8 yıllık eşim bana yabancı geldi

bana esım hasta dıye bosanmakta garip geldi... neden ozaman iyi günde kötü günde diyorsunuz aslında ilaçları bile kendiniz için hatırlatıyorsunuz bencillik herzaman kaybettirir

Konu derin ve uzun. Sanıyor musunuz burda bir kadın sırf kocası ilaçlarını içmeyi unutuyor diye boşanma davası açmış. Konu sahibinin eşi ilaçlarını içmiyor. Burnunu sıkıp zorla ilaç içirecek hali de yok sanırım. Birisine bencil demeden en azından hastalığı araştırsak, kalp kırmamış oluruz bence.

Neden ailesini düşünmüyor, neden kızını düşünemiyor kızınız onun ilaçlarını düşünürken?! Ben bu olayda kızına öyle çok üzülüyorum ki, küçücük aklıyla iç dünyasında neler yaşıyor kim bilir...yanlış hatırlamıyorsam öğretmeni de boşanmanız taraftarıydı değil mi? Kendi için içmese de kızınız için ilaçlarını alması gerek, eşinde sorumsuzluk had safhada. Kuzenim bipolar ama o ilaçlarını aksatmıyor çünkü atak geçirmek istemiyor o endişe yerleşmiş içine ve gayet işinde gücünde , yani insan hasta bile olsa istedi mi her şeyi aşabilir.

İyi bir insan olabilir eşin ama iyi bir baba olsa kızı için çaba gösterirdi. Yattığı yerden evlilik kurtarılmıyor. Kızın da ilerde hasta olursa bu endişeli hayat tarzından, sorumlusu sizler olacaksınız. Oyun oynayıp pembe hayaller kurması gereken yaşta babasına ve onun sorunlarına odaklanan bir çocuk görüyorum malesef.

Hepsini denediysen yapacak bişey yok canım kızından daha değerli hiç bir şey olamaz,şuan sadece boşanmanızdan kızının en az yara almasını sağla

haklısın ama ya senın benım basıma gelsede adam kızını alıp gitse napardık

Basta "asıl hastaysa yaninda olmak lazim" diye Dusundum. Ama okudukca anladim ki sen gercekten de elinden geleni yapmissin 3 kere sans vermissin ve 3unde de seni hayal kirikligina ugratmis+ rehber ogretmen bile bosanmani onermis+ esinin ailesi sen elinden geleni yaptin demis+ doktor da hasta gayreti gerekir demis bence bu evlilik coktan bitmis canim gormussun iste huylu huyundn vazgecmiyor sanirim daha 24 sun ve 7 yasinda bir cocukla hayatini daha fazla mahvetmemelisin esinin soyledikleri tamamen bahane hic.uzulme sen insanligini yapmissin Allah bir kapiyi kapatir bir kapiyi acar ser gibi gorunende hayir olabiliyo artik ikiniz icin de ayrilik en dogru karar

haklısın ama ya senın benım basıma gelsede adam kızını alıp gitse napardık

Sen o adam gibi sorumsuzluk yapar miydin peki? Evde kucuk bir cocuk varken?

EVET canım konu derin bunlar madalyonun bi yüzü ama diğer yüzünden korkuyorum ben ...ben hergeçen gün umudumu yitiriyorum bipolar çok zor bi o kadarda tehlikeli ..artık düşüne düşüne ben kafayı yiyecem ...bencillik yapsaydım zaten 8 sene önce yapardım bu sıkıntıları çekmezdim ama eşimi sevdiğim için yapmadım ...geçen onu görünce sanki bütün duygularımı yitirmişim gibi hissettim bilmiyorum off

esin hastaligini gizlemismiydi senden?!!
acimak...birazda kendimize acimaliyiz bence

Eski konularını biliyorum
Zaten çok büyük bir mücadele vermişsin
Önce can arkadaşım, senin ve kızının canı
Bile bile verdiğin şansları kullanmamış adam
Hiç aklını bulandırma
Kararının arkasında dur,acımakta bir yere kadar

Biraz acımasız olabilir ama kusura bakma kendi kızını düşünmeyen adam bu hayatta hiçbişeyi düşünüp umursamaz sakın ola ayrılmak istemiyorum ömrümün sonuna kadar seni istiyorum laflarına kanma.. Oda biliyordur herkesin kendisine bu kadar hoşgörülü olmayacağını o yüzden kaybetmek istemiyordur.. Kendi evladının psikolojisini geleceğini düşünmeyen insana acınmaz hiç için acımasın... kızının sana ihtiyacı var hemde çok fazla... Bu yüzden ilerde kızının geleceğine acımak istemiyorsan şimdi kocana acımayı bırakmalı ve ayaklarını kızın ve kendin için yere sağlam basmalısın...

eşim sadece kenini düşündü ilk zamanlar mükemmel birisiydi hasta olurdu adam gib yatardı 1 haftada geçerdi sonra işine gücüne dönerdi salmazdı kendini şimdi o kdadr sorumsuz ki devamlı yatakta görmektn sıkldım artık ...iyi oluncada çalışmaz zar zor gider işe zaten 2 gün çalışır onuda öğlen bırakır gelir ...çok temiz kalpli insan ama beni sevseydi ilaçlarını düzenli içerdi 8 senedir tek kavgamız sadece ilaçlar başka hiç sorunumuz yok ...kızımda devamlı eve gidelim diyor bu yüzden ikileme düşüyorum ...ama kızımda bu ortamda çok sağlıklı büyüyeceğe benzemiyor allahım hepimizin yardımcısı olsun

çok söyledim ne olur bizi düşün diye o hastanedeyken çok zor zamanlar geçirdim ailem olmasa ortada kalacaktım bi çocukla ...kızım son gittiğimde babasına devamlı baba bu son şansın ona göre ilaçlarını iç derdi hap saatini öğrenmiş gelince babasına hemen kalk diyordu ..şimdide ona
kızıyormuş senin yüzünden gittik evden son şansını kullanamadın demiş ...banada babam bana söz verdi ilaçlarını içecekmiş diyor ne olur anne bi şans daha verdiyor ...eşimde sorumluluk duygusu hiç mi hiç yok ..şu lafınız hoşuma gitti.yattığı yerden evlilik kurtarılmıyor şuanda yaptığı şey inanki bu yine canı isterse çalışıyor istemezse çalışmıyor ..şuanda hasta değil gayet sağlıklı ama bahane ediyor işte

Biten yada bitme aşamadında evliliklere okadar üzülüyorumki ...anlatamam Allah yardımcın olsun kardeşim gerçekten yürekten diliyorum bunu ...
Seni anlayamam tam olarak ama ,bir şans dahamı versen ,eşin gözüme çok mazlum göründü ,sende üzülüyorsun belli ,son bir şans ,ona anlat ,belki tekrar düzelirsiniz...

sağol canım hepimizin yardımcısı olsun ...eşime çok şans verdim canım 3 defa ama her defasında yanılan ben oldum ...yuvamı dağıtmak istemiyorum ama yuvadada mutlu ve huzurlu değilim ...tek taraflı olmuyor yıpranan sadece ben oldum ...belki eşim değişse bana yardımcı olsa birlikte üstesinden geliriz ama benimki sadece bi hayal 8 senedir bu hayalle yaşadım ama hayallerim suya düştü

Kızına şu kurduğu cümleleri reva mı görüyorsun? 7 yaşındaki kuzucuk kazık kadar herife ebeveynlik yapıyor, roller değişmiş Ben anne değilim, evli de değilim ama annem beni böyle bir ortamda büyütseydi, eminim 13-14 yaşımdan sonra anneme çooooook ama çok kızardım. Bak kendin diyorsun şuan sağlıklı diye, bence eşin hastalığını bahane ederek çalışmıyor yani tamamen kişisel tembelliğinden ötürü ve üzgünüm ki senden başka kimse ona katlanmayacağı için bu kadar ısrar ediyor mazlum rolleri yapıyor. Kendi ailesi bile istemez onu, yoksa neden evlenirken saklasınlar hastalığını, üstelik çalışmıyor başkasının sırtından hayat yaşıyor ailesi de başından atmış cefasını sen çekiyorsun bir de kızını buna ortak ediyorsun...bence yeterince fedakarlık yapmışsın karşılığını zerre kadar almadan. Bu çocuk büyüyecek ihtiyaçları artacak , yarın bir gün üniversiteye gidecek kızını düşünüp birikim yapmıyor hadi birikimi geçtim günü kurtaracak para bile kazanmaya tenezzül etmiyor.

Eşin kızına yalnız kaldıklarında psikolojik baskı uyguluyor bence, acitasyon yapıyor. O yüzden kızın arada kalıyor, bir an önce çözüme gitmelisin. Tembel ,sorumsuz ve üstelik arada bir kızını korkutan babayla(sanırım kızına dini bir takım kelimeler söyletiyordu kızın epey korkmuştu) büyümesindense , ayakları yere basan anneyle huzurlu bir ortamda büyümesi daha sağlıklı olur. Zaten boşanmak dünyanın sonu bağların kopması değil, gerçekten düzgün bir babaysa her türlü çocuğuna güzel zaman ayırır, şuan aynı çatı altındayken bi fayda sağlamıyor tam tersi hep bir negatiflik.

Canım ozaman hakkında herşeyın hayırlısı olsun ....ah o eşin ah ,azıcık çaba sarfetmiyor desene

kızım onun evebeyni gibi oldu küçücük çocuk biz kavga ettik ilaçları içmemiş bi akşam hastalandı bende kızdım haliyle ..kızım içerde sessizce ağlamış boşver anne babam istediğini yapsın onun yanlış olduğunu anlıcak senin dediğini yapacak dedi ..bende onun için kızıyorum geliyor ayrılmak istemiyorum diyor ne çalışıyor ne çaba sarfediyor çocuğun okuluna hiç maddi desteği olmadı şimdiye kadar.. yine işi bırakıp geliyor zor diye eeeee ben sana nasıl güvenicem ..benim korkumda bu kızımında psikolojisi bozulursa diye çünkü evde yaşadığımız şeyler normal değil içine şeytan girmiş seni okuyumda çıksın .devamlı helalleşiyoruz evde birbirimizi okuyoruz ..birlikteykende bi faydası yok ki o odada uyur ben kızımla içerde otururuz devamlı onu takip ediyoruz kızımla ne yapıyor diye

Kusura bakma ama şu yazdıkların bile son derece sağlıksız 'aile' ortamı tablosu çiziyor, kızın maşallah yaşından çok olgun zeki belli. Ama bu akla o evde yazık olacak orası kesin.

Son düzenleme:
Size ozelden de cevap verdim ama sunu aklinizdan cikarmayin esiniz HASTA. Esiniz bencil degil, esiniz sizi sevmiyor degil, esiniz tembel degil, esiniz sorumsuz degil, esiniz hala nedeni dogru duzgun anlasilamamis, genetik olabilir, beyinde ki hormon salgilanmasinda sorun olabilir ya da cevresel faktorler etkili oldugu bir hastaliin pencesinde yada hepsinin bir karisimi bu hastaliga yol aciyor.
Ama gunumuz literature bunun bir fiziksel rahatsizlik oldugunu, ve beynin icinde iletisimi saglayan kimyasal dongunun iyi islemedigi, bir bozukluk oldugu yonunde.
Asagiya faktorleri yaziyorum
1 . Genetik Faktorler,
a) Bu hastalik ailede birinde olabilir, yani kalitimsal olma ihtimali var. Calismalarda hastalarin en az yarisinin aile gecmisinde birinin duygu bozuklugu ya da depresyonda oldugu ortaya ciyor.
b)Anne babasindan birinde bu rahatsizlik varsa, cocukta cikma ihtimali %15 ile %25 arasinda.
2. Cevresel Etkiler
Genetik gecmisinde bu hastaligi tasiyan kisiler, bir olayla karsilastiklarinda bu hastalik o zamana kadar aktif halde duruyorken, o olay bunun orataya cikmasina sebep olabilir.
Genetik gecmisinde bu hastalik olmsa bile alkol ve madde bagimligi ya da hormonal bozukluklar bu hastaliga neden olabiliyor.
3. Beyinde Isleyis bozukluklari etkileri

Simdi sana bahsettigim gibi kuzenim uzun zamandir hasta, ve zihinsel rahatsizligi olan insanlarla yasamak cidden zor. Sizin dusunmeniz gereken ben gercekten boyle bir evlilik ya da iliski seklini bundan sonra ki yillarda surdurebilirmiyim diye dusunmek. Esiniz tembelliginden ya da baska birini bulmayacagi korkusu ile size soylemiyor onlari emin olun, zaten duygu durumu degisik saglikli dusunemiyor, ve ilaclar yuzunden uyusuk haldedir, bir de sark kurnazi hesabi boyle alevera dalevera dusunmez, yani bence cikari icin sizi yanindan istiyor diyen agizlara kulaklarinizi kapatin cunku negatif, kotu bir enerji veriyorlar. Siz emek vermissiniz oldukca ve bu sekilde saglikli bir evlilik olmaaz gibime geliyor. Cocugunuzu ayri buyutun bakin zaten genetik yaktinligi olabilir kizinizin, boyle sagliksiz bir ortamda buyumesin daha fazla. Esiniz siz ayrilinda tabi ki uzulur, dile kolay 8 yildir evlisiniz hayatinin butun genclik doneminde varolan, kah agladigi kah guldugu sahissiniz ve otesinde bir canliya beraber can vediginiz kisi. Eminim ikiniz icinde zor olacak ama ozellikle senin ve kizinin sagligi icin bence bu durum daha iyi. Ona destek olmaniz icin esi olmaniza gerek yok, arkadasi da pekale olabilirsiniz. Keske tasinma ihtimaliniz olsaydi keske kiziniz da babasini belirli gunler ikinizin kararlastirdigi donemlerde gorseydi. Umarim kendiniz icin dogru bir karar verirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…