuğumu fark etim allahtan sorun çıkarmadılar. enterit dedi dr. eğer kusma olur ağızdan beslenemezse al getir serum takalım dedi. iyi dedim. uykusuzum nasıl.
eşimi aradım ben annenlere geçiyorum sizden hazırlanın gelin. büyükte yeni uyanmış. markete girdim muz filan aldım. çocuğun seveceği şeyleri aldımki yesin eksiklik oluşmasın diye. kayınvaldemlere götürmeyede bişeyler aldım elim boş gitmeyim diye. neyse ben oraya gittim küçükte uykusuzluktan ölüyor ama pişikten ve ishalden uyuyamıyor.
kayınvaldem patates kızartması ve sucuk pişirmişti. midemden dolayı sucuk yiyemedim 3-4 tane patates yedim. çocuk biraz rahatlayınca gittim yattım. 3 gibi kalktım baktım patatesli mantı yapmışlar. midem çok kötüydü yemedim. 1 bütün muz yeim 5 gibi. akşamda küçük görümcem bize geldi. çerez filan koydum onlardan aldım 1-2 lokma. öyle geçti günüm anlıyacağınız.
Canım geçmiş olsun allahım acil şifalar versin kuzuyaay dün girip yazamadım yaa :)
Mantarmı o g7lşencim.afiyet olsun.Eki Görüntüle 1614686 Hep si ni ben yiiii ceeeeeeem hı ha haha haaaa
Mantarmı o g7lşencim.afiyet olsun.
Canim gecmis olsun ..türkiyede müller varmi bilmiyorum ama orda bi krem var cabucak düzeliyo cilteki pisik ve tahris ilk sürüldügünde bile cok faydasi oluyo bebek rahatliyo...adi zinksalbe dentinox..türkcesi cinkokremi olmasi lazimçok şükür iyi şimdi pişik sorunumuz var sadece. inşallah en kısa süre de geçerde rahat eder yavrum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?