9 yıllık ilişkim 2 ayda nasıl bitti !

Benim takıldığım kısım da bu.

1. Bu aile toplantılarında fazladan ehemmiyet verilen adab-ı muaşeret kurallarının hiç önemsenmemesi.

Bunu aile tutup da biz bunu dedik, bu şöyle dedi, ben de bunu almam dedim falan dediğinde de düşünmüştüm. Ne kadar garip bir ortam.

2. Çiftin çift olmaması. Yani aileler ortamdayken bir çiftin ortak hareket etmesi gerekir. Yoksa kedi köpek gibi aileler de taraf tutacak, işler çirkinleşecek. Fayda kısmını eş geçsem bile nasıl evlenmeye karar vermiş bir çiftin ortak ağızdan konuşamadığını anlayamıyorum.

Anlıyorum aslında, hiçbir zaman gerçek bir çift olmamışlar ki.

Hep görücü usülü görücü usülü diyorum, çünkü öyle evliliklerde amaç evlenmektir. Amaç birlikte olmak değildir. Bu nedenle aileler daha laubali konuşabilir, böyle ben evi almam dedim, şunu yapmam dedim diye terbiyesizce konuşulması daha normal.

Ama bir kadın gidiyor ailesine ben bu adamı seviyorum evleneceğim diyor, bir adam gidiyor ailesine ben bu kadını seviyorum evleneceğim diyor, sonra aileler ve ailelerin yanında bu çift nasıl konuşuyor aklım almıyor.

Gereksiz bir laçkalık var ailelerle konuşmada, çift arasında da anlaşılmayan bir sevgisizlik var.

Ben artik o 9 yilin nasil gectigini merak ediyorum.
Dediginiz gibi hic cift olamamislar demek ki.
Kiz sevgilisinin ailesinin yapisindan bir haber olabilir mi boyle birsey?
Bu adam iliskinin hicbir doneminde ilgi gostermemistir belki bilemiyorum. Adam yarin ise gidecek olan benim deyip atarlaniyor ve bu pofudugun aklina yatiyor. evet ya ben de ise muhakkak giderim diyor.

POfudugun cogu seyi kendi cikarimlarina gore algiladigini dusunuyorum artik, gerceklikten uzak bir sekilde.

hic olmaması gerekenler ve lackalık konusunda size katılıyorum.

fakat evin teklif edilebilmesi vb seylerin özellikle konusahibinin o eve giriş bicimiyle alakalı oldugunu düşünüyorum.
konu sahibi bu durumda iliskiyi kesmeyince ve babasının çözmesini bekleyince ailesi de dünürüyle görüsmek istemiş olabilir,
ama nasıl olur da ortam herkesin aklına estigi gibi birbirine laf yetistirdigi bir hale geliyor?
fakat bu ilk degil, komsuya verilen tepkide de benzer bir durum sözkonusuydu bence.

ayrıca konusahibi daha önceden "bize söz düsmedi" derken nasıl oldu da eski sözlüsü bagırıyor durumuna geldi, orayı da anlamadım.

pek devede kulak diye düsünmüyorum,
ya ciddi bir durum var (o durumda ailenin tepkisizligi tuhaf olur)
ya da konu sahibi abartıyor.

ancak diger dediklerinizde katılıyorum,
baştan sonr konu sahibi her seyi olmasını istedigi sekilde yorumluyor, hatta olmayacak seyleri bile zorluyor.

Gerçeklikten uzak çıkarımlarıyla konuşmalar gelişiyorsa, adam da buna tepki olarak sesini yükseltiyor olabilir.
Ailenin yanında özellikle bu zaten anlaşılır gibi değil de, kime ne kadar müsade ederseniz o ölçüde davranır.
Ailenin tepkisizliğinin sebebini o konuşmalara eşlik etseydik anlayabilirdik belki.
Yine de aile ağırlığını koyarsa kimse bu şekilde davranamaz tabiki.

Pofuduk sen hala bu adamin seni sevmedigine inanmiyorsun veya ailesi de seni istiyor saniyorsun.
Yani artik sandigi bile o yüzden büyük vermisler diye düsünüyorsan seni seviyorlar istiyorlar saniyorsun..
Sana söylenen seylerin arkasinda yatan manalari anlamiyorsun ...
Ailen de senin sinirli biri oldugunu biliyor diye hertürlü haksiz görüyorlar seni galiba..
Bilemiyorum valla benimde aklim karisdi iyice..

Ve sevgi, ask yok senin iliskinde.. cocukluk ergenlik sacmaligi var bence.. yani sen diyorsun ki evet adam hakli yarin ise gidecek benimle konusamaz??.. halbuki seni seven adam böyle birsey söylemez sende seven kisi olarak böyle karsilik vermessin..sonucta kritik bir dönemdesiniz degil mi? senden baska nasil hersey daha önemli oluyor ki..
Siz ergen yasta arkadas olmus bu sacmaligin adini iliski koymussunuz gibime geliyor..ve saplanti olmus sonucunda..
Yani herkes farklidir tamam herkesin aska sevgiye bakisi farklidir tamam..ama sizin durumunuz sacmsapan birsey..
Benim sevgi anlayisima göre adam seni sevmiyor.. ama senin anlayasina göre "seviyor" sanirim..yoksa coktan vazgecerdin herhalde.. ??

Ben üzülüyorum adam sevmiyor derken bile, kolay değil, çok zor kabullenmek ama ölsen umrunda olmıcak ötesi var mı
Evet ben de bunu diyorum, bağırmış bağırmamış değil. Adam sevmiyor, kafasında da bitirmiş ama kabullenilmiyor pofuduk tarafından.

Evet, genel olarak konuşuyorum:

Birinin arayıp götürdüğü hediyeyi istemesi ne kadar çirkin bir şey.

Mesela bu iş bozulsa, yeni geline mi götürecekler aynılarını?

Aman konu sahibi, sakın bu mesajım yüzünden hırslanıp mesaj falan atmayın.

ki pofuduğa göre gelin adayı da hazır zaten

önce bağırma olayına açıklık getireyim madem zira çok sorulmuş.

ailesinin "onlar bilmez, onlar anlamaz, onlar cahil, yapılacakları biz konuşalım" tavrından daha önce de bahsetmiştim. yine aynı düşünceyle ev meselesini babama açtılar durumu anlatıyorlardı. görücü usulü evleniyor gibi hissettiğimi de daha önce söylemiştim. sevgilimle bana hiçbir şey sormadan direk ailemle konuştular. ben çok dinlemedim zaten, yanlarında da çok durmadım.

ben bi ara sevgilimi içeri çektim, "onlar mı konuşacak yoksa sen de bi şeyler söylemeyi düşünüyor musun, hani orda oturacak olan biziz farkında mısın, biz evleniyoruz sen susacak mısın" dedim, verdim gazı gönderdim içeri gibi bi durum oldu.

o ara babası sigaraya gidince bu da kendi düşüncelerini söylemeye başladı. "pofuduk isterse ben ev tutar kirayı da öderim şu an ama işimizin garantisi yok, işten falan çıkarsak veya çıkarılırsak en azından kira sıkıntımız olmaz" temalı bi konuşmaydı ama gazı iyi yemiş ki bi ara sesi yükseldi.

olay bu.

sevilmediğimi kabullenebildim mi onu da bilmiyorum.

bi diyorum ki evet zaten bu ara psikolojisi bozuk, hayatını bi düzene oturtamadı, normale dönmeye çabalıyor ama şu an için dönemedi demek ki, durum zor bi de ikimizin arasında sıkıntı da çok oldu böyle olması normal. zamanla düzelir. çok bunalmışsa biraz kendi kendine kalsın iyi gelir.

sonra da diyorum ki ben psikolojim bozuksa yanımda onu isterim beni unutup durmasına hiçbir şey bahane olamaz. sevse unutmazdı.

ben de bi şey bilemiyorum şu an.

o zaman sana bağırmamış ortamda sesi yükselmiş hararetten sen niye bağırma dedin ki bıraksaydın erkek bi coşsaydı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…