9 aylık bebeğim var hamile kaldım

Sevgili konu sahibi öncelikle geçmiş olsun. Bebeğinizi de sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah.

Emzirmeyi kestiğinizde pisigi ve ishali kesiliyor yazmışsınız. Muhtemelen sütünüzden kaynaklı. Acaba sizin yediğiniz birşey dokunmus olabilir mi ?
Eğer yediklerinizden de değilse sütünüzu hamilelik hormonlari etkiliyor demek ki .

Yine de siz mutlaka kan testi yaptırın. Tekrar geçmis olsun.

Bu arada simdi aklima geldi rota salgini var yine ishal cok yaygin cocuklarda asi yaptirdiniz mi. Her halukarda bir geita ornegi verip tahlil yaprirmanizi tavsiye ederim. Uzun surmesi aklima bunu getirdi acikcasi.
Aşıları yapıldı. Bir hafta yeni bir dişte gözlemlicem. Tabii bununla birlikte pişiği. Kendi gözlemlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim

Anne sütü yokken en güvenilir formül mamadır.Bu mamalar inek ve keçi sütleri yeniden formülize edilerek yapılıyor bilin bakalım neden?!
Çünkü inek sütü veya keçi sütü tek başına bebeğin ihtiyaçlarını karşılayabilecek besinsel özelliklere sahip değil ayrıca bebeğin sindirebileceği yapıda da değil.Bu yüzden vitamin ve mineral eklemeleri yapılıyor ve gerekli oranda karıştırılıyor.

Her neyse, neyse ki sizin başınıza böyle bişey gelmemiş diyelim o zaman.

bence siz abartıyorsunuz. 9 aylık çocuk her gıdayı fazlasıyla alabilir. mamaya ihtiyaç yok. bir de öyle ir anlatıyorsunuz ki mamayı kendi ellerinizle hazırlıyor gibisiniz. umarım bütün bebeklere annesütü kısmet olur. iyi günler.

Hanfendi yıl olmuş 2018 lütfen açın biraz okuyun bi de çocuk yetiştiriyomuşsunuz.9 aylık çocuk tabii ki her şeyi yiyemez.Allah bilir siz şeker tuz falan da veriyosunuzdur.1 yaşından önce asla verilmemesi gereken gıdalar var çilek, dut, yumurta beyazı, bal, patlıcan, domates, bakla ve hayvansal sütler işte bazıları...

Bebeğinize bunları verirsiniz yer ama ona verdiğiniz zararı görmeniz için hastanelik olması gerekmiyor yavrucağın.Hem bilmiyosunuz hem de bilmediğiniz şeyi savunuyosunuz.Hadi yapıyosunuz bari kendinize saklayın da insanları da yanlışa yönlendirmeyin.Ben verdim bişey olmadı diyosunuz açıp bağrısağına midesine mi baktınız nası böyle emin olabiliyosunuz.

Anne sütü yokluğunda mamaya olan ihtiyacı Dünya Sağlık Örgütü başta olmak üzere kabul etmeyen sağlık kuruluşu yok.Siz kim oluyosunuz da hangi sıfatınızla bu dünyaca kabul görmüş gerçeği kafanıza göre yok sayıp yanlışınızı insanlara aktarma hakkını kendinizde buluyosunuz?

Sizin böyle bişeye hakkınız yok bildiklerinizi kendinize saklayın mümkünse.

bir internet annesi! olarak siz beni ve anneliğimi sorgulayacak en son kişi bile değilsiniz. googlla çocuk büyütüyorsunuz. asıl sizin büyüttüğünüz yavruya yazık!

verin mamanızı yapın obez yapın şeker yapın alerjik ne diyelim. hee ayrıca 9 aylık bebek her şeyi yer derken ihtiyacı olanı kast ettim. zaten şekere ihtiyacı yok çocuğun. sizinkinin varsa verin. yapacak bir şey yok. bir de lütfen beni alıntılamayan.
çünkü bana annelik öğretecek son kiş bile olamazsınız.

bakın çok yarralandığınız Google ne diyor

• Bebek mamaları, anne sütüne yakın olarak üretilmeye çalışılarak piyasaya sürülen fabrikasyon ürünlerdir. bazıları her fabrika işi gıdalarda olabilen ağır metaller içerebilmektedir.Avrupa da yapılan bir araştırmanın sonuçlarına göre, piyasada satılan, çok ünlü 9 adet markanın içeriğinde ağır metaller, arseniğe ve kurşuna rastlanmıştır. Bu mamaların, reklamları yapılırken bebeklere iki yaşına kadar verilmesi tavsiye ediliyor. Böylesi ağar metaller içeren ürünler, üç dört ay kullanımda, veya çocuğu emzirdikten sonra, doymadığı düşüncesi ile ek olarak verildiğinde, bir zararı olmaz, Çünkü bu metaller, uzun süre kullanımla vücut da birikmeye başlar ve zararları da o zaman ortaya çıkar. Kısacası, çocuğunuz Anne sütü hiç almıyorsa, en fazla dört ay verin ve daha sonra, sulandırılmış süt ve ek gıdalarla besleyin.
  • Bebek mamalarının bir diğer zararlı tarafı ise, bazı markaların şeker veya tatlandırıcı ile tatlandırılması dır. Daha bir iki aylık bebeğin damağına bu kadar tatlı bir şeyi verip alıştırdığınız zaman, bebeğin ek gıdaya başlaması gerektiğinde, yoğurt, ıspanak, pazı, et, balık gibi, büyümesi için gerekli bir çok gıdayı yemeyi reddedecektir. Çünkü bebekliğinde tatlıya alıştığı için, diğer tatların hepsi ona yavan gelecektir.

zor durum ama sutte bir değişiklik olsa bebek bırakır dıye bılıyorum..
mamasız nasıl buyuyen bebkler.bu kadar köru körune pıyasa surulen herşeyı guvenle kullanmak ne kadar doğru.bırılerı rant sağlarken sağlıksız nesıller yetişiyor.sentetık urunu tavsıye edip anne sutune zehır dıyen akıla ne mantığım nede vijdanım el verıyor.sadece uzluyorum.
bu kadar köru körune pıyasa surulen herşeyı guvenle kullanmak güvenmek ne kadar doğru.bırılerı rant sağlarken sağlıksız nesıller yetişiyor.sentetık urunu tavsıye edip anne sutune zehır dıyen akıla ne mantığım nede vijdanım el verıyor.sadece uzluyorum.ve kesınlıkle sıze katılıyorumm.

Çok komiksiniz.İnternet dediğiniz yerde dünyaca ünlü doktorların profesörlerin araştırmacıların bu işlere gönül vermiş binlerce kişinin araştırmaları yorumları elinin altında oluyor bunu küçümsenecek bir şey olarak gören siz gerçi çocuğunuzu 1800lerdeki yöntemlerle büyüttüğünüz için internetin sizi aşması normal tabi.

Benim yazdıklarımı çürütmeye çalışırken de hiçbir bilimsel tabanı olmayan zararlari.com gibi komik ne olduğu belirsiz bi siteden kopyala yapıştır bilgileri göndermeniz zaten bilgi düzeyinizi ortaya koyuyor.

İnternet annelerini beğenmiyomuş, siz kimden öğreniyosunuz?ansiklopediler mi okuyosunuz?Bu yazdıklarınız da tamamen uydurma, hiçbir delile dayanmayan bilgiler.Siz kendinizi kandırmaya devam edin ama dediğim gibi lütfen sadece kendinizi, başkalarını değil.İyi günler size de.

12 haftalık gebeyim hala emziriyorum oğlum sütün tadını beğeniyor ki hala emmek istiyor gidebildiği kadar götürecem .. Bana da herkes zehirler falan diyor dinlemedim onları

ya bir de çocuk kocaman olmuş maşallah. ona yarayacak her besini tüketir.
kefir ayran yoğurt bazı sebze meyveler çorbalar ona uygun pilavlar..
ha belki uyuma da zorlanır onu da sulandırılmış keçi sütü olabilir. ki dediğim gibi ben edindiğim bilgiyi paylaştım körü körüne de değildi. ha anne de burdan aldığı bilgiyi doktora teyit ettirir uygular bu kadar yani. bir formül mamadır gidiyor. sanki mamayı özenle anneler hazırlıyormuş gibi.
wc terlikleriyle çalışıyor işçiler fabrikalar da aahh ahh. el yıkama hak getire. hele makinelerdeki ağır metaller.
bir de koy bakalım sütü dolaba en fazla 3 gün dayanır. mamalar yıllarca raflarda duruyor.

12 haftalık gebeyim hala emziriyorum oğlum sütün tadını beğeniyor ki hala emmek istiyor gidebildiği kadar götürecem .. Bana da herkes zehirler falan diyor dinlemedim onları

ama konu sahibindeki durum farklı. çocuk ishal ve pişik hep. demek ki vücut tepki veriyor.
dokunmadığı sürece emzirilmeli zaten

Diş çıkarıyor olmasın ?

Malesef aynı durum 3 aylık bebeği varken hamile kalan arkadaşımın başına geldi çocuk hem kusuyor hem ishal oluyor en son kv arayıp sen hamile olabilirsin demiş test yapıyor ve hamile o bir ekmek zorunda kalmıştı emzirmeyi süt herkesin bünyesinde farklı sonuçlar doğurur başka bir doktora gidin büyük ihtimal biraktirir

Hamilelikteki hormon salgıları çocuğunuza geciyo ishal veya kusma gibi yan etki yapiyo bence çocuğunuzu daha fazla harap etmeden sütten kesin derim
Büyüklerimiz hep derler aynı cinsten çocuklara etki yapmazmis ama farklı cinslerde bu tür yan etkiler olabiliyordu karnındaki bebegin cinsiyeti fakli olabilir o yuzden oluyodur

Arkadaşlar hepiniz çok güzel bilgiler verdiniz hepinize çok teşekkür ediyorum. Ama gördüm ki sorduğum soru birçok anne arasında tartışmaya sebep oldu. Keşke sormasaydım dedim. Bizler anneyiz arkadaşlar. Sabır saygı bizim diğer adımız olmalı. Ama burda bir anne birşey paylaştığında buna ters gelen bir fikir yazılarla dövercesine tepki vermiş. Ben her annenin tecrübelerini okudum. Herkes çok güzel bilgiler paylaşmış. Kimi birebir yaşanmış kimi yakınlarından tecrübe etmiş. Benim izleyeceğim süreç son bir besin takibi yapmak tekrar sütümü izlemlemek diş takibi yapmak ve tahlil yaptırmak olacak. Sizde güzel anneler saygıyı yitirmeyin hiçbir zaman. Her bilgi değerli her görüş kıymetlidir. Hele de hiçbir annenin yetiştirme tarzı bu kadar ağır eleştirilmemelidir. Tekrar hepinize çok teşekkür ediyorum.

Bence sütünle alakalı bi durum bu çok geçmiş olsun canım sağlıkla gelsin bebeğin

Annem abim 6 aylikken bana hamile kalmis ve abim surekli kusmaya baslamis dr goturduklerinde anneme siz hamile olabilirsiniz demis dr ve gercekten hamileymis,hormonlar yuzunden sutun yapisi degisiklige ugrayabiliyormus, sanirim sizin durumda boyle birsey, birkac uzmana daha gidebilirsiniz, bazi kadinlar hamileyken emzirebiliyor ama bazilarida sizin ve annem gibi olabiliyor..

Bende 6 aylikken kaldim. Ilk 3 ay emzrdm bisy olmadi. Smdi mecburen mama veriyrm ve o pisik yapiyo maalesf. Benm sutum kesildi kizim 9 aylikken kesilmis oldu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…