- 15 Mayıs 2014
- 2.904
- 3.560
- 178
- Konu Sahibi pigme pofuduk
-
- #4.581
Ya iyi de sevmeyen adam için durum bu değil.biri bana "madem sevmiyordun neden gelip açık açık söylemedin de bana bunları yaşattın, ben sana hep dürüst davrandım aynı şekilde karşılık görmeyi hak etmedim mi" dese ben çok net kendimden utanırım mesela. sevmediğim için değil, bunu yanlış şekilde gösterdiğim için. "akrabalarına o kadar zaman ayıracağına ayrılsaydın keşke, emin ol daha az incitirdin, keşke bana bu şekilde davranmasaydın, hem ben hak etmedim hem sana yakışmadı" dese beni orda kesin daha iyi.
evet neden kıymete binmişler mesela? askere gidene kadar yoktu böyle bi şey. sorulardan biri de bu zaten.
özgüvenimi de parçalayacağını falan sanmıyorum, kaçak oynayan o. onunki parçalanır anca.
1- onunla son hesaplasma isteginize karsılık "seviyorum, ne alakası var, evet bazı davranısların beni yordu ama ayrılmak gibi bir niyetim yoktu" yanıtını aldıgınızı varsayalım,
ne yaparsınız?
kedinizin bu durumda olumlu düsüneceginizi bilip ailenizin bohca yollamama istegine hak vereceginiz icin mi yüzlesmek istiyorsunuz?
2- madem ki bu kadar ailenize baglı;
"yüzükler bende, siz bohcayı yollamaya yanaşmıyorsanız ben onları bir zarfa koyup temsili olarak postalayacagım, bu iş bitsin istiyorum artık, haberiniz olsun" diyin bakalım ailenizin tavrı degisiyor mu degismiyor mu?
bu sorularımı ısrarla yazmama ragmen yanıt vermediginize göre bizim cıkarımlarımıza bıraktınız.
1- evet barısırsınız, hatta gorusmenizin adımı da bunun icin.
2- ilk yanıtınız bu dogrultuda oldugu icin onu yapmaya da cesaretiniz olmaz.
3- "karsı tarafın ailesinin haberi var mı bir ogrenelim" kararına baglı olarak sessizligin hicbir manası yok, cünkü yanıtı sizin ikili ilişkinizdeki problemi ortadan kaldırmıyor.
Tamam da utanmanızın sebebi o vicdan duygusu işte.
''Kız beni ne kadar sevdi de ben neler yaptım ya?'' diye düşünen insanın özgüveni tavan yapar.
Adamınki çoktan yapmıştır, daha da artar.
Ooosenin daha çok yolun, çekecek çok acın var.şunu netleştirelim önce, ne kadar incinmiş de olsam, ne kadar yanlış davranılmış da olsa, hala seviyorum. nedenini bilmiyorum ama öyle. o yüzden öyle birdenbire "ay bu adam bu muymuş" aydınlanması falan gelmeyecek bana.
hala bohçadan bahsettiğiniz için ona cevap vermiyorum, ama adam "seviyorum" falan derse "ben seni çok uyardım, sevsen dikkate alırdın" derim. "madem seviyorsun o zaman neden dikkate almadın, yine önemsemedin, bu da sevmediğin anlamına geliyor" derim.
"seviyorum" diyemez de yazmıştım daha önce.
vicdanının olmadığı kanaatine ne ara vardık? hani vicdan yaptığından ayrılamıyordu?
Pofuduk, bak cidden esas medeni olmayan yüzümü görmek istemezsin. Terkettiğim kimseye de göstermek istemem acayip yara alırlardı. Bir başkasına aktaramazlardı bile söyleyebileceklerimi. Arkamdan maksimum vefasız falan demişlerdir o kadar, o da yine benim sayemde.
Öyle veballe, bilmem neyle falan karşındakinin özgüvenini parçalayamazsın yani. Giderse kendi yaptığın şeyler yüzünden gider.
Ben tahminde bulunursam, senin aman o askerdeyken çok iyiydi durumu, kök söktürüyormuş çevresindekilere vs. demiştin ya bence hiç de öyle olmadı, peygamber ocağında gördükleri ana kucağına sığınmasına neden oldu. Dengesizliğini de, korkaklığını da, pasifliğini de, kaçak dövüşmesini de açıklar bu varsayım.
hala bohçadan bahsettiğiniz için ona cevap vermiyorum, ama adam "seviyorum" falan derse "ben seni çok uyardım, sevsen dikkate alırdın" derim. "madem seviyorsun o zaman neden dikkate almadın, yine önemsemedin, bu da sevmediğin anlamına geliyor" derim.
"seviyorum" diyemez de yazmıştım daha önce.
Ooosenin daha çok yolun, çekecek çok acın var.
Sen zaten ancak ondan gelecek acıya da razıyım, yerden yere vursun ama sevmediğini yüzüme açık açık söylemesin aydınlanmasını yaşarsın bir üst seviyede.
Ki bu da birdahaki görüşmenden sonra olacak.
Niye diyemiyor? Ben de size bunu sormuştum daha önce, cevap vermediniz.
Niye diyemesin yani? Evet çok mantıklı konuştu ya, sevmiyorum diyeyim mi diyecek?
Ya da diyelim ki seviyor. Ama bu sevgi açıkça görüldüğü gibi size yeterli gelmiyor. Bu durumda sorunuzun anlamı kalıyor mu?
onu da düşündüm, düşünmedim değil ama çok mantıksız geldi. askerde annesiyle öyle çok sık konuşmuyordu, "annenler ne yapıyormuş" dediğimde "üç gündür aramadım, akşam arayayım iyi hatırlattın" falan diyordu. yani öyle olsa öyle olmazdı ne bileyim o yüzden o varsayıma çok ihtimal de veremedim.
Yazdıklarımı okuyor musunuz?
Ben vicdan yapar diyorum. Vicdan yapar çünkü kız seviyordu ben üzdüm diyecek. E bu da özgüvenini arttıracak tabi ki.
Siz neden bahsediyorsunuz?
bohcadan bahsedememenizin nedeni ailenizin kararlarını cigneyememeniz mi?
öyleyse simdiye kadar neden bunu yaptınız da ayrılma noktasında yapamıyorsunuz...?
ayrıca karsı taraftan da bircok olayda bunu neden beklediniz?
tamam bohcayı unuttuk diyelim, yüzükleri zarfa koyup yollayın.
emin olun görüsme isteginden cok daha mantıklı ve net bir hamle olur.
"..... sevmedigin anlamına geliyor" dediginiz vakit onun da "ha şunu bileydin" demesini mi bekliyorsunuz?
ayrıca seviyor olması degil ama seviyorum demesi noktasında yine yanılma ihtimaliniz yüksek.
eger gercekten buna inanıyorsanız da istediginiz cevapları almak ugruna hakaret işitmeye neden heveslisiniz derim.
bunu duymadan bitemiyor musunuz?
sizi umursayıp umursamaması noktalamanız icin gecerli bir neden degil mi?
seviyorsa neden ciddiye almadığını açıklasın. ben neden bu kadar üzülmüşüm bileyim. bana yetmediği için sorguluyorum zaten. önceden yetiyordu, şimdi yetmiyor çünkü eskisi gibi değil. neden yani?
seviyorsa neden ciddiye almadığını açıklasın. ben neden bu kadar üzülmüşüm bileyim. bana yetmediği için sorguluyorum zaten. önceden yetiyordu, şimdi yetmiyor çünkü eskisi gibi değil. neden yani?
Bana kalırsa o ihtimali vermedin, çünkü baban öyle değil. Bu insan zor görünce (ölüm gibi) senden kaçan bir insan, sana daha fazla sarılacağı yerde.
benim vicdan yaptığım durumlarda özgüvenim parçalandığı için olabilir mi? ben o durumlarda dürüst davranıyorum demek ki?
vicdan yapma - özgüven artma orantısını ters kurduğum için mesajınızı orantı şeklinde değil de "veya" şeklinde algıladım. vicdan yapıyorsa özgüveni artmaz çünkü bana göre.
noktalamam için geçerli, sonrası için yoluma bakmama yetmiyor. siz bunu neden anlamıyorsunuz?
emare olmadığı için vermedim. adam 10 ay anasını doğru düzgün aramamış, beni günde en az 3 defa arıyorsa anasını en çok 3 günde bir aramış. terhis olunca nasıl bi aydınlanma gelebilir bunu anlamadım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?