Cuma Zayıflama Yarışması 8. Takım

Bence gayet guzel menu afiyet olsun cnm

Chia tohumunu yemeden önce yoğurda süte katmak çok iyi şişip içindeki faydalı yağların çıkması için.

4-5 saat dursa en iyisiymiş.

Ya ben çok sisince halini pek sevmiyorum benimki midede şişsin

Güzel bir menü Afiyet olsun canım

Basiniz sagolsun cnm mekani cennet olsun. Saglicakla git gel insallah
Kime nolmus canim anlayamadim? @HasibeG
[/QUOTE]

Yeni bir şey değil ölmüş Anne Babadan açıldı konuda oda daha evvel Babasinı kaybettiğini yazmıştı

Bence gayet guzel menu afiyet olsun cnm

Teşekkür ederim canım bende memnunum şimdide kendime bitkisel 5ı 1 arada çayımı yaptım bağırsakları az calistirsin

Abla abla sahalara dönmüşsün bende karbonatlı su içiyorum inşallah mavimli gibi etkisini görürüz büyük umut bağladım
Sahalar yarış heyecanı bir başka güzel....nalışkanlık karbonat çok şifalı gerçekten. Cilde de parlaklık veriyor.
Bu hafta sapıttım yine buralara uğramaya korkuyorum
Gel kuzum sapıtmış olsan da gel bir iki oklava yersin ...normal seyrine devam edersin. Tamam mı canım...uzak kalma sakın.
Tartin inanılmaz ...ne güzel gidiyorsun maşallah Asibem.
Bende şimdi bol yeşillikli kahvaltimi yapıyorum yumurtam hafif pörtlemiş
Domatesim kalmamış evde ama olmasa da olur
Yanında yeşil çayım

Eki Görüntüle 2247843
Kaptanım tabağin- aşağıda bonus da demiş - doyurucu değil...elli kilo bir insan için bile az. İki yumurta olabilir peyniri artirabilirsin bı de ceviz falan gibi kuruyemiş... Kabak çekirdeği içi bile olur.
Afiyet olsun. Kahvaltı aciktirdi beni....
Amin canım. Ben de babamı kaybettim. Anne, baba kaybı tarif edilemiyor.
Elhan güçlü kadın. Acılarla güçlenir insan.
Allah mekanlarını cennet eylesin canım.
Kızlar ben havaalanındayım. Pazara kadar yokum. İnternet bulursam damlarım tabi
Hayırlı yolculuklar. Sağ salim git gel bitanem. Allah annene de yardım etsin. Torunlarıyla güzel güzel keyifli sağlıklı vakit geçirsin.
Bize daim olsun demek düşüyor bu menüye...şeytanın bacağı tehlikede...
Senin menune de afiyet olsun umudum. Harikasın canım...bu arada çıbık kadar olsa da çubuğa karşıyım canım. Minik minik seni hedefinden uzaklaştırır .
Basiniz sagolsun cnm mekani cennet olsun. Saglicakla git gel insallah
Kime nolmus canim anlayamadim? @HasibeG
[/QUOTE] Yitirdiğimiz büyüklerimiz için duaydi canım.

En sevdiğim beşamelli fırın makarnanın kokusuyla menü yazıyorum
Boyuna kahvaltı ettim bugün. Hazırda yemeğim yoktu.
Ceviz çok gelebilir bizim dr öğünlerde tok kalmak için yiyin diyor.
Akşam yemeğimiz yok öğlen dolu yiyoruz hafif bir ikindi kahvaltısı var.
Acıkmazsak oda yok ayran vs içiyoruz.
Harfiyen olmasada uyuyorum bende.

Çarşamba

Sabah 8:00

2,5 haşlanmış yumurta
Peynir ceviz

11:30
spora gitmeden çayla 2 iri kuru üzüm attım ağzıma.

Öğlen 13:30
1 dolu tabak şehriye çorbası
2 tavada yumurta, ceviz
1 bardak ayran

Akşam 17:00
Küçük bir kahvaltı tabağı
2 kk süzme peynir
1 kuru kayısı , 2 ceviz
Sütlü neskafe

Su 2 litre (3 olucak hala içiyorum)
60 dk ısınma plates

25 dk yürüyüş

SPOR SÜRE/ADET PUAN
Normal Yürüyüş ------ 3Puan
Tempolu Yürüyüş ----- 4Puan
Leslie ------------------ -4 Puan
Eliptik ------------------ 5 Puan
Yüzme------------------- 5 Puan
Jillian ------------------- 4 Puan
Cardio------------------- 4 Puan
Zumba ------------------ 4 Puan
plates -------------------- 3 Puan
Step ----------------------3 Puan
pump it up --------------4 Puan
Squat 50 adet -----------20 Puan
Bisiklet ------------------ 3 Puan
Bölgesel çalışmalar -----3 Puan
50 adet ------------------20 puan
İp atlama 15 Adet -------3 Puan
adım 5000--------------- 40 Puan

oynakbasi34 bu puanları bi düzenlesek daha iyi olur.

Yürüyüşle lesli aynı puanda olmaz. Lesli kardiyo çalışmasına giriyor temposu yüksek.
Yürüyüşten fazla olmalı çünkü yürüyüşten çok kalori yakılıyor.

Diğer bir takımda puanlama güzelse örnek alabilirmiyiz?

Bana uyar canım bizimkisi ben 10. Takımdan almıştım ama olmadı üzerinde oynama yaparız

Yitirdiğimiz büyüklerimiz için duaydi canım.
[/QUOTE]
Rabbim mekanlarini cennet eylesin,tüm ahirete goc eden buyuklerimizin,yakinlarimizinn

Yaaaaa o kadar direndim sonunda irademi kaybettim aldım biraz.

Kime kızayım ben zayıflayana kadar makarna yemeyecek değiller ya

Kız tuttun tuttun da bu saatte mi bozdun
İnşallah fazla değildir
Bugün yemek olmadı diye belki de oyle olmustur yarın saf Protein yaparsın malum tartı öncesi ♡

Ben az once diyeti sabote ettim bugun menu paylasmayacagim

Anam sende nazara mi geldin okadar güzel menülerin varken gerçi sen sabote diyorsun ama eminim bize göre çokda kötü değildir de sen bozdun diye üzüldün sanırım

Keske dedigin gibi olsa

Odami makarna yedi acaba...@meryemozcan ablaaa

Evde Zayıflama Yöntemleri
1. Yemeklerden önce su için
Kilo vermenin yolları kadınlar ve erkekler için farklı olsa da bazı tüyolar her ikisi için de işe yarar. Bunların başında da su içmek gelir.
Su içmenin kilo vermeye yardımcı olabileceği sıklıkla iddia edilir ve bu doğrudur.
Su içmek metabolizmayı 1-1.5 saatlik bir süre içinde %24-30 oranında hızlandırabilir ve bu da birkaç kalori yakmanıza yardımcı olur.

2. Kahvaltıda yumurta yiyin
Yumurta yemenin sağlığa faydaları yanında zayıflamaya yardımcı olması gibi bir özelliği vardır.
Yapılan bilimsel çalışmalar, tahıl bazlı bir kahvaltı yerine yumurta bazlı bir kahvaltı yapmanın gelecek 36 saatte daha az kalori alınmasına sebep olduğu görülmüştür. Bu da daha fazla yağ yakımıve daha fazla kilo kaybı demektir.
Herhangi bir sebeple yumurta yiyemiyorsanız, onun yerine geçebilecek kaliteli bir protein kaynağı bulmalısınız.

3. Kahve (mümkünse sade) için
Kahve haksız bir şekilde günah keçisi ilan edildi. Halbuki kaliteli bir kahve antioksidanlarla doludur, sağlığa da oldukça yararlıdır.
Yapılan bilimsel çalışmalar, kahve içindeki kafeinin metabolizmayı %3-11 oranında hızlandırdığını ve yağ yakımını %10-29’a kadar artırdığını göstermektedir.
Burada dikkat edilmesi gereken nokta kahvenin sade tüketilmesidir. İçine şeker, şurup, krema gibi yüksek kalorili maddeler eklemeyin. Bu tarz bir madde eklerseniz kahvenin yararlarını yok edersiniz.

4. Yeşil çay için
Kilo vermenin püf noktalarından biri de her gün mutlaka yeşil çay tüketmektedir.
Kahve gibi, yeşil çayın da bir çok faydası vardır, bu faydalarından biri de kilo vermeye yardımcı olmasıdır.
Yeşil çayda az miktarda kafein vardır, fakat aynı zamanda bu çayda kateşin adı verilen güçlü antioksidanlar vardır. Bu antioksidanların yağ yakımını arttırmak için kafeinle sinerjik olarak çalıştığı düşünülmektedir.

5. Yemeklerinizi Hindistan cevizi yağı ile yapın
Hindistan cevizi yağı çok sağlıklıdır. Diğer yağlardan farkı, metabolize olan orta zincirli trigliseritler olarak adlandırılan özel yağlar asitleri bakımından zengin olmasıdır.
Hızlı kilo vermenin yollarından biri de yağı tamamen beslenmenizden çıkarmak değil, doğru yağlar ile değiştirmektir.
Hindistan cevizi yağının günde 256 kalori daha az alınmasını sağladığı, iştahı azalttığı ve metabolizmayı 120 kalori daha fazla yakacak şekilde hızlandırdığı bilinmektedir.

6. İşlenmiş şekerden uzak durun
İşlenmiş (rafine) şeker paketli gıdalara eklenen mısır şurupları gibi tatlandırıcılardır. Günümüzde en zararlı gıda maddelerinden biri olarak kabul edilen bu maddeler ayrıca hızlı kilo alımına neden olmaktadır.

7. En hızlı kilo verme yöntemi; işlenmiş karbonhidratlardan uzak durun
Rafine karbonhidratlar genellikle şeker veya lifli, besleyici kısımlarından sıyrılan tanelerdir (beyaz ekmek, makarna gibi)
Bilimsel çalışmalar, rafine edilmiş (işlenmiş) karbonhidratların kan şekerini hızla yükselttiğini kısa sürede aniden düşürüp ani açlık krizlerine yol açtığını göstermiştir. Bu açlık krizleri aşırı kalori alımına neden olur. İşlenmiş karbonhidrat tüketimi obeziteye neden olmaktadır.
Eğer karbonhidrat yiyecekseniz bunun işlenmemiş olduğundan emin olun. Beyaz ekmek yerine tam buğdaylı ekmek gibi.

8. Düşük karbonhidratlı beslenin
Karbonhidrat kısıtlamasının faydasını tam görmek için hem işlenmiş karbonhidratlardan uzak durmalı hem de gün içerisinde tükettiğiniz karbonhidratı mimuma indirmelisiniz.
Çok sayıda çalışma, düşük karbonhidrat diyetinin (ya da beslenme tarzının)
Az yağlı bir diyetten 2-3 kat daha fazla kilo vermeye yardımcı olduğunu göstermiştir.

9. Daha küçük porsiyonlar tüketin
Kulağa garip gelse de daha küçük tabaklarda küçük porsiyonlar tüketmek kalori alımını azaltarak kilo vermeye yardımcı olur.

10. Porsiyon kontrolü ile kalori sayın
Ne yediğinizi ve ne kadar yediğinizi takip etmek kilo vermenin en etkili yollarından biridir.
Kalori günlüğü tutmanın kilo vermeye etkisi üzerine yapılmış bilimsel çalışmalar vardır. Sonuç, evet yemek günlüğü tutmak zayıflamaya yardımcı olmaktadır.
Ne yediğinize dair farkındalığınızı artıran her şey kilo vermeye yardımcı olur.

11. Etrafınızda, acıktığınızda yiyebileceğiniz sağlıklı yiyecekler bulundurun
Eğer etrafınızda sadece sağlıklı gıdalarolursa, acıktığınız anda onları yersiniz. Sağlıksız abur cubur olursa herhangi bir acıkma anında abur cubur yersiniz.
Kolaylıkla taşınabilir ve basit bir şekilde hazırlanabilen sağlıklı atıştırmalıklar sizi büyük açlık krizlerinden ve aşırı kalori alımından korur. Meyve, bir avuç kuruyemiş, yoğurt ya da haşlanmış yumurta bu anlarda yiyebileceğiniz sağlıklı yiyeceklerdir.

12. Yemekten sonra dişlerinizi fırçalayın
Kilo vermenin püf noktalarından biri de diş fırçalamak. Diş macunu içerisindeki nane aromasının iştahı kestiği, özellikle akşam yemeklerinden sonra yatmadan önce atıştırmasının önüne geçtiği bilinmektedir.

13. Baharatlı yiyecekler yiyin
Acının metabolizmayı hızlandırdığı ve yağ yakımına destek olduğu bilinmektedir. Ayrıca baharatlı yiyecekler sizi susatır, daha çok su içerek daha az yemek yemenize neden olur.

14. Egzersiz yapın
Kardiyo egzersizleri (koşu, tempolu yürüyüş) kalori yakmak ve fiziksel- zihinsel sağlığı korumak için mükemmel bir yoldur.
Özellikle göbek yağlarını eritmek, iç organlar arasında oluşan yağlanmayı önlemek ve metabolizma hızını korumak için bu tarz egzersizler oldukça etkilidir.

15. Ağırlık kaldırma egzersizleri yapın
Diyet yapmanın en kötü yan etkilerinden biri, genellikle açlık kipi olarak adlandırılan kas kaybına ve metabolik yavaşlamaya olmasıdır .
Bunun olmasını önlemenin en iyi yolu, ağırlık çalışmak gibi bir tür direnç egzersizi yapmaktır. Bilimsel çalışmalar, ağırlık çalışmanın metabolizma hızının düşmesini engellediğini aynı zamanda kasları koruyarak kilo vermeye yardımcı olduğunu göstermiştir.
Ağırlık çalışarak yağ yakımınız hızlandırabilir, üst vücudunuzu şekle sokabilirsiniz. Ancak alt vücudunuzu (bel, bacaklar, vs) şekle sokmak için o kısma özel (yürüyüş, koşu gibi) egzersizler yapmalısınız.

16. Lifli yiyecekler tüketin
Bu konuda yapılmış çok net araştırmalar olmasa da bol bol lifli yiyecek tüketmenin, daha uzun süre tok tuttuğu ve kilo kontrolünde etkili olduğu bilinmektedir.

17. Daha fazla sebze ve meyve yiyin
Sebze ve meyvelerin kilo vermeye yardımcı etkileri vardır.
Az kalorili ancak bol lifli yiyeceklerdir. Aynı zamanda su bakımından da zengin oldukları enerji yoğunlukları düşüktür. Uzun süre çiğnemeyi gerektiren yapısı sayesinde midede tokluk hissi oluşturur.
Bilimsel çalışmalar düzenli sebze meyve tüketen insanların, tüketmeyenlere göre daha zayıf olduğunu göstermektedir. Ayrıca meyve sebzeler sadece zayıflamaya destek oldukları için değil, çok yararlı oldukları için de tüketilmelidir.

18. Yavaş yavaş çiğneyin
Beyne tokluk sinyallerinin gitmesi biraz zaman alır. Bu yüzden yavaş çiğnerseniz siz daha yemek yerken doyma hissi ortaya çıkabilir. Yapılan çalışmalar yavaş çiğnemenin daha az kalori almayı sağladığını göstermiştir. Ayrıca yavaş yemek yemek, kilo vermeye yardımcı hormonların daha fazla salgılanmasını sağlar.

Bonus makarna mi yemiş.... çay ne yedi acaba... haydaaaa atilla mayda......yarın tartı günü...
Banu senin menülerin düzeldi .gel bana yardım et...bonus senin çay benim...bı güzel yesinler sopaları...

Kız yarın Perşembe değil mi yoksa ben mi günleri karıştırdım
İnşallah aynı istikrar ile devam edip en azından bundan sonra hep daha az çıkarım tartıda Bayramda inşallah 9lari görmüş olurum ♡ Kurbanda da inşallah 8leri ♡ yoksa 7 kişi bana girsinler diyeceğim direk

Bakalim cuma ne görecekler tartida spor listesi de eklenecegine göre hareket de artınca inşallah Bonusla kapisiriz

Kizzzzzzzz Birbardakcay ben senin profilini niye göremiyorum bakem sınırlandırma getirdi diye bir yazı çıktı

Hayır girip ilk mesajının tarihine bakacaktim hani bu cuma listeye giriyorsun girmiyormusun hesabı

Bu hafta listeye girecek birileri var mıydı ben mi yanlış hatırlıyorum ( kör değilim ben Faruk Kör degilim hep topu 12 numara gozluklerim )

Şimdi yaslandin diyen çıkar ama düzenli gelip gelmediği de herkesin önemli olduğu için her defasında ille girecek diye bir kural yok bazen 3. Bildirimde bazen de daha sonra bile olur paylaşım az ise

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…