9 yasinda erkek çocuğu

Yüz yüze konuşmak kadar verimli olmasa da işe yarayacağını düşünüyorum.Yiğeninizle genel bir sohbet geliştirip aralara serpiştirebilirsiniz.

Mesela ben çocuklarıma uzun uzun vaaz gibi anlatmak yerine örnekler vermeyi tercih ediyorum.Hem konu ile daha çok ilgileniyorlar hemde beyin hepsini kaydediyor.

Ama kızıma da oğluma da oturttuğum temel bilgiler var.Mesela bazı insanların çocukların özel bölgelerine bakmak,dokunmak, aynı zamanda kendi özel bölgelerine dokundurmak gibi bir hastalığı olduğunu bunun adının pedofili olduğunu, çok kötü bir şey olduğunu,kendisini koruması gerektiğini bunun içinde dikkat etmesi gereken şeyleri sıralıyorum.Biri ona dokunduğunda ya da dokundurduğun da bunun asla normal veya şaka olamayacağını beyinlerine kazıyorum.Doktor muayenesinde dahi ben ya da babası var ise soyunabileceğini ( çocuklar okadar savunmasızlar ki biri ben doktorum dense inanırlar)

Anlayabilecekleri sınırda anlatıyorum.Onlar ne kadar bilgili olursa risk okadar az olur.Asansöre bir yabancı ile binmemesi gerektiğini bilip risk almaması gibi.

9 yasindaki cocugu ablasi yikayabilir ama arkadasi ne alaka video cekmek ve cocugun bedeni uzerinden dalga gecmek gercekten yanlis duruyor..ama cocugumu yikadigim surece boyunca da kulotla yikamam acikcasi bu da fazla abarti geliyor 4-5 yasindaki cocuk zaten tuvaletini yapsa poposunu kendi yikayamaz anne temizliyecek ama banyoda kulotla yikaniyor bu cocuk icinde kafa karistirici olur cocuk annesinden utanmalimi yoksa rahatmi olmali ki anne neticede zamani gelince kendi ihtiyaclarini gidermeye basladiginda annede devreden cikacaktir

Mahremiyet egitimi cok yanlis anlasiliyor. Önemli olan o bölgeler degil, önemli olan cocugun tüm vücüdü. Yani biri istemez ise kolundan tutuyorsa, ayni sekilde kötüdür. Bizim insanlarmiz sadece o bölgeyi yogunlasiyorlar. Sonuc olarak ilerdeki yaslarda cinsel sorunlar, korkular,..

Ve cocuklar aptal degil. Anne baba ile baska birisi arasinda gayet farkini biliyorlar. Anne tabiki gayet rahat bir cocugun özel bölgesine yikayabilir 10-12 yasina kadar. Ondan sonrada kendisi o olgunluga olustugu icin cocuk kendisini yikayabilir.

Ondan sonra neden cinsel sorunlar var, vajinusmus var,..

Diyecek o kadar sey var ki..

Neyse, sen külot ile yikamaya devam et. Annesi bile gözünü kapatiyorsa vücüdün ve özelikle o bölgenin ayip oldugunu ögrensin. Yarim yamalak kendisi yikadigi icin enfeksyona daha cabuk kapilsin sorun yok..

Çocuk için çok ama çok üzüldüm.
Böyle bir annenin elinde inşallah doğruları öğrenebilir.

Çocuk için üzüldüm daha birşey demeyeceğim. Dusunduklerim ban yiyecek cinsten çünkü. Ablaniza iyi bir ayar lazım.

böyle konularda annemi tanımam. komik değil, bir çocuğun mahrem yerlerinin görünmesi ya da dalga geçilmesi vs. ben de bunu espri malzemesi olarak görenlerin ya da göstermek isteyenlerin incelenmesi taraftarıyım aslında.
bundan zevk almak, gülmek de normal değil çünkü.

yaziklar olsun. o cocukta cinsel bir trawmaya sebep olacak bir konuyu anasi oturup izlemis mi gulmus mu?????

Ben temiz yıkıyorum öncesinde. Yukarıdan su akıyor zaten iyice durulanip çıkıyor.

Öğrendikten sonra yıkanmak zor bir şey değil.

Hiçbiri hasta olmadı şükür.

Ayıp elbette anneye de ayıp olduğunu öğrensin. Ayiptan zarar gelmez.

Utanma duygusu olan insanları severim.

Bende bu şekilde büyüdüm ama hiçbir şekilde sorun yaşamadım.

Zaten 7 8 yaşına geldiğinde kendi istemeyecek benim onun alanına girmemi.

Cinsiyeti farklı olsun ya da olmasın , iki kardeşin ya da ebeveyn çocuğun çıplak banyoya girmesi bana göre hiç doğru değil.

Sizinki de abartı yalnız. Mahrem tamam da külotla yıkamak da çocuğun kendi özel bölgelerinden utanması, onları yasak gibi algılamasına neden olur

buda bir parcasidir yani siz direk buna yogunlasinca bunun cevabini verdim cocugu dudagindan opmemek istemediginde hic bir tensel temas kurmamak da dahil tabi buna
evet yikayabilir ama izin alarak
yani biz cocugu dudagindan optugumuzde o cocuk bunu normal birsey gibi algilayabiliyor ozellikle kucuk cocuklar 10 11 yasinda bir cocuk artik azda olsa bazi seylerin bilincinde olan cocuktur anlatirsan anlar ama kucuk cocuk anlamaz yani ac pipine bakayim gel bi dudagindan opeyim dediginiz zaman cocuk bunu normal birsey olarak algilamaya baslar izinsiz dokunmamali opmemeliyiz heleki bu devirde

Maalesef hiç normal bir durum değil.
7 yaşından sonra çocuklar kendi kendilerine yıkanmalılar.
4 yaş civarında banyo esnasında çocuğa fırsatlar sunulmalı kendisini yıkamasına yönelik.
Ki zaten banyo yaptırma işini çok zorunlu durumlar olmadıkça her zaman aynı kişinin üstlenmesi gerekir.
Mahremiyet eğitimi de bebek doğar doğmaz bizim davranışlarımızla birlikte çocuğa kazandırılır. Örneğin bebeğin altını herkesin yanında değiştirmemek, altı değiştirilirken çok yakını bile olsa kişinin bu durumu izlememesi vs.
Benim bir hocam vardı, çocukları tuvaletleri geldiği zaman affedersiniz çişim geldi, kakam geldi demezlerdi. İhtiyacım var derlerdi. Bizim de çok hoşumuza gitmişti. Bu bile mahremiyet algısı açısından hoş bir örnek.

Biraz yorumlari okudum da , anneler olarak iyi niyetle ve bilincsizce zarar verildigini de fark ettim

Arkadaslar mahremiyet egitimi cok onemlidir ancak cocuklarda cinsel korkuya ve travmaya yol acmayacak sekilde verilmeli bu egitim

Lutfen bir uzmanin kitabini okuyarak yapin bunu , cocuklari korkutmadan , abartmadan verilmeli mahremiyet egitimi , yoksa kaş yaparken goz cikarmak oluyor bu

Sizinki de abartı yalnız. Mahrem tamam da külotla yıkamak da çocuğun kendi özel bölgelerinden utanması, onları yasak gibi algılamasına neden olur
Bu tespitinizi neye dayandırıyorsunuz. Çünkü tamamen yanlış. Çocuk tek başına değil o esnada annesi yanında. Tek başınayken külot ile yıkansa dediğiniz doğru ama.
4 yaşına kadar çocuk çıplak olarak anne ya da babası tarafından banyo yaptırılabilir. Fakat 4 yaşından sonra çocuğa cinsel bölgelerin korunaklılığının öğretilmesi için tercihen şort külot tarzı bir kıyafetle çocuk yıkanmalı. Kişilik gelişimi ve cinsel gelişimi için bunlara dikkat edilmesi lazım.

aynı aileden iki ayrı dünya
ablanız hiç mahremiyet bilmemiş görmemiş öğrenmemiş. siz haklısınız, birde bu ayıba başkasını orTak etmiş Video çekip yollamış.

bizim mahremiyet eğitimimiz dünyaya gelir gelmez başlıyor.

3 yaşındayken oğlum , çok kalabalık ortamda üstünü başını soymazdı , şimdi6 yaşında boxer olmadan babasına bile kendini yıkatmaz . biz nasılsak görüp yaşıyor çocuklar.

en basit başkasının göreceği yerde bezini değişmem. velhasıl üzüldüm çocuğa

ablan derhal vezgeçmeli bu davranışlarından.

bi dönem çok meraklı oluyorlar.
oğlum dudaktan öpmek isterdi beni.
hiç derinlere girmeden, ANNELER YANAKLAR'dan ÖPÜLÜR, der uzatmazdım
Allahtan oğlum devamını sormadı. her öpmek istediğinde aynı şeyi söyledim.

anneler dudaktan öpülmez hasta olursun mikrop bulaşır ağzında böcek çıkar Vs
iğrenç korkunç anlatımlar çocuğa ilerde travmatik durumlar yaşatabilirmiş.

niye bunu yazdım yorumunuz hoşuma gitti. söylenecek sözler hayati önem taşıyor.

Dediğiniz yaşlara denk gelen Fallik döneme girişle beraber çocuk cinsel organlarının farkına varıyor zaten, cinsiyetini keşfediyor. Cinsiyet ve cinsellik ile ilgili değerleri doğru şekilde kazandırmak için ayrıca bir kıyafetle yıkamak gerektiğini düşünmüyorum. Zaten o yaşlarda hala tuvalet temizliği için yardımımıza ihtiyaçları olabilir. Banyo sırasında ise özel bölgelerini kendi temizlemeye yönlendirilmesi benim bakış açıma göre yeterli.

Annem ergenliğe ilk girdiğim yıllarda epilasyonu bile öğretmek için banyoda bana yardımcı oldu, sanırım 9-10 yaşına kadar da yıkanmama yardım etti. Sonuç olarak o yaşlarda mahremin de farkında idim, özel bölgenin de..

Diğer türlü çok fazla sakınmanın ayıp günah öğretisinin ileride cinsel sorunlara da neden olabileceğini düşünüyorum.

8 yaşındaki oğlunu bırakın ablası ben bile yikamiyorum. Kendi yıkanıyor. 15 günde bir çamaşırları varken yıkıyorum. 9 yaşındaki çocuğun kız olsun erkek olsun, anası olsun babası olsun, çırılçıplak durması bile tuhaf iken ablasının arkadaşının orada işi ne?

Resmen çocuğa travma yaşatmişlar.. bukadar cahillik olmaz pes doğrusu.. 9 yaşinda cocuğa 3 yaşinda muamelesi yapmişlar.. 15 yaşindakilerde çocuk nihayetinde onlarda sağlikli düşünemez ablanıza iş düşüyordu bu noktada..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…