Benim şuan hiç dostum yok gülşen şimdilerde yeni yeni bi komşumla samimi olduk allah razı olsun çok iyi bi insan yaş farkımız biraz fazla ama yüreği o kadar temizki ama yinede eski dostalrımı aramıyo değilimkızlar uzun zamandır görüşmediğim bi arkadaşla görüştüm tatilde.yaşadıklarımı hayatımda olan bitenelri anlattım 5 yıldır görüşmüyoduk araya küslük kırgınlık değilde soğukluk girmişti ne güzelmiş uzun zaman görüşmediğin iyi bir arkadaşa içini dökmek.bi kafede oturduk hem anlattım bazen güldük bazen ağladık tevafuk onunla da perşembe arkadaşımın kına gecesine gitmiştim orda karşılaştık numaralarımızı aldık ne varsa eski arkadaşlık ve dostlarda var kızlar ben çalışma hayatıma 22 yaşında başladım ve o zamandan beri kendime yeni bir dost edinemedim dostlarım ortaokuldan ve üniversiteden
canım benim yazdıklarından anlayabiliyorum eşinle sorunlarınız olabilir geçmişte de olmuştur gelecekte de olacak bu kaçınılmaz yani evli olunca ne bileyim istersen kör kütük aşık olarak evlen tartışma sorunlar kaçınılmaz oluyo biz de 8 yıl flört edip evlendik lise 2 de başladık ve 1 yıl sadece aynı şehirdeydik diğer yıllar farklı üniversitelerde ve çalışma hayatında bulunduk çok yıprandık ama çok da sevdik şimdi bakıyorum da acaba bu kadar yıpranmaya gerek var mıydı ve emin ol senin dediğin gibi en çok kadınlar yıpranır neden bayanlar erken yaşlanır değil mi sadece çocuk doğurmaktan mı hayır birçok şeyi biz üstlendiğimiz için çünkü erkekler sorumlulukla fazla yaşayamıyorlar :)Benim şuan hiç dostum yok gülşen şimdilerde yeni yeni bi komşumla samimi olduk allah razı olsun çok iyi bi insan yaş farkımız biraz fazla ama yüreği o kadar temizki ama yinede eski dostalrımı aramıyo değilim
az önce yazdıklarınıda okudum arkadaşım ama yemek yemek beni mutsuz ediyo ondan medet umup yiyiorum ama yiyince dahada mutsuz oluyorum derdim kilo vermekte değil off aslında sanırım evlilik biraz zor şundan bi 6-7 sene öncesi herşey çok farklıydı ama o halimmi daha iyiydi yoksa şimdiki halimmi inan bilmiyorum kendimden çok ödün verdim hep benden gitti bişeyler ve artık yoruldum işin kötüsü şuan eşimle hiç bi problemimiz yok ama ben yeni bi yıl öncesi bi tartıya koydum hayatımı dönüp bakınca herşeye çok şaşırıyorum yaşarken anlamıyo insan
aslında şimdiki ilişkiler evlilikler böyle değil ben arkadaşlarımdan görüyorum hayatı ortaklaşa yaşoyolar sanırım bizim evlilikler biraz eskide kaldı yada erkekler arsındada çok az da olsa farklı olanları var bize denk gelmemiş malesef beni eşim yemek falan yapar ama biz en ufak bi konuda bile aynı fikirde değiliz ne yazıkki eskiden bu hoşuma giderdi ama aynı evin içine girince öyle pek hoşuna gitmiyo insanın annem hep diyodu ama kaşıklar tokuşmadan işin rengi belli olmaz karşındakine körkütük aşık olsanda ancak evlilikle tanırsın diye ben allah razı olsun memnunum eşimden ama biraz farklıyız sanırımcanım benim yazdıklarından anlayabiliyorum eşinle sorunlarınız olabilir geçmişte de olmuştur gelecekte de olacak bu kaçınılmaz yani evli olunca ne bileyim istersen kör kütük aşık olarak evlen tartışma sorunlar kaçınılmaz oluyo biz de 8 yıl flört edip evlendik lise 2 de başladık ve 1 yıl sadece aynı şehirdeydik diğer yıllar farklı üniversitelerde ve çalışma hayatında bulunduk çok yıprandık ama çok da sevdik şimdi bakıyorum da acaba bu kadar yıpranmaya gerek var mıydı ve emin ol senin dediğin gibi en çok kadınlar yıpranır neden bayanlar erken yaşlanır değil mi sadece çocuk doğurmaktan mı hayır birçok şeyi biz üstlendiğimiz için çünkü erkekler sorumlulukla fazla yaşayamıyorlar :)
bak ne güzel komşun da varmış madem yaş olarak senden büyük onun tecrübelerinden faydalanabilirsin eski dostlarınla da bağınızı koparmayın yüzyüze görüşemesenizde arada sırada telefonda görüşün emin o bile rahatlatıyo insanı çünkü eşler bir yere kadar canım biz istiyoruz ki bütün duygusal açlığımızı onlar doyursun ama erkekler bunu görmez ve onları değiştirmek yerine kendimizi değiştirip beklentilerimizi az tutmamız gerektiğine inanıyorum
abim bana evlenirken gülşen eşinden çok şey bekleme o zaman üzülürsün yıpranırsın demişti bende karşı çıkmıştım cahil aklımla aaaa olur mu abi biz severek evleniyoruz kaç yıldır birlikteyiz birbirimizi büüyüttük demiştim şimdi 5 yıllık evliyim ve abimin söylediği ne yazıkki doğru
biz de farklıyız canım mesela ben gezmeyi çok severim ve çılgınımdır bana hadi bilet aldım haftasonu şu şehre gidelim dese hiç düşünmeden tamam derim bunu bırak adamı yaz akşamları dondurma yemeye dışarı zor çıkarıyodum bin türlü söz söyleyip gerçekten aynı fikirde olmak aynı şeylerden zevk almak önemli dışarı çıktığımızda ise bende zevk almıyorum çünkü biliyorum beni üzmemek için zorla geldi oraya anlatabiliyo muyum canım bu da beni hem üzüyo hemde yıpratıyo tabii bu yalnızca bi örnek eşlerin ortak noktalarının fazla olması ve birlikte yapacağı şeylerden zevk alması hem aşkı tetikler hemde birlikteliği diye düşünüyorum paylaşımlar azaldıkça aşkı da tam yaşayamıyosun benim çevremde senin dediğin gibi pek fazla çift yok hepsi de benim gibi bende eşimi çok seviyorum ama birlikteliğimizin daha heyecanlı tutkulu arzulı falan dermişim olmasını isterimaslında şimdiki ilişkiler evlilikler böyle değil ben arkadaşlarımdan görüyorum hayatı ortaklaşa yaşoyolar sanırım bizim evlilikler biraz eskide kaldı yada erkekler arsındada çok az da olsa farklı olanları var bize denk gelmemiş malesef beni eşim yemek falan yapar ama biz en ufak bi konuda bile aynı fikirde değiliz ne yazıkki eskiden bu hoşuma giderdi ama aynı evin içine girince öyle pek hoşuna gitmiyo insanın annem hep diyodu ama kaşıklar tokuşmadan işin rengi belli olmaz karşındakine körkütük aşık olsanda ancak evlilikle tanırsın diye ben allah razı olsun memnunum eşimden ama biraz farklıyız sanırım
ayy gülşen aynı sorun bizdede var inan evlendiğimizden beri dışarı çıktığımız sayı bi elin parmaklarını geçmez tatilde bile adam sadece uyumak yada odada tv izlemek istiyo sonra dışarı çıkıncada onun huzursuz olduğunu hissediyorum bu sefer burnumda geliyo resmen her gece yemekten sonra hor hor uyuyo ya bi kalk bi kahve bi çay içelim sohbet edelim yok nerdeee...bazen ben bişey anlatıyorum arada bi soru soruyorum dinlemediği için cevap bile veremiyo eğer uyanıksa zaten saçma sapan bi film bulup onu izliyo ama kendi ailesiyle ilgili bişey olsun canavar gibi sabah erkenden kalkar canavar kesilir gece yarılarına kadarbiz de farklıyız canım mesela ben gezmeyi çok severim ve çılgınımdır bana hadi bilet aldım haftasonu şu şehre gidelim dese hiç düşünmeden tamam derim bunu bırak adamı yaz akşamları dondurma yemeye dışarı zor çıkarıyodum bin türlü söz söyleyip gerçekten aynı fikirde olmak aynı şeylerden zevk almak önemli dışarı çıktığımızda ise bende zevk almıyorum çünkü biliyorum beni üzmemek için zorla geldi oraya anlatabiliyo muyum canım bu da beni hem üzüyo hemde yıpratıyo tabii bu yalnızca bi örnek eşlerin ortak noktalarının fazla olması ve birlikte yapacağı şeylerden zevk alması hem aşkı tetikler hemde birlikteliği diye düşünüyorum paylaşımlar azaldıkça aşkı da tam yaşayamıyosun benim çevremde senin dediğin gibi pek fazla çift yok hepsi de benim gibi bende eşimi çok seviyorum ama birlikteliğimizin daha heyecanlı tutkulu arzulı falan dermişim olmasını isterimSANA şunu söyleyim canım çocuk düşünüyosun ya tabii dünyadaki en önemli sevgi bence ama çocuk olunca biz birlikte karı koca olduğumuzu unutur olduk hep ona yöneldik eşimle bunu konuştum düzeltmeye çalışıyoruz
aynı sorunlar canım aslında biçok erkek böyle yani şuraya konu açsam eşim benimle ilgilenmiyo tv oyun evde oturuyo diye bütün kadınlar bizim eşlerimiz de öyle derler evliliği hiç böyle hayal etmemiştim tamam 7 24 eşinle vakit geçiremezsin ama ne bileyim bizim kadar düşünceli değiller biz onlardan azıcık düşünce bekliyoruz ailelerine gösterdikleri ilgiyi aslında ilk sana göstermesi lazım senin eşinde sanırım halkaları hala karıştırıyoayy gülşen aynı sorun bizdede var inan evlendiğimizden beri dışarı çıktığımız sayı bi elin parmaklarını geçmez tatilde bile adam sadece uyumak yada odada tv izlemek istiyo sonra dışarı çıkıncada onun huzursuz olduğunu hissediyorum bu sefer burnumda geliyo resmen her gece yemekten sonra hor hor uyuyo ya bi kalk bi kahve bi çay içelim sohbet edelim yok nerdeee...bazen ben bişey anlatıyorum arada bi soru soruyorum dinlemediği için cevap bile veremiyo eğer uyanıksa zaten saçma sapan bi film bulup onu izliyo ama kendi ailesiyle ilgili bişey olsun canavar gibi sabah erkenden kalkar canavar kesilir gece yarılarına kadar
bide mesela ben sehpa ve masamı boyatıp sandalyelerimi yenilemek istiyorum ya isteklerim hiç bitmiyomuş öyle dedi bana inan tv ünitesi masa sehpa zigonlar 8 sandalye hepsini 1900 tl ye aldık paramız çok yetmemişti o zaman daha iyisini almaya şidi değiştirmek isteyince ben kabahatli oluyorum
ya evlendiğin insan aynı evin içine girince değiştiyse tam bir baba modunda eski klasik erkeklere döndüyse dışarı çıktığınızda önceden kaçamak el ele tutuşurken şimdi hiç bir isteğinin olmamasıkızlaaar annemin bi lafı var hadi geri verelim aldığımız yere. hadi değiştirelim. daha kalitelisini daha iyisini bulabilecekmiyiz. ve severek evlendiğimiz için bi sorun oluncu hemen şunu getiriyoruz aklımıza. bu benim tercihim. başkalarının eşi evet ama beyleri kendi özelliklerinden dolayı seçmedikmi?
bizim sorunumuz bence fazla dizi film izlemek. hep o romantizme hayran olmak. hep eşlerimiz bişey yapsın istemek. eşin madem alttan alıyor sana düşen kendi kalbini yumuşatıp kendine onu neden sevdiğini hatırlatmak.
bende katılıyorum gülşene bi andan şort çorap kumada playstation a dönünce iş öyle kalp yumuşamıyo hatta kaskatı oluyo yavrum be hele bide çocuk olunca ne yapacak inanın onu çok merak ediyorumya evlendiğin insan aynı evin içine girince değiştiyse tam bir baba modunda eski klasik erkeklere döndüyse dışarı çıktığınızda önceden kaçamak el ele tutuşurken şimdi hiç bir isteğinin olmaması
sonra diyorum ben bu adama mı aşık oldum evet hala aşığım ama aşk yetmiyor be hatice kuru kuru ya aşk göstermeden olur mu istediğin kadar kalbi yumuşatmaya çalış....
yine soruyorum canım. iade şansın varmı? değiştirebilirmisin. buları erkeklere anlatsan sana cevabı şu olur. sana rahat batıyor. takacak bişey bulamadın vs vs. git komşunla arkadaşınla 2 dedikodu yap geçer sıkıntın. canım çok sevdiğim bir arkadaşımı eşi dövdü aldattı 3 çocuğu var...bırakıp gidemiyorda. bide bunları görmek gerek.ya evlendiğin insan aynı evin içine girince değiştiyse tam bir baba modunda eski klasik erkeklere döndüyse dışarı çıktığınızda önceden kaçamak el ele tutuşurken şimdi hiç bir isteğinin olmaması
sonra diyorum ben bu adama mı aşık oldum evet hala aşığım ama aşk yetmiyor be hatice kuru kuru ya aşk göstermeden olur mu istediğin kadar kalbi yumuşatmaya çalış....
valla gülşen o zaman boşmak lazım tekrar sevgili oluruzaynı sorunlar canım aslında biçok erkek böyle yani şuraya konu açsam eşim benimle ilgilenmiyo tv oyun evde oturuyo diye bütün kadınlar bizim eşlerimiz de öyle derler evliliği hiç böyle hayal etmemiştim tamam 7 24 eşinle vakit geçiremezsin ama ne bileyim bizim kadar düşünceli değiller biz onlardan azıcık düşünce bekliyoruz ailelerine gösterdikleri ilgiyi aslında ilk sana göstermesi lazım senin eşinde sanırım halkaları hala karıştırıyo
eşimin dedesi biz ilk evlendiğimizde ibrahim e oğlum bak artık evlendin ilk halka sen ve eşin olacak tabii çocuğunuz olursa birde o
ikinci halka senin ailen
3.halka eşinin ailesi
ama sen bu halkaları birbirine karıştırırsan hem mutlu olmaz hemde mutlu edemezsin eşini demişti şimdi anlıyorum dede ne kadar doğru söylemiş biz 5 yıllık evliliğimizde eşim yeni yeni halkaları ayırmaya başladı diyebilirim ama tam değil tabi ve benim çabalarımla hepsi sonra düşünüyorum neden bu kadar bunları düşünen ben oluyorum yıpranan ben ona yol göstermesi gereken ben ?
cevabını hala bulamadım ama şunu biliyorum bu yalnızca kadını yıpratır ve kötü sonuçlara doğru ilerler.zaten dikkat et çoğu boşanma eşlerin uyumsuzluğundan yıllar sonra gerçekleşir Allah göstermesin kimse ayrılmak istemez tabi ama eşlerin bir an önce kendine gelmesi lazım yani canım yalnız değilsinb birçok evli kadın bizim gibi severek evlenip aynı evin içine girince flört ettiği günler gibi yaşayamıyo
kız acaba o zaman adamlar bizden istediğini alamıyodu şimdi ellerinin altındayız her an sahip olabilirler bunun için mi boşladılar kız bizi
valla hasta oldum ben kendime baktım sadece doktora götüriyimmi diye sordu mesela 3 haftadır tiroidimi ölçtürmem lazım işe giderken iki dakika bi kan veriyim sonra ben bi gün doktora kendim giderim diyorum hatırlamıyo bile ama sorsan oyunları ezbere biliyoöyle demeyin hiçmi hasta olmadınız. hiçmi bakmadı size. çocuğa ben bakayım yada şu işi ben yapayım sen dinlen demedimi? hadi kızlar yaa. benim eşimin bizden başka aktivitesi yoktur. arada bir bensiz annesine gider. bende kıskanırım. e gitmesinmi? bizden kaynaklı kabul edin.
Kdime izin versem çok yicem sanırım banum napıcam bilmiyorum bugün güya sebze günüm sabah bi havuç yedim öğlen salata söylicem ama canım çorba ve ekmek istiyo akşam yemem bişey dayanabilirsem tabi offff noldu bana böyle gerçekten bi şok diyet bulalaım sen bulursun banum nolur yardım et bana
kızlar uzun zamandır görüşmediğim bi arkadaşla görüştüm tatilde.yaşadıklarımı hayatımda olan bitenelri anlattım 5 yıldır görüşmüyoduk araya küslük kırgınlık değilde soğukluk girmişti ne güzelmiş uzun zaman görüşmediğin iyi bir arkadaşa içini dökmek.bi kafede oturduk hem anlattım bazen güldük bazen ağladık tevafuk onunla da perşembe arkadaşımın kına gecesine gitmiştim orda karşılaştık numaralarımızı aldık ne varsa eski arkadaşlık ve dostlarda var kızlar ben çalışma hayatıma 22 yaşında başladım ve o zamandan beri kendime yeni bir dost edinemedim dostlarım ortaokuldan ve üniversiteden
kızlaaar annemin bi lafı var hadi geri verelim aldığımız yere. hadi değiştirelim. daha kalitelisini daha iyisini bulabilecekmiyiz. ve severek evlendiğimiz için bi sorun oluncu hemen şunu getiriyoruz aklımıza. bu benim tercihim. başkalarının eşi evet ama beyleri kendi özelliklerinden dolayı seçmedikmi?
bizim sorunumuz bence fazla dizi film izlemek. hep o romantizme hayran olmak. hep eşlerimiz bişey yapsın istemek. eşin madem alttan alıyor sana düşen kendi kalbini yumuşatıp kendine onu neden sevdiğini hatırlatmak.
bende katılıyorum gülşene bi andan şort çorap kumada playstation a dönünce iş öyle kalp yumuşamıyo hatta kaskatı oluyo yavrum be hele bide çocuk olunca ne yapacak inanın onu çok merak ediyorumadamın içinde yatır var valla doğuma gelemez uyumaktan yada oyun oynamaktan
valla hasta oldum ben kendime baktım sadece doktora götüriyimmi diye sordu mesela 3 haftadır tiroidimi ölçtürmem lazım işe giderken iki dakika bi kan veriyim sonra ben bi gün doktora kendim giderim diyorum hatırlamıyo bile ama sorsan oyunları ezbere biliyo
kızlar acaba hep birlikte lahana çorbası diyetimi yapsak
hastanelik mi oldun kız korktum şimdiAyyy lahana çorbası mııııiçeriğine bağlı benim açımdan çünkü cidden bir keresinde çok karışık birşeydi yaptığım lahana çorbası ve hastanelik olmuştum
Heee ben şimdi sen söyleyince aklıma geldi aslında her sabah en azından 2 yaprak haşlayıp suyunuda içebilirizdün Annem sarmasını yaparken haşladığı suyu ziyan olmasın diye ılık içmiş yatana kadar tuvalete taşındım diyor
hastanelik mi oldun kız korktum şimdiben onun suyunu içememki banum midem bulanır ayyy bi sigara olsada pöfürdetsem smile dan canı sigara çeken biri oldum sonunda
ay banum valla bu depresyonlu halimde bile beni güldürdünValla benim yaptığım Lahana çorbasının içinde yok yoktuenginar, kabak, kereviz, soğan, maydanoz, biber, patates, lahana, karabiber, pulbiber ve belkide aklıma gelmeyen başka şeylerde vardı hani daha sade bir tarif olsa belki karaciğerim yorulmazdı
Lahana suyuna limon sıkılıp içilebilir bence
Kız hep Annem için söylediğim bir cümle varTaşdan yumuşak olan herşeyi yersin diye
Kız brokoli haşlar suyunu içerkarnabahar haşlar suyunu içer yoğurt yapar suyunu içer atıyorum mantımı yaptı haşlama suyunu ertesi gün gider çorba yapar
Hatta babam bazen hep der kim bilir neyin suyundan yaptı yine bunu diyebir keresinde de tatlı yapmıştı ( muhallebi tarzı ) öncesinde de kabak tatlısı yapmıştı babamda anında kıllandı len bu muhallebiyi yaptığına göre kesin içinde önceki kabak tatlısının suyu da vardır kesin diye hakikatende öyle yapmış gülmeye başlayınca anladık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?