9 yıllık ilişkim 2 ayda nasıl bitti !

barışmak istesem barışabilirim, buraya da yazamayacak değilim. "adam böyle evet ama ben yine de evleneceğim" derim. kime ne ki? barışmak istesem söylerim.

soruları sormadan bilemem. kaç sayfadır onu anlatmaya çabalıyorum zaten.
yıllar sonra "keşke sorsaydım, belki net cevaplar verecekti" deme ihtimalimin olabilir olması beni mutlu etmiyor şu an.
Siz yüzük atarken ya da son görüşmenizde onun eli armut mu topluyordu? E o zaman konuşsaydı, söyleseydi ne söyleyecekse. Adamın söyleme şekli bu, sessizlik, kaçış. Sizin yaptığınız drama yaratmak olacak sadece. Daha önce hesap sordunuz yani, sormadınız değil ki.

belki o aşağı görmek kirlenmek olarak görmeyecekti? belki evet açıklama bekliyordu? bilemezsin ki...

Pofuduk, adam umrumda değildi artık, umrumda olsa zaten aradığında gözyaşlarıyla yanına koşardım, ben ne yaptım affet beni, sana nasıl öyle konuşabildim, sana kendimi nasıl affettiricem, içime şeytan kaçmış olmalı diye bin bir türlü sebep bulurdum.

Bana ne yani açıklama beklemesinden, camın dışarısında gördüğüm bulutlar veya internetteki kedi videoları bile daha ilgi çekiciydi ondan.

"birkaç soru sormak istiyorum, böyle daha iyi hissedeceğimi düşünüyorum" diyorum sadece. "hissetmeyebilirsin, daha da kötüye gidebilir" demek elbette hakkınız, bunun için soruyorum zaten.
ama "hissetmeyeceksin" demek çok sert. kimseye bi şey demek istemiyorum da, herkes aynı şeyleri yapıp aynı şeyleri hissetmez zaten.

Doğru, ama bu konu sahibinin tutumu ile ilgili.

Yani zaten aktif bir şekilde yardım etmek isteyenler ikna etmeye çalışıyor. Konu sahibinin günlüğü olarak da işlevi olabilir bu başlığın, ama hatalarını tekrarlamasından başka bir işe yaramaz.

Mesela aramayan, gelmeyen sevgilisi, ama konu sahibi bunun belirtilmesine sinirleniyor bana göre. Yargılama şu şekilde olur ''Sen nasıl bunu yaparsın? Şöylesin, böylesin, bilmemne.''

Halbuki mesajlar sen şöyle yaptın çünkü böyle, böyle yapmamalısın çünkü böyle olur, şöyle üzülürsün şeklinde.

Asıl yardımcı olmamak bana göre bu sebepsiz körlüğe ortak olmakta. Yani zaten hayatındaki hiç kimse konu sahibine belli sebeplerden bu yaptığın yanlış diyemiyor, burada da denilemezse hiçbir anlamı olmaz.

daha önceki gündelikti. "beni neden unuttun, telefonuna neden bakmadın" şeklindeydi. bu seferki genel. verdiği cevaplar aynı olmaz yani. benim tutumum da aynı değil sonuçta.

barışmak istesem barışabilirim, buraya da yazamayacak değilim. "adam böyle evet ama ben yine de evleneceğim" derim. kime ne ki? barışmak istesem söylerim.

Size kaç kere bunu söylemeniz gerektiği çünkü böyle düşündüğünüz ama ifade etmediğiniz yolunda mesaj yazıldı bu konuda?

sessizce çekip gitmek onayladığım bi durum olmadığından yorum yapamıyorum şu an.

Ve size bu sorgulamanız sebebiyle adam sizinle evlenmek zorunda hissedebilir diyorum. Zaten pasif biri.

Hayır asla numara yapmaz, hemen sevmiyorum der mi diyorsunuz?

sessizce çekip gitmek onayladığım bi durum olmadığından yorum yapamıyorum şu an.

Ya şu açıklama kısmını anlayan bana da anlatsın lütfen.

Şimdi ben adamı dünden itibaren sevmiyorum, bugün aradım terk ettim. Ne açıklaması yapacağım?

Üzülmesin diye sorun sende değil, bende açıklaması yapmaya mı mecburum, yoksa dünden beri sevmiyorum demeye mi?

Sanki her ilişki bir olay, bir engel sebebiyle bitiyor. Her insan bir olay yüzünden soğuyor da bunu anlatacak.

Hayır ayrılmak istemek zaten gerekli mesajı veriyor, karşıdaki ilişkiyi artık istemiyormuş. Bunun nesinin açıklamasının yapılma yükümlülüğü var?

Ve size bu sorgulamanız sebebiyle adam sizinle evlenmek zorunda hissedebilir diyorum. Zaten pasif biri.

Hayır asla numara yapmaz, hemen sevmiyorum der mi diyorsunuz?

evlenmek zorunda hissettirirsem evlenir.

evlenmek zorunda hissettirmeyeceğim, amacım o değil, "evet bitti ama kafama takılan öğrenmek istediğim bazı şeyler var" mesajını da net şekilde verebilirim. yapmak istediğim bu.

yoksa "9 sene çıktık, ayrılamayız, benimle evleneceksin" dersem de kafi gelir. yine evlenir. bunu da biliyorum. evlenmek istesem bu kadar sorgulamayla falan uğraşmam.

"sevmiyorum" diyemese de, gözümün içine baka baka yalan söylemez.

Ben de sessizce çekip gitmediğimi daha nasıl anlatabilirim bilemiyorum. Çok bayıldığımdan sanki kendi kendime yapıyordum o kavgaları, bana göre farklılıklarımızı keskinleştirmekten başka bir işe yaramadılar. Ona göre ise biz birbirimizi seviyorduk ya tartışmaktan zarar gelmezdi.

demek ki o düşüncede değilim şu an.

Demek ki o izlenimi vermişsiniz onlarca kere.

Kendi yazdıklarınızla tartışıyorsunuz. Tek bilgi kaynağımız sizsiniz, ben kafamdan uydurup bir şeyler yazamam, olaydaki başka kişilerden de etkilenemem.

Daha iyi hissedeceğim dediniz, şimdi bile konuşmanın hevesiyle daha iyi hissediyorsunuzdur bence. Nasıl çarpıcı bir şey desem de etkilenseyi kafanızda kurduğunuz sürece bu barışma ümidi taşımaktır.

Adamdan sevmiyor değilim cevabı geleceğini de biliyorsunuz. Madem seviyorsun bir şeyler yap diyeceksiniz ondan sonra. Yine baştan başlayacak.

anladım. yine de farklı düşünüyorum.

öyle olmayacak.

geleceğe yönelik konuşmadan bahsediyorsunuz siz. gelecekle ilgili bi şey demeyi planlamıyorum ki.

öyle olmayacak.

geleceğe yönelik konuşmadan bahsediyorsunuz siz. gelecekle ilgili bi şey demeyi planlamıyorum ki.

1. sorunuz ne zamandır sevmiyorsun olacakmış.

Diğerleri ne olacak? Yani açık oturum değil ki bu, elbette cevabına göre şekillenecek.

- Beni ne zamandır sevmiyorsun?

- Ne?

- Madem sevmiyorsun neden ayrılmadın?

- ???

- Ailenle mi alakalı?

- Ne ailesi ya?

Mesela adam tutup da seviyorum ben seni dedi diyelim, 3 kere sordunuz 3 kere dedi. Ne olacak bu konuşmanın hali?

Tabiki aciklama yapilir.
Siz bir sabah uyanip esinizi evde bulmasaniz..hicbir aciklama yapmadan gitse nasil hissedersiniz kendinizi?
Adam önceden sinyaller vermis olabilir..ama sizde fark etmemis olabilir kondurmamis olabilirdiniz.
Bu adam madem artik hevesli degil di pofuduk ile evlenmeye ozaman söyleyecekti paylasacakti bunu insan gibi.
Kimse böyle birseyi hak etmiyor. Tamam hersey ortada adam belli ediyor ayrilmak istedigini... ama bu yol cok cirkin.

anladım. yine de farklı düşünüyorum

Belki çok saçma gelecek ama bişey sormak istiyorum.
Hani öğretmen sınıfta konuyu uzun uzun anlatır anlatır da öğrenci bazen herşeyi anladım da bi tek şunu anlamadım diye konunun özünü sorar ya o hesap benimki belki de

Konu sahibi,
Siz gerçekten tamamen bitirmek istiyor musunuz?
Onun son görüşmenizde yapacağı, söyleyeceği her şeye rağmen!

öyle olacağını sanmıyorum. yani o şekilde gitmez. o şekilde gitmeye başlarsa soruyu değiştiririm bi şey yaparım. bu sefer dağılıp tıkanmasına izin vermem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…