9 yıllık ilişkim 2 ayda nasıl bitti !

Yahu evliliğin amacı zaten açıklamasız çekip gidememek?

Konu sahibi bir gün uyansa ve adam ortadan yok olsa, elbette açıklama yapmak zorunda. Öldü mü, kaldı mı, evlilik hazırlıklıkları boşa gitti, başkasıyla mı gitti? ne oldu?

Bu durumun bununla alakası yok ki. Bir insanın 9 yıllık sevgilisine seni artık sevmiyorum demesi, hatta kendisine bile demesi kolay bir şey değil. Hele böyle pasif bir adam, bunu bana göre asla diyemez.

Başka bahanelere sığınacaktır, onu da net değil de böyle sessiz kalarak yapacaktır.

Açıklama derken ayrıldıysa ayrıldım desin demek istiyorsanız da, adam zaten konu sahibini ayrılmaya zorlamaya çalışıyor. 10 ayrı şekilde yaptı bunu. Kendi ayrıldım diyebilse derdi.

Konu sahibinin yerinde başkası olsa çoktan anlamış ve ayrılmıştı, adam da buna şaşırıyordur.

Mesela konu sahibinin ağzından 3 kere vebal kelimesi duysa bile, korkar yani net bir şekilde ayrılmaya.

"madem evlenmeyecektin twitimi neden favladın" durumu değil yani bu.
madem sevmiyordun, bak anan baban bile hazırlık yapıyor para ayırıyor, ev alıyor yaptırıyor her neyse. biz burda hazırlık yapıyoruz ya. çıkıyor değiliz ki. salon ayrıldı, davetli listesi hazırlanıyor, o var bu var. her şeyi böylece bırakıp kaçamaz ki.

Ha bir de, konu sahibi gerçekten açıklama duymak istese, aileyi aratır ve bu iş bitti dedirtir.

Asıl açıklama o noktada gelir. Adam seviyorsa da sevmiyorsa da net bir şekilde belli olur.

Ama beni ne zamandır sevmiyorsun? demek, hassas noktadan vurmak 9 yıllık bir ilişki için. Net cevap duymak mümkün değil.

bitirmekten vazgeçmem için "evlenince diyarbakır'a gidelim" falan demesi lazım.

evlenirsem, adamın ilk önceliği değilim, onun bunun peşinde koşup beni ihmal edecek, babamın evinden çıkmış olacağım ama yanımda kocam da olmayacak. öyle bi evlilik istemiyorum ki.

Sırf bu yazdıklarınız yüzünden bile ayrılamaz adam işte.

Anlamıyorsunuz ki.

Adamın önüne bunu koyarsanız elbette ayrılamaz.

Valla ben bunun çok benzerini yaşadım. Ne sinyal ne birşey. Bana gösterilen yüzle kafasından geçenlerin farklı olduğunu bilememişim, süzme salak mıyım evet, kafasından geçenleri okuyacak kadar akıllı olmam gerekirmiş.
Ama sizi temin ederim sinyal verilse anlamayacak sağır ve kör değildim.
Neden mi yazdım bunu, öyle durumda dahi açıklama falan bulamazsınız, hak hukuk meselesi değil bu.

Vicdani rahat olsun diye diyemiyordur. Ben böyle adama pasif demem baska birsey derim...
Pofuduk ama aptalasik haksiz sayilmaz. Bu adam seni istemiyor bu ortada.
Istese suan yaninda olurdu.. cok basit aslinda hersey.. ama iste insan sonradan anliyor.
Icin rahat edecekse ara konus ..ama bu adam gercekten aptalasigin dedigi gibi korkudan evlenebilir gibime geldi..
Sonucta ilk söz atildi sonra tekrar barisildi ve adam ailene sözler vermisti birdaha yasanmayacak vs diye..
Yani yine olabilir sanki böyle durum..bilemiyorum.
Ben sigaraya cikiyorum

Zaten adamın yaptığı doğru diyen yok.

Ama ortada bir sürü sosyal baskı var, davetiyeler bile basılmış.

Adam herkese ben artık sevmiyorum, ayrılacağım demeye cesaret edemiyor demek ki. Bu arada bu şekilde evlenen birçok insan tanıyorum.

Ama evleneceği insana evlenince durumun nasıl olacağı ile ilgili ister istemez mesaj veriyor, sevmediğini belli ediyor. O kişi de anlar ve kabullenemezse ayrılıyorlar.

O kişi de cesaret edemezse evleniyorlar.

Sonra burada konu açıyor o kişi. Cevap ''Madem nişanlıyken böyleydi, neden evlendin?''.

Sırf bu yazdıklarınız yüzünden bile ayrılamaz adam işte.

Anlamıyorsunuz ki.

Adamın önüne bunu koyarsanız elbette ayrılamaz.

ya ayrıldık zaten, sadece açıklama yapacak. neden bunu normal şekilde "pofuduk böyle böyle" diye yapmamış da bu şekilde sündürmüş onu açıklayacak. bu kadarını da yapsın ya.

evlenemez, ben evlenmiyorum çünkü.
kimseye söz falan da veremez artık, yani söz verdiyse neden tutmamış, tutamayacağını bile bile neden söz vermiş, veya neden bana ne düşündüğünü açık açık söyleyememiş 9 sene boru değil kendisine hiç yalan söylememiş bi kadına bu şekilde davranması da çok çirkin.

denerim hiç değilse. bi 10 sene sonra "adam sessiz sedasız çekip gittiydi de ben sebebini bile sormadıydım, niye sormadım ki" demem.

ya ayrıldık zaten, sadece açıklama yapacak. neden bunu normal şekilde "pofuduk böyle böyle" diye yapmamış da bu şekilde sündürmüş onu açıklayacak. bu kadarını da yapsın ya.

Tamam da zaten saydığınız sebepler yüzünden yapamamış işte.

Evlilik hazırlığı yoluna girilmiş, 9 yıl beraber olunmuş, aileler topa girmiş.

Adam işi bozan taraf olmak istemiyor, size seni sevmiyorum demesi zaten kolay değil. Diğer yaptığı her açıklamada da başka bir olay çıkacak, siz bir şekilde yolunu bulacaksınız belki.

Mesela adam annem seni istemiyor, ikinizi de mutlu edemiyorum, olmuyor dedi, bu birçok kişi için ilişki bitti demektir. Belki de çok kere bitirmek istediğini söylediğini düşünüyor.

Ama ayrılan taraf için eğer ortada yaşanmışlıklar da varsa bu süreç daha zor oluyor. Açıklama yapacak olan kendisi, vicdan azabı ayrı, hazırlıklar ayrı.

Yani bunu adamın söylemesine gerek yok ki. Söylemeyecek de zaten.

İşte bu sorunun bendeki cevabı bu değildi mesela
Sizin başlıca sorununuz artık yok alt katta yaşadım, yok kayınvalide ile aynı mahalleye taşındım .. değil bence
Farklı bi mahalle, farklı bir il hatta farklı bi ülkeye bile taşınsanız siz yine 'o adamla' evleneceksiniz

denerim hiç değilse. bi 10 sene sonra "adam sessiz sedasız çekip gittiydi de ben sebebini bile sormadıydım, niye sormadım ki" demem.

Sebebi artık sevmemesi değil mi?

Sebebi evde oturmamanız diye mi düşünüyorsunuz? Bunu sorun etmesinin sebebi de sevmemesi değil mi?

Yani ne diyeceksiniz ileride, ya sebep aslında sarışın olmamam mıydı acaba? mı diyeceksiniz sanki.

Diyarbakır'a gidince sizi sevecek mi artık?

Hayır siz de yazıyorsunuz sevmiyor demek bu, sevmiyor diye.

O halde Diyarbakır ne alaka? Sanki ailesi yüzünden ayrılıyorsunuz.

Ekleme: Gördüğünüz gibi gerekli koşullar sağlandığında barışmak istiyormuşsunuz.

Diyarbakır a da gitseniz, bu kişinin sevgisiz, ilgisiz ve hala sizi aramadığı gerçeği değişmeyecek. Önceliğinin sizin olmayışınızın sebebi aile değil sevgiliniz.

işte o adam gerçekten mi yetememiş de beni ihmal edilebilir olarak mı görmüş yoksa bana zaman ayırmak istemediği için mi o kadar milletin peşine gitmiş. sorulardan biri bu mesela.

bu adamın beni ihmal ettiği sonucunu değiştirmiyor evet, ben sevilmediğimi hissettim evet, ama neden yani. bence önemli. bu kadar ihmal edilirken evlenemem zaten de, "bacımı ordan oraya götürmesem anam babam çok dırdır ediyor, onu dinlemek istemedim" boyutu var, "bacımı almam gerekiyordu senin yanına mı gelecektim" boyutu var. sonuçta ben ihmal edildim ama bu açıklamalar aynı kapıya çıkmıyor bende.

Aynı anda yazmışız.:)

diyarbakır örneği aileden uzak olmak olarak algılanmış, ben "benim için bunu göze alması lazım" demek istemiştim.

Siz bu soruyu daha önce sordunuz zaten. Ayrılık sorusu değil bu.

Sonuç ne oldu?

Daha iyi hissettiniz mi?

Sanki adam cevap veriyor. Hayır diyor yetişemiyorum diyor.

Bir bakıyorsunuz hiç işi yokken de aramıyor.

İlla ağzından evet seni görmek istemediğim için gelmedim lafının çıkması mı gerek?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…