- 21 Mart 2011
- 30.279
- 64.505
- 798
Hayırlı bereketli ramazanlar diliyorum arkadaşlar...
Listede yine altlardayız.. Banucum eline sağlık...
Sabah,
Yarım porsiyon Kaşarlı domatesli omlet .
Bir iki dal semizotu
3 zeytin
Öğle,
Mercimek çorba
Ara
Kiraz
Akşam
1 kaşık kuru fasulye
yarım kaşık kavrulmuş kıyma
1 kaşık yoğurtlu semizotu..
Ara
Kiraz
40 dk. yürüyüş
Canım harika bir menüyürüyüşte var daha ne olsun
Bende rahat 1 saat yürümüşümdür bugün Eminönünde ama cidden artık çok daha rahatımeşim bile diyor valla benden hızlı yürüyorsun diye
menü iyide hiç su içemiyorum bu aramidem bulanıyor..
Zayıflamayı geçtim sağlığım için içmeliyim..
Sen de iyi yol katettin maşallah.. Tabii ki daha rahat yürür ve hareket ediyorsundur...
100 altına inince iyice rahatlayacaksın çok farkediyor...
Bak şimdi kaptancim sana güzel bir karnıyarık tarifi vereyim biz son beş yıldır böyle yapıyoruz bizde başkasından öğrendik zatenSelamın Aleyküm kızlarrrrrrrrrr
Herkese hayırlı geceler
Çok şükür bu geceyide atlattım ama cidden yorgunluktan bayılacak gibiyim
Eşimle sabahtan Eminönüne gittik ve baya yürüdük
Küçük kuşumda bugün oruçluydu onuda aldık yanımıza ama maşallah hatun aaaa bu ne güzelmiş bunuda severim diyince ben ne gördüyse aldımhadi gözü kalmasın oruçlu en azından teşfik olsun diye
Yavrum saat 17:40a kadar dayandı ( ki önceki sene sadece tekne orucu tutuyordu haftasonları 1 gün ) ama sonra dayanamayıp ağlamaya başladı ben çok susadım karnım ağrıyor acıktım diye
Hadi olsun tam gün sayılır sen daha ufaksın dedik de orucunu açmasını söyledikYavrum normalde çok fazla çorba falan sevmez aç karnına hemen kuru kuru yeme önden çorba iç dedim de 1 kase çorbayı hiç itiraz etmeden içti sonrada hatta diyor Anneciğim yemek yiyebilmek ne kadar güzel birşeymiş meğer diye
Annemler bu akşam bizde iftaraydı malumkuşum o saate kadar oruçlu olduğunu duyunca onlarda helal kız sana dediler
Şükür bugün tuttuk hatta eşimde tuttu ama bir daha izin vermem çünkü öğleden sonra 2 sene önceki semptomları yaşamaya başladıbaş ağrısı falan hatta bir ara boz dedim yok kalmış 2 - 3 saat asla bozmam dedi
Körler sağırlar birbirini ağırlar gibi oldu ama benimde tansiyon düşünce oda bana fırça attı
Büyük ihtimalle bir dolu bir boş yaparım yoksa kendime zarar vermiş olurum ki dün sahur programında bile hoca dedi ki sen kendine işkence yapıyorsan sanma ki oruçlu o an ölürsen kesin cennete gideceğini oruçlu olduğun için dediRabbim sana o müsaadeyi vermiş işkence gibi geliyorsa tutmayın efendim dedi hoca
Bakalım yarın tutmayacağız ( büyük kız tutacakmış tek ) artık bol bol su içer günü daha dikkatli geçiririm
Bu arada yemekte çok fazla kaçırdığım söylenemez
1 kepçe çorba ( 3 - 4 dakika ara verdim sonrasında zaten ancak diğerlerinin servisini hazırladım )
1 adet ufak karnıyarık ( yağsız tavada yumuşattım tabi yapışmasın diye çok çok az yağ ekledim onuda çeşme altında bol sıcak suyla akıttım ne olur ne olmaz diye )
3 adet marullu çiğ köfte ( valla bir ona hayır demedim ama vicdanen rahatım )
Bol bol da salata
Şu saatte kadar 2 litre su içtim ama yatana kadar 1 litre daha içerim
Bu arada aç karnına iftardan önce tartıldım 106.4 kg çıktım
Olsun canım en azından nota almadıkeminim bir sonraki hafta çok daha güzel sonuçlar görürüz
Bak şimdi kaptancim sana güzel bir karnıyarık tarifi vereyim biz son beş yıldır böyle yapıyoruz bizde başkasından öğrendik zaten
Hiç kızartmak yok ama yumuşacık oluyor
Fırın tepsisine yağlı kağıt ser ,üstüne soyulmuş ortadan yarılmış patlıcan yada kabağını koy, bir fırçayla üzerlerine zeytinyağını sür fırına verin bir saate kalmaz hepsi lokum sonra hazırladığınız pişmiş iç harcını içlerine ekle tekrar fırına verin 15 dk, ve karnıyarıklarin hazır hem leziz hem hafif hem diyet bir yemek
Bak şimdi kaptancim sana güzel bir karnıyarık tarifi vereyim biz son beş yıldır böyle yapıyoruz bizde başkasından öğrendik zaten
Hiç kızartmak yok ama yumuşacık oluyor
Fırın tepsisine yağlı kağıt ser ,üstüne soyulmuş ortadan yarılmış patlıcan yada kabağını koy, bir fırçayla üzerlerine zeytinyağını sür fırına verin bir saate kalmaz hepsi lokum sonra hazırladığınız pişmiş iç harcını içlerine ekle tekrar fırına verin 15 dk, ve karnıyarıklarin hazır hem leziz hem hafif hem diyet bir yemek
Deneyin pişman olmayacaksınızSelamın Aleyküm kızlarrrrrrrrrr
Herkese hayırlı sabahlar
Bugün oruçlu değilim tabi yinede büyük kızım için mecbur sahura kadar oturdum yine
Dünki yorgunluk ve geç saate kadar oturunca bu sabah kendimi davul gibi hissediyorumBugün bol bol su içmem şart ve tabiki yeşil çay
Köye gidilecek bugün ve baya işim vardün zaten tansiyon biraz zorladı bugün o yüzden de biraz tutmadım hemde orada okadar iş oruçluyken sıkıntı olurdu
Birazdan kahvaltımı yapayım da eşimde birşeyler yedikten sonra kızı uyandırırız ( canım çekmiyor diyor ama yanında yemek istemiyoruz)
Bu gecede geç geliriz sanırım sonuçta iftar bile geç oluyor eee 1 saatte yol sürüyordirek sahuru yaparız sanırım gelince
Harika bir tarif canımbende bir ara denerim ama tabi daha yeni yendi o yüzden bu ara olmaz
Allah kolaylık versin...Biz daha açmadık yarım saat var kızlar
Aradaki saat farkı 2 saat demek ki sahurda sabah 6 da bitiyor bu durumdaBiz daha açmadık yarım saat var kızlar
En güzel yanıda bu hiç bir yer batmiyor o kendi pişiyor tepesinde beklemiyorsun ve çok hafifBugün karnıyarıgi firinda kozleyip yaptım çok lezzetli oldu hem etraf kirlenmedi. Dunku kadar ağırlık da yok üstümde çok şükür. Allah ibadetlerimizi kabul etsin...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?