- 23 Kasım 2010
- 2.020
- 6.588
- 198
- Konu Sahibi pigme pofuduk
-
- #3.981
Dün gece konu sevgiliye "bağırma", annesinin hemen "yok, o bağırmıyor" demesinde kaldı. Sonrasında düşündüm tabi, annemle kv oturup şükretsinler böyle şeyler olmuyor diye, biz mi baştan dikkat ettik yoksa yapımızda mı var bilmiyorum yanımızda kim olursa olsun bir konuşmamız hareketlerimiz değişir. Normalde rahat rahat hooo o ses ne öyle? diyecekken, başka biri varsa sessizce sesine dikkat et cınıms falan diye uyarırız birbirimizi. Boru sesiyle gelip bir şey dese bana, benim annem de oyy kızımı nerelere verdim, eziyorlar mı acaba? diye kulaklarını diker, e kv de öyle. Biz iyi anlaşıyoruz falan demek yetmez çünkü, her zaman öyle de görmeleri lazım ki inansınlar. :/
Ben artik o 9 yilin nasil gectigini merak ediyorum.Benim takıldığım kısım da bu.
1. Bu aile toplantılarında fazladan ehemmiyet verilen adab-ı muaşeret kurallarının hiç önemsenmemesi.
Bunu aile tutup da biz bunu dedik, bu şöyle dedi, ben de bunu almam dedim falan dediğinde de düşünmüştüm. Ne kadar garip bir ortam.
2. Çiftin çift olmaması. Yani aileler ortamdayken bir çiftin ortak hareket etmesi gerekir. Yoksa kedi köpek gibi aileler de taraf tutacak, işler çirkinleşecek. Fayda kısmını eş geçsem bile nasıl evlenmeye karar vermiş bir çiftin ortak ağızdan konuşamadığını anlayamıyorum.
Anlıyorum aslında, hiçbir zaman gerçek bir çift olmamışlar ki.
Hep görücü usülü görücü usülü diyorum, çünkü öyle evliliklerde amaç evlenmektir. Amaç birlikte olmak değildir. Bu nedenle aileler daha laubali konuşabilir, böyle ben evi almam dedim, şunu yapmam dedim diye terbiyesizce konuşulması daha normal.
Ama bir kadın gidiyor ailesine ben bu adamı seviyorum evleneceğim diyor, bir adam gidiyor ailesine ben bu kadını seviyorum evleneceğim diyor, sonra aileler ve ailelerin yanında bu çift nasıl konuşuyor aklım almıyor.
Gereksiz bir laçkalık var ailelerle konuşmada, çift arasında da anlaşılmayan bir sevgisizlik var.
Benim takıldığım kısım da bu.
1. Bu aile toplantılarında fazladan ehemmiyet verilen adab-ı muaşeret kurallarının hiç önemsenmemesi.
Bunu aile tutup da biz bunu dedik, bu şöyle dedi, ben de bunu almam dedim falan dediğinde de düşünmüştüm. Ne kadar garip bir ortam.
2. Çiftin çift olmaması. Yani aileler ortamdayken bir çiftin ortak hareket etmesi gerekir. Yoksa kedi köpek gibi aileler de taraf tutacak, işler çirkinleşecek. Fayda kısmını eş geçsem bile nasıl evlenmeye karar vermiş bir çiftin ortak ağızdan konuşamadığını anlayamıyorum.
Anlıyorum aslında, hiçbir zaman gerçek bir çift olmamışlar ki.
Hep görücü usülü görücü usülü diyorum, çünkü öyle evliliklerde amaç evlenmektir. Amaç birlikte olmak değildir. Bu nedenle aileler daha laubali konuşabilir, böyle ben evi almam dedim, şunu yapmam dedim diye terbiyesizce konuşulması daha normal.
Ama bir kadın gidiyor ailesine ben bu adamı seviyorum evleneceğim diyor, bir adam gidiyor ailesine ben bu kadını seviyorum evleneceğim diyor, sonra aileler ve ailelerin yanında bu çift nasıl konuşuyor aklım almıyor.
Gereksiz bir laçkalık var ailelerle konuşmada, çift arasında da anlaşılmayan bir sevgisizlik var.
Bağırma konusu devede kulak bence.
Adam aslında çoktan ayrılmış gibi geliyor bana, o tektaşı da adamın geri isteme ihtimalinin çok yoğun olduğunu düşünüyorum.
Pofuduğun olayları algılayışı farklı ve kafasında kendine göre anlamlar yüklüyor.
Mesela yüzüğün arabanın torpidosunda olduğu için arabayı dayıya vermek istemedi heralde diyor.
Böyle gerçek dışı şeylere inanabiliyor yani.
Bohça için de adam şimdi değil dursun diyor, pofuduk adamın almayı istemediğini düşünüp anlamlar yüklüyor.
Bağırıp çağırıp yüzük çıkma meselesinde adam defol diyor var mı ötesi???
Gerçeklikten uzak çıkarımlarıyla konuşmalar gelişiyorsa, adam da buna tepki olarak sesini yükseltiyor olabilir.pek devede kulak diye düsünmüyorum,
ya ciddi bir durum var (o durumda ailenin tepkisizligi tuhaf olur)
ya da konu sahibi abartıyor.
ancak diger dediklerinizde katılıyorum,
baştan sonr konu sahibi her seyi olmasını istedigi sekilde yorumluyor, hatta olmayacak seyleri bile zorluyor.
Evet ben de bunu diyorum, bağırmış bağırmamış değil. Adam sevmiyor, kafasında da bitirmiş ama kabullenilmiyor pofuduk tarafından.Ben üzülüyorum adam sevmiyor derken bile, kolay değil, çok zor kabullenmek ama ölsen umrunda olmıcak ötesi var mı
Çok isterdim mutlu son olsun, gerçekten Allah biliyo içimi, üzülüyorum da ama daha ziyade kızıyorum
aile sandığı almaya gelirse hepten rezillik, ki sanmam o kadarı olmazda arayıp konuyu onların açması bile utanç verici olur
Evet, genel olarak konuşuyorum:
Birinin arayıp götürdüğü hediyeyi istemesi ne kadar çirkin bir şey.
Mesela bu iş bozulsa, yeni geline mi götürecekler aynılarını?
Aman konu sahibi, sakın bu mesajım yüzünden hırslanıp mesaj falan atmayın.
Merve kim??pofudukta merve havası yok mu bana mı öyle geliyo
Merve kim??
( fransız mı kaldım, saçma mı oldu? Herkes mi tanıyor yarabbim :)
:) Hani uzun süre bir arada kalan insanlar birbirlerini tanımasalar karakterden isim kondurmaya meylederler ya, Merve de yaraşır gibisinden. Ben öyle anladım.
önce bağırma olayına açıklık getireyim madem zira çok sorulmuş.
ailesinin "onlar bilmez, onlar anlamaz, onlar cahil, yapılacakları biz konuşalım" tavrından daha önce de bahsetmiştim. yine aynı düşünceyle ev meselesini babama açtılar durumu anlatıyorlardı. görücü usulü evleniyor gibi hissettiğimi de daha önce söylemiştim. sevgilimle bana hiçbir şey sormadan direk ailemle konuştular. ben çok dinlemedim zaten, yanlarında da çok durmadım.
ben bi ara sevgilimi içeri çektim, "onlar mı konuşacak yoksa sen de bi şeyler söylemeyi düşünüyor musun, hani orda oturacak olan biziz farkında mısın, biz evleniyoruz sen susacak mısın" dedim, verdim gazı gönderdim içeri gibi bi durum oldu.
o ara babası sigaraya gidince bu da kendi düşüncelerini söylemeye başladı. "pofuduk isterse ben ev tutar kirayı da öderim şu an ama işimizin garantisi yok, işten falan çıkarsak veya çıkarılırsak en azından kira sıkıntımız olmaz" temalı bi konuşmaydı ama gazı iyi yemiş ki bi ara sesi yükseldi.
olay bu.
sevilmediğimi kabullenebildim mi onu da bilmiyorum.
bi diyorum ki evet zaten bu ara psikolojisi bozuk, hayatını bi düzene oturtamadı, normale dönmeye çabalıyor ama şu an için dönemedi demek ki, durum zor bi de ikimizin arasında sıkıntı da çok oldu böyle olması normal. zamanla düzelir. çok bunalmışsa biraz kendi kendine kalsın iyi gelir.
sonra da diyorum ki ben psikolojim bozuksa yanımda onu isterim beni unutup durmasına hiçbir şey bahane olamaz. sevse unutmazdı.
ben de bi şey bilemiyorum şu an.
Teşekkür ederim : ):) Hani uzun süre bir arada kalan insanlar birbirlerini tanımasalar karakterden isim kondurmaya meylederler ya, Merve de yaraşır gibisinden. Ben öyle anladım.
bizim jenerasyonda her dört kişiden biri merve biri burcu zaten. ama çok şükür ben değilim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?