9 yasinda erkek çocuğu

beybisi35

❣Canıma can oğul👼
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2009
4.692
1.587
373
İzmir
Merhaba hanımlar sorum şu az önce ablamdan bir video geldi 9 yasindaki yeğenimi 15 yaşındaki ablası ve onun arkadaşı banyo ettiriyorlar gülüşüyorlar dalga geciyorlar mahrem yeriyle filan çocuk ta utanmış ama bisey demiyor ablamda bunu gulerek video çekip bana atmış güleyim bende diye ama ben hiç gülmedim bu duruma ve çok üzüldüm sonuçta mahremiyet öğretilmesi gerekirken 9 yasinda çocukla onlara göre oyunda olsa açık saçık video çekilmesi bununda çocuğa çok komik biseymis gibi yansıtılması çok zoruma gitti teyzesi olarak ablamada kızdım hatta ama kızmam onunda zoruna gitti anlaşılan cevaplarından belli oldu bende hamileyim ve bir oğlum olacak ben oğlumu kesinlikle bu duruma düşürmem düşünmesi bile sınır bozucu ablam 40 yasinda olmasına rağmen ona normal geldi benmi tuhafım onlar mi anlayamadım sizce bu durum normal mi çocuklara mahremiyet ne zaman aşılanmalı

Bunun normal mi diye sorulması bile abes.
Çok üzüldüm ve aynı zamanda sinirlendim.

Altından girer tatlı tatlı, zerre kibirsiz ve öfkesiz anlar ve yer yer bilmiyormuş ondan da öğreniyormuş gibi egosunu da kırmayan cümlelerimle yaptığının yanlış olduğunu kafasına ekerim; bildiğimi paylaşırım, kitap hediye ederim vs vs. Yeğenimin böyle bir şeye maruz kalması kanıma dokunur. Sadece 9 yaşındaki ufaklık değil, 15 yaşındaki ablası için de sağlıklı değil... Hele arkadaş filan, kanım dondu.

Ha güzellikle olmuyor mu o zaman sert çekerim. O da mı olmuyor, çocuk gibi anne ve babama da söyler-şikayet ederim yani kusura bakmayın, varsa ablanız ve torunları üzerine otoriteleri, dede ve anneanne olarak koysunlar ağırlıklarını.
Eniştemle de ayrıca konuşurdum.

Ya bunun yaşanabiliyor olması bir ayrı, videoya alınıyor olması bir ayrı...
Off, neresine baksam cahillik, cahillik, cahillik.

Son düzenleme:
Siz haklisiniz bu konu da tek yanlış yok bir çok yanlış var.Bu nasıl bir mantık anlamadım ama o çocuk için bu çok kötü bir durum insan bunu çocuğuna neden yapar.ben 6 yaşındaki kızımı bile kulotla yıkıyorum ablaya üstelik bir yabancıya göstermek dalga geçmek izinsiz video çekip paylaşmak hepsi kişilik haklarına zarar verir.

Cocugu külot ile yikamakmi ablasi ile??? Bu abarti niye?

Ablanıza tam tersi 9 yaşında kızı olsa 15 yaşındaki oğluna ve arkadaşına banyo yaptırtıp video kaydı yapar mı diye sorun.
Ablanızın yaptığı cahillikten başka bir şey değil, üstelik şu zamanda.
Akıllı telefonu çocuğununn saçma videosunu kullanmak yerine mahremiyetle ilgili birşeyler okumak için kullansın.
Okullarda, medyada uzmanlar bas bas bağırıyorlar, çocuklarımıza maheremiyetin öğretilmesi gerektiğini.
Mahremiyet kız, erkek farketmez.
Abrttığımı düşünenler olabilir ama düpedüz taciz bu!
O çocuğun psikolojisini düşünemiyorum.

Ben okudugum kitaplardan edindiğim bilgilerle doğdugu gibi basladim mahremiyet egitimine oncelikle kimsenin yaninda altini degiştirmeden basladim suanda 16 aylik ve bende cok hassasim bu konuda

Abartı mi?Pedagoji kitaplarında 5 yaştan sonra kendi başlarına yikanmalarini eğer siz yıkayacaksanız iç çamaşırıyla yıkayın deniyor.Ablasiyla derken konuyu kastettim.

Hangi pedagoji kitabinda bu yaziyor? Benim tahmin ettigim kisi ise itibar etmeyin lütfen. O sekilde sadece vajina yada penisin utanilcak birsey oldugunu ögrenirler. Ayrica 5 yas kendilerini yikamak icin cook erken. 9-10 yaslari cok daha uygun.

Çocuklara mahremiyet doğar Diaz başlanıp süreç içerisinde verilen bir durumdur. Öyle hemen oturayım da çocuğa anlatayım o da mahremiyet eğitimini alsın diye bir şey yok . Bu durum kesinlikle normal değil, doğru değil. Mahremiyet eğitimi nasıl verilir
- bebeğin altı herkesin içinde , kalabalık ortamlarda degistirilmemeli( yeni doğan da dahil)
- bebeğe banyo yaptırırken mümkünse yalnız yaptırın,eğer yardım alacaksınız bu hep aynı kişi ve guvendiginiz biri olmalı.
- bebeğiniz biraz daha büyüdü Bebek küveti kullanmayı bıraktınız ve artık sizinle banyo yapıyorsa kesinlikle siz de çırılçıplak olmamalisiniz. Bebeğinize de sadece altında bir çamaşır giydirin en son onu çıkartıp yıkayıp en kısa sürede üzerini giydirin.
- öp bakalım teyzeyi/ amcayi demeyin, sarıl bakalım , otur kucağına ..... Tanımadığı insanlara yakınlık göstermesini beklemeyin.
- çocuğun istemediği bir davranışa zorlamayın ki istemediği bir şeyle karşılaştığında size soyleyebilsin.
- özel bölgelerini tanıtın ve oralarina biri dokunduğunda hemen bagirmasini söyleyin ama korkutarak değil bir oyunmuş gibi.
- ayrıca güvendiği kişiler konusunda konuşun bu anne olur, anneanne ,babanne...
- sizler de evde çocuklarınızı severken ne kadar küçük olduğu önemli değil kesinlikle dudaklarından opmeyin, cinsel organlarına dokunmayın ya da bunlarla ilgili şakalar yapmayın.
Genelde erkek çocukların malum organları üzerinden kız çocuklarınınsa memeleri üzerinden bazen temasla sevgi gösterisinde bulunduklarını sananlar var. Yapmayın

Haklısın.

Benimde 9 yaşında oğlum var.Değil ablasıyla ya da bir başkasıyla duş almak; giyinirken ablası odasına bile giremez basar çığlığı.Çocukları tacizden korumak için mahremiyet üzerine okadar çok şey anlatıyorum ki başkasının yanında atletli bile durmaz.Demekki bu çocuğa anlatılmamış.Çok üzüldüm bu devirde hâlâ böyle bilinçsiz anneleri görmek çok üzücü.Siz anlatın lütfen.

Bir de videoya almak en kâbus kısmı.Oğlum bazen fotoğraf çekerken garip pozlar veriyor komik komik ya da şarkı söylüyor.Diyorum ananene,teyzene gönderebilmiyim eğer izin verirse gönderiyorum.
Ablanızın gözünü açın biran önce lütfen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…