• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

9 aylık bebeğim varken hamile kalmak :(

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Lohusa depresyonu tanısı aldınız mı? İntiharı düşünecek kadar zorlandıysanız ilaç tedavisi görmediniz mi? Emzirirken ya da hamileyken kullanılabilen psikiyatrik ilaçlar var. Lütfen kendinize bu eziyeti yapmayın. İyi bir psikiyatrist bulun ve tedavi olun. Bu hem size iyi gelecek hem de çocuklarınıza. Unutmayın anne iyi olmazsa çocuklar da iyi olamaz. Geçmiş olsun.

Yaşı yakın iki çocukta özellikle ilk 3 yıl çok zorlanırsınız ama ondan sonrasında rahatlamaya başlayacaksınız. Tek çocuklu ya da yaş arası daha fazla olan iki üç çocuklu ailelerden daha rahat olacaksınız. Sadece başlangıcınız biraz zor olacak. O yüzden lütfen psikiyatri ile görüşün. 🙏🙏

Psikologla ilerledim psikiyatrist değil de.
Bir çok farklı tedavi denedim…
Ama yeteri verimi alamadım.

Ben sizi anlayamadım konu sahibi. Şöyle bir geçmiş konularınıza göz gerdirdim.
2023 Ağustos'ta ilişki isteğinize dair bir konu açmışsınız.
Aynı yılın Kasım ayında eşiniz ve kayın aileniz hakkında başka bir konu açmışsınız.
Üç ay içinde mi evlendiniz anlayamadım.
Sonra Haziran 2024'te 7 aylık hamile olduğunuza dair başka bir konu açmışsınız.
Üç ayda birini tanıdınız, evlendiniz, evlendiğiniz ilk aydan da çocuk mu yaptınız?

Hadi buraya kadar tamam diyelim.
Duvarınızda da 7 sene boyunca hamile kalmak için uğraştığınızı ama olmadığını yazmışsınız.
Benim kafam çok karıştı, bunlarda bir mantık hatası yok mu?

Hadi bunların hepsi doğru olsun.
Üç ayda biriyle evlenip, evlendiğiniz ilk aydan çocuk sahibi olmanız büyük bir hata. Eşinizle yaşadığınız sorunlar da ortadayken ikinci çocuğu bilinçli ya da bilinçsiz yapmanız ayrı bir hata.

Hala boşanma kararı almamanız, bu konuda dahi en ufak boşanmaya dair bir şey konuşmamanız kocaman bir hata; üstelik hamileyken şiddet gördüğünüzü iddia ederken.
Siz böyle hatalar üzerine süratle giderken bizden nasıl bir öneri beklemektesiniz?
Hamileyken şiddet görmedim.

Kadın cahil olabilir, bilgisiz olabilir korunma yöntemi sanıp aslında korunmamış olabilir sırf böyle diye kadına ne yapalım istiyorsunuz? Toplanıp dalga geçelim gülelim üstüne. Nasılsa tanımıyoruz. İntihar etse haberimiz olacak mı sanki? Yazılanlar yüzünden küçücük bebe karında da bir bebe köşeye çekilip ağlasa falan. Bize ne değil mi? Korunmamış hamile kalmış. Hahahahha. Vurun kahpeye
İyi forumlar
Allah razı olsun gerçekten hep iyiliklerle karşılaşırsın umarım.
Cahil değilim ama biyoloji mezunu ve Ftr öğrencisiyim hatta.

Ama depresyonum çok ağır geçti bildiklerin görünmüyor bu başka bir şey.
Dün bir yorumda yazdığım gibi sağlıksız bir insandan doğru kararlar bekleyebilir misin? Kafası hasta yani o an için…
Kendim de eğitimciydim bu arada. Ama sağlık başka bir şey.

Psikologla ilerledim psikiyatrist değil de.
Bir çok farklı tedavi denedim…
Ama yeteri verimi alamadım.

Psikiyatrist ile ilerlemeden etki almanız mümkün değil ki. Bu öncelikle medikal yoldan halledilmesi gereken bir durum. Medikal tedavinin yanında psikolog ile ilerleyebilirdiniz. Psikoloğunuz hata yapmış. Lohusa depresyonu (şiddetine bağlı olarak tabii ki) sadece psikologla olacak iş değil ki ben de psikoloğum ve Lohusa depresyonu çalışıyorum. İntiharı düşünen vakalarda psikiyatri desteği şarttır.

Dün bir yorumda yazdığım gibi sağlıksız bir insandan doğru kararlar bekleyebilir misin? Kafası hasta yani o an için…
Bu kadar kötüysen aldir gitsin neyi bu kadar düşünüyorsun ki önemli olan senin sagligin sen iyi olcaksin ki cocuguna bakabil. Daha elindeki buyumemisken ve psikolojin bu haldeylen dogurmak gibi büyük bir hataya düşmeyi düşünmüyorsundur insallah. Ben bu ekonomide iki kardesin birbirinin hakkina girmeden buyuyebileceklerine birbirlerini koşulsuz sevebileceklerine bile inanmıyorum. Ama insanlar daha yaşayacaklari bi ev bile almadan ikinci cocugu yapiyor bu kadar kör olunur mu.

Arkadaslarin bahsettigi siddet olayi ne?

Ben ikinci cocuguma ilk oglum 13 aylikken hamile kaldim isteyerek. Kendinizi simdiden hazirlasaniz ve lohusalikta destek olacak es ve aile varsa üstesinden gelirsiniz. Ama lohusalik depresyonu devam.ediyorsa destek alin muhakkak.

Bacım korunma yöntemin neydi? Soruldu ama cevap vermedin. Gerçekten yargılamak için sormuyorum. Üniversite mezunusun hem de biyoloji. Nasıl korundun da hamile kaldın? Ona göre dikkat etsin insanlar.

Kadın cahil olabilir, bilgisiz olabilir korunma yöntemi sanıp aslında korunmamış olabilir sırf böyle diye kadına ne yapalım istiyorsunuz? Toplanıp dalga geçelim gülelim üstüne. Nasılsa tanımıyoruz. İntihar etse haberimiz olacak mı sanki? Yazılanlar yüzünden küçücük bebe karında da bir bebe köşeye çekilip ağlasa falan. Bize ne değil mi? Korunmamış hamile kalmış. Hahahahha. Vurun kahpeye
İyi forumlar
3. üniversiteyi okuyan biri -hem de biyoloji mezunu- cahilim demesin artık. Eski açtığı konularda herkes seferber oldu manevi destek verdi. Çok tutarsızlıklar var olaylarında. Biz de burada dalga geçilecek gülünecek tipler değiliz. Belki de kocasıyla yaşadım dediği şeyleri yaşamadı. Yazdı eğlendi sonra da yazdıklarını unuttu belki de.

Varolan çocukla rezil oldu kaç gün. Erkek önemli, hele koca çok önemli. Vursun kırsın dövsün kovsun 1,5 aylık yeni doğmuşu yüzüstü bıraksın ama varlığı yetsin. Vurun kahpeye dediğinizi kocası yapmış zaten hem de lohusayken şiddet uygulamış. Bu kadar çektiren eziyet eden, çocuğu için para bile vermeyen adamla nasıl korunmadan ilişkiye girdin diye sormayalım mı?

Bir duyarcı da koşarak gelip çocuğun hakkını savunsun. Nasıl bakacaksın, ya adam yine giderse yine parasız bırakırsa diye sorsun yahu. Duyarınız hep sorumsuzlara. 1,5 aylık bebeğiyle ortada kalan, arkadaşından ezile büzüle para isteyen birinin başka bir çocuğu daha ziyan etmeye hakkı yok.

Bu kadar çektiren eziyet eden, çocuğu için para bile vermeyen adamla nasıl korunmadan ilişkiye girdin diye sormayalım mı?
Başta hiiiç de öyle şeyler yazılmadı hanımefendi, korunarak hamile kaldım diyince direkt dalgalar döndü. Girin okuyun
Bir duyarcı da koşarak gelip çocuğun hakkını savunsun.
ben duyarcıysam başkaları da linç tayfa. Siz annesine laflar ederek mi çocuğun hakkını savunacaksınız mesela? Bu konuya en başta senin eski konularında şöyleydi böyleydi falan denmedi, direkt ay güya korundun da hamile kaldın öyle mi diye dalgalar başladı. Allah aşkına bunu yaparak mı mesela halihazırda olan bebeği ve karındaki bebeği korumuş oluyoruz mesela? Çocukları çok düşünüyorsanız annenin batık psikolojisinin içine edenlere yazın bana değil. Mutlu anne mutlu çocuk

Başta hiiiç de öyle şeyler yazılmadı hanımefendi, korunarak hamile kaldım diyince direkt dalgalar döndü. Girin okuyun

ben duyarcıysam başkaları da linç tayfa. Siz annesine laflar ederek mi çocuğun hakkını savunacaksınız mesela? Bu konuya en başta senin eski konularında şöyleydi böyleydi falan denmedi, direkt ay güya korundun da hamile kaldın öyle mi diye dalgalar başladı. Allah aşkına bunu yaparak mı mesela halihazırda olan bebeği ve karındaki bebeği korumuş oluyoruz mesela? Çocukları çok düşünüyorsanız annenin batık psikolojisinin içine edenlere yazın bana değil. Mutlu anne mutlu çocuk

Hayır bilinçli anne mutlu çocuk 😊 Pış pışlamak yerine hatası yüzüne vurulursa belki akıl eder de korunur ve öyle iğrenç bir herife 3. yü doğurmaz. Kendisine ilk konusunda inanılmaz bir destek gelmişti herkes destek olmuştu ona, sonuca bakınca işe yaramış mı?

Hiç bir korunma yöntemi %100 değildir. Evet tüp bağlatmak da %100 değildir. Hatta bir hastamız vardı kadın ölümden döndü. 4. Çocuktan sonra tüplerini bağlatmış, dış gebelik yaşadı günlerce yoğun bakımda kaldı, servise çıktı hala kan kaybı tam giderilememişti. Belki normal gebelik yaşasa bu kadar riske girmeyecekti hayatı. Konu sahibinin tutarsızlıkları var evet ama bence büyük konuşulmaması gereken konular bunlar. Süt korumaz, geri çekilme bir korunma yöntemi değildir, takvim yöntemi bir risktir. Hap bile hemen etki göstermeyebilir, ek yöntem gerektirebilir başlangıçta.

Daha çok yeni öğrendiyseniz vücudunuz hormonlarınız allak bullak olmadan aldırın madem. Duygusal bağ kurmayın. Biyoloji mezunu iseniz hakimsiniz konuya ortada hiçbir şey yok daha.

Son düzenleme:
Hayır bilinçli anne mutlu çocuk 😊 Pış pışlamak yerine hatası yüzüne vurulursa belki akıl eder de korunur ve öyle iğrenç bir herife 3. yü doğurmaz. Kendisine ilk konusunda inanılmaz bir destek gelmişti herkes destek olmuştu ona, sonuca bakınca işe yaramış mı?
Üçüncüyü düşünene kadar şu anda olan iki çocuğu düşünüp psikolojisinin iyice içine etmeyebilirsiniz mesela
Dalga geçmek linç etmek ayrı güzelce hatalarından ders almasını sağlamak ayrı
İntihara meyilli insanlara darbe vurmayın bu iş şakaya gelmez hele de küçük çocuğu olan bi kadına asla yapmayın zaten kafası dumanlıdır. 7,5 aylık oğlum var bazen krizin eşiğine geliyorum bir de hamile kalsam bir de burda böyle üstüme gelinse beni geç çocuğuma en büyük kötülüğü yapmış olurdunuz

Üçüncüyü düşünene kadar şu anda olan iki çocuğu düşünüp psikolojisinin iyice içine etmeyebilirsiniz mesela
Dalga geçmek linç etmek ayrı güzelce hatalarından ders almasını sağlamak ayrı
İntihara meyilli insanlara darbe vurmayın bu iş şakaya gelmez hele de küçük çocuğu olan bi kadına asla yapmayın zaten kafası dumanlıdır. 7,5 aylık oğlum var bazen krizin eşiğine geliyorum bir de hamile kalsam bir de burda böyle üstüme gelinse beni geç çocuğuma en büyük kötülüğü yapmış olurdunuz

Çocuklarına en büyük kötülüğü biz değil kendisi yapıyor, eşi yapıyor. Burada istediğin desteği ver konu sahibi gene bildiğini yapacak

Korunduğum halde oldu deyince nasıl korundun diye soruldu. Burada genelde berbat evliliği olan, kocasından şiddet kötü muamele gören kadınların tamamı korunurken hamile kalıyor çünkü. Hala da cevabı öğrenemedik.

Anne mutlu değil ama, kocasından dayak yiyen kadın nasıl mutlu oluyor? Hem de lohusayken. Arkasından da hamile kalmış. Hem döverim hem severim şeklinde takılan takılsın da bi zahmet 2-3 yöntemle korunsun. Halihazırda var olan bebeği düşünen önce onun karnını doyursun fiziksel ruhsal ihtiyaçlarını gidersin, kendi akıl sağlığını düzeltsin. Üremek dünyanın en kolay ve en hızlı işi. Annenin batık psikolojisi için çok şey yazdık eski konularında. Derdiyle dertlendik, annesinin kanser olmasına bile üzüldük. Kendisini yeni doğmuş bebekle sokakta bulduğu zaman da buradaydık. Ama böyle adamla umarsızca tekrar çocuk yapıyor. Neyse bu doğunca beklenmedik şekilde üçüncüye hamile kalır. Siz de koşarak gelir pohpohlarsınız. Çocuk bizim olmayınca boşver anası var babası var, yapmışlar baksınlar oluyor. Çocuklar ziyan olacağına ana babaları ziyan olsun.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X