8 yıllık evliliğimi bitirsem mi devam ettirsem mi bilemedim

suskun sultan burçlarımız ters okumuşsun koç burcu olan "ben"im, el şakalarından da pek hoşlanmam hele de kafama yapılandan, yengeç burcu olup da kıskaçlarıyla beni tutmuş olan da eşim...

suskun sultan burçlarımız ters okumuşsun koç burcu olan "ben"im, el şakalarından da pek hoşlanmam hele de kafama yapılandan, yengeç burcu olup da kıskaçlarıyla beni tutmuş olan da eşim...

:) evet ters yazmışım ama genelde koç burçları erkekleri öyle oluyor. Koç kadınları daha baskın olur. O yüzden eşiniizi koç burcu olarak düşündüm. O Daha baskın gibi geldi bana. Eğer siz koçsanız o zaman ipler sizin elinizde zaten. Yengeçler tam bir anakuzusudur. İçene kapanık bir yengeç. Yemek yemek en büyük zevkidir.

Tanıdığım koçlar temas halinde olmayı çok severler. Şaka yapmayı çok severler.
Duygularını asla belli etmez Yengeç burcu.. zaten çok zıt iki burç olmuşunuz buraya kadar iyi idare etmişiniz.

Kadın ve erkek zaten farklı olur. Koç erkekleri için yazdım Lütfen yanlış anlamayın. Umarım kızmamışsınızdır. Ama eşinizde sanki biraz koç özelliği var gibi

yok estağf. kızarmıyım.
eşim yengeç olduğu için dediğim gibi kıskaçlarıyla beni tutmuş durumda, benim herşeyime karışır, yemeğe düşkündür evet, o yüzden göbek ve kilo sorunu var ve o yüzden de beni zayıf buluyor, kilo al diye baskı yapıyor bana, halbuki benim kilom şu an iyi. İltifat yerine ondan duyduğum çok zayıfladın lafları, halbuki fiziğim profilimdeki charlize theronunki gibi (vücut yapım benziyor, yüzüm onunki kadar harika değil tabi)

Bizi yoran komple farklı olmamız oldu galiba, olmadı hep bişeyler ters gitti, bir türlü ortak noktada buluşamadığımız için adım atan genelde ben oldum. Ama birbirimizi bırakamıyoruz da, ikimizin de cesareti yok...

bende koçum eşim yengeç :)
aslında yengeç koça baskın bence, çünkü koçun içi dışı bir ama yengeçin içinden ne geçtiğini bilemezsin, koç gemisini yürüttüğünü sanır ama aslında dümen yengeçtedir
ya canım siz aslında ayrılması gereken çiftlerden değilsiniz
hep söylenir saçmalık ya da masal gibi gelir ama evlilik terapistine gitseniz
ya da en azından konu ile alakalı terapist yada psikolog ya da psikiyatristlerin yazdığı kitapları okusanız çok faydası olacağına inanıyorum
ya da en basitinden erkekler marstan kadınlar venüsteni okuyun yaw

Chess kitapla bu iş olmuyor, yani mars ve venüslü kaç kitap okudum, eşim okumaz öyle kitaplar, benim zorumla bazı yerleri okur, ben en önemli yerlerini okusun diye hep tuvalette açık bıraktım o sayfayı, o zaman da okudu ama kalıcı olmuyor okunanlar, ya da böyle kitaplara inanma deyip geçiyor...bir terapist, psikologa gitmek istiyorum aslında, yani eşimin de gitmesini istiyorum (o gitmek istemeyebilir), çünkü ben de neyin doğru olduğuna karar veremiyorum, bulunduğum yerde var mı yok mu bir araştırayım olmazsa...

kreşin psikologu rutin oğlumuzla ilgili bizimle konuşurken aramızdaki durumu farketmişti 1 yıl önce, eşiniz konuşmaya başlayınca siz hemen lafa giriyosunuz, sözünü kesiyosunuz eşinizin, dikkat çekmeyi mi seviyorsunuz demişti eşime, eşinizin üstüne çok baskı kurmuş gibi görünüyosunuz demişti. Yok öyle bişii deyip kıvırmıştık ama kadın bile hissetmişti...Eşim beni seviyor aslında bunu biliyorum ama huysuzun uyumsuzun teki, bu zamana kadar katlandım ama şimdi batmaya başladı herşey, aramızda sorun olduğunda da kolay kolay adım atmaz, beni bekler.

Canım senı cok ıyı anlıyorum.Benim eşimin annesini hemen hemen hergün aramasını bıle abartı bulurken senınkı cosmus durumda resmen hergun gormek falan ıyı bıde dantel alsın elıne gıtsın annesıyle gunlere :teytey: benım esımde oldukca sever pc oyunlarını (aslında benım sevdıgım tarz oyunlar alsak bende sevebılırdım bak sımdı farkettım)o pc deyken bende sevdıgın seyı yapıyorum.Tv ızlıyosak benı yanlız bırakmamak ıcın aynı odada oynar oda bazen gundemle ılgılı bısey sordugumda cevap vermeyınce daha yuksek sesle canım bascavusun beygırı geldı:dance: dıyorum he ay pardon duymadım falan dıyo..sınır olurdum aam bana o kadar konsantre olmuyosun be adam derdım bı ıkı gun naaaptım bılıyomusun bu pc oynarken ben yatıyorum hadı eyvallah dedım gectım yattım aradan 15 dakıka gectı ya ebru sensız cok sıkıcı oluyo gelsene dedı dedım gelsem napıcam be süs bıtkısı gıbı orda gelemem valla dedım ondan sonra kapattı pc yı geldı..bu taktık ancak cok sınırlı yada artık aamaaan beee moodundaysa ıslemıyo .Sende al kuzunu gec baska odaya tammen ıletısımı kes sanırım bu bosnamaktan daha kolaydır.

Aile konusundada senı onun aılesıyle sık sık gorusmek zorunda bırakan neki ayda bır yada ıkı kez gıtsen ama tabı adamla bunu konusucaksın 15 gunde bır benım anneme 15 gunde bır senın annene gıdılıcek desen?Ablanada ben olsam dırek soylerdım huysuz bı adam bu ya sımdı ablama gıdelım dersem hadı anneme gıdelım dıcek abla o yuzden gelmesek anlarmısın benıo falan derdım heralde ..

canım ya bütün yazdıklarını okudum. kendi hayatımı düşüncelerimi, içimde kopan fırtınaları, çaresiz bu evlilik sürmelimi sürmemelimi sorusuna bir türlü veremediğim cevabı, hepsini sende okudum.
eşim tam bir bilgisayar oyunu delisi ve pc başına oturdumu saatlerce kalkmaz. kendisine göre benimle ve oğlumuzla çok ilgilidir ancak ilgi süresi pc başından ara sıra kalkıp yanımıza geldiği 2-3 dakikayla sınırlıdır. işe gider,gelir,, pcde oyun oynar, ve uyur.
asla gelin sizi gedireyim demez. çocuğu parka götüreyim demez.
annesi babası ablasına çok düşkündür. dediğin gibi gün içinde 1-2 kere yüzyüze ve sürekli telefonda görüşürler ki aynı şehirdeyiz ev mesafemiz 2 sokak ötede...

hep benimle senin ailen benim ailem polemiğine girer. benim ailem başka şehirde ne zararları var nede doğru dürüst evime gelirler. hep eşimin taraf kavga huzursuzluk herşeyi çıkarttılar. ve ben artık onlardan nefret ediyorum. ve eşiminde hep benim haklı olduğumu görüpte yine onları savunmasından bıktım. ve eşimden çok soğudum. eşimlede evimlede ilgim kalmadı. psikolojik olarak bu evlilik benim için devam etmelimi etmemelimi bilmiyorum.

seni çok iyi anlıyorum ama işte dediğin gibi bizdede sorunlar konuşulur. eşim bana sevdiğini söyler sarılır, göya düzelir herşey ve 3-4 gün sonra gene eskisi gibi devam eder. yoruldum bende senin gibi. 1 kaç defadır söylüyorum senin psikoloğa gitmen lazım yoksa bu evlilik bitecek. ben senin durumundan dolayı psikolojik olarak çok etkileniyorum. sen nerde duracağını nasıl davranacağını bilemeyen birisin. ikimizinde gitmesi bir yardım almamız şart. yoksa ben senden çok soğudum dedim. kabul etti ama işi paraya getiriyo. paramı kalıyoki gidelim diye bende herşeye para buluyoruz bunada buluruz. bu çok önemli yoksa ben artıkl yoruldum, senden soğudum, işten eve gelmesen yüzünü görmesem merak bile etmem dedim. biz ilçedeyiz buralarda yardım için psikolog yok ama bursaya annemlere gidince ordan bi psikolog ayarlayıp gidicez.

seni takip edicem canım. bakalım hakkımızda hayırlısı.
bu arada eşimi seviyomuyum sorusuna evet diyorum sevmesem zaten şuanda bu evde kalmam bile mucize olurdu dakka durmazdım.
herkese iyi günler...

senin bilgisayar odasında eşinle olduğunu okuyunca ilk yıllarımız aklıma geldi, bensiz oynayamıyordu, ben de onun yanında oturup kitap okuyordum ama hamilelik ve çocuk hayatımızı biraz daha değiştirdi, hamilelikte sigara içtiği için yanında oturamadım, çocuk olunca zaten eşime de yeterince zaman ayıramadım hala da ayıramıyorum çünkü naptıysam oğlumu da erken yatıramıyorum, uykum yok diyor...çift olarak başbaşa kalamadık doğru dürüst, iletişim azaldı.

çocuk da evin düzeninin çok değiştiriyor, ben oğlumu uyuturken, o da tabi yalnız kalınca, bilgisayarı açıyor. Bana kalsa bigün o uyutsun bigün ben uyutayım, ama öyle deyince de oğlumuz benle uyuyamıyor diyor, ya da sen ne iş yapacaksın o zaman evde der.

Bi de bilgisayar başında oyunu online oynuyor, karşıdakilerle konuşuyor yani, e ben aynı odada olunca kitaba konsantre olamıyorum o zaman. Ailesiyle sık görüştüğü için bize sık sık geliyorlar, artık annesine gitmiyorum, kendisi gidiyor, zaten 5 ev ilerimizde oturuyor kayınvalidem, görümcem de başka şehirde ama gelip gittikçe canımı sıkar, neyseki az geliyor, o gelince de gitmeyecem.
Ablamlarla görüşme konusuna gelince, orada annem babam da vardı ve bütün aileme ayıp etmiş oldu, ben onu hiç bu şekilde zor durumda bırakmamıştım...
Ayrıca aramız iyiken, eşim pc başındayken, oğlumu uyuttuktan sonra yanına gittim, birlikte oluruz belki diye, sadece kapıdan baktım napıyosun diye, bana dedi ki birlikte olmak istiyorum aslında seninle ama leş gibiyim sıcaktan terledim çok - bunu aynı anda mikrofondan yanlışlıkla online söylediğini farkedince de küfretmeye başladı bana!!! Hatalı ben oldum yani...

yaşadıklarımız seninle o kadar çok benziyorki arkadaşım.
şu an yaşadığın şeyleri bende yaşıyorum.
deprasyondayım
eskiden üzüldüğüm kızdığımda kırıldığımda kimseye nlatmaz içimde saklar
hep yüzüm gülerdine kadar üzülsem belli etmezdim.
bunu hem aileme hem eşime hemde eşimin ailesine yapıyordum
lafın altında kalıyor eziliyor buda beni hepten bitiriyordu
uzun zmaandır düşünüyordum neden böle diye
baktım ki ben böleyim.
eşim desen gayet rahat benim moralimmi bozuk hastamıyım hiç
aslında iyi biri ama rahat işte
bu birikimler beni ezdi yaşam sevincimi yavaş yavaş eriyordu kiiii
farkına vardım artık yeter :1closedeyes:

Bilgisayar neredeyse bütün iletişiminizi koparmış.
Çocuk uyuduktan sonra giriyor diyorsunuz, zaten birbirinize ayıracağınız tek vakit o zaman.
Özellikle o zaman bilgisayara girmemeli.
Hastalık olmuş.
Sizinle birlikte olmak yerine bahaneler uydurup (terliymiş filan), hala oyun oynaması
üstüne bir de kendi hatası yüzünden size küfür etmesi hiç anlaşılır değil.
Aslında bahsettiğiniz şeyler aldatma,dayak gibi evliliği temelinden sarsacak şeyler değil belki
ama gerçekten ağır şeyler. İki yabancı gibi olunacaksa, yabancılıktan öte bu kadar kopuk ve saygısızca bir ilişkiyi devam ettirmekte kolay değil. Evliliğinde anlamı yok o zaman.
Boşanma kararı alırsanız da haksız değilsiniz elbette.
Eşinizi yasaklarla ya da başka yolla önce bilgisayardan koparmalısınız bence.
İlk önce dikkat ediyor, sonra yine devam ediyor diyorsanız, o zaman o başladığı zamanlarda
ısrarla uyarmaya ve koparmaya devam etmek lazım.
Bunun sonucunda kızıyor, kopamıyor,size kötü davranıyorsa, o zaman oturup bundan sonra ki
hayatını bilgisayarıyla geçirecek. Hayırlısı.

Eğer kararsızlık yaşıyor ve birşeylerden emin değilseniz, evlilik terapistine gitmeden bence boşanmayı düşünmeyin...

Ama birşeylerin düzeleceğine dair ümidiniz yoksa, tamamen ayrı kulvarların insanları olduğunuzu düşünüyorsanızda elbette bir takım şeyleri zorlamanın ve içinizde birikim yapmanın alemi yok...

Dediklerinize bakılırsa şuan ciddi anlamda depresyon hali yaşıyorsunuz...Halsizlik, fazla uyuma, yorgunluk,isteksizlik,olumsuz düşünceler vs. belirtiler tam gaz almış gidiyor.

Size tavsiyem, böylesine ciddi bir kararı önce bir psikiyatıra gittikten sonra vermeniz. Hemde vakit kaybetmeden

Sağlam kafayla alacağınız karar; sizin için en sağlıklı,en sağlam ve en hayırlı olanı olacaktır...

lilyum85 sen de benim gibisin ama ben çalıştığım için eve pilim bitmiş geliyorum, kalan enerjimi oğluma veriyorum, onunla acaip oyunlar oynuyoruz atlıyoruz zıplıyoruz koltukların üstünden, sonra da onunla uyuyakalıyorum geç yatıyo çünkü oğlum...oğlum erken yatsa, eşim de bu kadar rahat bilgisayar oyunu oynayamazdı. bi de çocukla hareketli oyunları hep ben oynuyorum, oysaki eşimin oynaması lazım, sonra da kilo veremiyorum spor yapmam lazım benim deyip duruyor...

Doğru diyorsun ne diyeyim...

evet en iyisi bi psikologa / psikiatriste gitmek..

İkna edebilirseniz eşinizi mutlaka evlilik terapistine gidin, işe yaradığını duymuştum.

çocuğumuz olmasa boşanma kararını fazla uzatmadan alabilirdim, ama ikimizin de hep yanında olmak istediği bir çocuğu var, ne ben onu oğlumdan ayırabilirim, ne de o beni...benim annemle babam arasında da sorunlar olurdu, ama ben herşeye rağmen ikisi de yanımda olsun isterdim, çünkü anne ya da babadan biri başka evde olunca hiçbirşey eskisi gibi olmuyor...o yüzden acele karar vermeden önce zamana ihtiyacım var, ama mutlu değilim eşimle...

canım mutlaka hoşuna giden yanları vardır eşinin.
biraz gayret et.
bende 8-9 yıllık evliyim.
bir usanma oluyor bu zamanlarda ama alışkanlık daha bir yerleşiyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…