Yüz yüze konuşmak kadar verimli olmasa da işe yarayacağını düşünüyorum.Yiğeninizle genel bir sohbet geliştirip aralara serpiştirebilirsiniz.Evlerimiz yakın olsaydı emin olun dediginiz gibi ilgilenirdim herşeyiyle ama uzağız ve sürekli görüşme fırsatımız yok 3 yaşına kadar ben ilgileniyordum ablam çalıştığı için ayrı bir sevgim var ona karşı kendi çocuğum gibi ama şuan evlerimiz çok uzak telefonda anlatabilirmiyim diye düşündüm annesinin telefonundan görüşürüz oda muhtemelen meraktan sesi dışarı alıp dinler acaba diyorum kafa yapısını degistirirmi boylelikle
abarti degil mahremiyetine saygi duymaktir
mahremiyeti ogretmekdir bu
ben annesiyim açıp rahat rahat şıpıdı şıpıdi yikayayim olmuyor cocuk anlayacak kivama geldiginde altini acarken bile izin istenmeliki yarin obur gun bir baskasi acda bakayim dedigi zaman bunun anormal bir istek oldugunu anlasin
Elbette ki öyle. Hatta anneye bile.
Ben 4 yaşından beri o şekilde yıkıyorum..
En son ben gözümü kapatıyorum onlar durulaniyor ve havlu sarıp çıkarıyoruz.
Yoksa nasıl öğrenecek çocuk. Uygulama olmazsa olmaz.
Ablası abisi bile olsa mahremiyete dikkat etmeli .
Merhaba hanımlar sorum şu az önce ablamdan bir video geldi 9 yasindaki yeğenimi 15 yaşındaki ablası ve onun arkadaşı banyo ettiriyorlar gülüşüyorlar dalga geciyorlar mahrem yeriyle filan çocuk ta utanmış ama bisey demiyor ablamda bunu gulerek video çekip bana atmış güleyim bende diye ama ben hiç gülmedim bu duruma ve çok üzüldüm sonuçta mahremiyet öğretilmesi gerekirken 9 yasinda çocukla onlara göre oyunda olsa açık saçık video çekilmesi bununda çocuğa çok komik biseymis gibi yansıtılması çok zoruma gitti teyzesi olarak ablamada kızdım hatta ama kızmam onunda zoruna gitti anlaşılan cevaplarından belli oldu bende hamileyim ve bir oğlum olacak ben oğlumu kesinlikle bu duruma düşürmem düşünmesi bile sınır bozucu ablam 40 yasinda olmasına rağmen ona normal geldi benmi tuhafım onlar mi anlayamadım sizce bu durum normal mi çocuklara mahremiyet ne zaman aşılanmalı
Ondan sonra neden cinsel sorunlar var, vajinusmus var,..
Diyecek o kadar sey var ki..
Neyse, sen külot ile yikamaya devam et. Annesi bile gözünü kapatiyorsa vücüdün ve özelikle o bölgenin ayip oldugunu ögrensin. Yarim yamalak kendisi yikadigi icin enfeksyona daha cabuk kapilsin sorun yok..
Siz haklisiniz bu konu da tek yanlış yok bir çok yanlış var.Bu nasıl bir mantık anlamadım ama o çocuk için bu çok kötü bir durum insan bunu çocuğuna neden yapar.ben 6 yaşındaki kızımı bile kulotla yıkıyorum ablaya üstelik bir yabancıya göstermek dalga geçmek izinsiz video çekip paylaşmak hepsi kişilik haklarına zarar verir.
buda bir parcasidir yani siz direk buna yogunlasinca bunun cevabini verdim cocugu dudagindan opmemek istemediginde hic bir tensel temas kurmamak da dahil tabi bunaMahremiyet egitimi cok yanlis anlasiliyor. Önemli olan o bölgeler degil, önemli olan cocugun tüm vücüdü. Yani biri istemez ise kolundan tutuyorsa, ayni sekilde kötüdür. Bizim insanlarmiz sadece o bölgeyi yogunlasiyorlar. Sonuc olarak ilerdeki yaslarda cinsel sorunlar, korkular,..
Ve cocuklar aptal degil. Anne baba ile baska birisi arasinda gayet farkini biliyorlar. Anne tabiki gayet rahat bir cocugun özel bölgesine yikayabilir 10-12 yasina kadar. Ondan sonrada kendisi o olgunluga olustugu icin cocuk kendisini yikayabilir.
Maalesef hiç normal bir durum değil.Merhaba hanımlar sorum şu az önce ablamdan bir video geldi 9 yasindaki yeğenimi 15 yaşındaki ablası ve onun arkadaşı banyo ettiriyorlar gülüşüyorlar dalga geciyorlar mahrem yeriyle filan çocuk ta utanmış ama bisey demiyor ablamda bunu gulerek video çekip bana atmış güleyim bende diye ama ben hiç gülmedim bu duruma ve çok üzüldüm sonuçta mahremiyet öğretilmesi gerekirken 9 yasinda çocukla onlara göre oyunda olsa açık saçık video çekilmesi bununda çocuğa çok komik biseymis gibi yansıtılması çok zoruma gitti teyzesi olarak ablamada kızdım hatta ama kızmam onunda zoruna gitti anlaşılan cevaplarından belli oldu bende hamileyim ve bir oğlum olacak ben oğlumu kesinlikle bu duruma düşürmem düşünmesi bile sınır bozucu ablam 40 yasinda olmasına rağmen ona normal geldi benmi tuhafım onlar mi anlayamadım sizce bu durum normal mi çocuklara mahremiyet ne zaman aşılanmalı
Bu tespitinizi neye dayandırıyorsunuz. Çünkü tamamen yanlış. Çocuk tek başına değil o esnada annesi yanında. Tek başınayken külot ile yıkansa dediğiniz doğru ama.Sizinki de abartı yalnız. Mahrem tamam da külotla yıkamak da çocuğun kendi özel bölgelerinden utanması, onları yasak gibi algılamasına neden olur
Biraz yorumlari okudum da , anneler olarak iyi niyetle ve bilincsizce zarar verildigini de fark ettim
Arkadaslar mahremiyet egitimi cok onemlidir ancak cocuklarda cinsel korkuya ve travmaya yol acmayacak sekilde verilmeli bu egitim
Lutfen bir uzmanin kitabini okuyarak yapin bunu , cocuklari korkutmadan , abartmadan verilmeli mahremiyet egitimi , yoksa kaş yaparken goz cikarmak oluyor bu
Dediğiniz yaşlara denk gelen Fallik döneme girişle beraber çocuk cinsel organlarının farkına varıyor zaten, cinsiyetini keşfediyor. Cinsiyet ve cinsellik ile ilgili değerleri doğru şekilde kazandırmak için ayrıca bir kıyafetle yıkamak gerektiğini düşünmüyorum. Zaten o yaşlarda hala tuvalet temizliği için yardımımıza ihtiyaçları olabilir. Banyo sırasında ise özel bölgelerini kendi temizlemeye yönlendirilmesi benim bakış açıma göre yeterli.Bu tespitinizi neye dayandırıyorsunuz. Çünkü tamamen yanlış. Çocuk tek başına değil o esnada annesi yanında. Tek başınayken külot ile yıkansa dediğiniz doğru ama.
4 yaşına kadar çocuk çıplak olarak anne ya da babası tarafından banyo yaptırılabilir. Fakat 4 yaşından sonra çocuğa cinsel bölgelerin korunaklılığının öğretilmesi için tercihen şort külot tarzı bir kıyafetle çocuk yıkanmalı. Kişilik gelişimi ve cinsel gelişimi için bunlara dikkat edilmesi lazım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?