- 15 Şubat 2019
- 1.652
- 3.985
- 53
- 36
tarifine sagik ablaDiyete girdim ama börek yiyemiyorum diyen hatunlar. Hem sağlıklı besleneceksiniz hem de kilo vermeye devam edeceksiniz.
Vereceğim tarifte canınız hangi sebzeyi çekiyorsa onu ekleyebilirsiniz. Kabak, ıspanakla da olabilir. Hatta kıymalı, peynirli bile yapabilirsiniz. İşin sırrı una bulduğumuz alternatif olan yulaf ezmesinde.Bu tarifin aslı unla yapılıyor. Akşam yulafla denemek istedim. Gerçekten çok güzel sonuç verdi. Çeşnicibaşı eşimin onayından geçince arkadaşlara da veririm diye heyecanla bugünü bekledim. Çok konuştum.
Ispanaklı Börek veya fırında mücver ne derseniz olur
İki yumurta
Bir su bardağı yoğurt
İki kaşık zeytinyağı
Beş kaşık yulaf ezmesi ( rondadan geçirilecek)
Bir kabartma tozu
Tuz, karabiber, pul biber
Yarım kilo pırasa( ince kıyılarak)
Yumurta ve yogurt çırpılır.
Yulaf, kabartma tozu eklenir
Baharatlar, zeytinyağı ve pırasa da eklenip iyice karıştırılır. Yağlı kağıt serilmiş borcama dökülür 150 derecede 20-25 dakika pişirilir sonra üzeri kızarana kadar 10 dakika da 180 e alınırsa çok güzel pişiyor. Dilimleyin yiyin. Uğraşamam ayarlar giderim dersen 30 dakika 180 de pişirin. Çok kolay kısa zamanda hazırlanıyor. Ekonomik de....yapınca haber edin.
Biz çok beğendik. Yanında ayranla öğün yapabilirsiniz.
Benim cocuk kesin yer ne versen yiyor masallah ama zayıf babasi kilikliÇocuklar yemedi canım.
Basla simdiden takil banaAlıntılar gitti hemde beş dakkalığına çıktım
YENA abla kızına geçmiş olsun canım inşallah daha iyidir
Kilo konusuna gelince çok fena haldeyim 65 sınırındayım valla,fena saldım ve spor yapamıyorum yani soğudum yeniden başlıyamıyorum
Elhan ablişko ekran resmi aldım yeniden senin yoluna dönmeliyim yoksa halim hal değil valla
Birbardakcay bende 2020 ye hazırlanmayı düşünüyorum 2016 puanım güzeldi yani atanabileceğim memurluklar geliyodu ama çocuk olunca eşimde çalışmamı istemedi,bakalım bu sefer nasıl olacak
oynakbasi34 canım üzülme benim akrabamın ki ileri seviyedeydi o bile düzeldi şükür tedavisi olan bi hastalık inşallah bişey yoktur varsa da hemen toparlanır,neden sınava giremiyor onu anlamadım,bizim akraba sadece bir hafta hastanede karantina altında tutuldu .
Demi ama ben henüz erken diye başlamıyordum ufaktan başlamalıyım, sıkıntım herkesin olduğu gibi tarihBasla simdiden takil banaberaber hazirlanalim
Yenoşum... Bir şey deniyorum ben buldum zannediyorum ama sonra nette görünce üzülüyorum. Bu da antinkuntin gibi olmaz inşallah. Antinkuntinime benzer bir şey gördüm granula demişler ama baktım muhteviyatı aynı...bir de daha çitiriydi.... Az sonra paylaşıcam alintilarim bitsin.
Kizin hastalanmış kuzuma çok geçmiş olsun.Daha iyi mi şimdi...
Diyete girdim ama börek yiyemiyorum diyen hatunlar. Hem sağlıklı besleneceksiniz hem de kilo vermeye devam edeceksiniz.
Vereceğim tarifte canınız hangi sebzeyi çekiyorsa onu ekleyebilirsiniz. Kabak, ıspanakla da olabilir. Hatta kıymalı, peynirli bile yapabilirsiniz. İşin sırrı una bulduğumuz alternatif olan yulaf ezmesinde.
Bu tarifin aslı unla yapılıyor. Akşam yulafla denemek istedim. Gerçekten çok güzel sonuç verdi. Çeşnicibaşı eşimin onayından geçince arkadaşlara da veririm diye heyecanla bugünü bekledim. Çok konuştum.
Ispanaklı Börek veya fırında mücver ne derseniz olur
İki yumurta
Bir su bardağı yoğurt
İki kaşık zeytinyağı
Beş kaşık yulaf ezmesi ( rondadan geçirilecek)
Bir kabartma tozu
Tuz, karabiber, pul biber
Yarım kilo pırasa( ince kıyılarak)
Yumurta ve yogurt çırpılır.
Yulaf, kabartma tozu eklenir
Baharatlar, zeytinyağı ve pırasa da eklenip iyice karıştırılır. Yağlı kağıt serilmiş borcama dökülür 150 derecede 20-25 dakika pişirilir sonra üzeri kızarana kadar 10 dakika da 180 e alınırsa çok güzel pişiyor. Dilimleyin yiyin. Uğraşamam ayarlar giderim dersen 30 dakika 180 de pişirin. Çok kolay kısa zamanda hazırlanıyor. Ekonomik de....yapınca haber edin.
Biz çok beğendik. Yanında ayranla öğün yapabilirsiniz.
Evet bikaç gün çöküntü yaşasamda sonrada toparlıyorum kendimi çok şükür teşekkür ederimm
Sağ olasın canıminşallah birseyi yoktur da işte o gerilim yetiyor insana
Bugün Annem yine merak edip almanyadan whatsuppdan aradı konuştuk ama zor tuttum o An kendimikonuştukça daha çok sinirlerimi bosaldigini hissettim ve kapatır kapatmaz ağlamaya başladım
Evdekiler de şaşırdı hayırdır ne dedi falan diye Annem sebep sandılar ama aslında sadece sinirlerim boşaldi o An
Şimdi artık iyi düşünüp belkide Son geçirdiği gripten öyle ak cigerinde bir lekelenme kalmıştır önemli değildir inşallah diyorum ♡ hem şimdi çok şükür iyi bakılınca gripten farkı kalmazüstelik doktor herkeste vardır o mikrop sadece Bağışıklık sistemi çöktüğü An ortaya çıkar dedi Tek üzüntüm bu sene bu rahatsızlık çıkarsa kızın üniversite sınavı kalırsa diye ama olmadı artık sağlık olsun tekrar girer hem olsada iyileşmiş olur belki o zamana kadar
Ayyy ne bileyim valla kafamda deli sorular o yüzden ona takılmamaya çalışıyorum hatta kafam dagilsin diye başka şeylere odaklanma çalışıyorum
Benimkiler de orda doğdu topu topu iki sene ordaydık ama hafızamda çok başka yer edindi. Çok şehir, çok ülke gezdim. Diyarbakır kesinlikle unutamayacağım bir şehir.
Alıntılar gitti hemde beş dakkalığına çıktım
Kilo konusuna gelince çok fena haldeyim 65 sınırındayım valla,fena saldım ve spor yapamıyorum yani soğudum yeniden başlıyamıyorum
Elhan ablişko ekran resmi aldım yeniden senin yoluna dönmeliyim yoksa halim hal değil valla
Birbardakcay bende 2020 ye hazırlanmayı düşünüyorum 2016 puanım güzeldi yani atanabileceğim memurluklar geliyodu ama çocuk olunca eşimde çalışmamı istemedi,bakalım bu sefer nasıl olacak
oynakbasi34 canım üzülme benim akrabamın ki ileri seviyedeydi o bile düzeldi şükür tedavisi olan bi hastalık inşallah bişey yoktur varsa da hemen toparlanır,neden sınava giremiyor onu anlamadım,bizim akraba sadece bir hafta hastanede karantina altında tutuldu .
Sonucta cocuk degillermi.meryem ablanin cocuklari
DoğruSonucta cocuk degillermi.meryem ablanin cocuklaribenimkilerde 13-11 yaslarinda oglan.onlarda genc adayi artik cocuk gibi degiller
Oy masallah.ama unutuluyor dedigin gibi ben de o hocanin kitabindan çalışıyorum.benjm sorunum da tarih ve matematik malesef.Demi ama ben henüz erken diye başlamıyordum ufaktan başlamalıyım, sıkıntım herkesin olduğu gibi tarihaslında Bursada dersaneye gittim tarihi hallettim o sene ,pusula yazarı İsmail Adıgüzel vardı duydunmu bilmiyorum işte tarih hocamız kendisiydi, 24 net bıraktım sınavda ama şimdi unuttum gibi hissediyorum
Sen nasilsin cnm..
Matematikte bi sene bi seneyi tutmuyor genel olarak matematik sorunum yok ilk girdiğimde fullemiştimOy masallah.ama unutuluyor dedigin gibi ben de o hocanin kitabindan çalışıyorum.benjm sorunum da tarih ve matematik malesef.
Ya ben yabanci dil mezunuyum yani en son matematigi lise 1 de gordum varin gerisini siz dusununMatematikte bi sene bi seneyi tutmuyor genel olarak matematik sorunum yok ilk girdiğimde fullemiştimbeni Türkçe batırdı,fazla hafife aldım hiç kitap yüzü açmadım oturdum kaldım sınavda
Yok bebişim bana açıklamaya gerek yok iyi kötü ayak uydururum esprilereSen nasilsin cnm..
Takiliyorum,sakadan anladigin belli.yoksa kusuruma bakma imiii
Eşimden biliyorum ve çok iyi anlıyorum sizleriYa ben yabanci dil mezunuyum yani en son matematigi lise 1 de gordum varin gerisini siz dusunun
tarifine sagik abla
Benim cocuk kesin yer ne versen yiyor masallah ama zayıf babasi kiliklibugun ben de mercimek krebi denedim ben ac 9karnina 2 tane yedim o tok karnina iki tane yedi
oynakbasi34 beklemek cok zor Allah yardimciniz olsun ama iyi dusunun iyi olsun lutfen
Alıntılar gitti hemde beş dakkalığına çıktım
Teşekkür ederim canım ..
Nasıl severim pırasayı..
Aynı formu mısır unu ile yapıyorum ..
Senin tarifine de deneyeceğim canım ❤
Nefes aldığımız sürece düşüp düşüp kalkicaz .. ve asla umudumuzu yitirmiycez senin gibi..
Grip değilde bronsit etkiliyor akciğerleri .. bronşit geçmişi varmı ?
Rahat ol canım sonuçlarınız temiz cikacak görürsün ..
..
İkizlerle hemşoyum desene ☺
Öperim onları
Canım senin alanın ne?
Geçmiş olsun dilegine teşekkürler ❤
İnşallah Rabbim korktuğunuza uğratmasın canımAllahın izniyle buda geçecek
Valla açıkçası bende emin değilim sınav konusunda ilk hastalanan kıza doktor 3 ayı bulur iyileşme süreci demiş bende o bakımdan biraz daha fazla üzüldüm hani ya 1 senesi boşa giderse diye ama her şeyde bir hayır vardır belki bu korku bahanesiyle benim kız hem daha sağlıklı beslenir ( sebze namına bir şey yemezdi )
Şimdi hatta diyetisyene gitmem konusunda en çok o ısrar ediyor ve hem zayıflamak hemde daha sağlıklı olmak adına bana ayak uyduracagina söz verdi
Benim cadı malum cins doktora bile benle kavga dövüş giderdi öncedenGrip çok ağır geçirdi bir kaç kere ve inatla doktora gitmedi geçer diye diye en Son Grip olduğunda öksürürken resmen okadar çok zorlandi ki bayilacak gibi oldu gözleri devrildi bir An
Tabi bu korku ona da yetti bir daha tövbe ihmal etmem diyor
Şükür şu anda ne öksürük var nede ağrısı var ama işte ufacık bir leke görünce doktor emin olmak istedi
Kendi kendime de en azından bizim gittiğimiz doktor titiz bu konuda diye düşünüyorumdiğer kızlar kendi semtlerinde Veremle Savaş Dispanserine gittiler onların doktoru hastaneye göndermek yerine koruyucu hap vermiş ki onların değeri aslında bizimkinden çok daha yüksek çıkmış ( koluna halka içine aldıkları bir iğne yaptılar 3 gün sonra da kizarikligin enini ölçtüler bizimkinden 6 mm çıktı diğer kızların 18 - 21 arası çıkmış ama işte bizde leke çıkmış )
Allahın izniyle Pazartesi belli olacakondan sonra derin bir OH çekerim inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?