Ramazanın ilk gününe kadar olan hedeflerimiz;
Oynakbasi34 ----------------110.9 -------------------Hedef 99 kg
Azmin zaferi -----------------71.6 --------------------Hedef 65 kg
türkmenkizi86 ---------------88.9------------------- Hedef 84 kg
Alya39-------------------------70.5--------------------Hedef 67 kg
serenalar---------------------- --------------------Hedef 74 kg
Huzurvemavi ------------------89.1---------------hedef 86 kg
Ela_hsn ------------------94.6---------------hedef 89 kg
Selam Kızlar,
ne çok mesaj birikmiş. sabahtan beri onları okuyorum:) bu hafta benim için daha sakin olcak gibi. inşallah menülerimi de yazmaya başlayacağım tekrar. zaten bebiş yeterince vaktimi alıyor. bir de dayımın durumundan dolayı gelen giden bol oldu. biz de pek evde değildik. böyle karışık bi hafta yaşadık. neyse ki iyi haberler aldık. vücudun başka bir yerinde yokmuş. kemoterapiye başlanacak. doktorlar umutlu konuşuyor. rabbim tüm hastalara da dayıma da şifa versin.
kızlar allah kolaylık versin. bizim daha çok zamanımız var o günlere ama ablamdan gördüğüm kadarıyla yazayım size. kendisi psikolog. bana çok yardımcı oluyor sağolsun. önce zihnen hazırlamak gerekiyor bebişleri. yani bir kaç hafta karşılıklı konuşarak hikayeler anlatarak nasıl olacağından bahsedilebilir. o zman süreç daha kolay oluyor. bunun için bi kaç hafta vermek lazım. gece eğitimi hemen olmuyor. önce gündüz oturtuluyor. bir de eğitime başlamak için üç yaş yani 36 aya kadar izin var. kesinlikle kızıp bağırmadan eğitim vermek gerekiyor ama çok gevşek bir eğitim de sakıncalı imiş. bir de mahremiyeti öğretmek adına tuvalet eğitiminin tuvalette verilmesi gerekiyor imiş. bunun için tuvaleti süslemek olabilir mesela. bir de çocuklar kakalarından ayrılmak istemiyorlar :) lazımlığa yapılan kakaları tuvalete dökerken hikayeler anlatılabilir. misal şimdi hadi bu kakayı ailesiyle buluşturalım ya da hadi büyük denizlere gidip maceralar yaşamasına izin verelim gibi. ay çok fena bir muhabbet oldu ama napalım hayatın gerçekleri:)
Canım hiç duymamıştım böyle bir rahatsızlık. allah şifa versin. seni zorlayan bir yanı var mı?
Bana da oluyor aynısı bazen. ben de bi tek bana mı oluyor diyordum bak içim rahatladı
Kaptanımoynakbasi34 ben de ekledim kendimi. hadi bakalım hayırlısı. 89.9 da olsa şöyle seksenli rakamları bir görsem hayırlısı ile
Gece biraz daha geç oluyor. yani gündüz çiş eğitimini tamamlamış bir cocuk bile gece bez bağlamaya devam edebilir. bağlamazsan alışmaz gibi yorumlar da var ama bu konuda çocuğa göre şekil almak lazım bence. tamamen kuru kalkana kadar bez bağlanmaya devam ediliyor. yoksa çok zahmetli bir sürece dönüşebiliyor. ama ben yine de bi tekrar sorup sana yazarım canım.Aslinda bende cok hazir degilim mahalle baskisi var uzerimde. Birde benimki cis yapcam diye tutturdu son zamanlarda. Aldigim lazimlik onu rahatsiz etti. Onunla devam etmeyeceğim. Esimde ilgili bu konuda. Arada beni cildirtacak yorumlar yapsa da. Tam hazırlıgımı yapip tekrar baslayacagim. Birde acaba gece bezi keseyim mi yoksa gece daha sonra mi baslanmali. Degisik yorumlar var bu konuda. Bilgin var mı?
Dijital tartilar deli ediyor zaten ben bir ara pillerini degistirmistimAnnemde bize gelince mutlaka tartılır. Oglum da gordugu her fırsatta üzerine cikiyor zayiflamis olabilir pilleri.
inşallah canım yaGörürsün canım ben inaniyorum.
inşallah canım ya
Bu arada sordum tuvalet eğitimiyle ilgili sorunu. 2,5 3 yaş civarı eğitim kazandırılıyormuş. erkeklerde başlamak için 3 yaşa kadar müsaade varmış. kızlar biraz daha erken oluyormuş ama yine 2,5 yaş üstü en ideal. gece bezi kesme olayında da 5 yaşa kadar müsaade varmış. yani gece kendisi kuru kalkana kadar bağlamaya devam edebilirsin. 5 yaştan sonra hala devam ediyorsa o gece işemesi anlamına geliyormuş. inşallah soruna cevap olmuştur ve inşallah kolaylıkla atlatırsınız canım.
allah kolaylık versin canım ya. beterinden saklasın diyelim. inşallah şifa bulursun.Ela_hsn canım Sağol vücuda zararı böbrek kanallarinin genişlemesi mesane büyüklüğü
Kanda kreatinin düşüklüğü idrar değerlerinin düşüklüğü Rabbim bütün hastalara şifa versin
Günaydın herkese :)
Bugün yeniden diyete başlıyorum varsayıyorum kendimi. Bu son başlayışım. Bu kez olacak inanıyorum. Belki bu hafta tartıda farklı birsey görmeyeceğim ama olsun... Mayıs ayı güzel bitecek insallah...
Günaydın herkese :)
Bugün yeniden diyete başlıyorum varsayıyorum kendimi. Bu son başlayışım. Bu kez olacak inanıyorum. Belki bu hafta tartıda farklı birsey görmeyeceğim ama olsun... Mayıs ayı güzel bitecek insallah...
Günaydın
1 ay rapordan sonra ise gitmek pek çekici gelmiyor :)
Banucum ramazana kadar hedeflediğimiz kiloya ne yazSam bilemedim. Bu ayın sonu ramazan sanirim. 98 diyeyim ben de.. :)
Gunaydin hayirli sabahlar kizlar
Kalorisiz bol eksili haftalar olsun ...
ben kızıma aynı anda başlamıştım bundada aynı anda kestim alıştırma kilotları var onlardan kullanabilirsin dışarı çıkarken ve yatırırken nomal kilota benziyo yıkanıyo makinadadaAslinda bende cok hazir degilim mahalle baskisi var uzerimde. Birde benimki cis yapcam diye tutturdu son zamanlarda. Aldigim lazimlik onu rahatsiz etti. Onunla devam etmeyeceğim. Esimde ilgili bu konuda. Arada beni cildirtacak yorumlar yapsa da. Tam hazırlıgımı yapip tekrar baslayacagim. Birde acaba gece bezi keseyim mi yoksa gece daha sonra mi baslanmali. Degisik yorumlar var bu konuda. Bilgin var mı?
Dijital tartilar deli ediyor zaten ben bir ara pillerini degistirmistimAnnemde bize gelince mutlaka tartılır. Oglum da gordugu her fırsatta üzerine cikiyor zayiflamis olabilir pilleri.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?