Evet okudum çok teşekkür ederim. İnşallah bende emzireceğim.Size link attım okudunuz mu?
Yanlış yönlendiriyorlar sizi
Bizim kasım annelerinde var şu anda hamileyken emziren, Doğum yaptı hala ikisini de emziriyor arkadaş mesela
tabi ki de yanlış değil bu. dr önerisi 8 aylıktan itibaren keçi sütü verilebilir sulandırılarak
son günlerde daha önce yemediğim birşey yok. Detaycı ve dikkatli biriyim. Böyle şeylere çok dikkat ediyorum. Ben 5 haftalık gebeyim ve bebeğim 15 gündür ishal. Bazı arkadaşlarımızın dediği gibi. Sanırım hamileyken emzirmek bazı bebeklerde olumsuz etki yapmıyorken bazılarında yapıyor. Bundan emin olmanın tek yolu kaka tahlili yaptırmak. Bunun için tekrar emzirmeye ara verip doktora gitmeden bir gün önce tekrar emzirmek olacak. Böylece tahlilde herşeyin belli olacağını düşünüyorumDirekt sütten değil de yediğiniz bir şeyden olabilir belki.
Son günlerde daha önce yemediğiniz ne var düşünün.
Buna rağmen devam ediyorsa çocuğa da eziyet etmeye gerek yok.
tabi ki de yanlış değil bu. dr önerisi 8 aylıktan itibaren keçi sütü verilebilir sulandırılarak
Oğlumun hergün midesine ortak giden şey pekmez yoğurt ve süt. Yoğurdu ve sütü denedim. Yoğurtla alakası yokmuş. Fakat emzirmeye ara verince geçti ishal. Pekmezi kan ilacı yerine veriyordum. Yarından sonra 3 günde onu kesip gözlemlicem. Herşeyi denemekte fayda var. Bir yandan çocuk doktoru araştırıyorum. İstanbul da çocuk doktoru önerebilen varsa çok iyi olur arkadaşlarSulandırarak süt verene kadar ayına uygun mama vermesi daha hayırlıdır bence.
Hem mamalar genel olarak fermente gıdalardır. Süt sindirimi zor bir gıda sulandırsa bile.. Ya da yoğurda falan ağırlık verebilir.
S smyye3461 bebeğiniz ek gıdada farklı bir şey yedi mi? Verdiğiniz şey bozulmuş olabilir farketmeyebilirsiniz.
Biraz daha gözlemleyip iyi bir doktora gidip ona göre emzirmeyi kesin.
9 ay emmiş dünyanın sonu değil emzirmeye son vermek..
Oğlumun hergün midesine ortak giden şey pekmez yoğurt ve süt. Yoğurdu ve sütü denedim. Yoğurtla alakası yokmuş. Fakat emzirmeye ara verince geçti ishal. Pekmezi kan ilacı yerine veriyordum. Yarından sonra 3 günde onu kesip gözlemlicem. Herşeyi denemekte fayda var. Bir yandan çocuk doktoru araştırıyorum. İstanbul da çocuk doktoru önerebilen varsa çok iyi olur arkadaşlar
Şu an doktoru bırakın googlea bile yazsanız 1 yaş öncesi hayvansal süt kullanılabilir diyen 1 tane kaynak bulamazsınız.Ne kadar sulandırırsanız sulandırın fark etmez.Bugün bebeğin vücudunun tepki vermemesi o sütün yaradığı ve iç organlara zarar vermediği anlamına gelmez.
Bundan yıllar önce formül süt denen bişey yokmuş sütü olmayan insanlar böyle yapmaya mecbur kalmış.Ama şimdi ülkecek hastanelerden çıkamıyoruz binbir çeşit mide bağırsak oto immün sorunumuz var.
Dayanaginiz nedir? İceriginde her turlu mucizeyi barindiran anne sutu gibi bir nimet neden zehirlesin emen cocugu. Bunlar dogru degil ayrica gunumuzde yapilan bir çok araştırma hamilelikte emzirmenin bilindigi gibi bir sakincasi olmadigini kanitlamis durumda. Eskilere kalsa karnimdaki ile emenin cinsiyeti farkliysa hormonları birbirine gecer, karbimdaki gelisemez, zehirlenir, emen hasta olur heee birde karnindakinin rizkini alirmis. Yok efendim böyle birsey. Bu tarz yorumlarla belkide asil siz anne sutunden bir bebegi mahrum edip rizkindan edeceksiniz.Sütün zehirlio olabilir canm.Yani emzirilmez diger cocuguna hamileysen.Malesef sütü bıraktırcaksn.Eski koca karı lafı gibi gelebilir ama eskiler hakli.Simdiki doktorlara kalsak hicbise olmaz derler.Sen yinede buyuklerine bi Danış derim.
Ben açıklamalarımı yaptım.Eger emzirdigin cocukta anormal tepkiler veriorsa hamile olduktan sonra.Sütün icerigindeki hormonlar bebegi etkilemistir hamilelik durumu.Bu yuzdende buna eskiler zehirlenme adını verir.Sizin bilimsel dedikleriniz zamaninda tecrubelerle kanıtlanmış zaten.Simdiki doktorlarimiz sadece bastan savar.Isteyen cocugunu kustura kustura emzirsin cocugu heba etsin bu mu yani bilimsellik.Dayanaginiz nedir? İceriginde her turlu mucizeyi barindiran anne sutu gibi bir nimet neden zehirlesin emen cocugu. Bunlar dogru degil ayrica gunumuzde yapilan bir çok araştırma hamilelikte emzirmenin bilindigi gibi bir sakincasi olmadigini kanitlamis durumda. Eskilere kalsa karnimdaki ile emenin cinsiyeti farkliysa hormonları birbirine gecer, karbimdaki gelisemez, zehirlenir, emen hasta olur heee birde karnindakinin rizkini alirmis. Yok efendim böyle birsey.
Bazi kadinlarin sutu degismesede genelde deisiyormus ve degisen sut bebege yaramiyormus.ek gidayla devam et istersen canim cocugada eziyet olmasinbayanlar acil yardım. 9 aylık bir oğlum var emziriyorum. Fakat hamile kaldım. Oğlum 15 gündür ishal. Çocuğum harap oldu. Pişik oldu çok kötü. Emzirmeyince ishali geçiyo.ishali geçince pişiğide geçiyo. Benimle aynı durumu yaşayanlar var mı. Ne yapmam lazım. Kadın doğum doktoru sütünden ishal diyor. Ama çocuk doktoru sütünle alakası yoktur diyo.
Tandem emzirmeyi şimdi buradaki arkadaşlardan öğrendim ve okudum. Ek gıda döneminde tüm yeni besinlere 3 gün kuralı uyguluyoruz. Alerjisi olmayan gıdaları gönül rahatlığıyla veriyorum. 3 ay oldu başlayalı malum. Hergün farklı yemek yiyor. Hergün ortak yediği 3 şey var. İkisi kontrol edildi biri kaldı. Onada yarın başlicam25+1 haftalik hamileyim kızım 16 aylik ve emiyor. Sutunuz buna sebep olmaz hamileyken gonul rahatligi ile emzirebilirsiniz. Ek gida donemindesiniz yediklerine dikkat edin birde disleri ne durumda. Yavrunuz daha cok kucuk pisigi sute baglayip umarim emzirmeyi kesmezsiniz. Tandem emzirmeyi arastirin lutfen.
Dislerinide kontrol etmenizi tavsiye ederim. bu hamileligimde kizim iki kez agir inatci pisik oldu arada 4-5 gun gecti dis cikartti her ikisindede ve rahatladi gecti pisigi. Evet hamilelikte sutun tadi degisebiliyor bebek yadırgarsa zaten kendi birakiyor bunda sorun yok ama fiskirarak kusmuyorsa baska tepkiler vermiyorsa pisigi buna yormadan bir sure daha gozlemleyin. Hicbirsey anne sutunun yerini tutamaz.Tandem emzirmeyi şimdi buradaki arkadaşlardan öğrendim ve okudum. Ek gıda döneminde tüm yeni besinlere 3 gün kuralı uyguluyoruz. Alerjisi olmayan gıdaları gönül rahatlığıyla veriyorum. 3 ay oldu başlayalı malum. Hergün farklı yemek yiyor. Hergün ortak yediği 3 şey var. İkisi kontrol edildi biri kaldı. Onada yarın başlicam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?