- 29 Mart 2015
- 20.192
- 101.414
- 598
- Konu Sahibi Handandandan
-
- #309.441
Allah yardımcınız olsun, nedense hep Avrupa daha serindir diye düşünüyorum.ay kusura bakma canim.gormedim hic.fransada yasiyorum.afrika sicagi geldi.kirmizi alarm var burda.
Ankaradayim çıtır fok um benimKedicim nerede oturuyordun sen canım
Bizde öyleyiz canım, hepsini severken şükür ede ede seviyoruz...Çocuk sevmekte büyük etken asyami babasida bende öyle doya doya seviyoruz ki cevremizdekiler şaşkinlikla izliyor
Ece de Ankara'da(cevaba atladim amaAnkaradayim çıtır fok um benim
Sen nerdeydin
Ennaam iskenderunda misin sen ben gelecem eylul gibi orayaHatay'a gel de sıcağı gör... Cehennemin diğer adı İskenderun
Donuyoruk vallaha geceleri, herif battaniyeyle yatiyor ben de uzun kollu giyiyorumAnkarada eski sıcaklar yok helede akşamları üsutuyor bile
Şu anda dağının tepesinde yayladayım canım, buz gibi, soba yaksan yakılır...Ennaam iskenderunda misin sen ben gelecem eylul gibi orayahavasi iskenderun kadar berbat bir yer gormedim yarabbimm
Canm bandma laf yok. Canım bant uzun süreli kurutmalık görevinden sonra yeni yeni anlıyor ne olduğunıBalım iki haftami almaz tanıyorsun beni yapmabenim eliptigim senin bandını döver
Favoriye ekledim ilk fırsatta okuycm.teşekkürlerrDiyetisyen yazıları okudum, düşündüm, derledim, topladimmm...
Her yedigimiz lokma vucuda kalori olarak dönüyor.
1 dilim baklavayi dengeleyebilirsin ama 1 kilo baklavayı dengeleyemezsin
O yuzden kacamak yapsan bile kararinda yap.
Ne de olsa bir tane yedim, biraz daha yiyeyim diye düşünme.
1 taneyi telafi edebilirsin ama sayi arttikca yağa dönüşüyor hepsi.
Amaaan bugünde gezme var tabagimda ne varsa yiyeyim, aksam yemek yemem, yarin ac gezerim, diye düşünme.
Aksam da ye, yarin da ye, ama az az protein ve salata olacak sekilde ye... Dengelemek icin o gezmedeki pasta çeşitlerinden 1-2 tanesini ye. Aksama da hafif ye, ertesi gune de hafif ye.
Diyeti bozup karbonhidarata gömülmek, bi pastayi bitirene kadar krizden cikmiscasina yemek, ne demek biliyor musun?
Ertesi gün yine karbonhidarat krizine girmek, doymamak, iradeni kaybetmek, yemek yeme duzeninin bozulmasi, diyete yeni baslamis gibi tatli krizi yasamak demek...
O yuzden lutfen kararinda kacamak yap.Kendini sev. Sağlığına zararli kh lari nefsini yenecek kadar ye.
Birak yarim kalsin. Midene degil çöpe gitsin, çünkü o sana zararli.Psikojine, diyetine, sağlığına zararli.
Kazanan sen olacaksın
Yarım bırakmayi öğren, tadımlık yemeyi öğren. Bugün bozuldu ne de olsa, deme ! Unutma. Bir lokma kala biraksan bile kârdasın.
Her lokma kalori. Birak tabakta kalsin, senin vücuduna girmesin. ✌
Kacamak yaparken de masum olani secmeye çalış ki dengelemek kolay olsun. Mesela kurabiye yedin, bildiğimiz ev kurabiyesi, hatta hizini alamadin 3 tane yedin.
Dur, hemen panik yapma. Ay tüh, ben diyettteydim ya bugün bozuldu deme.
3 kurabiye yiyerek sen o günün ekmek ve yağ hakkini yedin. Geriye ne kaldi, protein ve sebze. Tamam iste gidipte aksama pilav, makarna yeme. Hasla 100 gr tavuk göğsünü, yanina bol yesillikli salata, doldur bir bardak ayranini. Dengeledin iste hepsi bu.
1 dilim pasta mi yedin, bu demek ki sen o gün ekmek, süt, yağ hakkini yedin. Yine ayni mantik protein sebze aksam sana lazim olan.
Kebap ya da manti mi yedin, bu kez aksama ayran ve salata kaldi.
Tabiki bu kacamaklar haftada 1 veya 2 olursa dengeleyebilirsin. Kacamak günü diğer öğünleri ve ertesi günkü öğünleri hafif yemen lazim.
Yani üst uste 2 gün kacamak yaparsan denge bozulur.Bunu yapma
Kacamak sonrasi bol bol su iç. Metabolizmanin calismasi lazim. Biraz da hareket etmek lazim.
Koltukta yayilma, sen kacamak yaptin bunu mide sindirsin diye biraz hareketli ol. Evi toparla, markete git, cocukla dans et...
Hayatina bunu otutursan kazanacaksin. Yoksa diyetin 3 ver, 5 al seklinde yoyo etkisi yapacak.
Lutfen öncelikle kaçamak yapmamaya çalış. Yaparsan da gemileri yakma, telafisi var. Dengelemesi var.
Önce araştır, öğren, taklit et ve icsellestir.
Alıntıdır
Browni mi en sevdiğimBrowniyi herkes cok begendi bi de vala cevizli muzlu super gözüküyordu
Ne kadar zor bir hayat inşaallah şimdi huzurludur anneciğinannemin zamaninda kk yokmus olsa ne söylenirmis burda valla! babam bunu kandirmis ev tutmus merterde, evlendgi gibi gebe kalmis annem. saniyor ki babam calisiyor, dedem seramikciymis benim atölyemiz vardi mustakil binamizda. Megerse benim babaanenm halam dedem calisirmis babam kahvede oturur icer kumar oynarmis. annem abim dogduktan sonra ögreniyor hepsini, evi kapatip oglunu alip gaziosmanapasaya tasiniyor, semt gecisi travmasi yasiyor, gop köy gibi biyer, tahini de alt sokaktaki okula tabi.. üzerine bi de ne akla hizmet 2 tane daha dogurmus delilik :) hadi ben sonuncuyum kaza kursunuyum da ortanca niye olmus delilik:) babam bütün birikmisleri yedi bitirdi, icip icip gelip bize bagirip dururdu bizi de bitirdi ya. 18 imde annemi alip evi terkettim üniyi kazanmamla, geceleri barda calisip gündüzleri okudum ev tuttuk falan, sonumuz belli degildi, o ara esimle tanistim da evlendim, esim benim sansimdi, esim okuttu beni, annem de bi bebise bakti 55 inden sonra onu büyüttü öyle para kazandi emekliliginde ekstra olarak.. sonra babam ikna etti birakicam ickiyi sigarayi diye, evi de mutahite vermis belini dogrultmus, annem döndü yanina. Babam tam ickiyi sigarayi birakti duzeldi derken kanser oldu6 ay icinde vefat etti biz 3 cocuk baktik
Konuyu kapatmşsn canısı ama prolaktinine baktrdın mı?? Ben emzirmediğim halde aşırı yüksek çıkmştı 7 ay hamile kalamamamın sebebiydicocuk konusuna gelince de herseyin hayirlisi tabi, ama simdi suan gebe kalsam oglan 3 yas 3 aylikken dunyaya gelecek, koca cocuk olacak yani. yani bence tam zamani ama 8-9 aydir olmayan cocuk simdi mi olacak ki diye kafaya takip duruyorum, takmalarim sebebiyle olmadi bunca ay ztn. o sebeple konuyu kapayalim pek konusmayalim. simdi hedef 55 :)
Çok güzel görünüyor afiyet olsnn
Ben hergün giriyorumsu an kendimi zor tutuyorum gidip tatli biseyler yememk icin rdiet boyunca ilkkez boyle oldum esmen tatli kirizine girdim...
Menün çok güzel. Su spor??Merhaba kızlar bugünkü menüm
Sabah 2 yumurta naneli zeytinyağlı
2 dilim peynir
10 zeytin
Biber salatalık
5 ceviz
Akşam
1 kase mercimek çorbası
Yoğurtlu kabak
3 kanat
Bugün inanılmaz tokum .hiç açlık hissetmedim .bakalim bu şekilde kilo verirsem super
Güzel menü. Tuzlu yoğurdn bi esprisi var mı neden yiyosn??10:00=== 2 adet yağda yumurta
1 yk tuzlu yoğurt
1 yk cevizli biber
2 yk kekik salatası
Domates, salatalık
17:00=== 4 adet ızgara köfte
1 kase salata
su 3 lt
Çok güzel menü afiyt olsnBugünkü menü
Kahvaltı 9.00
1 Tam buğday tostu üzerine yaprak peynir
1 bardak ayran
Ara 12.30
1 yeşil çay
Akşam 17.00
2 haşlanmış tavuk kanat ( derisiz )
2 ızgara köfte
Bol salata
2 bardak ayran
19.00
Süt kahve
Su 2,5 bardak olmuştur
Spor henüz yapamadım bekli yürüyüşe çıkarım çocuklar uyuyunca
Helvayı görünce geliyor bomba dedim ama gelmemişAksamki menüyü yazayım (bu arada hem ninni söyleyip hem mesaj yazabiliyorum bence büyük yetenek)
Kahvaltı 10.30
1 dilim ekmek
1 dilim peynir
Domates salatalık
1 yumurta sarısı(beyazini kızım yedi evdede başka yumurta yoktu
1 parça helva
13.00
Newkafe 3 hurma
Şeftali
16.00
1 tabak türlü
1 kase yoğurt
20.30
Tavuk göğsü ilen salata
Yoğurt
1 tane biber dolması
3lt su 45 dk eliptik 1 bardak yeşil çay
Aferin damadasaolun kızlar geldim şimdi tabi bütün gün bikiniyle sahilde oturunca epey bi yandımİzmirde İpekkum diye bi yer var bilen var mı bilmiyorum baya sığ bi yer 8-9 metre gidiyorsunuz hala sığ. bu sırtladı sandalyeleri ilerledi denizin içinde suyla kum yükseliği 1 karış bile olmayan bir yer buldu gel buraya dedi bütün gün denizin ortasında oturduk baya eğlenceliydi bir kaç tanede fotoğrafımı çekti bak diyor hastalığın olmasa böyle keyif yapamazdık. Epey moralimi getirdi yerine şaşkın
O nasıl hayat felsefesi ya deliAha sana canlı örnek ben
Kayinvaldemle yaşıyorum 16 senedir..
Esini erkenden kaybetmiş 3 erken evladina bağlanmış lakin bahtsiz bedevi olan ben olduğum için 3 evlattan benim eşim anasına kiyamayin anasına düşkün olan olmuş
Kayinvaldem kötü bir insan değil ama tam bir enerji yiyicidir en büyük özelliği mesala biseye alınır ki dağ dağa küsmüş dağın haberi yok misalidir genelde suratını asar .Ben genelde üzerine gitmem sormam bile caninmi sıkkın diye akşama yada ertesi güne normale döner
Eskidende öyleymiş gene aynı insanoğlu degismez...Hayat felsem tecavüz kaçınılmazsa zevk almaya bakicansenede bir iki kere heyheylerim gelir kalan zamanlarda sinirlenmem uzulmem çünkü b.boncuk bulduğum çok sevdiğim ve sevildigim bı kocam var
Kız seni annen makarna yerken mi doğurmuşAy ne yedim bi yazıyım bugün biraz arttırdım baş dönmesi başladı çünkü
Sabah 08:00
2 yumurta
1 kapüçino
Öğle 12:30
Salata
Haşlanmış yağsız kepekli makarna (4 yk)
150 grm yoğurt
Ara 16;00
Bi miktar yeşil kabak çekirdeği, 1 kuru kayısı
Akşam 19:00
4-5 yk kabaklı gnocchi - o ne derseniz patates topcukları az yağda kızartıp yaptım , accık da mozarella
Ama hala aç gibiyim, keşke yoğurt olaydı .
Biraz da boğazım ağrıyo gibi, sanırım glifor yüzünden bağışıklığım düştü
Afıyet olsun canım geçmiş olsunBugün de domates konservesi yaptık annemlere öldüm. Grip iyice azıttı. Çocugun da burnu akmaya basladi.menumu yazayim bir nane limon yapayim kendime
SABAH YOK
ÖĞLEN 14.00
3 kaşık makarna
AKŞAM 19.00
2 tane karnı yarık (kızartma degil)
Bol salata
Su 2 litre
Valla sesli güldüm kız...Tuzlu yoğurdn bi esprisi var mı neden yiyosn??
Bugün de domates konservesi yaptık annemlere öldüm. Grip iyice azıttı. Çocugun da burnu akmaya basladi.menumu yazayim bir nane limon yapayim kendime
SABAH YOK
ÖĞLEN 14.00
3 kaşık makarna
AKŞAM 19.00
2 tane karnı yarık (kızartma degil)
Bol salata
Su 2 litre
Aman nerdn bileym ben ne zamandr sorucm oh öğrendm rahatladımValla sesli güldüm kız...
Ama haklısın...
Tuzlu yoğurt Hatay'a özgü bi kahvaltılık, labne gibi birşey, içine zeytinyağı eklenir ve yenir..
Aboww naptın canm senIyi akşamlar kızlar menüm
Kahvaltı 7
1 kk beyqz peynir
1 haşlanmış yumurta
Domates
Salatalık
Marul
6 zeytin
Çay
1 dilim tbe
Saat 13:00
1 bardak ev usulü limonata şekersiz
Öğle 14
1 küçük kase yarım su bardağı kadar muhallebi
1 küçük sandviç poaca
1 ceviz kadar kakaolu kurabiye
3 sıkma çiğ köfte
Çay
Akşam 20
4 kaşık nohut yemeği (susuz)
6 kaşık melemen (yumurtasız)
1 kase yoğurt
Su 2.5 lt
Spor
40 dk Öğlen
61 dk akşam üzeri tempolu yürüyüş 303 puan
Aman nerdn bileym ben ne zamandr sorucm oh öğrendm rahatladım
Bu menü tartı arefesinde hiç mi hiç olmamış canım... Sen kaptan gelmeden kaç en iyisi miIyi akşamlar kızlar menüm
Kahvaltı 7
1 kk beyqz peynir
1 haşlanmış yumurta
Domates
Salatalık
Marul
6 zeytin
Çay
1 dilim tbe
Saat 13:00
1 bardak ev usulü limonata şekersiz
Öğle 14
1 küçük kase yarım su bardağı kadar muhallebi
1 küçük sandviç poaca
1 ceviz kadar kakaolu kurabiye
3 sıkma çiğ köfte
Çay
Akşam 20
4 kaşık nohut yemeği (susuz)
6 kaşık melemen (yumurtasız)
1 kase yoğurt
Su 2.5 lt
Spor
40 dk Öğlen
61 dk akşam üzeri tempolu yürüyüş 303 puan
Yaş aralığın da çok uygun olmuş, bi de önden 2 kız olmasınında rtkisi var sanırım. Koz çocuklar kim ne derse desin daha kolay bunu gördümKızlar 12 ve 9 yaşında, oğlan 1 yaşında...hepsinin bakımını sevgiyle ve zevkle yapıyorum canım şükürler olsun... Ama hepsi akıllı çocuklar, bebeklileride öyleydi, belkide ondandır kafayı sıyırmamam...
Evde marul yoktu, bahçedekiler de çiçeğe kaçtı toplayamadımCokda yememissin akşam koca bı salata iyi olurmus
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?