- 8 Mart 2020
- 5.913
- 28.479
- 548
- Konu Sahibi Handandandan
-
- #379.201
hoş geldin canımmerhaba arkadaşlar sevgili 9. takım üyeleri kaderdaşlar
kendimi tanıtayım:
İsmim Almıla
Yaş 33 yaşındayım
Medeni durum:bekarım
Meslek: Mimarım
Şu anda çalışıyomusun: Evet devlet memuruyum
Boy: 1.63
Kilo: 119
Hedef: öncelikli 100 kilo altı sonrasını düşünmedim daha
Daha önce başka takımda yarıştımı : hayır
Kilo alma nedeniniz : polikistik over hastaysıyım insülin direnci, kötü yeme alışkanlıkları ve baba tarafından kötü genler maalesef
Bize kısaca kendini anlatırmısın: 5 senedir Hatayda yaşıyorum ailem Mersinde yalnız yaşadığım için hazır yeme alışkanlıklarımdan dolayı son 3 senede çok kilo aldım genel olarak kilo problemi hep vardı ama 90 civarıydı hep şu an 119u gördüm. Aktif olarak KK dualarımız sizinle başlığındaki dua gruplarımızla okumalarımıza devam ediyorum bunların haricinde 10 yaşında bir kedim var yoğun iş temposu, ev vs. derken ömür geçiyor. Desteklerinizi bekliyorum
ay o mumbar dolmasını 1 senedir canım çekiyor hiç denk gelmedi. Annem çok guzel yaiar kac kere gittim Adanaya kadin yapmak istedi ama bir bulup alamadık20 temmuz
9:30
3 kuru kayısı
1dilim peynir
Domates
Salatalık
Çok az yağda kızarmış biber
1 dilim ekmek
14:30
Tarçınlı türk kahvesi sade
17:30
200 gram mumbar dolmasıçok canım çekti kendim yaptım ve az tuzlu. 1 yıldır pirinç tüketmedim ilk kez bugün yedim
3 litre su
Spor yok
oh oh gozlemeler lahmacunlar tatilin keyfini çıkarıyorsun canım afiyet olsun20 Temmuz Menüm
10.00: 1 yk keçiboynuzu özü
1 avuç içi kadar gözleme
2 domates
2 zeytin
Şekersiz çay
____
15.00: 2,5 lahmacun
20 tane acı biber
2 bardak ayran
4 kayısı
1 sade maden suyu
3 lt Su
( Yarın tekrar yola çıkıyoruz. Manisa ya gidiyoruz. Yemekti, temizlikti derken bide ev halkı kalabalık olunca fırsat olmuyor buraya gelmeye. Menümü yazıp kaçıyorum kızlar)
afiyet olsun güzel menü20.07.2020
09.15 (kahvaltı)
1 haşlanmış yumurta
7 zeytin
2 ceviz
1 dilim peynir
13.00
yarım koçan haşlanmış mısır
14.00
1 sade soda
18.45 (akşam yemeği)
Fırında köfte patates ( 5 köfte/4 ince dilim patates)
1 kase cacık
Yarım dilim karpuz
su : 3 litre
30 dk bölgesel egzersiz : 90 puan
gayet hafif guzel bir menü20 temmuz pazartesi
12.00
1yumurtadan 1kk peynir ile omlet 1zeytin
14.30
2 kırmızı erik
18.45
Domates biber soğanlı salata üzerine az haşlanmış tavuk
Tatil sonrası hafif bi gün
Spor yok bu günlük U UcanSupurge
canim disardan yediklerini de ev yemeği tercih edebilirsin. Bir de aslinda sağlıklı yemek yapmak çok kolay mesela kabaklari dilimle biraz zeytin yag baharat tuz at firina yogurtla ye. Ya da ton balığı al salatayla yersin ya da tavuk haska firina at bunlar cok pratikHoşbuldum kaptanım
Evet Antakyadayım sen nerde oturuyosun merak ettim
Aslında tek yaşadığım için daha kolay gibi görünüyor evet mantıklı ama ben yoğun çalıştığım için yemek yapmaya üşenip hazır yemeyi çok arttırdım bu 1-2 senedir. Ev yemeğinin tadını unuttum desem yeridir annem ziyaterime gelince yapıyor sağolsun o da çok üzülüyor halimeAma bu hazır yemenin sonu yok onu farkettim elimi taşın altına sokup iş ne kadar yoğun da olsa eve gelip bişeyler hazırlayacağım inşaAllah kendime.
Baba tarafı çok kilolu halam amcam şeker hastası, babam keza 100 kilonun altını görmüş değil ama dediğin gibi herşey beslenmeye bakıyor.
Benim kilo alma geçmişim 13-14 yaşlarımda yatılı fen lisesi kazanarak aileden ayrılmamla başladı çok zayıf bir çocuk değildim öncesinde de 4kg 800 gr doğmuşum zatenannemde gebelik şekeri vs cıkmış
yatılı okulu kazandım anne baba da boşanma arifesindeydi zaten ben lise 1 deyken ayrıldılar sorunlu bi çocukluk geçirdim yatılı okulda da olunca kendimi yemeğe verdim akşam yemekhanede yiyip kantine geçip üstüne bi de tost yiyordum60 kg gittiğim liseden 90 kg ile mezun oldum hep dalga geçerlerdi okulda vs. o dönemler adet düzenim bozuldu dra gittik polikistik over teşhisi kondu
Ünv de İstanbulu kazandım orda da yurtta kalıyordum 5 sene boyunca 90 civarı seyretti hiç kilo alıp vermedim.
2010 da mezun olduktan sonra bir evlilik yaşadım 1 sene süren sonrasında boşanınca da kendimi yemeğe verdim kilo aldım 102-103 leri gördüm herşeyi arkama alıp kpss ye hazırlanıp hatayı kazandım şu son iki yılda da hep hazır yemeye başladım. sonuç 119 u gördüm...
Ama diyetisyenle bu akşam görüşmeye başlıyoruz daha önce de 10-12 kilo vermiştim ama geri aldım diyeti bırakınca bu sefer daha azimliyim çoraplarımı giyemez ayakta namaz kılamaz oldum çok üzülüyorum..çok uzun oldu hakkınızı helal edin ama benim hikaye böyle
afiyet olsun güzel20 Temmuz Pazartesi
Kahvaltı 09:00
1 yumurta
İki çatal peynir
Bir dilim ekmek
Çay
Öğlen 13:45
5 yk taze fasulye
1 salatalık
Ara 15:00
Yeşil çay
Akşam 18:30
3 köfte
3 kaşık piyaz
1 dilim ekmek
20:00
Çay
2,5 lt su
45 dk tempolu yürüyüş 135 puan
Yarım saat kol, bacak ve karın egzersizleri U UcanSupurge
Diyetisyenle daha duzenli güzel menulerin olur iyi yapmışsın canım20/07/2020
4:40 Bir bardak su bir kapsül çörek otu yağı
7:40 kahvaltı
2 dilim çavdar ekmeği
sürk peryniri ve tuzlu yoğurt ev yapımı
5 zeytin yarım salatalık domates
10:30 Ara
Nescafe 2 si bir arada (1 şeker attım şekersiz içemiyorum 4 sekerden 1 e düşürdüm)
12:20 öğlen
1 tabak taze fasulye
1 kase yoğurt 2 dilim çavdar ekmeği
18:20
1 tabak taze etli bamya
1 küçük tabak haşlanmış makarna
1 bardak ayran
21:30 (diyetisyenimle görüştüm başlıyoruz akşam ara öğünüyle inşallah)
1 fincan yeşil çay limonlu
1 avuç beyaz leblebi
su:2-2,5 lt arası
spor yok bugün
Tatil boyunca canınızı cektirirsem kusura bakmayın vallahoş geldin canım
ay o mumbar dolmasını 1 senedir canım çekiyor hiç denk gelmedi. Annem çok guzel yaiar kac kere gittim Adanaya kadin yapmak istedi ama bir bulup alamadık
oh oh gozlemeler lahmacunlar tatilin keyfini çıkarıyorsun canım afiyet olsun
afiyet olsun güzel menü
gayet hafif guzel bir menü
canim disardan yediklerini de ev yemeği tercih edebilirsin. Bir de aslinda sağlıklı yemek yapmak çok kolay mesela kabaklari dilimle biraz zeytin yag baharat tuz at firina yogurtla ye. Ya da ton balığı al salatayla yersin ya da tavuk haska firina at bunlar cok pratik
afiyet olsun güzel
Diyetisyenle daha duzenli güzel menulerin olur iyi yapmışsın canım
Hoşbuldum canım çok teşekkür ediyorumhoş geldin canım
ay o mumbar dolmasını 1 senedir canım çekiyor hiç denk gelmedi. Annem çok guzel yaiar kac kere gittim Adanaya kadin yapmak istedi ama bir bulup alamadık
oh oh gozlemeler lahmacunlar tatilin keyfini çıkarıyorsun canım afiyet olsun
afiyet olsun güzel menü
gayet hafif guzel bir menü
canim disardan yediklerini de ev yemeği tercih edebilirsin. Bir de aslinda sağlıklı yemek yapmak çok kolay mesela kabaklari dilimle biraz zeytin yag baharat tuz at firina yogurtla ye. Ya da ton balığı al salatayla yersin ya da tavuk haska firina at bunlar cok pratik
afiyet olsun güzel
Diyetisyenle daha duzenli güzel menulerin olur iyi yapmışsın canım
Eğer maddi durumun müsaitse iyi psikoterapistlerden psikoterapi almak iyi gelir. Kendini iyi yetiştiren az maalesef7 sene anksiyete ve bipolar bozukluk tedavisi gördüm dr tavsiyesiyle ilaçları bıraktım 6 ay önce koruma kontrol tedavisine geçtik.
psikiyatri ve psikolog da bir yere kadar canım onlar da yüzeysel ilgileniyorlar maalesef kalıcı bir çözüm olmadı.
Valla biz kilo verirken sen alirsan sen kusira bakma artıkTatil boyunca canınızı cektirirsem kusura bakmayın valla
İskenderun'da oturuyorum ama görev yerim Antakya canımEvet Antakyadayım sen nerde oturuyosun merak ettim
Hergün pişmiş yemek yemek zorunda değilsin canım, kendinie haftanın günlerine farklı programlar yapabilirsin.Aslında tek yaşadığım için daha kolay gibi görünüyor evet mantıklı ama ben yoğun çalıştığım için yemek yapmaya üşenip hazır yemeyi çok arttırdım bu 1-2 senedir.
Tüm metabolik hastalıkların başlangıcı kilo ve kilonun başlangıcı da sağlıksız beslenmek ve fazla yemek yemek, kesinlikle ırsi diye düşünme.Baba tarafı çok kilolu halam amcam şeker hastası, babam keza 100 kilonun altını görmüş değil ama dediğin gibi herşey beslenmeye bakıyor.
Annende gebelik şekeri çıkmış olması bir etken olabilir ama 40 yaşından evvel bunu düzeltebilirsin.çok zayıf bir çocuk değildim öncesinde de 4kg 800 gr doğmuşum zatenannemde gebelik şekeri vs cıkmış
Kadınlık hormonları ile vücutta biriken yağlar ters orantılı çalışır canım, ne kadar yağlanırsak adet döngümüz bozulur, adet döngüsü bozulduğunda da toksinleri atamadığımız için daha kolay kilo alırız.adet düzenim bozuldu dra gittik polikistik over teşhisi kondu
Bir an evvel Radikal kararlar alman lazım canım.şu son iki yılda da hep hazır yemeye başladım. sonuç 119 u gördüm...
Nescafe yerine sade türk kahvesi içsen olur mu canım.20/07/2020
4:40 Bir bardak su bir kapsül çörek otu yağı
7:40 kahvaltı
2 dilim çavdar ekmeği
sürk peryniri ve tuzlu yoğurt ev yapımı
5 zeytin yarım salatalık domates
10:30 Ara
Nescafe 2 si bir arada (1 şeker attım şekersiz içemiyorum 4 sekerden 1 e düşürdüm)
12:20 öğlen
1 tabak taze fasulye
1 kase yoğurt 2 dilim çavdar ekmeği
18:20
1 tabak taze etli bamya
1 küçük tabak haşlanmış makarna
1 bardak ayran
21:30 (diyetisyenimle görüştüm başlıyoruz akşam ara öğünüyle inşallah)
1 fincan yeşil çay limonlu
1 avuç beyaz leblebi
su:2-2,5 lt arası
spor yok bugün
Ortak damacana dan ne kadar içtiğini ölçebiliyor musunortak damacana sebilimiz var bol bol su içiyorum.
aramıza hoşgeldin. umarım istediğinden çok daha fazlasını verirsin. bende uzun yıllar tek yaşadım. inan daha rahat diyet yaparsın. ben kocam yüzünden zorlanıyorum. 3 günde bir, bir kutu dondurmayı bitiriyor. ben teksin disiplinli olursan ve hayat tarzın sağlıklı beslenme olursa hem çok kilo verirsin hemde geri almazsın inşallah.merhaba arkadaşlar sevgili 9. takım üyeleri kaderdaşlar
kendimi tanıtayım:
İsmim Almıla
Yaş 33 yaşındayım
Medeni durum:bekarım
Meslek: Mimarım
Şu anda çalışıyomusun: Evet devlet memuruyum
Boy: 1.63
Kilo: 119
Hedef: öncelikli 100 kilo altı sonrasını düşünmedim daha
Daha önce başka takımda yarıştımı : hayır
Kilo alma nedeniniz : polikistik over hastaysıyım insülin direnci, kötü yeme alışkanlıkları ve baba tarafından kötü genler maalesef
Bize kısaca kendini anlatırmısın: 5 senedir Hatayda yaşıyorum ailem Mersinde yalnız yaşadığım için hazır yeme alışkanlıklarımdan dolayı son 3 senede çok kilo aldım genel olarak kilo problemi hep vardı ama 90 civarıydı hep şu an 119u gördüm. Aktif olarak KK dualarımız sizinle başlığındaki dua gruplarımızla okumalarımıza devam ediyorum bunların haricinde 10 yaşında bir kedim var yoğun iş temposu, ev vs. derken ömür geçiyor. Desteklerinizi bekliyorum
aa ne güzel bazen biz de iskenderun ve arsuza göreve gidiyoruz ordaki taşınmazları kontroleİskenderun'da oturuyorum ama görev yerim Antakya canım
Hergün pişmiş yemek yemek zorunda değilsin canım, kendinie haftanın günlerine farklı programlar yapabilirsin.
Yemek hazırlamak zor değil aslında, sadece iş dönüşü eve gelince hazırlamak azap.
Sabahleyin namaza kalktığında yemeğini hazırlamayabilirsen akşam önüne gelmiş olur.
Sebze yemeklerini kolaylıkla hazırlayabilirsin.
Antalya'nın kağıt kebabını hazırlayıp pişirmek yarım saat mesela.
Basit ve hızlı hazırlanan yemeklere odaklan.
Antalya'nın mezelerini bile yemek niyetine yapabilirsin.
Tüm metabolik hastalıkların başlangıcı kilo ve kilonun başlangıcı da sağlıksız beslenmek ve fazla yemek yemek, kesinlikle ırsi diye düşünme.
Annende gebelik şekeri çıkmış olması bir etken olabilir ama 40 yaşından evvel bunu düzeltebilirsin.
Kötü giden sağlığı düzetlmede son sınır 40 yaş canım, en kötü ihtimal ile yılda 10 kilo versen 40 yaşına 50 kilo olarak girersin.
Kadınlık hormonları ile vücutta biriken yağlar ters orantılı çalışır canım, ne kadar yağlanırsak adet döngümüz bozulur, adet döngüsü bozulduğunda da toksinleri atamadığımız için daha kolay kilo alırız.
Bir an evvel Radikal kararlar alman lazım canım.
Kendine bir iyilik yap, başaracağına inan.
Nescafe yerine sade türk kahvesi içsen olur mu canım.
Birde akşam en geç 7 'den sonra öğün olmazsa daha iyi kilo verirsin.
Ortak damacana dan ne kadar içtiğini ölçebiliyor musun
hoşbuldum çok teşekkür ediyorum dediğiniz gibi yalnız yaşamayı bir avantaja çevireceğim inşaAllah. Eşler çok zorluyor gibi ya genel gördüğüm :)aramıza hoşgeldin. umarım istediğinden çok daha fazlasını verirsin. bende uzun yıllar tek yaşadım. inan daha rahat diyet yaparsın. ben kocam yüzünden zorlanıyorum. 3 günde bir, bir kutu dondurmayı bitiriyor. ben teksin disiplinli olursan ve hayat tarzın sağlıklı beslenme olursa hem çok kilo verirsin hemde geri almazsın inşallah.
Çok zor şeyler atlatmışsın canım birçoğumuzun hikayesinde var böyle şeyler ve çoğumuzun yeme sebebi duygusal ben de senin gibi kötü bir dönemden geçtim psikolojik destek aldım ama işin kendimde bittiğini fark ettim bi gün iyileşmeye karar verdim hayatımdaki her şeyi değiştirecektim gereksiz arkadaşları çıkardım saçlarımı boyattım cilt bakımı yaptırıyordum diyete başladım spor yaptım ve o olumlu enerji tüm dünyamı sarmaya başlamıştı sanki her şey yolunda gitmeye başlamıştı ya da ben bardağın dolu tarafından bakmaya başlamıştım inşallah senin hikayenin sonu da güzel bitecekHoşbuldum kaptanım
Evet Antakyadayım sen nerde oturuyosun merak ettim
Aslında tek yaşadığım için daha kolay gibi görünüyor evet mantıklı ama ben yoğun çalıştığım için yemek yapmaya üşenip hazır yemeyi çok arttırdım bu 1-2 senedir. Ev yemeğinin tadını unuttum desem yeridir annem ziyaterime gelince yapıyor sağolsun o da çok üzülüyor halimeAma bu hazır yemenin sonu yok onu farkettim elimi taşın altına sokup iş ne kadar yoğun da olsa eve gelip bişeyler hazırlayacağım inşaAllah kendime.
Baba tarafı çok kilolu halam amcam şeker hastası, babam keza 100 kilonun altını görmüş değil ama dediğin gibi herşey beslenmeye bakıyor.
Benim kilo alma geçmişim 13-14 yaşlarımda yatılı fen lisesi kazanarak aileden ayrılmamla başladı çok zayıf bir çocuk değildim öncesinde de 4kg 800 gr doğmuşum zatenannemde gebelik şekeri vs cıkmış
yatılı okulu kazandım anne baba da boşanma arifesindeydi zaten ben lise 1 deyken ayrıldılar sorunlu bi çocukluk geçirdim yatılı okulda da olunca kendimi yemeğe verdim akşam yemekhanede yiyip kantine geçip üstüne bi de tost yiyordum60 kg gittiğim liseden 90 kg ile mezun oldum hep dalga geçerlerdi okulda vs. o dönemler adet düzenim bozuldu dra gittik polikistik over teşhisi kondu
Ünv de İstanbulu kazandım orda da yurtta kalıyordum 5 sene boyunca 90 civarı seyretti hiç kilo alıp vermedim.
2010 da mezun olduktan sonra bir evlilik yaşadım 1 sene süren sonrasında boşanınca da kendimi yemeğe verdim kilo aldım 102-103 leri gördüm herşeyi arkama alıp kpss ye hazırlanıp hatayı kazandım şu son iki yılda da hep hazır yemeye başladım. sonuç 119 u gördüm...
Ama diyetisyenle bu akşam görüşmeye başlıyoruz daha önce de 10-12 kilo vermiştim ama geri aldım diyeti bırakınca bu sefer daha azimliyim çoraplarımı giyemez ayakta namaz kılamaz oldum çok üzülüyorum..çok uzun oldu hakkınızı helal edin ama benim hikaye böyle
iki üç ayı tamamlayalım sağlıkla insAllah bende spor yapmak istiyorum en azından leslie ve squat plank düşünüyorumEvet canım. Kaslar çok laşkalaşıyor ondan. Oğlum52 günlükken spora başladım. Sarkma ve ağrılarım azaldı. Termal tayt ile de yağ yakan hareketler yapıyorum ama düzenli değil. Şimdi adetliyim diye ara verdim. Rabbim analı babalı büyütsün canım.
çok geçmiş olsun canımSelam hanımlar inanın hıc musait olamıyorum cok özur dilerim pazar itibariyle daha normal olucam. Tek tek alıntılayamadjm cok Tesekkür ederimkardesım daha ıyı dugun iptal degıl kardesım ayagunı kullanmadı ve sureklı soguk uygulama ıyı geldi ortapedı de gordu sorun yok atelı cıkardık bugun bı aparat var ayguna onu takacak terlik giyecek ustune basabiliyor verilmiş sadakası varmıs kıloma gelince sabıtım ama eminim eksidır gece gex yatıp erken kalkıyoruz
amin canım bu günümüze çok şükür hiç karamsar olmadım tevekkülümü hiç kaybetmemeye çalıştım en kötü günde bile.Çok zor şeyler atlatmışsın canım birçoğumuzun hikayesinde var böyle şeyler ve çoğumuzun yeme sebebi duygusal ben de senin gibi kötü bir dönemden geçtim psikolojik destek aldım ama işin kendimde bittiğini fark ettim bi gün iyileşmeye karar verdim hayatımdaki her şeyi değiştirecektim gereksiz arkadaşları çıkardım saçlarımı boyattım cilt bakımı yaptırıyordum diyete başladım spor yaptım ve o olumlu enerji tüm dünyamı sarmaya başlamıştı sanki her şey yolunda gitmeye başlamıştı ya da ben bardağın dolu tarafından bakmaya başlamıştım inşallah senin hikayenin sonu da güzel bitecek
Bu çok basit ve önemsiz gibi duruyor ama en önemli adım bana göregereksiz arkadaşları çıkardım
afiyet olsun canm20 temmuz
9:30
3 kuru kayısı
1dilim peynir
Domates
Salatalık
Çok az yağda kızarmış biber
1 dilim ekmek
14:30
Tarçınlı türk kahvesi sade
17:30
200 gram mumbar dolmasıçok canım çekti kendim yaptım ve az tuzlu. 1 yıldır pirinç tüketmedim ilk kez bugün yedim
3 litre su
Spor yok
Afiyet olsun canım iyi yolculuklar20 Temmuz Menüm
10.00: 1 yk keçiboynuzu özü
1 avuç içi kadar gözleme
2 domates
2 zeytin
Şekersiz çay
____
15.00: 2,5 lahmacun
20 tane acı biber
2 bardak ayran
4 kayısı
1 sade maden suyu
3 lt Su
( Yarın tekrar yola çıkıyoruz. Manisa ya gidiyoruz. Yemekti, temizlikti derken bide ev halkı kalabalık olunca fırsat olmuyor buraya gelmeye. Menümü yazıp kaçıyorum kızlar)
Afiyet olsun canım20.07.2020
09.15 (kahvaltı)
1 haşlanmış yumurta
7 zeytin
2 ceviz
1 dilim peynir
13.00
yarım koçan haşlanmış mısır
14.00
1 sade soda
18.45 (akşam yemeği)
Fırında köfte patates ( 5 köfte/4 ince dilim patates)
1 kase cacık
Yarım dilim karpuz
su : 3 litre
30 dk bölgesel egzersiz : 90 puan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?