• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

9 aylık bebeğim varken hamile kalmak :(

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Benim de ikizlerim var, 2 yasindalar. Daha yeni yeni birbirleri ile oynamaya basladilar ama 5 dk oyun varsa 6. dakika kavga oluyor. Hic kolay is degil, tam zamanli calisiyorum ve cogu zaman kocam da vardiyali calistigindan evde olmuyor ama yapabilecegim birsey yok. Tadini cikarmaya calisiyorum o yuzden.
Konu sahibinin isi kolay degil ve dogum yaptigi zaman da ilk cocugu 2 yasina yakin olacak. Biraz zorlu zamanlari olur ama aldirmayi dusunmuyorsa durumu kabullenip yoluna devam etmesi lazim.
Bana gore ikiz bebeklerden daha zoru sanki 1 yenidogan ve 1 adet de 2 yas alti cocuk.
Benimde ikizler 2 yaşına geldi valla aynı bizimdr öyle konuya istinaden yazmak istedim 5 dakika oyun 20 dakika kavga 😁🤭 çok zor 2 yaş civarı çocuk daha da zor yenidoğanla da kolay olmayacak tabiiiki

Benim de ikizlerim var, 2 yasindalar. Daha yeni yeni birbirleri ile oynamaya basladilar ama 5 dk oyun varsa 6. dakika kavga oluyor. Hic kolay is degil, tam zamanli calisiyorum ve cogu zaman kocam da vardiyali calistigindan evde olmuyor ama yapabilecegim birsey yok. Tadini cikarmaya calisiyorum o yuzden.
Konu sahibinin isi kolay degil ve dogum yaptigi zaman da ilk cocugu 2 yasina yakin olacak. Biraz zorlu zamanlari olur ama aldirmayi dusunmuyorsa durumu kabullenip yoluna devam etmesi lazim.
Bana gore ikiz bebeklerden daha zoru sanki 1 yenidogan ve 1 adet de 2 yas alti cocuk.
Biri 3,5 diğeri 2 yaş olan iki oğlan da benim var şükür. Ya bunlar ne zaman tam olarak birlikte oynayacaklar bizde de 10 dakika iyiyse 11. Dakikada oyuncak kavgası. Birbirinin aynı olan iki nesne için bile kavga edebiliyorlar 🙈 yazın ikisi de evde olacak şimdiden nasıl baş edeceğim onu düşünüyorum

Süt korur + takvim yönetimi + geri çekilme. Ama kendisi şimdi gelip eleştirilmemek için hap + prezervatif diyecek :d
Cidden bu nasıl bir tavır kadın beklemediği halde hamile kalmış onun şokunu yaşarken psikolojisi iyi değilken korunma yöntemini didiklediniz de ne olacak hamileliğini geri mi döndüreceksiniz?
Lafım sadece size değil, ne diye böyle dalga geçiliyor geri çekilme yöntemi denemiştir hamile kalmıştır falan. Eee? Oturup hahaha kikiki diyince ne geçiyor elinize ya?
Gerçekten şu forumun bu kötülüğüne bir türlü alışamadım her seferinde çok yaşatıyor

çok kötüyüm kızlar
Bebeğim 9 aylık oğlum, gecikti öylesine test yaptım ve pozitif. Tekrar yaptım yine pozitif…

Şok içerisindeyim nasıl oldu diye.
oğluma haksızlık etmekten çok korkuyorum.
Böyle bir durumda olan anneler küçükken tekrar hamile kalanlar deneyimlerinizi tavsiyelerinizi bekliyorum :(
Dipnot Daha lohusa depresyonumdan yeni yeni çıkıyordum ki böyle oldu. İntiharı bile düşündüğüm olmuştu öyle kafam gitmişti lütfen incitici yorum yazmayın.
Şôyle olmuşa çare yok. Hayırlı olsun diyelim. Yardıma ve iyi bir planlamaya ihtiyacınız var. Kimseye haksızlık olmaz. Kesinlikle cocukların birbirini kıskanması ebeveyn tutumu ile alakalı. Kardeş iletişimi konusunda bol bol kitap okuyun. Oğlunuza bir kardeş oluyor. Bu hikayede yorulan siz olacaksınız en şanslı olan ise oğlunuz olacak. Bakış açınızı değiştirin. Maddi imkan varsa eve çamaşır kurutma makinesi robot süpürge vs alın. Aileniz yakınsa onlara da arada gidersiniz. Eşinize ciddi görev tanımı hazırlayın şimdiden akşam evi toplayıp düzeltme sabah kahvaltısı hazırlama vs gibi net görevler verin

Ben kendimi hiç düşünmüyorum hiç oralarında değilim çünkü ne kadar zor olacağını tahmin edebiliyorum lohusalığım zor geçtiği için.
Benim tek üzüntüm oğlum. Onun için güzel olacağına inanmak istiyorum :(

Lohusa depresyonu tanısı aldınız mı? İntiharı düşünecek kadar zorlandıysanız ilaç tedavisi görmediniz mi? Emzirirken ya da hamileyken kullanılabilen psikiyatrik ilaçlar var. Lütfen kendinize bu eziyeti yapmayın. İyi bir psikiyatrist bulun ve tedavi olun. Bu hem size iyi gelecek hem de çocuklarınıza. Unutmayın anne iyi olmazsa çocuklar da iyi olamaz. Geçmiş olsun.

Yaşı yakın iki çocukta özellikle ilk 3 yıl çok zorlanırsınız ama ondan sonrasında rahatlamaya başlayacaksınız. Tek çocuklu ya da yaş arası daha fazla olan iki üç çocuklu ailelerden daha rahat olacaksınız. Sadece başlangıcınız biraz zor olacak. O yüzden lütfen psikiyatri ile görüşün. 🙏🙏

Cidden bu nasıl bir tavır kadın beklemediği halde hamile kalmış onun şokunu yaşarken psikolojisi iyi değilken korunma yöntemini didiklediniz de ne olacak hamileliğini geri mi döndüreceksiniz?
Lafım sadece size değil, ne diye böyle dalga geçiliyor geri çekilme yöntemi denemiştir hamile kalmıştır falan. Eee? Oturup hahaha kikiki diyince ne geçiyor elinize ya?
Gerçekten şu forumun bu kötülüğüne bir türlü alışamadım her seferinde çok yaşatıyor

Korunmuyorken ve kendisini döven adamla hâlâ sevişiyorken hamilelik nasıl beklenmedik oluyor? Ben şimdi biriyle gidip korunmasız sevişsem ve bunun sonucu hamile kalırsam bu beklenmedik bir gebelik mi oluyor? Aynı şeyi yapıp farklı sonuçlar bekleyen insanlara ne deniyordu?

Korunmuyorken ve kendisini döven adamla hâlâ sevişiyorken hamilelik nasıl beklenmedik oluyor? Ben şimdi biriyle gidip korunmasız sevişsem ve bunun sonucu hamile kalırsam bu beklenmedik bir gebelik mi oluyor? Aynı şeyi yapıp farklı sonuçlar bekleyen insanlara ne deniyordu?
Bilmesek inanacağız işte

Tamam hamile kalmış diye hadi toplanıp hep birlikte dövelim. Nasıl fikir?

Tamam hamile kalmış diye hadi toplanıp hep birlikte dövelim. Nasıl fikir?

Tepki gösterdiğim şey hamile kalması değil koca koca insanların asla sorumluluk kabul etmemesi ve "korunuyorduk" diye yalan söylemesi. Biri de dürüst olsun evet hata ettim korunmadım desin yahu. Bu forumda ben tüplerini bağlattığı halde hamile kaldığını iddia eden üye bile gördüm. İnsanın aklıyla dalga geçiyorlar ve korunma yöntemleri hakkında bilgi kirliliğine neden oluyorlar. Daha fazla polemiğe girmeyeceğim ban yemek istemiyorum bu konu yüzünden. İyi forumlar

Tepki gösterdiğim şey hamile kalması değil koca koca insanların asla sorumluluk kabul etmemesi ve "korunuyorduk" diye yalan söylemesi. Biri de dürüst olsun evet hata ettim korunmadım desin yahu. Bu forumda ben tüplerini bağlattığı halde hamile kaldığını iddia eden üye bile gördüm. İnsanın aklıyla dalga geçiyorlar ve korunma yöntemleri hakkında bilgi kirliliğine neden oluyorlar. Daha fazla polemiğe girmeyeceğim ban yemek istemiyorum bu konu yüzünden. İyi forumlar
Kadın cahil olabilir, bilgisiz olabilir korunma yöntemi sanıp aslında korunmamış olabilir sırf böyle diye kadına ne yapalım istiyorsunuz? Toplanıp dalga geçelim gülelim üstüne. Nasılsa tanımıyoruz. İntihar etse haberimiz olacak mı sanki? Yazılanlar yüzünden küçücük bebe karında da bir bebe köşeye çekilip ağlasa falan. Bize ne değil mi? Korunmamış hamile kalmış. Hahahahha. Vurun kahpeye
İyi forumlar

canim aslinda cok da kötü degil yani bir cirpida birlikte büyürler ne güzel, onlar birbirlerine oyun arkadasi olur. Umarim desteginiz vardir yinede etrafinizda, desteksiz bakmak cok zor. Ikincisinde tekrar depreson yasayacaksiniz diye birsey yok.

Ben sizi anlayamadım konu sahibi. Şöyle bir geçmiş konularınıza göz gerdirdim.
2023 Ağustos'ta ilişki isteğinize dair bir konu açmışsınız.
Aynı yılın Kasım ayında eşiniz ve kayın aileniz hakkında başka bir konu açmışsınız.
Üç ay içinde mi evlendiniz anlayamadım.
Sonra Haziran 2024'te 7 aylık hamile olduğunuza dair başka bir konu açmışsınız.
Üç ayda birini tanıdınız, evlendiniz, evlendiğiniz ilk aydan da çocuk mu yaptınız?

Hadi buraya kadar tamam diyelim.
Duvarınızda da 7 sene boyunca hamile kalmak için uğraştığınızı ama olmadığını yazmışsınız.
Benim kafam çok karıştı, bunlarda bir mantık hatası yok mu?

Hadi bunların hepsi doğru olsun.
Üç ayda biriyle evlenip, evlendiğiniz ilk aydan çocuk sahibi olmanız büyük bir hata. Eşinizle yaşadığınız sorunlar da ortadayken ikinci çocuğu bilinçli ya da bilinçsiz yapmanız ayrı bir hata.

Hala boşanma kararı almamanız, bu konuda dahi en ufak boşanmaya dair bir şey konuşmamanız kocaman bir hata; üstelik hamileyken şiddet gördüğünüzü iddia ederken.
Siz böyle hatalar üzerine süratle giderken bizden nasıl bir öneri beklemektesiniz?

Edit: Hamileyken değil lohusayken şiddet görmüş konu sahibi düzelteyim ama farkı yok.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X