9 yıllık ilişkim 2 ayda nasıl bitti !

"ben beni seven insana yanlış davrandım, sevdiğim kadını üzdüm, düzgünce ayrılmayı bile beceremedim" fikri gerçekten özgüveni patlatabilir mi? hayır benimkini yerle bir eder onun için soruyorum, algılayamadım.

son bi sorumluluk alıp karşılıklı açık açık konuşmaya çalışıyorum ben. bu sefer de "yapma" diyorsunuz ama?

Ya bu sizin özgüveninizi niye yerle bir etsin?

Özgüven sanki ya ben beni seven insana harika davranırım'a bağlı bir şey mi?

Bunun özgüvenle ne alakası var?

Düzgünce ayrılmayı beceremiyor diye özgüveni düşen yoktur herhalde.

Hatta düzgünce ayrılamaması karşı tarafın onu çok sevmesine bağlıysa elbette özgüveni artar.

ama kendi yazdiklarini bir okusuna pofuduk
bu adam seni tutuyormu da sen bitirsin artik diyorsun?
sen sanki bitiremiceksin gibi yazmissin..
adami ne düsünüyorsun ki sen hala? kendini düsün kendine deger ver
suan aninda silir atarsin..ona söylemene bile gerek yok..tipki onun yaptigi gibi
ne önemi var seni ezip gectikten sonra onun son kez söyleyecekleri?
ne degisir ki zaten?

son bi sorumluluk alıp karşılıklı açık açık konuşmaya çalışıyorum ben. bu sefer de "yapma" diyorsunuz ama?

Sizin yapacağınız şey sürüncemeyi devam ettirmek. Sorumluluk almaktan kaçmaya devam etmek.

Aileye ayrıldığınızı iletmeniz: Sorumluluk almak.

ilişkiyi bitirebilmeye dair alınacak sorumluluktan bahsediyorum.
"o ne derse desin bittigini yüzüne söylemek icin konusmak istiyorum" yazdınız da biz mi yanlıs okuduk?

ona zorla "sevmiyorum" dedirtebileceginize inanıp ayrılma sorumlulugunu yıkmak icin görüsmek istiyorsunuz.

benim özgüvenimin temelinde insanları incitmemek, kul hakkı almamak, yalan söylememek, arkadan iş çevirmemek yattığı için, yani özgüveni nasıl tanımlarsınız bilmiyorum ama, bunlar benim temel değerlerim ve eğer birinden taviz verirsem özgüvenim kırılacağı için, anlayamıyorum şu an.
ben biriyle sevmediğim halde berabersem benim özgüvenim yerle bir olur. sevmediğimi ayrılmak istediğimi söylemeye cesaretim yok, yalan söylüyorum, günahına giriyorum diye.

O senin fikrin. Sevmeyen insan için genelde "hmm, soru neydi ya? pff." birazcık kasarsa da uyduruk bahane, başka bir şey olmuyor. İnsan bile bile sevdiği insana yanlış davranmaz ayrıca, ya salak mıyım yapmayayım ki benden kopmasın diye düşünür, yani ihmal ettiğinin vs. farkında olursun işin vardır ama mesai saati bitince telefona yapışırsın, kusura bakma bugün yoğundum diye.

ben düşünüp durmam. "ha böyleymiş, tamam" der yürür giderim işte. biter. "neden" diye kendi kendimi yemem. "evlenmek istemedim, ama evlenmek zorunda kaldım, evliliğe hazır değildim, zorlandığımı hissettim senden soğudum" bile benim için yeterli cevap. anlatabiliyor muyum? ama hem "evlenmeyi çok istiyorum" deyip hem böyle davranınca devreler yanıyor mal gibi kalıyorum.

gercekten yarın görüsün de ertesi gün baska biriyle sevmeden beraber olun diyecegim artık,
bakalım özgüveninizi o istediginiz seyleri duyarak ayrılmak mı yoksa yeni ilişkiniz mi yerle bir ediyor deneyerek bir görün.

"yürüyüp gitmek için bazı cevaplara ihtiyacım var" yazmıştım sanırım, "açıklamalarını dinler sonra da bitti der çeker giderim" anlamına geldiğini düşünmüştüm ben.

Yazdığınız şey kelimesi kelimesine özsaygı.

Özgüven başka bir şeydir.

Kendine saygı duymayan bir insan kendine güvenebilir. Kötü biridir ama insanları etkiliyordur mesela.

Biri söylediğiniz gibi değerlerle diğeri ise kendine güvenmekle alakalı.

bu adam beni zamanında sevmiş di mi? en nihayetinde sevmiş. insan geçmiş zamanda sevmiş olduğu birine de böyle davranamaz benim aklım almıyor yani.

"yürüyüp gitmek için bazı cevaplara ihtiyacım var" yazmıştım sanırım, "açıklamalarını dinler sonra da bitti der çeker giderim" anlamına geldiğini düşünmüştüm ben.

yok anlaşamayacagız,

cunku yolunuza bakabilmenizin zaten bitirmekten gectigini,
önce yoluma bakayım, sonra bitiririm gibi bir sıralamanın dogru olmayacagını,
dolayısıyla su an yaptıgınız seyin bitirmekten kacmak oldugunu yazmıstım.

döndük dolastık yine aynı cumleleri kelimeleri degistirerek yazıyor olduk.

bence de.

bu adam beni zamanında sevmiş di mi? en nihayetinde sevmiş. insan geçmiş zamanda sevmiş olduğu birine de böyle davranamaz benim aklım almıyor yani.

Belki de o eskiden sevdiğim, 9 yılını bana veren kadına ayrılmak istediğimi söylersem, günahına girerim diyordur.

İnsan artık sevmediği birine aynen böyle davranır bu arada. Telaş yok, panik yok, açıklama gayesi yok. Tam olarak böyle.

bende öyleydim. ama dedigim gibi senin yasadiklarini benzer bir sekilde yasadiktan sonra bana söylenen ve yapilan seylerin arasindaki uyuma dikkat etmeye basladim. yani söyledigi seyler yaptiklariyla uyumlu diye bakarim. yaptiklari ve söyledikleri uyumsuz ise ozaman yaptiklarina odaklanirim.. onlar genelde gercekleri gösterir. dil yalan söyleyebilir ...

bu şekilde günaha girmediğini düşünmesine ne sebep oluyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…