9 yıllık ilişkim 2 ayda nasıl bitti !

bu adam beni zamanında sevmiş di mi? en nihayetinde sevmiş. insan geçmiş zamanda sevmiş olduğu birine de böyle davranamaz benim aklım almıyor yani.

Aklın almıyor çünkü hala seviyorum diyorsun, örneğin 3. ilişkini şu an konuşuyor olsaydık evet doğru ya diyebilirdin. Birini terketmek hakkaten değişik bir tecrübe. Bana göre herkeste olması gereken bir tecrübe ama konu o değil şimdi, burada okuduğumuz berbat evliliklerin çoğunu önlerdi ve eminim ki vik vik edilen boşanma oranlarını düşürürdü.

bu şekilde günaha girmediğini düşünmesine ne sebep oluyor?

''9 yıldır beraberiz, ailesi evlenmemizi bekler, pofuduk evlenmemizi bekler, evlenmezsek bu kadar yıl gezdi derler.

Zaten kötü de davranmıyorum, sadece çok ilgilenmiyorum. Olur öyle. Evlensek de olur, evlenmesek de.''

Bana tutarlı geliyor. Doğru değil, ama tutarlı.

bana yalan söylüyor olması bile başlı başına sebep zaten. ya en azından ben bunu sormak istiyorum ya. "ayrılalım" diyeceğine yalan söylerken hiç mi utanmamış? yani bi insan geçmişi olan birine nasıl yalan söyleyebiliyor?

davranışlara bakınca evlenmek istemediği görülüyor, ama ben "acele etmeyelim" demişken ve o acele etmişken yani neden acele etmiş madem?

oooof

Bu yürür giderim lafını da daha önce kullanmışlığın var da bir yürüyüp gidemedin işte problem orda.
Hani yüzükleri atmak için buluştuğunda neydi amaç? Bitirmek değil mi? Ne oldu?
Senin amacın bitirmek değil, bitmemesi için bir hamle daha yapmak.
Ondan sonra da o bahsettiğim aydınlanma aşamasında bulacaksın kendini.

Aman benimle kalsın da razıyım, kıvamında olacaksın.

Bekle sen, yeter be bi git artık gibi çirkefçe şeyler duyarsan o zaman belki başka aşamaya geçersin.

Aşamaları insanlar kendileri belirler. Senin seçimin. Sen bilirsin.

ben "biraz daha bekleyelim" dedim. "erteleyelim" dedim. "sorunlarımız var, önce onları çözmemiz gerekiyor, belki ayrılacağız, bekleyip görelim" dedim. hem "hayır ya ne ertelemesi, biz her şeyi hallettik yine hallederiz, ertelemeye gerek yok" deyip hem böyle...

Ya adam evlenmeyi göze almış olabilir de, hem evlenecek hem önceki sorunlarla neden didişip dursun?

Sizin anlamadığınız şey, sevmeyen insan için bu tartışmaların hepsinin ızdırap olduğu.

Yani neyse neyse bitiyor mu bitmiyor mu darlamasın artık beni diyordur muhtemelen. Didişmek yerine evlenerek tartışmayı bitirmeyi bile göze alıyor olabilir.

En ince detayına kadar incelemekten adama ne, adam zaten umursamıyor.

Pofuduk adamin söylediklerine hic kafa yormana bile gerek yok. Söylediklerinin Yarisini kendisi unutmustur..
Adam belki gercekten sen biraz ugrasirsan acitasyon yaparsan evlenecek.
Ama bu korkunc bir durum.
Cunki adamin davranislari asik veya seven bir erkegin davranislari degil birkere..

hep tutarlı olmaktan yanayımdır ama yok sizinki boşa inat etmek oluyor artık.
yazdıklarınız zaten celiskilerle dolu, keza davranıslarınız da.

hakikaten vazgectim,
görüsün ve yine haklı cıktıgımızı gorun o zaman,
son gorusmenizde bile annesinin ikramiyesiyle ev alma ihtimalinizi söyleyen birisi "evlenmek istemiyorum" cümlesini kuracak mı sanıyorsunuz?

sorun sevmesi, evlenmeyi istemesi vs bunların cok daha ötesinde aslında.
istedigini söyledigi halde ugrasmamasında,
şu an bile size deger verdigini söyleyebilecek durumda olsa dahi saglıgınızı umursamamasında.
baba olmak istiyorum diyip sonra kendi cocugun yüzüne "bu nerden cıktı la?" diye bakacak birisi.

Ama burda başka bir detay var.
Sorunlarımız var kısmı siz evlilik kararı almadan varmış. Onları çözmemiz gerekiyor demişsin, yani bu adam bir anda böyle olmamış.
O sorunların ne olduğu asıl irdelemen gereken belki, belki işte tam da o sorunlardan kaynaklı içinde bulunduğun durum.
Ama o onu demiştiyi geç.

uğraşmaması, umursamaması sevmemesiyle aynı yere çıkmıyor mu?

Hakkaten, deminki yalan muhabbetiyle alakalı bir şey bu aynı zamanda. Kız sorunlarımız var diyor, oğlan hallettik onları diyor burada kim yalancı?

"askerden sonra biraz gezip tozalım hemen düğün dernek işine girmeyelim" demiştim, o beklemek istememişti.

düğün tarihinden o kadar sıkıntı çıkınca, söz elbisesi olay olunca, ve o benim yanımda olmayınca, sözden sonra bütün hazırlıkları erteleyip biraz kendi kendimizle kalmamız gerektiğini söyledim, bazı şeyleri konuşmamız gerektiğini söyledim, onu kabul etmedi.

Hakkaten, deminki yalan muhabbetiyle alakalı bir şey bu aynı zamanda. Kız sorunlarımız var diyor, oğlan hallettik onları diyor burada kim yalancı?

o sorunlar düğün tarihiyle söz elbisesi. onun demek istediği de "bizim önceden de sorunlarımız oldu, ama hallettik, bunları da hallederiz".

uğraşmaması, umursamaması sevmemesiyle aynı yere çıkmıyor mu?

bence de öyle.
peki siz bunu anladıgınız hatta bildiginiz halde neden duymadan yolunuza bakamayacagınızı düşünüyorsunuz?

sevmek istemeyen kisinin evlenmeyi de istememesi beklenir.
fakat aynı umursamaz kisi "ikramiye+kredi" diyor...
dolayısıyla size istediginiz yanıtlar olan "sevmiyorum, evlenmek istemedim" cümlelerini de kurmayacak muhtemelen.

Nasıl hallediyordunuz genellikle, samimiyetle örnek olayla falan cevap versene bi.

konuşuyorduk en temel olarak. neye üzüldüğümüzü, neden böyle olduğunu, bundan sonra aynı olay yaşandığında nasıl davranmamız gerektiğini falan konuşup uzlaşıyorduk. ama hiç düğün tarihine benzer bi sorunumuz olmamıştı.

daha önceden siz haklıyken sessizlige gömülüp sonra hicbir sey olmamıs gibi geri geldiginde nasıl oluyordu konusmalarınız? (öncesi ve sonrası olarak )

ayrıca yine siz haklıyken "öldüm merak etme" triplerine karsılık ne yapıyordunuz?

Bir insanın ilk sevgilisinden, muhtemelen en yakın arkadaşından, 9 yılını geçirdiği birinden ayrılması çok zor, önce bunu bir kabul edin.

Başka kimseyle ilgili hayal kurmamışsınız, bu yıkılırsa evlenemem diye de düşünüyorsunuz.

Adam da başka bir baskıyla ayrılamam diye düşünüyordur. Ortada büyük bir gizem falan yok yani, çok normal.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…