Sen onca uğraş 3 kaşık yeHafta sonları bulgur pilavı krizim tutuyor benim de. Evdeki yeşillikleri görünce dayanamıyorum.Bakin yeni bir tarif yaptım kendime. Minnak bir tavanın içinde. Bir çay bardağından az bulgur, iki kaşık müsli(kuru meyveli vardı evde), yarım avuç haş.nohut . Tereyağı ve zeytinyagi göz kararı koydum tavaya ısınınca bulgur ve musliyi ekledim bir iki karıştırıp tuz ve sıcak su üzerini geçene kadar, nohut ekledim.Bir tutam da tane karabiber kapağını kapatıp suyu çekene kadar kısık ateşte pişirdim. Tadı enfesti. Ben üç kaşık tukettim.
Kız sen var ya atıyorsun gol oluyorSen onca uğraş 3 kaşık yemüsli ve bulgur pilavı afiyet olsun cicim, biz burda yemek tarifleri deneye deneye kitap çıkarcaz yakında korkuyorum hurmalı yumurta falan yapmaktan
Teşekkürler ablaaaa senin de yeni yılın kutlu mutlu huzurlu olsun, bizde seni seviyoruzYarın gelemeyebilirim diye şimdiden yeni yılınızın kutlu olsun arkadaşlar. .
2019 hepimize sağlık,huzur,mutluluk getirsin seviyorum sizi....
Kız sen var ya atıyorsun gol oluyorhic aklıma gelmediydi. Geceden hurmaları sıcak suda bekletiyoruzzzzzz Yapmazsam ne olayım. Sen benim pilavı bir dene ama noluuuur. Yarı yarıya light oldu bak. Beş kaşık yiyebilirsin. Ben midemi küçültme derdindeyim. Gerçi küçüldü de en azından buyumesin. Cuma günü sabah menüm hurmalı omlet....
Dolayısıyla misafir geldi yendi içildi şimdiyeHeee bu arada bugün misafirim var. Bu eve geldiğimden beri ilk misafirim diyetteykende annemler hariç gelen olmamıştı. İlk sınav yaniçorbadan içerim biraz kahve içerim belki bir iki çatalda pasta yerim planım bu. Ben kalkıp hazırlığa başlayım. Zaten misafir gelmesi beni geriyor. Hiç şipşak hatun olamadım. Yazmışım yollamadan işim çıkmış
Bana şipşak diyolar ama işte bende köklü temizlik yapmazsam olmaz o yüzden perişan oluyorum misafir diyince, neyseki evlendiğimden beri bi yeni gelin tebriği için yoğun geldiler bide doğumdaHeee bu arada bugün misafirim var. Bu eve geldiğimden beri ilk misafirim diyetteykende annemler hariç gelen olmamıştı. İlk sınav yaniçorbadan içerim biraz kahve içerim belki bir iki çatalda pasta yerim planım bu. Ben kalkıp hazırlığa başlayım. Zaten misafir gelmesi beni geriyor. Hiç şipşak hatun olamadım. Yazmışım yollamadan işim çıkmış
Merhaba canım geçen kendinizi anlatın demiştin yazdım sandım yazmamışım kusura bakma... Ben Meral 73.8 le gruba başladım hedefim sanırım 63 tü43 gün olmuş ben geleli şu an 68.3 kilom,17 aylık kızım var doğum kilolarını vermeye çalışıyorum ikinci bebeği de düşündüğüm için bir an önce kurtulmalıyım sen hangi bölümde son sınıfsın, nöbetçiyim dediğin için anlayamadım hem çalışıp hem okuyomusun ya da meslek değişikliği mi ya da tıp mı aydınlatırsan sevinirm
Annem ben Güney çocuğuyum gelemem soğuğa azıcık esse hasta olurum soğuk gelmiyor banaBen sana karşı binadan sarkan buzları göstereyim de buz neymiş gör şekerim
Muzirlik yapayım didim.bizimki oralı olmadı.
Ya hem kızlar erkenden yattı can sikintisi film izliyorum diyor. Hem de BBG diyor kızlar için... Benim canım film izlemek istiyor de barı de ...anlayak de mi
Yav he hekizlar bahane banuş şahane
Deme kız demek memleketim gelinliğini giydi ha....çok güzel . Annenler nerde oturuyor bak merak ettim.
Afiyet olsun canım. Bak bir hata buldum.tost yenir, ayran içilir yazılı kâğıtlariyla kafayı bozdum. Anlatım bozuklukluğu yapmışsın kuzuuuum. Daha alışamadan böyle soguk espri yapıp baltayı taşa vuruyorum ama.... Bak şimdi tostun nasıl bilmiyorum ama sağlıklı kilo vereceksen güzel bir seçim olmamış. Bir gece önceden sabah öğününü dusunmen lazım acikacagin belli bir şey. Spontane yaşıyoruz rast gele öğünlerle geçistirebilecek zamanımız yok. Evdeki abur cuburlardan kurtulmaya sevindim bu ümit verici. Bakalım diğer öğünlerin nasıl olacak.
İsmim Meryem 49 yaşındayim. Forumdaki kızlar Meryem abla diyorlar sen nasıl hitap etmek istersen öyle de canım. Edebiyat öğretmeniyim. 1.60 boy ve 63.7 kilo ile sizlerleyim. 80.2 ile başlamıştım Eylül ayında bu macerama. Aramızda olduğun için memnunum.
Lilimin sorduğu soruların cevabını merakla bekliyorum.
Puhaha ilahi Allah iyiliğini versin cnmBaşka şey ne ola kikutlama mi acaba merdaneyi, kızgın suratı unutma da ....(tesbihli Dilber Ay smile)
Sevgilimavimli menülerini paylaş bence paylaşmadıkça yanlış şeyler yemeye devam edebilirsin en azından buraya yazma sorumluluğuyla kaçamaklardan çekiniyoruz
Yarın gelemeyebilirim diye şimdiden yeni yılınızın kutlu olsun arkadaşlar. .
2019 hepimize sağlık,huzur,mutluluk getirsin seviyorum sizi....
Bana da azcık mantıklı geldi de ondan dedim ama nerden bilebilirdim hemen onaylıcanı ben bunu bi araştırayım belki vardır böyle tarif
Evet malesef öyle oluyor abla bugün yarım tb ekmeği ile patatesli omlet yedim kahvaltıda. Eşim evde olunca neredeyse gelenek oldu patatesli omlet. Öğle yemedim arada birkaç kestane atıştırdım.Yok canım minnakmıs...o kapı bir defa açılınca ağır vasıtalar hiç dinlemez dalar valla.Lahmacun inceydi demek...görmem lazım. Mili milimine olçerdim ama ucuz kurtuldun. Bugün affettirecek bir şeyler yemeni bekliyorum. su iç canım bol su iç..o şişeler Ringo ringo dizilsin diye alınmadı. Hadi bakalım bir 500 cc dik kafaya...
Hıh beni de o temizlik bitiriyor cnm. Temizlikten pert oluyorum. Bir de yemek de titizlik takıntım var. Ellerim Sudan dolayı hep yara oluyor. Yemek yaparken 4680096424699 kez el yıkarım sürekli yemeği incelerim toz değdi mi aman saçım düşerse diye. Hatta yanımdakilere kontrol ettiririm. Huyuma tüküreyim bu beni çok yoruyorBana şipşak diyolar ama işte bende köklü temizlik yapmazsam olmaz o yüzden perişan oluyorum misafir diyince, neyseki evlendiğimden beri bi yeni gelin tebriği için yoğun geldiler bide doğumda
Olur okadar,mezun oldun kutlamamıştın bunu ona say artık dikkatli ol malum sen bizim rol modelimiz oldun şekerim ,senin yanında benim beşbuçuğun lafı olmazAy kızlar planım yerle bir oldu herşeyden yedim gitti
MaşAllah kız sana 1,5 ay gibi Zamanda 5,5 kilo gitmiş. Koca poşet yağaz kaldı hedefe hadi bakim
Annem ben Güney çocuğuyum gelemem soğuğa azıcık esse hasta olurum soğuk gelmiyor banaama sıcağı da sevmiyorum yani kapandığımdan berisevmiyorum hep boynum isilik oluyor yara döküyor. Bahar benim mevsimim
Cnm annemin evi burda var. 2 yıl oğluşuma baktı sağolsun. 2 bekar kız kardeşim var. Biri atandı Urfa’ya 2 yıl onunla kaldı. Şimdi diğeri Ankara’ya atandı biraz da ona destek olmaya gitti Ankara’da şimdi. Kadını paylaşamıyoruz
Bu arada her yer bembeyaz
Puhaha ilahi Allah iyiliğini versin cnm
Aynenmavimli gel cnm kopma burdan
Amin cnm. Rabbim sana da daha güzellerini nasip etsin inş. Çok kibarsın sen de seviliyorsun
Muzlu yumurta yapan analar var bebeleri yesin diye hurmalı da olur o zaman. Sen şimdi şu pilava isim bul senden iyi isimler çıkıyor
Hehehe bu patatesli omlet her çiftin favorisi demek,bizdede öyle(idi)Evet malesef öyle oluyor abla bugün yarım tb ekmeği ile patatesli omlet yedim kahvaltıda. Eşim evde olunca neredeyse gelenek oldu patatesli omlet. Öğle yemedim arada birkaç kestane atıştırdım.
Akşamda ekmeksiz birkaç tane hamsi yedim artık ne kadar kurtarır bilmiyorumama hafta sonu kontrol etmekte zorlanıyorum misafir vs de geliyor toplamam lazım çok dağıttım. Hafta içi inşallah toparlayacağım söz bir de lahmacun cidden inceydi antep lahmacunu :) )
Seninki harbi accuk fazlaymış takıntı halinHıh beni de o temizlik bitiriyor cnm. Temizlikten pert oluyorum. Bir de yemek de titizlik takıntım var. Ellerim Sudan dolayı hep yara oluyor. Yemek yaparken 4680096424699 kez el yıkarım sürekli yemeği incelerim toz değdi mi aman saçım düşerse diye. Hatta yanımdakilere kontrol ettiririm. Huyuma tüküreyim bu beni çok yoruyor
Tabi canım ne demek, söz aramızda kalcakbugün akşam menüsünü görmezden gelin :)
sabah 9.30
2 minnak haşlanmış yumurta
4 yuvarlak sucuk
domates biber havuç
peynir zeytin
2 tam buğday ince dilim ekmek kizartma
ara
1 bardak sade kahve
2 hurma
öğlen 2.45
1 kepçe çorba
1 kepçe patatessiz türlü
salata
ara
karışık bitki çayı
4 hurma 2 ceviz
akşam 18.30
1 tabak ( 5 6 dolu yk kaşığı ) tam buğday makarna yoğurtlu sarımsaklı
havuç salatası
3 lt su
bu arada hurma baya kalori icieriyomus ya ben şuan şok oldum sınırlama getireceğim tüketimine böyle olmaz makarna için de açıklama yapayım malum.13 gündür oruçluyum bu süre içinde tüketmedim sonra da şekersiz diyete başladım beyaz un tüketmi yasak di tam buğday aldım bende işte eşim mantı istedi bende mantiya benzesin diye öyle yaptım
Ay saol cnm. Estağfurullah rol model değil de mezunlardan işte . çok korkuyorum tekrar tospik olmaktanOlur okadar,mezun oldun kutlamamıştın bunu ona say artık dikkatli ol malum sen bizim rol modelimiz oldun şekerim ,senin yanında benim beşbuçuğun lafı olmaz
Sorma eskiden kış severim diyodum evlendiğim sene ömrümde böyle soğuk görmedim ve kıştan vazgeçtim yazı zaten hiçbizaman çok sevmedim bende baharcıyım hatta son zamanda sonbahar çok çok hoşuma gitmeye başladı sanırım yaşlanıyorum hüzün çöküyo
Bence gerçekten yaşla ilgili ,eşimle hayallerimizi bi duysan ikinci baharını yaşamak isteyen çift gibiyizAy saol cnm. Estağfurullah rol model değil de mezunlardan işte . çok korkuyorum tekrar tospik olmaktanyani kısmet olursa gebeliğe saklıyorum.
Cnm ama senin süren az. Bir 45 daha geçsin eder 11 kilo. Yaaa demek yaşımız geçtiği için bahara yoğunlaştık bak bu açıdan düşünmemiştim hiç
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?