- 26 Ekim 2014
- 4.776
- 3.407
- 178
- Konu Sahibi pigme pofuduk
-
- #4.601
Niye?
Ne alakası var vicdanla özgüvenin?
Bir insana karşısındaki ben seni o kadar sevdim ki, sevdiğim için mahvoldum mesajı verirse, doğal olarak o insan sevildiği için özgüven patlaması yaşar.
-Ya o kadar sevmiş ki mahvolmuş.
demenin altında yatan şey
1)Vicdan
2)Ben mükemmelim beni sevdi.
Siz adamı zaten seviyorsunuz. Elbette üzdüğünüzü bu şekilde duyarsanız üzülür ve mahvolabilirsiniz. Ama özgüvenle hala alakası yok.
yolunuza bakmanıza yetmeyecegine inandıgınız icin böyle.
onceden umursanmadıgınız durumlarla yetinebildiginizi sanmanız gibi...
bitirdiginizde de yolunuza bakmış olacaksınız zaten.
fakat bunu istemiyorsunuz, o yuzden de yolunuza bakamıyorsunuz.
en az onun kadar ayrılmaya cesaretiniz yok,
ikinizin nedenkleri farklı olsa da yaptıgınız aynı kapıya cıkıyor; sürekli işi sürüncemede bırakıp sorumluluk almaktan kacıyorsunuz.
Ee o zaman günde en az 3 defa arayan adamı nasıl bu hale getirdin Pofuduk?
"ben beni seven insana yanlış davrandım, sevdiğim kadını üzdüm, düzgünce ayrılmayı bile beceremedim" fikri gerçekten özgüveni patlatabilir mi? hayır benimkini yerle bir eder onun için soruyorum, algılayamadım.
artık bitirsin istiyorum sadece, söylesin yani merak ettiğim ne varsa. sevmem bi şey ifade etmiyor çünkü, benim sevmem yetmiyor yani. olmuyor, ama en azından bitsin. sorduklarımı söylesin de yürüyüp gideyim, böylesi daha çok acıtıyor.
son bi sorumluluk alıp karşılıklı açık açık konuşmaya çalışıyorum ben. bu sefer de "yapma" diyorsunuz ama?
son bi sorumluluk alıp karşılıklı açık açık konuşmaya çalışıyorum ben. bu sefer de "yapma" diyorsunuz ama?
Ya bu sizin özgüveninizi niye yerle bir etsin?
Özgüven sanki ya ben beni seven insana harika davranırım'a bağlı bir şey mi?
Bunun özgüvenle ne alakası var?
Düzgünce ayrılmayı beceremiyor diye özgüveni düşen yoktur herhalde.
Hatta düzgünce ayrılamaması karşı tarafın onu çok sevmesine bağlıysa elbette özgüveni artar.
"ben beni seven insana yanlış davrandım, sevdiğim kadını üzdüm, düzgünce ayrılmayı bile beceremedim" fikri gerçekten özgüveni patlatabilir mi? hayır benimkini yerle bir eder onun için soruyorum, algılayamadım.
ama kendi yazdiklarini bir okusuna pofuduk
bu adam seni tutuyormu da sen bitirsin artik diyorsun?
sen sanki bitiremiceksin gibi yazmissin..
adami ne düsünüyorsun ki sen hala? kendini düsün kendine deger ver
suan aninda silir atarsin..ona söylemene bile gerek yok..tipki onun yaptigi gibi
ne önemi var seni ezip gectikten sonra onun son kez söyleyecekleri?
ne degisir ki zaten?
Sizin yapacağınız şey sürüncemeyi devam ettirmek. Sorumluluk almaktan kaçmaya devam etmek.
Aileye ayrıldığınızı iletmeniz: Sorumluluk almak.
benim özgüvenimin temelinde insanları incitmemek, kul hakkı almamak, yalan söylememek, arkadan iş çevirmemek yattığı için, yani özgüveni nasıl tanımlarsınız bilmiyorum ama, bunlar benim temel değerlerim ve eğer birinden taviz verirsem özgüvenim kırılacağı için, anlayamıyorum şu an.
ben biriyle sevmediğim halde berabersem benim özgüvenim yerle bir olur. sevmediğimi ayrılmak istediğimi söylemeye cesaretim yok, yalan söylüyorum, günahına giriyorum diye.
ilişkiyi bitirebilmeye dair alınacak sorumluluktan bahsediyorum.
"o ne derse desin bittigini yüzüne söylemek icin konusmak istiyorum" yazdınız da biz mi yanlıs okuduk?
ona zorla "sevmiyorum" dedirtebileceginize inanıp ayrılma sorumlulugunu yıkmak icin görüsmek istiyorsunuz.
benim özgüvenimin temelinde insanları incitmemek, kul hakkı almamak, yalan söylememek, arkadan iş çevirmemek yattığı için, yani özgüveni nasıl tanımlarsınız bilmiyorum ama, bunlar benim temel değerlerim ve eğer birinden taviz verirsem özgüvenim kırılacağı için, anlayamıyorum şu an.
ben biriyle sevmediğim halde berabersem benim özgüvenim yerle bir olur. sevmediğimi ayrılmak istediğimi söylemeye cesaretim yok, yalan söylüyorum, günahına giriyorum diye.
O senin fikrin. Sevmeyen insan için genelde "hmm, soru neydi ya? pff." birazcık kasarsa da uyduruk bahane, başka bir şey olmuyor. İnsan bile bile sevdiği insana yanlış davranmaz ayrıca, ya salak mıyım yapmayayım ki benden kopmasın diye düşünür, yani ihmal ettiğinin vs. farkında olursun işin vardır ama mesai saati bitince telefona yapışırsın, kusura bakma bugün yoğundum diye.
"yürüyüp gitmek için bazı cevaplara ihtiyacım var" yazmıştım sanırım, "açıklamalarını dinler sonra da bitti der çeker giderim" anlamına geldiğini düşünmüştüm ben.
yok anlaşamayacagız,
cunku yolunuza bakabilmenizin zaten bitirmekten gectigini,
önce yoluma bakayım, sonra bitiririm gibi bir sıralamanın dogru olmayacagını,
dolayısıyla su an yaptıgınız seyin bitirmekten kacmak oldugunu yazmıstım.
döndük dolastık yine aynı cumleleri kelimeleri degistirerek yazıyor olduk.
bu adam beni zamanında sevmiş di mi? en nihayetinde sevmiş. insan geçmiş zamanda sevmiş olduğu birine de böyle davranamaz benim aklım almıyor yani.
ben düşünüp durmam. "ha böyleymiş, tamam" der yürür giderim işte. biter. "neden" diye kendi kendimi yemem. "evlenmek istemedim, ama evlenmek zorunda kaldım, evliliğe hazır değildim, zorlandığımı hissettim senden soğudum" bile benim için yeterli cevap. anlatabiliyor muyum? ama hem "evlenmeyi çok istiyorum" deyip hem böyle davranınca devreler yanıyor mal gibi kalıyorum.
Belki de o eskiden sevdiğim, 9 yılını bana veren kadına ayrılmak istediğimi söylersem, günahına girerim diyordur.
İnsan artık sevmediği birine aynen böyle davranır bu arada. Telaş yok, panik yok, açıklama gayesi yok. Tam olarak böyle.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?