• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

9 yaşında erkek çocuğunun davranışı

O zaman size tavsiyem babası annesiyle de bu konuyu konuşsun mutlaka ortak bir çözüm bulsunlar birinin doğru dediğine diğeri yanlış demesin
Eşime söyledim ben bu konulara girmem onunla kavga moduna giriyor dedi
Korkabilir benim buna lafım sözüm yok
Ama buçocuk babasını kıskanıyor bu da olağan bir durum , olabilir yani .
Ama siz yenı evlisiniz ve kocam beni isteyebilir buda normal birşey
Bir arkadaş demiş ya " 9 yaşındaki çocuk ergen degıl sapık mı vs " diye .
9 yaş küçük bir yaş değil
Ve kimse kusura bakmasın her gece her gece kocamla ortamda 9 yaşındaki bir çocuğu istemem
Kendi çocuğumu bile yatırmıyorum el kadar olduğu halde
Ve yarı ergendir bu çocuk
İtirazı olan gitsin danışsın
Biyolojik olarak artık kafada seksi az çok bilir
Kadın ve erkeğin yakınlaşmasını vs
Ha beni ırgalamıyor diyende yatırsın çocugunu evlendirene kadar yanında
Evlilik ve cinsel hayatınızdan feragat etmek yerine çözüme gidilmeli
Dogru olan bu
çocuğun anne baba yanında yatmasına bende karşıyım bu benim öz çocuğumda olsa

Kimse için kendi düzenini, hayatını bozmak zorunda değilsin. Babasıyla konuş. Eğer tepki göstermezse bu şekilde devam edecekse çocukla dışarda görüşsün.
Boyle birseyi yapmayi kimsenin hakki olamaz. Cocugun babasi farkindamisiniz? Esler ayrilabilir ama cocuklari kapi disari yapamayiz. Benim esim boyle deseydi esimi kapi disari ederdim

Eşime söyledim ben bu konulara girmem onunla kavga moduna giriyor dedi

çocuğun anne baba yanında yatmasına bende karşıyım bu benim öz çocuğumda olsa
Birde 9 yaşında
3. 4 . sınıf çocuğu neredeyse
Küçük daha olur diyenlerin küçülsünde cebine girsin
Arkadaşımın oğlu 7 yaşında ve striprizin jartiyerin ne olduğunu biliyor
Ama küçük daha bebe o bebe :işsiz:

Birde 9 yaşında

bence o garip yaaa, benim oglum da 6,5 yasinda, gecen cubuk kraker yerken bak sigara gibi oldu diye sacma bi espri yaptim, anne sigara ne demek dedi :) evde televizyon olmadigi ve akrabalardan kimse icmedigi icin daha hic sigara gormemis. biz de biraz abarttik gerci herhalde.

Aslinda burda malesef madur olan cocuklar oluyor. Cunku sizi degil annesini gormek istiyor ve babasini kiskandigi icin ilgi ceksin diye bu davranislari sergiliyor. Cocuklu adami almadan once bin kere dusunmek gerek Sizin icinde yipratici surec. Bosanmis anne babanin cocugu oldugu icin onune gelen simartmis ,sizin yapicaginiz sabretmek . Esinizlede konusabilirsiniz. Cocuk pedagog yardimi alabilir. Anasinigi ogretmeniyim. Bosanmis ailelerin cocuklarinin goz yaslari hala aklimda,oturup bende aglardim gizlice. Sorun varsa sebepte vardir. Zaman sabir herseyin ilacidir.

bence o garip yaaa, benim oglum da 6,5 yasinda, gecen cubuk kraker yerken bak sigara gibi oldu diye sacma bi espri yaptim, anne sigara ne demek dedi :) evde televizyon olmadigi ve akrabalardan kimse icmedigi icin daha hic sigara gormemis. biz de biraz abarttik gerci herhalde.
Çünkü hala anne babayla yatıyor
İllaki ilişki kuruyordur bu aile
Sanmıyorum ki çocuk hep uyusun
Karşıyım ben anne baba ile yatmaya
Korkuyorsa neyden korktuğu konuşulmalı
Ama konudakş amaç korkmak değil
Şımarıklık ve kıskançlık
Önlem alınmalı

Birde 9 yaşında

Cunku o masum cocuklarin dunyasina Yetiskinler bunlari sokuyor. Cocuklarimiz ailelerin aynasidir. Dogarken tertemiz doguyoruz,sonrasinda kirleniyor insanoglu.

Cunku o masum cocuklarin dunyasina Yetiskinler bunlari sokuyor. Cocuklarimiz ailelerin aynasidir. Dogarken tertemiz doguyoruz,sonrasinda kirleniyor insanoglu.
Jartiyer giymek veya eşine dans etmek kötü değil o yaştaki çocukları majreminizde sabaha kadar yatırmak ve onların sizin özel hayatınızı izliyor olması kötü
Bu yüzden ne olursa olsun yatak odasında anne babayla yatmamalı çocuk .
Hastadır korkuyorduk vs
Odasında yanında bekler uyur ilgilenirsiniz ama sabaha kadar anne babayla tutmak yanlış zorundalık yoksa

9 yasındaki bir cocuk için cokta normal diil. Konusma geriden altı bezlenme geriden gelmiş. Yaptıkları her ne kadar simarıklık gibi gorunsede bariz yasıtlarından geri.o yasta utanma duygusunun yerlişmîş olması lazım. Ama yok.dr gormesînde fayda var. Allah yardımcın olsun. Seversin ilgilenirsin kimse bişi demez ama biraz tepki gostersen onu kacırmazşar hemwn uvey anne olursun.sabret o cocukta buyucek

erkeklerin işi ne rahat ya. çocuk adamın çocuğu olmasına rağmen, çocuğun annesiyle konuşmaya yanaşmıyor. neymiş "kavga moduna" giriyormuş. konu sahibi, eşinizi zorlayın ve buna çözüm buldurun. o çocuk onun çocuğu, çözümü de o bulmak zorunda. kavga moduna girse de eski karısıyla iletişim kurup çocuğun sorunlarıyla ilgilenmek zorunda. yok öyle hem ayranım dökülmesin hem... hem.. ehem... eski karımla bozuşmayayım falan. bu konuda taviz vermemelisiniz bence.

Merhaba arkadaşlar yeni üyeyim...1 yıllık evliyim eşimin daha önce ki evliliğinden 9 yaşında oğlu var beni de çok seviyor ona anne gibi davranıyorum..benim henüz bir çocuğum yok uğraşıyoruz inşlh rabbim banada nasip eder..Çocuğu alma günümüz haftasonları fakat kocamın eski eşi hep işim var deyip haftaiçi tüm tatil ve özel günlerde bize yolluyor, ilk zamanlarda çocuk bana çok çektirsede sabırla kendimi sevdirdim, fakat çocukta hala devam eden sorunlar var.eşimle yanyana oturduğumuzda aramıza giriyor, geceleri odamızın kapısı açık yatıyoruz korkuyor diye ve gece yanımıza gelip bazı geceler yanımızda yatmak istiyor bu yüzden eşimle tartıştık..sürekli gaz çıkarıyor yemek yerken bile, yapmamasını söylüyoruz eşimle ama o inatla yine yapıyor sürekli koltuklarda zıplıyor yediği herşeyi dökerek yiyor sabahları yüzünü yıkatamıyorum ısrar ettiğimde de ben yüz yıkamam diyor özel koleje gidiyor ama tam bir bebek gibi davranıyor ağzıyla garip garip sesler çıkarıyor hiç susmadan annesi olmadığım içinde tepki gösteremiyorum ama bazen beynim çok yoruluyor 5 yaşında konuşmaya başlamış ve okula giderken bile altı bezleniyormuş..sen artık büyüdün böyle yapmamalısın dediğimde ben istediğimi yaparım daha çok küçük bir çocuğum diyor yaşıtlarına göre davranışları normal mi sizce? Balayını sadece 3 gün yapıp döner dönmez aldık onu mutlu olsun diye her istediğini yapıyoruz psikolojik hiç bir sorunu yok normalde de böyle davranıyormuş hatta kayınvalidem sayende çocuğun huyu düzeldi biraz diyor bana göre 9 yaşında bir çocuk için davranışları bebek gibi
karısmayın anne gıbıde davranmayın bır annesı var sonucta onun..
fazla sımartılmıs sadece baska acıklaması yok ama ona dısıplın verecek olan en basta annesı cunku vaktının cogunu onunla gecırıyor...
sız degıl babası uyarsın .. ve bence bır psıkologa da gıdebılır

İnternette şöyle birşey okumuştum. Bir çocuğun anne ve babası çocuk kaç yaşındayken bosandiysa çocuğun davranışları konuşmaları hareketleri o yaşta kalirmis. Benim de esimin ilk evliliğinden kızı var. Biz evlendigimizde 7 yaşındaydı, ama konuşması bildiğin 3 yaş. Hareketler konuşma aynen bebek. Su an 11 yaşında hareketler biraz düzelmiş olsa da konuşma hala aynı. Düzeltemiyor. Zor bir hayatınız olacak, iyi de yapsaniz kötü olacaksınız, hep kendinizi diken üstünde hissedeceksiniz. Size tavsiyem bir müddet erteleyin çocuk düşüncenizi. Çünkü o zaman daha da icinden çıkamayacağını durumlar yaşanacak. Kardeş kıskançlığı olacak. Ve tüm aile büyük oğlanı korumaya savunmaya çalışırken siz tek başınıza kendi evladinizi korumaya çalışacaksınız. Çok çok zor durumlar. Yapmayın çocuk.

Öncelikle konu sahibini tebrik ediyorum çocuk konusunda yazdıklarından çocuğa karşı bir önyargısı olmadığı ve çözüm odaklı olmaya çalıştığını gördüm. Hiç evlad sahibi olmamasına rağmen başkasının çocuğuna gösterdi ilgi ve alaka konusunda takdire şayan

Benim oğlum 10 yaşında ne kadar boy pos büyüsüde küçük onlar. Anne ve babası boşanmış bir çocuk bahsedilen çocuk. Yaşadıklarınız kolay değil erkek çocukları biraz daha zor büyüyor bu bir gerçek daha geç olgunlaşıyorlar. Eşlerimizden pay biçelim.

Sizinle yatmaması için eşiniz uyuyana kadar onunla yatıp sonra yatağına gelebilir.

Bizim çocukluk dönemimiz ile günümüz çocukları gerçekten farklı ben bunu görüyorum. kurallara uyum ve sabır daha az benim oğlumda bunu gözlemliyorum
Biz annemin bir bakışı ile hizaya girerdik şimdilerde çocuk yetiştirmek gerçekten daha zor

Sizi tebrik ediyorum.Sevgiyle yaparsanız ki yapıyorsunuz anlattığınıza göre herşey çok daha iyi olur ama çok sabırlı olman gerekir.Hareketleri normal değil biraz şımarıklıktan ve ilgisiz anneye sahip olduğundan yapıyor.Siz güzelce disipline edebilirsiniz oyunlar oynayın ve onun gibi davranın bakalım belki karşı açıdan kendine bakabilir.Aranıza girip uyuması çok kötü değil ama yaşı 9 sanırım sıcaklığınıza ,ilginize ihtiyaç duyuyor daha sonra geçer sarılın uyuyun bence çocuk çocuktur.Sizi ne kadar çok severse o kadar dinleyecektir.

özel okulda okudugundan bahsetmişsiniz toplantılara katılıyor mu babası yada birlikde katıldınız mı?
bu cocuk dışarıda nasıl öğretmenlerinden dinlediniz mi? şikayet durmu oluyor mu?
eger alt da yatan yansımalar varsa öğretmenlerine arkadaşlarına da yansıyordur.

Bence o da farkinda :KK66: Yalniz soz konusu cocuk 9 yasinda. Cocuklugu mu kalmis artik.
9 yaşındaki birisi çocuktur. Ergenler bile çocukça davranış sergileyebiliyorken, 9 yaşından çok bir şey beklememek lazım. Ailesinin ilgi, sevgi ve şefkatine muhtaçtır. Erkek çocukları 12 yaşında ön ergenliğe girer ki 12 yaşındaki oğlum hala çocuk hissediyor kendini (Kız çocukları erkeklere göre daha erken ön ergenliğe girer). Şimdiki çocuklar gelişimlerini daha geç tamamlıyorlar üstelik. Kendiniz ile kıyaslamayın. (Çocuk olmasalar cezai ehliyetleri olurdu, oysa 12 yaşına kadar olan çocuklarda ceza-i ehliyet yoktur).
Ben bile 45 yaşındayım, annem babam ayrılsa üzülürüm ki 9 yaşında iken, en çok onlara ihtiyacım olduğunda ailemin parçalanması, hele ki babamın başka biriyle evlenmesi beni çok sarsardı. Belli ki çocuğun altta yatan problemleri var ve dışarı bu şekilde yansıtıyor. Kolay değil yaşadıkları. Ben hep çocuklara üzülüyorum.
Anne boşandı yaşamına devam ediyor. Baba evlenmiş o da kaldığı yerden hayatına devam ediyor. Ya çocuk... Tenis topu gibi bir annede bir babada. İster istemez kendini istenilmeyen hissediyordur. Anne işim var diye babaya postalıyor, Babaya alıyor evine getiriyor, farklı bir kadın var evde, babayı paylaşıyor... Çocuk iki evde geçiriyor evini, nereye gitse misafir gibi. Evini bile sahiplenemiyordur. Sadece biraz empati kurun, 9 yaşında görün kendinizi. 9 yaş dediğiniz nedir ki? 12 yaşındaki oğlum hala oyuncaklarıyla oynuyor. Arkadaşları bize geldiğinde arkadaşları da öyle... Oyun çocuğu daha onlar...Bu kadar şey onlar için çok ağır. Aile olmanın sorumluluğunu yerine getirememiş, evliliği yürütememiş iki insan boşanmış, kendilerinin yapamadıklarını çocuktan beklemesinler... Bence bırakın da çocuklar çocukluklarını yaşasın. Ki boşanan ailelerin çocukları yaşıtlarına göre erken büyümek zorunda kalıyor, hayatın ne olduğunu erken görüyorlar...

Back
X