9 yasinda erkek çocuğu

Haklisiniz ben anlatmaya çalıştım anlarsa diye ama kendisi bozuldu ben güleyim diye göndermiş ne alaka ben neden güleyim aksine çok kızdım ve endişeliyim yeğenim adına ama ablam maalesef hiç bir zaman hassas bir anne olmadı hep böyle ne dersen kendi bildiğine gidiyor maalesef

Tabiiki de onların yaptığı yanlış. 9 yaş çok da küçük değil artık ergenlik yaşı sayılır. 15 yaşındaki ablası da artık neredeyse yetişkin olacak ama gerekli erginliğe erişememiş zihin olarak sanırım. Benim görümcemin oğlu 3 buçuk yaşında bazen bize geliyor ben üstümü değişirken kapıyı kapatıyorum ya da wc ye girdiğimde peşimden oraya girmesini engelliyorum. Küçük bir yaşta ama anlatılması lazım her zaman ki davranış yerleşsin.

En kaliteli ve kalici mahremiyet cocuk dogdugu andan asilanmali,bebegin altini acarken kimsenun yaninda acmamk hatta anlayacak yasa gelince babasinin yaninda bile bezini degistirmemk.
Bu sekikde hem cocuga hemde varsa kardeslerine cok cok iyi bir mahremiyet ornegi olur.ozellikle kardesler varsa bu durum onlari cok olumlu yonde etkiler

Cocugu külot ile yikamakmi ablasi ile??? Bu abarti niye?
abarti degil mahremiyetine saygi duymaktir
mahremiyeti ogretmekdir bu
ben annesiyim açıp rahat rahat şıpıdı şıpıdi yikayayim olmuyor cocuk anlayacak kivama geldiginde altini acarken bile izin istenmeliki yarin obur gun bir baskasi acda bakayim dedigi zaman bunun anormal bir istek oldugunu anlasin

Ablanız anlamıyorsa siz yiğeninizi bilgilendirin.Birlikte yalnız vakit geçirmeye çalışın ve mutlaka anlatın.Eğer doğru yerleşirse bilgiler annesine bile itiraz eder.

Siz yerden göğe haklısınız ablanızın yaşı 40 olmuş fakat aklı geri kalmış sanırım bu nasıl bir rahatlıktır ,tvler ne bileyim uzmanlar neler anlatıyor çocuk gelişim falan birde çocukla dalga geçmek o çocuğun psikolojisini düşünemiyorum toplum olarak nereye gidiyoruz

Babasının yanında bez değişmeyecek demişsiniz.
babası bezini değiştirirken ne olacak ? Baba bezi değiştirecek sürekli. Bezden kurtulana kadar. Sonra da tuvalet eğitimine yardımcı olacak. Zaten banyo giyinme diğer ihtiyaçları içinde çocuğuyla ilgilenmeli.
Siz bu konuda farklı mı düşünüyorsunuz. Tam olarak anlayamadım.

İhtiyac durumunda tabikide yapar ,banyoda yaptirir cocuklara ama en azindan o mahremuyeti asilamak adina kim altini degistiriyorsa bile ulu orta degistirmek yerine bir kosede ihtiyacini gidermek daha uygun olur.
Benim kizim 4 yasinda ara sira babasi banyo yaptirir ben sakinca gormuyorum

Ablanız anlamıyorsa siz yiğeninizi bilgilendirin.Birlikte yalnız vakit geçirmeye çalışın ve mutlaka anlatın.Eğer doğru yerleşirse bilgiler annesine bile itiraz eder.
Evlerimiz yakın olsaydı emin olun dediginiz gibi ilgilenirdim herşeyiyle ama uzağız ve sürekli görüşme fırsatımız yok 3 yaşına kadar ben ilgileniyordum ablam çalıştığı için ayrı bir sevgim var ona karşı kendi çocuğum gibi ama şuan evlerimiz çok uzak telefonda anlatabilirmiyim diye düşündüm annesinin telefonundan görüşürüz oda muhtemelen meraktan sesi dışarı alıp dinler acaba diyorum kafa yapısını degistirirmi boylelikle

Yapılan çok yanlış. Ablasının Banyo yaptırmasına bişey diyemem. Her ailenin düzeni başka. Her çocuk kendi yıkanma olgunluğuna başka yaşlarda erişiyor. Ama Yanında arkadaşının olması. Dalga geçilmesi. Çocuğun utandığını bile bile bu duruma sokulması . Kameraya alınması. Herkese gönderilmesi. Çok kötü. Siz de bir tuhaflık yok. Siz iyi bir insansınız. Sorunu görebiliyorsunuz. O çocuğun yerine kendinizi koyabiliyorsunuz.

Rezalet diyebiliyorum benimki de ayni yasta izin vermeden foto bile cekmiyoruz

Gunumuz insanlarini ele alirsak hepten sinifta kaliriz..bir cocugun vucudu ozellikle mahrem bolgelerine anne babasi dahi izin alarak dokunmali bence

Cocugu külot ile yikamakmi ablasi ile??? Bu abarti niye?

Elbette ki öyle. Hatta anneye bile.

Ben 4 yaşından beri o şekilde yıkıyorum..

En son ben gözümü kapatıyorum onlar durulaniyor ve havlu sarıp çıkarıyoruz.

Yoksa nasıl öğrenecek çocuk. Uygulama olmazsa olmaz.

Ablası abisi bile olsa mahremiyete dikkat etmeli .

Şimdi daha iyi anladım söylemek istediğinizi.Teşekkür ederim açıkladığınız için.

Kızımı doğduğu günden beri ulu orta soymam ve altını değiştirmem. Mümkünse başka odaya geçerim anneannesi babaannesi yanında bile değiştirmem. Burada amacım özel bölgesin açıldığı için bunun herkesin önünde olmaması gerektiğini öğrensin. Yoksa mecbur kalınca anneannesi de altını değiştirdi ama o da ulu orta değil bir köşeye çekilerek. 10 kişi izlerken salonun ortasında alt değiştirmedik. Ayrıca maalesef çocuk sevme tarzı çok farklı ülkemizde. Totonu yerim dötünü yerim memiklerini yerim filan toplum olarak şirazemiz kaymış. Uyarmak gerekiyor. Bu banyo olayına hiç girmeyim zaten 9 yaşında çocuğun yanında ablasının arkadaşının ne işi var iş orada başlıyor benim için..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…